Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Η Κ/ξια Τέρνα - Μυτιληναίος - Άκτωρ ανάδοχος του έργου κατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟ στον Βοτανικό


    Η κοινοπραξία των εταιρειών Τέρνα, Μυτιληναίος και Ακτωρ αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου κατασκευής του γηπέδου του ΠΑΟ στον Βοτανικό.

    Το επόμενο βήμα για το νέο ποδοσφαιρικό «σπίτι» του Παναθηναϊκού και το μεγαλύτερο έργο στην Ιστορία του Δήμου της Αθήνας ύψους 123 εκατ. ευρώ, έγινε το πρωί της Πέμπτης (2/2), όταν σε συνεδρίασή της η επιτροπή διαγωνισμού της δημοτικής αρχής, άνοιξε τους φακέλους των προσφορών που είχαν κατατεθεί από τους υποψήφιους αναδόχους στις 27 Ιανουαρίου.

     Μαζί με την κοινοπραξία των τριών μεγάλων ελληνικών εταιριών, υπήρχε κι ακόμη μία συμμετοχή η οποία όμως θα ακυρωθεί, καθότι δεν παρουσίασε την απαιτούμενη εγγυητική επιστολή των 2 εκατ. ευρώ, που είχε ζητηθεί εξαρχής από την πλευρά του Δήμου Αθηναίων, όταν έγινε η προκήρυξη του διαγωνισμού.

    Η ακύρωση της δευτερης συμμετοχής και η επικύρωση της ανάθεσης του έργου στην κοινοπραξία των εταιριών «ΑΚΤΩΡ», «ΤΕΡΝΑ» και «Μυτιληναίος» θα γίνει και τυπικά (βάσει πρωτοκόλλου) στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής τη Δευτέρα (5/2) κι ακολούθως θα ανακοινωθεί η κοινοπραξία ως ο προσωρινός ανάδοχος του έργου.

    Θα ακολουθήσει ο έλεγχος όλης της διαδικασίας και των τεχνικών προδιαγραφών, μαζί με τη σύνταξη της απαιτούμενης σύμβασης, με στόχο αυτή να υπογραφεί μέσα στο καλοκαίρι και να γίνει το συγκεκριμένο σχήμα, ο οριστικός ανάδοχος για την ανέγερση του ποδοσφαιρικού γηπέδου. 

    Από την ημέρα που θα υπογραφεί η σύμβαση -Ιούνιο ή Ιούλιο όπως προβλέπουν από τη δημοτική αρχή της Αθήνας- το έργο θα πρέπει να αποπερατωθεί μέσα σε 36 μήνες, ήτοι 3 χρόνια. 

    Από εκεί και πέρα, τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει από την πλευρά του Δήμου Αθηναίων και η δημοπράτηση των απαιτούμενων περιφερειακών έργων, πέριξ του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου και των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη, που θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.


    Πηγή: https://ered.gr/real-estate-news/terna-mytilhnaios-aktwr-tha-kataskeyasoyn-to-ghpedo-toy-panathhnaikoy-sto-botaniko



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.