Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγγραφή ή όχι στο ΕΕΤΕΜ


giorgadis

Recommended Posts

Το ίδιο το ΤΕΕ που τόσα χρόνια κάνει τα πάντα για να μην εκδοθούν? ή θα τρέξεις εσύ? (μην το εκλάβεις ειρωνικά. τρόπος του λέγειν).

 

 

 

H εετεμ ήταν αυτή που έκανε τα πάντα για να μην εκδοθούν τα ΕΔ και όχι το ΤΕΕ. Στην δεύτερη ερώτησή σου,μην το εκλάβεις ειρωνικά,αλλά αυτό ακριβώς συνέβη. Ότι έγινε έγινε από πρωτοβουλία ορισμένων μεμονωμένων επιστημόνων του τεχνολογικού τομέα. Ασφαλώς και πρέπει να τρέξει ο ίδιος και να μην κρυφτεί πίσω από αναχώματα τύπου εετεμ,που έχουν τον προκατασκευασμένο ρόλο να διαιωνίζουν την υφιστάμενη ημι-παράνομη κατάσταση και την ελπίδα έκδοσης των ΕΔ,καθώς και το να υπονομεύουν την ενότητα του ηνωμένου πλέον επιστημονικού δυναμικού της χώρας.

 

Θα παρακαλούσα εσένα λοιπόν,να μην παραπληροφορείς τους νέους συναδέλφους του τεχνολογικού τομέα και να μην παρουσιάζεις ένα τυχάρπαστο ΝΠΙΔ όπως την εετεμ ως εκπρόσωπο αυτών. 

Edited by atsalovergas
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Οπότε η παρότρυνση είναι φύγετε όλοι από την ΕΕΤΕΜ κλείστε την και θα μας εκπροσωπήσει σε όλα το ΤΕΕ. Την ενότητα του επιστημονικού δυναμικού της χώρας που επικαλείσαι την θέλουν άπαντες που δραστηριοποιούμαστε ως ελεύθεροι επαγγελματίες στον τομέα μας. Αλλά ενότητα πάλι σε "ξεχωριστό μητρώο" ΔΕΝ είναι ενότητα. Η ΕΕΤΕΜ ευθύνεται για πολλά. το ίδιο και το ΤΕΕ. Αν θεωρείς ότι σε εκπροσωπεί το  "ξεχωριστό μητρώο", εμένα προσωπικά όχι. Το τυράκι το βλέπουμε και το θέλουμε όλοι. τη φάκα?

 

Δεν συμφωνώ με το ύφος που γράφεις συνάδελφε αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι. Επιπλέον καθείς με τα επιχειρήματά του και όποιος θέλει ακολουθεί ότι τον εκφράζει.

 

Ευχαριστώ.

Edited by jimevi13
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν με αφορά η εετεμ. Μπορείτε να την κρατήσετε και να συνεχίσετε παράλληλα τον "αγώνα" σας. 

 

Αλλά δεν μπορείτε να μιλάτε ως εκπρόσωποι εμού,όπως και των περισσότερων συναδέλφων του τεχνολογικού τομέα των ΑΕΙ. Ποιός σας έδωσε το δικαίωμα και την νομιμοποίηση να θεωρείτε ότι μας εκπροσωπείτε και μιλάτε στο β' πληθυντικό? Μια παρέα φίλων είναι η εετεμ,ένα ΝΠΙΔ,όπως και ο σύλλογος φίλων της χελώνας καρέττα-καρέττα. Μπορείτε να συνεχίσετε να υπάρχετε ως σύλλογος και την επόμενη ημέρα,απλά δεν με αφορά γιατί δεν με εκπροσωπείτε και προφανέστατα με ενοχλεί και με θίγει όταν μιλάτε με το ανάλογο ύφος.

Link to comment
Share on other sites

εσύ θίγεσαι και μιλάς προσωπικά! Άρα οι απόψεις που εκφράζεις είναι προσωπικές και όχι κατευθυντήριες γραμμές προς νέους συναδέλφους. ορθόν?

 

Όταν θέλω να καταθέσω στην ΔΕΗ ΥΔΕ να την υπογράψει ΠΟΙΟΣ αφού δεν την δέχεται ο ΔΕΔΔΥΕ δίχως την σφραγίδα της ΕΕΤΕΜ? το ΤΕΕ?

 

Όταν θέλω να κάνω έναρξη επαγγέλματος στην εφορία ποιος θα μου δώσει τη βεβαίωση έναρξης? Το ίδιο και την σφράγιση των βιβλίων. Διότι όταν ξεκίνησα εγώ η εφορία καθώς και το ΤΕΒΕ ήθελαν βεβαιώσεις απο την ΕΕΤΕΜ. 

 

Οπότε σε ένα συνάδελφο που αρχίζει τώρα τί του λες? Μη γραφτείς στην ΕΕΤΕΜ. Μαζί σου.Γράψου στο ΤΕΕ. μαζί σου. Τα προβλήματα που θα συναντήσει όμως στην εφορία, στον ΟΑΕΕ στον ΔΕΔΔΥΕ ποιος θα του τα λύσει? Το ΤΕΕ. 

 

Το ΤΕΕ έχει όλα τα καλά αλλά ούτε σε ενεργειακά πιστοποιητικά δεν σε αφήνει να κάνεις γιατί ώς σύμβουλος του κράτους δεν σου επιτρέπει να ανέβεις κλίμακα πλέον με αποτέλεσμα και μικρές μεζονέτες να σε πετάνε έξω. τέλος πάντων. περιμένουμε το "ξεχωριστό μητρώο" για να λέμε ντέ και καλά ότι έχουμε όλοι κοινό επιμελητήριο δύο ταχυτήτων.

 

Δεν εκπροσωπώ συνάδελφε την ΕΕΤΕΜ ούτε έχω ανακατευτεί με τα συνδικαλιστικά της ΕΕΤΕΜ κτλ κτλ. Συναδέλφους που αντιμετωπίζουν αυτά που αντιμετώπισα στα πρώτα βήματα του στησίματος της επιχείρησής μου, προσπαθώ να δώσω λύσεις. Εσύ?

 

Καλές οι κορώνες και μαζί σου για το ΤΕΕ. Το θέμα είναι οι λύσεις που βοηθούν συναδέλφους και όχι το ποιος κοιτάει τους επιστήμονες του τεχνολογικού τομέα. Λύση δεν δίνει ούτε το ΤΕΕ ούτε η ΕΕΤΕΜ. Η λύση είναι πολιτική αλλά γιατί δεν δίδεται ? διότι φταίμε όλοι όσοι είμαστε εγγεγραμμένοι στην ΕΕΤΕΜ για να κάνουμε τη δουλειά μας? Οι ΤΕΧΝΙΚΟΙ σύμβουλοι του κράτους (ΤΕΕ)?... τέλος πάντων. Δεν είναι προσωπική αντιπαλότητα. όλοι ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο και δεν μας δίνει ψωμί ούτε το ΤΕΕ ούτε η ΕΕΤΕΜ. να ανοίξουν οι δουλειές είναι το σημαντικό. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Από τη μία...

Η ταυτότητα μέλους που έχω από το 1997 υπογράφεται από τον πρόεδρο Δημόπουλο...

Παρ' όλα αυτά βεβαίως θα ήθελα να είμαι σε ένα ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Από την άλλη...

Φανταστείτε το γεγονός ότι θα γίνει πραγματικότητα αυτό που λέει ότι τρεις λύκοι και ένα πρόβατο (δημοκρατικά πάντα) ψηφίζουν για φαγητό... 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με τα ερωτήματα που θέτετε,για αυτό μίλησα ευγενικά για ημι-παράνομη κατάσταση (καθότι είναι καθολικά παράνομη) σε προηγούμενο μήνυμα. 'Ο,τι δηλαδή κρατικές υπηρεσίες συνδιαλέγονται με ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ), ζητώντας διάφορες βεβαιώσεις που αφορούν το δημόσιο συμφέρον. Πολλές από τις βεβαιώσεις που λέτε δίδονται από την διεύθυνση βιομηχανίας, απλά οι υπάλληλοι στο ΤΕΒΕ και στην εφορία δεν το γνωρίζουν παρανομώντας. Είναι εκπληκτικό το τι συμβαίνει,μιλάμε για έναν παρακρατικό μηχανισμό με την ανοχή των δημοσίων λειτουργών. Ούτε στην Αφρική δεν γίνονται αυτά.

 

Όσον αφορά τις κατευθυντήριες γραμμές προς τους νέους συναδέλφους,θα δώσω την δικιά μου: Μακριά από την εετεμ. 

Edited by atsalovergas
Link to comment
Share on other sites

Οπότε σε ένα συνάδελφο που αρχίζει τώρα τί του λες? Μη γραφτείς στην ΕΕΤΕΜ. Μαζί σου.Γράψου στο ΤΕΕ. μαζί σου. Τα προβλήματα που θα συναντήσει όμως στην εφορία, στον ΟΑΕΕ στον ΔΕΔΔΥΕ ποιος θα του τα λύσει? Το ΤΕΕ. 

 

Με την ισχύουσα κατάσταση η "εγγραφή" στο ΤΕΕ το μόνο που σημαίνει για τους Μηχανικούς ΤΕ είναι εγγραφή στο σύστημα αμοιβών και τίποτε άλλο. 

Όπως έγραψε και ο φίλος, για την έναρξη στην εφορία χρειάζεται το χαρτί από την ΕΕΤΕΜ, όπως επίσης και ένας αριθμός μητρώου, μία σφραγίδα. Άλλα έγγραφα που ζητούται σε ορισμένες περιπτώσεις, βεβαιώσεις μη πειθαρχικού, βεβαίωση μέλους (κάτι σαν άδεια άσκησης επαγγέλματος), κάρτα μέλους. Αυτό με τις υπογραφές στις ΥΔΕ αν και το βρίσκω εντελώς τραγικό-παράλογο-αντιεπαγγελματικό-αντιεπιστημονικό, δυστυχώς έτσι είναι μέχρι σήμερα.. 

 

Οπότε οι λύσεις που βλέπω είναι δύο:

 

α) Εγγραφή και έναρξη επαγγέλματος γιατί δεν γίνεται αλλιώς

β) Αναμονή για μερικούς μήνες, χρόνια, δεκαετείες.. και γιατί όχι κάποια άλλη -πιθανόν και καλύτερη- απασχόληση. 

 

Απλά τα πράγματα. 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Από πότε χρειάζεται βεβαίωση ΕΕΤΕΜ για έναρξη στην εφορία; Μέγα λάθος. Καμία βεβαίωση δεν απαιτείται από την ΕΕΤΕΜ. Ο νόμος ζητάει έγγραφή σε επιμελητήριο και όχι σε σύλλογο τύπου φίλοι της καρέτα καρέτα  που έγραψε και ο παραπάνω. Για αυτό το λόγο υπάρχει έγγραφο της εφορίας που ΕΞΑΙΡΕΙ τους Μηχανικούς ΤΕ από εγγραφή σε επιμελητήριο καθώς το ΤΕΕ δεν δεχόταν την εγγραφή μας. Με την αλλαγή αυτή θα πηγαίνουμε την εγγραφή στο ΤΕΕ ως δικαιολογητικό.

 

H EETEM έχασε κάθε νομιμοποίησή να μας εκπροσωπεί όταν ο ισόβιος πρόεδρας αλα Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έκανε τίποτα εκτός από το να κόβει πίτες και να τρώει συνδρομές.

 

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ!!!

- Το Φόρουμ δεν συμμερίζεται, δεν υιοθετεί την εν λόγω άποψη κατά του Προέδρου της ΕΕΤΕΜ και την καταδικάζει απερίφραστα.

- Εφόσον ζητηθούν από το θιγόμενο πρόσωπο τα ηλεκτρονικά σου στοιχεία (IP κ.τ.λ.) για αγωγές και μηνύσεις, είμαστε υποχρεωμένοι να τα χορηγήσουμε. Ο καθένας είναι υπεύθυνος των λόγων του.

 

ilias

Edited by ilias
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Από πότε χρειάζεται βεβαίωση ΕΕΤΕΜ για έναρξη στην εφορία; 

 

Το 2012 τους είχα πάει ένα χαρτί από την ΕΕΤΕΜ που έγραφε αν θυμάμαι καλά, ότι είμαι μέλος της και ότι οι Μηχανικοί ΤΕ δεν γράφονται στο ΤΕΕ (δεν θυμάμαι αν έγραφε και για το ΤΣΜΕΔΕ κάτι). 

Επίσης, το μπλοκ το σφάγισα τότε με τη σφραγίδα μου που έφερε τον ΑΜ που μου έδωσαν. Μα νομιμοποίηση, μα τακτοποίηση, χωρίς ΑΜ επάγγελμα δεν έχει.

(Και εγώ την ίδια άποψη έχω και για την ΕΕΤΕΜ και για το ΤΕΕ). Εύχομαι πραγματικά να λυθούν τα προβλήματα και να ανοίξουν οι δουλειές. 

 

Μπορεί κάποιος admin να διορθώσει τον τίτλο του νήματος; Εγγραφή στην ΕΕΤΕΜ όχι Στο ΕΕΤΕΜ. :) 

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

...καλό θα ήταν να μην προβαίνουμε σε τέτοιες δηλώσεις σε νέους συναδέλφους των ΑΤΕΙ.

 

Πως να σε πάρει στα σοβαρά ο άλλος όταν ούτε αυτό δε γράφεις σωστά;

Edited by Emporas
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.