
Ετοιμάζεται η υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων από την ΑΑΔΕ
Στην τελική ευθεία μπαίνει η υποχρεωτική έκδοση των ηλεκτρονικών τιμολογίων από όλους τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.
Η ΑΑΔΕ άνοιξε ήδη την εφαρμογή στην οποία οι ενδιαφερόμενες εταιρείες, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για την πιστοποίηση του λογισμικού τους, σχετικά με την Ηλεκτρονική Έκδοση Στοιχείων.
Η διαδικασία αποτελεί το πρώτο βήμα για την υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών τιμολογίων, αλλά δεν σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί άμεσα, σε καθολικό επίπεδο.
Η κρίση της πανδημίας πήγε πίσω την ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών των φορολογουμένων. Ο στόχος ήταν τα ηλεκτρονικά βιβλία να εφαρμοστούν από αυτόν τον μήνα αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και πάει αργότερα.
Επίσης, η αντικατάσταση των παλαιών ταμειακών μηχανών, με νέες που θα έχουν τη δυνατότητα online σύνδεσης με το Taxisnet, αναβλήθηκε. Αντί της 31ης Μαΐου που ήταν η προθεσμία αντικατάστασης, ορίστηκε νέα προθεσμία η 31η Ιουλίου.
Πηγή: https://emea.gr/oikonomia/597772/etoimazetai-ypochreotiki-ekdosi-ilektronikon-timologion-quot-pyretos-quot-proetoimasion
Recommended Comments
Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα