Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural

  • Ασφαλιστικά-Φορολογικά

    Ασφαλιστικά-Φορολογικά

    906 ειδήσεις in this category

    1. Ασφαλιστικά-Φορολογικά

      Engineer

      Μια νέα ψηφιακή εφαρμογή για την υποβολή δήλωσης απόδοσης του τέλους ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση είναι στη διάθεση πολιτών και επιχειρήσεων από 12.3.2024, με στόχο τη διευκόλυνση των συναλλαγών τους και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτησή τους.
      Επισημαίνεται ότι το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση (ΤΑΚΚ) επιβάλλεται ανά ημερήσια χρήση και σε αυτό υπάγονται τα:
      κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια διαμερίσματα ακίνητα που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις (βίλες) Το TAKK υποβάλλεται στη Φορολογική Διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από αυτόν της έκδοσης κάθε «ειδικού στοιχείου – απόδειξης είσπραξης τέλους ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση».
      H υποβολή της δήλωσης του τέλους ανθεκτικότητας γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE, ακολουθώντας τη διαδρομή: Εφαρμογές > Φορολογικές Υπηρεσίες > Τέλη & ειδικοί φόροι > Δήλωση απόδοσης του τέλους ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.
      Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ: +30 213 162 1000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 – 17:00.
    2. Ασφαλιστικά-Φορολογικά

      Engineer

      Τη δυνατότητα ψηφιακής έκδοσης Βεβαίωσης Οφειλής για τη μεταβίβαση ακινήτου από επαχθή αιτία και για την είσπραξη χρημάτων, έχουν από σήμερα οι φορολογούμενοι.
      Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, σε συνέχεια της ψηφιακής έκδοσης του Αποδεικτικού Ενημερότητας, οι φορολογούμενοι πλέον εκδίδουν ψηφιακά και τη Βεβαίωση Οφειλής, χωρίς να απαιτείται η μετάβασης τους στη ΔΟΥ.
      Η αυτοματοποίηση της διαδικασίας εκτιμάται ότι αφορά πάνω από 300.000 συναλλαγές τον χρόνο και θα απαλείψει σημαντικό μέρος των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, εξοικονομώντας χρόνο στους φορολογούμενους και διευκολύνοντάς τους, στην είσπραξη χρημάτων και στις αγοραπωλησίες ακινήτων.
      Ειδικότερα, η ψηφιακή Βεβαίωση Οφειλής χορηγείται κατόπιν υποβολής αίτησης στην ψηφιακή πύλη myAADE, ακολουθώντας τη διαδρομή Εφαρμογές> Φορολογικές Υπηρεσίες > Ενημερότητα > Βεβαίωση Οφειλής.
      Την αίτηση μπορεί να υποβάλει:
      ο δικαιούχος της πληρωμής ή μεταβιβάζων το ακίνητο ή εμπράγματο δικαίωμα, η υπηρεσία ή ο φορέας που διενεργεί την εκκαθάριση ή την πληρωμή προς τον οφειλέτη, για την είσπραξη της οποίας απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας, ο συμβολαιογράφος που διενεργεί τη μεταβίβαση ακινήτου ή τη σύσταση του εμπράγματου δικαιώματος. Η ψηφιακή Βεβαίωση Οφειλής έχει διάρκεια ισχύος ενός μήνα από την έκδοσή της.
      Σε περίπτωση που δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ψηφιακής χορήγησης της Βεβαίωσης Οφειλής, ο αιτών ενημερώνεται για τον λόγο της απόρριψης, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE, και η βεβαίωση χορηγείται από τον Προϊστάμενο της αρμόδιας κατά περίπτωση υπηρεσίας.
    3. Ασφαλιστικά-Φορολογικά

      Engineer

      Ένα νέο ψηφιακό βήμα του e-ΕΦΚΑ ολοκληρώθηκε σήμερα με το νέο αναβαθμισμένο περιβάλλον των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΚΕΑΟ που τέθηκε σε λειτουργία, διευκολύνοντας τις συναλλαγές των οφειλετών με τον Φορέα.
      Στο πλαίσιο της άμεσης και αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των οφειλετών, απλουστεύονται οι διαδικασίες. Εφεξής, για την παρακολούθηση και διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν θα απαιτείται διακριτή πιστοποίηση, ή σύνδεση ανά μητρώο οφειλέτη.
      Η σύνδεση με τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΚΕΑΟ πραγματοποιείται με τους προσωπικούς κωδικούς TaxisNet του οφειλέτη, μέσω της ιστοσελίδας του Φορέα https://www.efka.gov.gr/el/elektronikes-yperesies/elektronikes-yperesies-keao ακολουθώντας τη διαδρομή: Μενού > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΚΕΑΟ. Στο νέο περιβάλλον, παρέχεται πλέον στον οφειλέτη η δυνατότητα πρόσβασης από ένα σημείο, σε ενοποιημένη εικόνα του συνόλου των μητρώων του, ανεξάρτητα του Φορέα προέλευσης της οφειλής (τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ.ΟΑΕΕ, τ.ΟΓΑ, τ. ΤΣΜΕΔΕ, νυν e-ΕΦΚΑ, κλπ). Επισημαίνεται ότι οι οφειλέτες που είχαν ήδη πιστοποιηθεί στο παρελθόν στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΚΕΑΟ μπορούν να χρησιμοποιούν τους κωδικούς που ήδη διαθέτουν.
      Διευκρινίζεται, ότι στο νέο αναβαθμισμένο περιβάλλον των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΚΕΑΟ κάθε οφειλέτης μπορεί να παρακολουθήσει και να διαχειριστεί μόνον τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, οι οποίες είναι βεβαιωμένες στον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) του και όχι τυχόν οφειλές του, βεβαιωμένες στον Α.Φ.Μ. τρίτου προσώπου για τις οποίες συνευθύνεται εκ του νόμου (π.χ. οφειλές διοικούντων και εταίρων νομικά πρόσωπα).
    4. Ασφαλιστικά-Φορολογικά

      Engineer

      Άνοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με τη χορήγηση μείωσης ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένες κατοικίες, με βάση τα δεδομένα που απέστειλαν στην ΑΑΔΕ οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις για τις κατοικίες, το κεφάλαιο ασφάλισης και τα είδη ασφαλισμένων κινδύνων (σεισμός, πυρκαγιά, πλημμύρα).
      Οι αιτήσεις (αρχικές ή τροποποιητικές) υποβάλλονται έως τις 22/02/2024, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή: Εφαρμογές / Δημοφιλείς Εφαρμογές / myPROPERTY / Μείωση ΕΝΦΙΑ ασφαλισμένων κατοικιών.
      Επισημαίνεται ότι, κατά τη δημιουργία της αίτησης, οι λήπτες της ασφάλισης μπορούν να εντοπίσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχουν δηλωθεί στον ΑΦΜ τους και να:
      • τα συσχετίσουν με τις ασφαλισμένες κατοικίες τους (ασφάλιση ιδίου)
      • δηλώσουν τους ΑΦΜ των συνιδιοκτητών, όταν για την ασφαλισμένη κατοικία υπάρχουν περισσότεροι συνιδιοκτήτες (ασφάλιση ιδίου και για λογαριασμό τρίτων)
      • δηλώσουν τους ΑΦΜ των τρίτων προσώπων που έχουν δικαίωμα επί της ασφαλισμένης κατοικίας, όταν οι ίδιοι δεν έχουν δικαίωμα επ’ αυτής (ασφάλιση για λογαριασμό τρίτων).
      Οι φορολογούμενοι, που θα περιληφθούν στην αίτηση ως συνιδιοκτήτες ή τρίτα πρόσωπα, θα ενημερωθούν μέσω μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, το οποίο θα αναρτηθεί και στην προσωπική τους θυρίδα, στη διαδρομή myAADE / Μητρώο & Επικοινωνία / Τα μηνύματά μου. Για να τους χορηγηθεί η μείωση ΕΝΦΙΑ, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, πρέπει να υποβάλουν και οι ίδιοι αίτηση, προκειμένου να συσχετίσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την ασφαλισμένη κατοικία τους.
      Οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν ειδικότερα, μέσω του σχετικού καταλόγου Συχνών Ερωτήσεων & Απαντήσεων καθώς και του Οδηγού Χρήσης της νέας πλατφόρμας που είναι αναρτημένα στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, καθώς και μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ: +30 213 162 1000, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 07:30 – 17:00.
    5. Ασφαλιστικά-Φορολογικά

      Engineer

      Οι εισφορές που θα καταβάλουν για το 2024 αυξήθηκαν κατά 3,46% και για τις δύο πρώτες κατηγορίες είναι χαμηλότερες από τον μέσο όρο των εισφορών που αντιστοιχούν στον μέσο μισθό της οικονομίας ο οποίος βρίσκεται στα 1.200 ευρώ Οσοι επιλέξουν την 1η και 2η κατηγορία θα πρέπει να ξέρουν ότι σε αυτά τα ασφάλιστρα υπάρχει και η παγίδα της χαμηλής σύνταξης.
      Πολλοί επαγγελματίες κάνουν το λάθος να μετράνε το κόστος των συνολικών εισφορών, ενώ για τον υπολογισμό της κύριας σύνταξης δεν λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των εισφορών, παρά μόνον η εισφορά σύνταξης της κάθε κατηγορίας.
      Ετσι, με την αύξηση κατά 3,46%, η συνολική εισφορά της πρώτης κατηγορίας διαμορφώνεται στα 248 ευρώ τον μήνα. Από αυτή την εισφορά όμως τα 175 ευρώ είναι αυτά που θα μετρήσουν για τη σύνταξη, ενώ τα υπόλοιπα είναι η εισφορά για τον κλάδο ασθένειας (63 ευρώ) και η εισφορά ανεργίας (10 ευρώ).
      Στον πίνακα που επεξεργάστηκε και δημοσιεύει το ένθετο «Ασφάλιση και Συντάξεις» φαίνεται ότι η επιλογή της χαμηλής εισφοράς έχει βαρύ αντάλλαγμα στο μέλλον με χαμηλή σύνταξη για πάντα!
      Για παράδειγμα:
      * Η σύνταξη που βγάζει σήμερα η εισφορά της 1ης κατηγορίας με 30 έτη ασφάλισης είναι μόλις 658 ευρώ. Στα 35 έτη η σύνταξη είναι 754,18 ευρώ και στα 40 έτη ασφάλισης φτάνει στα 874,62 ευρώ.
      * Η σύνταξη που βγάζει σήμερα η εισφορά της 2ης κατηγορίας με 30 έτη ασφάλισης είναι 704,37 ευρώ. Στα 35 έτη η σύνταξη είναι 819,79 ευρώ και στα 40 έτη ασφάλισης φτάνει στα 964,33 ευρώ.
      Τα ποσά εισφορών για τις δύο πρώτες κατηγορίες αντιστοιχούν σε μισθούς 879,15 ευρώ και 1.055 ευρώ αντίστοιχα, όταν ο μέσος μισθός της οικονομίας για το 2023 διαμορφώνεται στα 1.200 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι εισφορές είναι κάτω από τον μέσο όρο των εισφορών που καταβάλει η πλειονότητα των εργαζομένων.
      Σε επίπεδα πάνω από τον μέσο όρο κινούνται οι εισφορές από την 3η και άνω κατηγορία, οπότε και οι συντάξεις για όσους μείνουν στις υψηλότερες κατηγορίες θα είναι καλύτερες.
      Για παράδειγμα:
      * Η σύνταξη που βγάζει σήμερα η εισφορά της 3ης κατηγορίας με 30 έτη ασφάλισης είναι 779,16 ευρώ. Στα 35 έτη η σύνταξη είναι 925,60 ευρώ και στα 40 έτη ασφάλισης φτάνει στα 1.108,99 ευρώ.
      * Η σύνταξη που βγάζει σήμερα η εισφορά της 4ης κατηγορίας με 33 έτη ασφάλισης είναι 970,45 ευρώ. Στα 39 έτη η σύνταξη είναι 1.225,66 ευρώ και στα 42 έτη ασφάλισης φτάνει στα 1.285,46 ευρώ.
      * Η σύνταξη που βγάζει σήμερα η εισφορά της 5ης κατηγορίας με 33 έτη ασφάλισης είναι 1.102,40 ευρώ και στα 40 έτη ασφάλισης φτάνει στα 1.474,74 ευρώ.
      * Η σύνταξη που βγάζει σήμερα η εισφορά της 6ης κατηγορίας με 35 έτη είναι 1.484,26 ευρώ και στα 40 έτη ασφάλισης φτάνει στα 1.872,8 ευρώ.
      Οι ελεύθεροι επαγγελματίες επιλέγουν σχεδόν σε ποσοστό 90% την 1η κατηγορία, με κίνδυνο να εγκλωβιστούν σε χαμηλά ποσά σύνταξης, αν μείνουν σταθεροί στην επιλογή τους για τα επόμενα χρόνια.
      Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για όσους βρίσκονται πλησίον της σύνταξης, δηλαδή σε απόσταση ως 5 έτη από τη συνταξιοδότηση, και έχουν επιλέξει από το 2020 και μετά σταθερά την 1η κατηγορία, ενώ με τις εισφορές βάσει εισοδήματος (2017, 2019) εντάσσονταν στην ελάχιστη εισφορά σύνταξης που είχε βάση υπολογισμού τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ τότε.
      Τι αλλάζει στις αιτήσεις συνταξιοδότησης από 1ης/1/2025
      Στις αιτήσεις συνταξιοδότησης από το 2025 και μετά, η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών θα γίνεται για μεν το διάστημα από το 2002 ως και το 2023 με βάση τον πληθωρισμό, για δε το διάστημα από 2025 και μετά με βάση το μέσο ποσοστό αύξησης των μισθών κατά το προηγούμενο έτος για το σύνολο των εργαζομένων.
      Κατά την πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου συστήματος, οι συντάξιμες αποδοχές για όσους πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν το 2025, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα (τιμαριθμοποίηση από 2002 ως και 2023), θα αυξηθούν με το μέσο ποσοστό αύξησης των μισθών για το 2024.
      Αν δηλαδή το 2024 οι μισθοί στο σύνολο της οικονομίας, από τον εργάτη ως τον διευθύνοντα σύμβουλο μιας εταιρίας, έχουν αύξηση5% κατά μέσο όρο, τότε και οι συντάξιμες αποδοχές για το 2025 θα αυξηθούν κατά 5%. Προσοχή, η αύξηση θα αφορά στις αποδοχές από το 2025 και μετά και δεν θα μεταφέρεται στα προηγούμενα έτη.
      Το νέο σύστημα είναι καλύτερο γιατί μπορεί να οδηγήσει σε αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και σε μεγαλύτερη ανταποδοτική σύνταξη.
      Η εφαρμογή του νέου συστήματος θα μπει σε λειτουργία μόλις η ΕΛ.ΣΤΑΤ. καταφέρει να ετοιμάσει και τον αντίστοιχο μαθηματικό τύπο.
      Τι συντάξεις «βγάζουν» οι νέες εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες
      Ασφαλιστική κατηγορία Μηνιαία εισφορά σύνταξης 2024 Μισθός στον οποίο αντιστοιχεί η εισφορά Ποσά σύνταξης που δίνει σήμερα η κάθε κατηγορία με 30 έως 42 έτη ασφάλισης (*) Με 30 έτη Με 33 έτη Με 35 έτη Με 37 έτη Με 39 έτη Με 40 έτη Με 42 έτη 1 175,83 879,15 658,00 710,22 754,18 798,58 843,41 866,62 874,62 2 211,00 1.055,00 704,37 767,04 819,79 873,07 926,87 954,73 964,33 3 267,72 1.338,60 779,16 858,67 925,60 993,20 1.061,47 1.096,81 1.108,99 4 336,91 1.684,55 870,39 970,45 1.054,68 1.139,75 1.225,66 1.270,13 1.285,46 5 418,59 2.092,95 978,08 1.102,40 1.207,05 1.312,74 1.419,48 1.474,74 1.493,78 6 567,19 2.835,95 1.174,01 1.342,47 1.484,26 1.627,48 1.772,11 1.846,98 1.872,79 (*) Ποσά συντάξεων μικτά.
    6. Ασφαλιστικά-Φορολογικά

      Engineer

      Ένα νέου τύπου πιστοποιητικό, το οποίο θα αποτυπώνει τη φορολογική και ασφαλιστική κατάσταση του φορολογούμενου που το ζητάει για κάθε νόμιμη χρήση από τη δημόσια διοίκηση, θα μπει σύντομα στη …ζωή μας.
      Πρόκειται για το πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας, το οποίο θα υποκαταστήσει ουσιαστικά τα σημερινά αποδεικτικά φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Θα εκδίδεται ηλεκτρονικά μέσα από την ειδική πλατφόρμα της δημόσιας διοίκησης, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου, και θα έχει όλα τα στοιχεία τόσο της φορολογικής όσο και της ασφαλιστικής ενημερότητας του αιτούντος.
      Μετά την υποβολή της αίτησης θα ακολουθεί αυτόματος έλεγχος των στοιχείων, και εφόσον πληρούνται όλα τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις, θα εκδίδεται το νέο πιστοποιητικό με τους ίδιους ακριβώς όρους που διέπουν την έκδοση της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Εννοείται ότι δεν θα χορηγείται στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος έχει αρρύθμιστα ή ληξιπρόθεσμα χρέη είτε στην εφορία, είτε στα ασφαλιστικά ταμεία.
      Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η πλατφόρμα για την έκδοση του πιστοποιητικού οικονομικής ενημερότητας θα ενεργοποιηθεί το Σεπτέμβριο.
      Όπως ορίζει απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή:
      *Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα δύναται να αιτηθεί, μέσω ειδικής πλατφόρμας προσβάσιμης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), την έκδοση ενιαίου πιστοποιητικού οικονομικής ενημερότητας. Το πιστοποιητικό περιλαμβάνει τα στοιχεία του αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας και του αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας και εκδίδεται σε ψηφιακή μορφή.
      *Το πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας θεωρείται έγκυρο για κάθε νόμιμη χρήση και γίνεται υποχρεωτικά αποδεκτό από όλους τους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και από φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, τα δικαστήρια όλων των βαθμών και τις εισαγγελίες όλης της χώρας όταν είναι κατά νόμον υποχρεωτική η προσκόμιση των ανωτέρω αποδεικτικών ενημερότητας.
      *Για την έκδοση του πιστοποιητικού οικονομικής ενημερότητας η πλατφόρμα αντλεί μέσω διαλειτουργικότητας τα αναγκαία δεδομένα από το πληροφοριακό σύστημα φορολογικού μητρώου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και το πληροφοριακό σύστημα του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι απαιτούμενες διαλειτουργικότητες διασφαλίζονται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
      Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα οι φορολογούμενοι ακόμη και εάν έχουν ρυθμισμένες ή  μη ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν πλέον τη δυνατότητα να λάβουν αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά  φορολογική ενημερότητα για τις συναλλαγές τους όπως τη μεταβίβαση ακινήτων ή την είσπραξη χρημάτων από το δημόσιο. Πολύ σύντομα θα περάσει στη ψηφιακή εποχή και η βεβαίωση οφειλής η οποία αφορά φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα – αρρύθμιστα χρέη.
      Ρεπορτάζ: Κώστας Τσάβαλος
    7. Ασφαλιστικά-Φορολογικά

      Engineer

      H αυτόματη δημιουργία και υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) επεκτείνεται, μετά τις αγοραπωλησίες, και στις δηλώσεις φόρου δωρεάς και γονικής παροχής ακινήτων μέσω της εφαρμογής myPROPERTY.
      Συγκεκριμένα με απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή (Α. 1015/2024) ρυθμίζεται η αυτόματη δημιουργία και υποβολή ψηφιακής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) στις περιπτώσεις ψηφιακής υποβολής δήλωσης φόρου δωρεάς και γονικής παροχής, 100% πλήρους κυριότητας επί ακινήτου από έναν δωρητή/γονέα σε έναν δωρεοδόχο/ τέκνο.
      Με τη νέα ψηφιακή εφαρμογή διευκολύνονται οι φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν χρειάζεται πλέον να συμπληρώνουν και να υποβάλλουν οι ίδιοι τις συγκεκριμένες δηλώσεις και παράλληλα διασφαλίζεται η έγκαιρη εκπλήρωση των σχετικών φορολογικών υποχρεώσεων.
      Η δήλωση στοιχείων ακινήτων δημιουργείται και υποβάλλεται αυτόματα για τα συμβολαιογραφικά έγγραφα που αναρτώνται στην ψηφιακή εφαρμογή «myPROPERTY» της ψηφιακής πύλης myAADE από αύριο, 31/1/2024, και αφορούν δηλώσεις φόρου δωρεάς και γονικής παροχής ακινήτων που έχουν υποβληθεί από τις 2/1/2024.
      Ο πολίτης λαμβάνει ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η δήλωση Ε9 έχει υποβληθεί αυτόματα και μπορεί να την αναζητήσει στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), στη διαδρομή Εφαρμογές > Δημοφιλείς Εφαρμογές > Δήλωση Ε9 > ΕΝΦΙΑ > Είσοδος στην Εφαρμογή > «έτος 2025».
      Στο επόμενο διάστημα, η αυτοματοποιημένη υποβολή δηλώσεων Ε9 θα επεκταθεί και σε άλλες περιπτώσεις δωρεών και γονικών παροχών ακινήτων.
    8. Ασφαλιστικά-Φορολογικά

      Engineer

      Σε λειτουργία τέθηκε στις 20/12/2023 στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (https://www.efka.gov.gr/el/asphalismenoi/me-misthotoi/epilogi-asfalistikis-katigorias), μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενοι και αγρότες μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν για το νέο έτος 2024, ακολουθώντας τη διαδρομή: Ελ. Επαγγελματίες/ Αυτοαπασχολούμενοι/Αγρότες -> Επιλογή Ασφαλιστικής Κατηγορίας Κύριας Ασφάλισης, Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών.  
      Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας δηλώνεται για τους κλάδους Κύριας, Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχής σε ενιαία αίτηση και ισχύει για όλο το έτος. Η προθεσμία υποβολής της αίτησης - δήλωσης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας έχει καταληκτική ημερομηνία την 31/1/2024.
      Διευκρινίζεται ότι οι ασφαλισμένοι που δεν θα υποβάλλουν αίτηση - δήλωση επιλογής/μεταβολής θα παραμείνουν, για το έτος 2024, στην κατηγορία που είχαν καταταχθεί το προηγούμενο έτος. 
      Οι απασχολούμενοι αποκλειστικά ως Εργάτες γης, μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν για το νέο έτος 2024 από την ηλεκτρονική υπηρεσία, Αγρότες -> Επιλογή Ασφαλιστικής Κατηγορίας Εργατών γης.
      Με τις διατάξεις των άρθρων 31, 35, 36, 37 και 45 του Ν.4670/2020, για το έτος 2024 τα ποσά των ασφαλιστικών κατηγοριών Κλάδων Σύνταξης, Υγειονομικής Περίθαλψης, Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών των Μη Μισθωτών ασφαλισμένων, Ελεύθερων Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων, Αγροτών και Εργατών γης, προσαυξάνονται με διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του έτους 2023 είναι 3.46%.
      Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή των ανώτερων ασφαλιστικών κατηγοριών οδηγεί και σε υψηλότερες συνταξιοδοτικές παροχές.
    9. Ασφαλιστικά-Φορολογικά

      GTnews

      Ψηφιακά, μέσω της πλατφόρμας myPROPERTY,  υποβάλλονται και οι τροποποιητικές δηλώσεις φόρου μεταβίβασης ακινήτων (ΦΜΑ), από την Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2024.
      Ειδικότερα, με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή (Α. 1002/2024 ΦΕΚ Β’ 64/5-1-2024), από τις 10-1-2024, υποβάλλονται αποκλειστικά ψηφιακά οι τροποποιητικές εμπρόθεσμες δηλώσεις ΦΜΑ, για ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές, όπου ισχύει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας και αφορούν:
      τη μεταβίβαση ακινήτου ή τη σύσταση εμπραγμάτου δικαιώματος σε ακίνητο με επαχθή αιτία, για την οποία υποβάλλεται κοινή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων από τους συμβαλλόμενους, πλην των συμβολαιογραφικών εγγράφων σύστασης ή τροποποίησης σύστασης οριζοντίων ή καθέτων ιδιοκτησιών, εξώνησης, διόρθωσης, επανάληψης ή ακύρωσης συμβολαίου την επίκληση από τον μεταβιβάζοντα της κτήσης του ακινήτου με τακτική ή έκτακτη χρησικτησία, σε συμβόλαιο μεταβίβασης της κυριότητας αυτού ή σύστασης άλλου εμπραγμάτου δικαιώματος σε αυτό με οποιαδήποτε αιτία τη μεταβίβαση στον εργολάβο από τον οικοπεδούχο, λόγω εκτέλεσης εργολαβικού προσυμφώνου, ιδανικού μεριδίου οικοπέδου και τη διαφορά της έκτασης, εφόσον αυτή είναι μεγαλύτερη της αναγραφόμενης στον με επαχθή αιτία τίτλο κτήσης του ακινήτου, σε περίπτωση που αυτό μεταβιβάζεται ή συστήνεται εμπράγματο δικαίωμα σε αυτό με οποιαδήποτε αιτία.
    10. Ασφαλιστικά-Φορολογικά

      Engineer

      Ενα νέο σκηνικό διαμορφώνεται το 2024 για 730.000 ελεύθερους επαγγελματίες αφού εκτός από την φορολόγησή τους με βάση το τεκμαρτό εισόδημα μια σειρά από αλλαγές τους επηρεάζει άμεσα.
      Η μεγαλύτερη αλλαγή που συντελείται είναι ότι η φορολόγηση για τα εισοδήματα που απέκτησαν εφέτος θα γίνει με τεκμαρτό τρόπο. Ωστόσο προβλέπονται εξαιρέσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων εστιάζονται στους νέους επαγγελματίες, σε όσους έχουν δραστηριότητα σε περιοχές με μικρό πληθυσμό, τους πολύτεκνους και άλλες κατηγορίες.
      Ακόμα από τις αρχές του έτους τα POS εγκαθίστανται και στους υπόλοιπους κλάδους της λιανικής αγοράς που σήμερα δεν έχουν, από τον προσεχή Μάρτιο θα είναι σε πλήρη ισχύ η διασύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS ενώ από την 1η Ιανουαρίου καθίσταται υποχρεωτική η υποβολή των στοιχείων στο σύστημα MyDatα.
      Από την αλλαγή φορολόγησης των εισοδημάτων τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν επιπλέον 600 εκατ. ευρώ που θα διοχετευτούν για την ενίσχυση της Υγείας και της Παιδεία. Στόχος είναι όπως έχει αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης με τη συνολική πάταξη της φοροδιαφυγής να μπαίνουν στα κρατικά ταμεία 3 δισ. ευρώ από το 2027.
      Οι βασικές αλλαγές από 1-1-2024 είναι:
      1. Νέο καθεστώς φορολόγησης ελεύθερων επαγγελματιών. Το νέο καθεστώς φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών προβλέπει ότι το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα θα υπολογίζεται με βάση:
      τον εκάστοτε κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα ο οποίος θα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε 3 χρόνια επαγγελματικής δραστηριότητας μετά την πρώτη εξαετία ή σε περίπτωση που ο επαγγελματίας απασχολεί προσωπικό τον ανώτερο ετήσιο μισθό που καταβάλλει σε υπάλληλό του. Για την προσαύξηση θα λαμβάνεται υπόψη το μεγαλύτερο από τα δύο ποσά, με ανώτατο όριο τις 30.000 ευρώ. το ύψος του τζίρου της επιχείρησης που θα προσαυξάνει την ελάχιστη αμοιβή προσαυξάνεται στο 5% επί του ποσού που ο κύκλος εργασιών του υπόχρεου υπερβαίνει τον μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών του ΚΑΔ. το 10% του κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού με όριο τις 15.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση το ελάχιστο καθαρό εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.
      Με τις τελικές διατάξεις, το τεκμήριο μειώνεται κατά 50% για:
      Επαγγελματίες που παρουσιάζουν αναπηρία 67% έως 79% Επαγγελματίες που έχουν την κύρια κατοικία σε οικισμούς με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους Γονείς μονογονεϊκής οικογένειας με εξαρτώμενα τέκνα Γονείς με εξαρτώμενα τέκνα με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67% – Γονείς πολύτεκνων οικογενειών Εκμεταλλευτές ταξί με ποσοστό ιδιοκτησίας επί του οχήματος που δεν υπερβαίνει το 25% Επίσης το ύψος του τεκμηρίου περιορίζεται κατά 67% για τους ελεύθερους επαγγελματίες με 4 χρόνια δραστηριότητας και κατά 33% για 5 χρόνια, ενώ εξαιρούνται από την προσαύξηση με βάση τον τζίρο τα περίπτερα αλλά μόνο για το μέρος του τζίρου από πωλήσεις καπνοβιομηχανικών προϊόντων.
      Μειωμένο τεκμήριο θα ισχύσει και για επαγγελματίες με εποχική δραστηριότητα καθώς θα υπολογίζεται με βάση τον πραγματικό χρόνο δραστηριότητας δηλαδή με δωδεκατημόρια. Παράλληλα για επαγγελματίες που αποκτούν εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις ή από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα τα ποσά αυτά θα συνυπολογίζονται για την κάλυψη του τεκμηρίου.
      Πλήρη απαλλαγή από το τεκμήριο θα έχουν οι αγρότες, όσοι αμείβονται με μπλοκάκι και με έως 3 εργοδότες, οι επαγγελματίες που παρουσιάζουν αναπηρία ίση ή μεγαλύτερη του 80%, τα καφενεία σε χωριά με λιγότερους από 500 κατοίκους και νησιά κάτω από 3.100 κατοίκους, οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι που συνεργάζονται με μέχρι 2 εταιρίες.Eπίσης προβλέπεται μείωση του επιτηδεύματος κατά 50% για όλους
      2. Kάθε ελεύθερος επαγγελματίας έχει την δυνατότητα να αμφισβητήσει το ποσό του φόρου που προκύπτει από το τεκμήριο υπό την προϋπόθεση να ζητήσει τη διενέργεια ελέγχου από τις φορολογικές αρχές προκειμένου να αποδείξει ότι το πραγματικό του εισόδημα είναι χαμηλότερο από αυτό που προσδιορίζει η εφορία
      Στην περίπτωση αυτή, η εφορία πρώτα θα βεβαιώσει το ποσό του φόρου που θα καλείται να πληρώσει ο επαγγελματίας με βάση το τεκμαρτό εισόδημα και εάν μετά το φορολογικό έλεγχο αποδειχθεί ότι το πραγματικό εισόδημα του επαγγελματία είναι μικρότερο από το τεκμαρτό τότε θα γίνει νέα εκκαθάριση του φόρου.
      3. Επεκτείνεται η χρήση POS στο σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας. Έτσι κλάδοι που σήμερα δεν υποχρεούνται να έχουν POS θα υποχρεωθούν να εγκαταστήσουν. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται: Ταξί, περίπτερα, ασφαλιστικές εταιρείες, συναυλιακού χώροι, λαϊκές αγορές, χρηματιστηριακές εταιρίες, κινηματογράφοι.
      Εκτιμάται ότι η υποχρεωτική χρήση POS αφορά περίπου 150.000 επαγγελματίες που σήμερα εξαιρούνται. Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, όπως δείχνουν τα στοιχεία, έχουν οδηγήσει στην αύξηση των εσόδων από τον ΦΠΑ και στον περιορισμό της διακίνησης «μαύρου» χρήματος ενώ η επέκτασή τους εκτιμάται ότι θα διευρύνει τη φορολογική βάση, θα διευκολύνει το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών και θα περιορίσει τα περιθώρια φοροδιαφυγής.Με την επέκταση των POS αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των συναλλαγών με κάρτες οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος ανήλθαν σε 49 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2023. Σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ, δεκάδες κλάδοι που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών και οι οποίοι διαχρονικά βρίσκονται ψηλά στις λίστες της φοροδιαφυγής αποφεύγουν τις συναλλαγές με κάρτες. Ενώ οι υπηρεσίες είχαν 59,7% μερίδιο στην ιδιωτική κατανάλωση το 2019, στην αξία των πληρωμών με κάρτα το μερίδιό τους περιορίζεται σε 31,3%.
      4. Από την 1η Μαρτίου 2024 όλες οι ταμειακές μηχανές θα είναι συνδεδεμένες με τα τερματικά POS. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής στο Μητρώο POS όλων των τερματικών, με την ΑΑΔΕ να επιβάλλει την υποχρέωση σε όλες τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τερματικές συσκευές είτε εγχώριες, είτε του εξωτερικού να εξασφαλίσουν την ακρίβεια των στοιχείων που τους αφορούν, τα οποία δηλώθηκαν από τους παρόχους στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ.
      5. Kαθίσταται υποχρεωτική η υποβολή των στοιχείων στο σύστημα MyData. H ανάρτηση εσόδων και δαπανών από επιχειρηματική δραστηριότητα δεν μπορεί να είναι μικρότερα από τα έξοδα που έχουν διαβιβαστεί στην πλατφόρμα. Επίσης, οι δαπάνες μιας επιχείρησης που δεν έχουν διαβιβαστεί δεν θα εκπίπτουν. Mάλιστα προβλέπονται αυστηρά πρόστιμα τα οποία μπορεί να φτάσουν τις 100.000 ευρώ για μη διαβίβαση σειράς δεδομένων στο myDATA.Οι κυρώσεις υπολογίζονται επί της καθαρής αξίας των μη διαβιβασθέντων στοιχείων στην περίπτωση μη διαβίβασης συνόψεων εκδοθέντων παραστατικών εσόδων τιμολόγησης, εξόδων αυτοτιμολόγησης, τίτλων κτήσης και λογιστικών στοιχείων που εκδίδονται κατ’ εφαρμογή ειδικών φορολογικών διατάξεων. Σε αυτές προβλέπονται επίσης κυρώσεις για τη μη διαβίβαση εγγραφών μισθοδοσίας, αποσβέσεων και λοιπές εγγραφές τακτοποίησης εσόδων και εξόδων, για τη διαβίβαση ως εκδότης σύνοψης εκδοθέντος παραστατικού, μετά από διαβίβαση παράλειψης ή απόκλισης από τον λήπτη, για τη μη διαβίβαση παραστατικών διακίνησης και λοιπών παραστατικών είσπραξης, επιστροφής ή παραγγελίας.
      6. Παρατείνονται και το 2024 τα φορο-κίνητρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν αποκλειστικά την ηλεκτρονική τιμολόγηση στις συναλλαγές τους ενώ όταν ανάψει το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά για όλους η ηλεκτρονική τιμολόγηση. Όσοι χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική τιμολόγηση εχουν τα ακόλουθα κέρδη:
      Περιορίζεται κατά 2 έτη η προβλεπόμενη πενταετία, εντός της οποίας η Φορολογική Διοίκηση μπορεί να προβεί σε έκδοση πράξης διοικητικού, εκτιμώμενου ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου.
      Μειώνεται από 90 σε 45 ημέρες ο χρόνος εντός του οποίου η φορολογική διοίκηση εξετάζει τα αιτήματα επιστροφής φόρου τα οποία αφορούν το φορολογικό έτος ή τα φορολογικά έτη, για τα οποία οι εκδότες επιλέγουν και εφαρμόζουν αποκλειστικά την ηλεκτρονική τιμολόγηση.
      Αποσβένεται πλήρως στο έτος πραγματοποίησής της προσαυξημένη κατά ποσοστό 100% η δαπάνη για την αρχική προμήθεια τεχνικού εξοπλισμού και λογισμικού που απαιτείται για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης.
      Προσαυξάνεται κατά ποσοστό 100% η δαπάνη για την παραγωγή, διαβίβαση και ηλεκτρονική αρχειοθέτηση ηλεκτρονικών τιμολογίων για το πρώτο έτος έκδοσης των παραστατικών πώλησης μέσω ηλεκτρονικής τιμολόγησης, που αναγνωρίζεται προς έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα. Παράλληλα, εφαρμόζεται στην αρχή του 2024 πιλοτικά και μέχρι το τέλος του έτους υποχρεωτικά το ψηφιακό δελτίο αποστολής.
      7. Από την 1η Ιανουαρίου οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες υποχρεούνται τελικά να συνδέσουν τον επαγγελματικό τους λογαριασμό με το σύστημα άμεσων πληρωμών IRIS και να δέχονται πληρωμές μέσω υπηρεσιών άμεσης πληρωμής IRIS. Μέχρι σήμερα, οι εγγεγραμμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι στην υπηρεσία IRIS είναι 117.000, δηλαδή μόλις το 10%, περίπου, του συνολικού αριθμού των ελευθέρων επαγγελματιών στη χώρα μας, που αριθμούν συνολικά περί το 1,3 εκατ. Με το IRIS δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία από ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις να μην χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές λόγω αυξημένου κόστους.
    11. Ασφαλιστικά-Φορολογικά

      Engineer

      Έτσι από 1.1.2024 κάθε μήνα οι μη μισθωτοί θα πληρώνουν αυξήσεις από 10 ως 25 ευρώ ανάλογα με την κλίμακα που θα επιλέξουν.
      Σύμφωνα με πληροφορίες στις 12 Ιανουαρίου θα γίνει γνωστό, όταν δηλαδή η Εθνική Στατιστική Αρχή θα ανακοινώσει το ύψος του πληθωρισμού για το 2023, καθώς και για τον επόμενο χρόνο οι αυξήσεις στις εισφορές των μη μισθωτών θα ακολουθούν την πορεία του πληθωρισμού.
      Η επικείμενη αύξηση θα αφορά όλες τις κλίμακες όλων των εισφορών των μη μισθωτών, δηλαδή της κύριας ασφάλισης, της υγειονομικής περίθαλψης, του επικουρικού και του εφάπαξ.
      Με δεδομένο ότι το 90% των μη μισθωτών επιλέγει την 1η ασφαλιστική κατηγορία, πρακτικά αυτό σημαίνει ότι από 230 ευρώ που είναι σήμερα, από 1.1.2024, λόγω πληθωρισμού 4%, θα αυξηθούν οι εισφορές στα 240 ευρώ.
      Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη σερί χρονιά που προκαλούνται αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, λόγω εφαρμογής νόμου του 2020 (ν.4670 ή νόμος Βρούτση).
      Ουσιαστικά, η αναπροσαρμογή για τις εισφορές των μη μισθωτών προκύπτει σε σχέση με τον πληθωρισμό της προηγούμενης χρονιάς.
      Για φέτος, οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση θα ανέλθει στα επίπεδα του 4 – 4,3% το πολύ.
      Πέρσι, οι εισφορές είχαν υποστεί αύξηση 9,6% λόγω πολύ υψηλότερου πληθωρισμού το 2022.
      Πάντως η αναπροσαρμογή εισφορών από την 1η Ιανουαρίου του 2025 θα γίνει με βάση το δείκτη μεταβολής μισθών του 2024.
      Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ, για φέτος έχουν επιλέξει την πρώτη ασφαλιστική κατηγορία 1.035.519 μη μισθωτοί ασφαλισμένοι.
      Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σχεδόν στο 80% του συνόλου. Υπάρχουν άλλοι 131.811 που επίσης επέλεξαν την αντίστοιχη ειδική κατηγορία ασφάλισης, ως νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, έχοντας λιγότερα από πέντε έτη εργασιακής εμπειρίας.
      Εάν οι μη μισθωτοί έχουν ασφάλιση και για επικούριση, τότε θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον, 44,59 ευρώ το μήνα για επικούριση, από 42,76 ευρώ σήμερα (+1,83 ευρώ).
      Στην περίπτωση που υπάρχει και υποχρέωση για εφάπαξ, η εισφορά ανεβαίνει από 28,51 ευρώ (1η κατηγορία) στα 29,7 ευρώ (+1,2 ευρώ).
      Έτσι, η επιβάρυνση για όσους μη μισθωτούς ασφαλισμένους έχουν υποχρέωση να ασφαλίζονται για κύρια, επικουρική σύνταξη και εφάπαξ, θα είναι από την αρχή της ερχόμενης χρονιάς στα 13 ευρώ το μήνα και συνολικά, 156 ευρώ το χρόνο.
      Πως θα διαμορφωθούν οι εισφορές
             Εισφορές 2023 - Εισφορές 2024
      1η κατηγορία: 230 ευρώ 239-240 ευρώ
      2η κατηγορία:  272 ευρώ 282- 283 ευρώ
      3η κατηγορία¨:  331 ευρώ 343- 344 ευρώ
      4η κατηγορία:  398 ευρώ 413-414 ευρώ
      5η κατηγορία¨: 476 ευρώ 494-495 ευρώ
      6η κατηγορία:  620 ευρώ 644- 645 ευρώ
      Επιλογή κατηγορίας
      Μέχρι 31 Ιανουαρίου 2024 θα κληθούν οι μη μισθωτοί να καταβάλλουν τις νέες εισφορές. Αναλυτικότερα:
      1. Η κατάταξη σε μία από τις κατηγορίες είναι υποχρεωτική και γίνεται με ελεύθερη επιλογή μετά από υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης.
      2. Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας είναι ανεξάρτητη για κάθε Κλάδο Ασφάλισης.
      3. Το δικαίωμα επιλογής ασκείται από υποχρεωτικά και προαιρετικά ασφαλισμένους.
      4. Η δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας ανανεώνεται ετησίως.
      5. Διαμορφώνεται νέο ανώτατο όριο εισφορών.
      6. Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας μπορείτε να επιλέξετε την ασφαλιστική κατηγορία κατάταξής σας για το έτος 2024.
      7. Για τη χρήση της υπηρεσίας απαιτείται η ταυτοποίησή σας με τους κωδικούς Taxis και του ΑΜΚΑ.
      8. Ειδικότερα κατά την είσοδο στην υπηρεσία ανακαλούνται τα ταυτοτικά σας στοιχεία, παρέχονται οδηγίες και μηνύματα για την υποβολή της αίτησης, απεικονίζονται οι ασφαλιστικές κατηγορίες που αντιστοιχούν στην ιδιότητα ασφάλισής σας.
      9. Η κατάταξή σας σε ασφαλιστική κατηγορία είναι υποχρεωτική.
      10. Η επιλογή σας θα ενεργοποιηθεί κατά την έκδοση των εισφορών Ιανουαρίου 2024.
      11. Σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης αλλαγής ασφαλιστικής κατηγορίας, παραμένει ενεργή η κατηγορία κατάταξης του προηγούμενου έτους.
      Όσοι ασφαλισμένοι δεν υποβάλουν νέα αίτηση παραμένουν στην ασφαλιστική κατηγορία στην οποία υπάγονταν την προηγούμενη χρονιά, καθόσον σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης αλλαγής ασφαλιστικής κατηγορίας, παραμένει ενεργή η κατηγορία κατάταξης του προηγούμενου έτους.
      Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας από τους μη μισθωτούς θα επηρεάσει και τη μελλοντική σύνταξη που θα λάβουν.
    12. Ασφαλιστικά-Φορολογικά

      jim

      Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώνουμε ενάντια στα φορολογικά μέτρα την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 13:00 στο Σύνταγμα.
      Γενική Συνομοσπονδία, Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ)
      Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος
      Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος
      Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας
      Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος
      Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος
      Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ)
      Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών
      Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία
      Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος (ΣΣΕΑΠΑΔ)
      Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας
      Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος
      Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών
      Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος
    13. Ασφαλιστικά-Φορολογικά

      Engineer

      Την Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιείται η τέταρτη – από τις διαδοχικές - καταβολές ποσού 6.643.246,21 ευρώ, που αφορά στην επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών, κλάδων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας, για τα έτη 2019 και 2020 σε χιλιάδες επαγγελματίες.
      Συγκεκριμένα, αφορά σε δικηγόρους με έμμισθη εντολή του ιδιωτικού τομέα και των Ν.Π.Ι.Δ. και μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (Ι.Δ.Α.Χ. & Ι.Δ.Ο.Χ.), οφειλέτες ή μη του e-Ε.Φ.Κ.Α., οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση, μέσω της αντίστοιχης ηλεκτρονικής υπηρεσίας, μέχρι 22/11/2023.
      Στους οφειλέτες του e-Ε.Φ.Κ.Α. αποδίδεται το ποσό, που προκύπτει μετά τον συμψηφισμό της συνολικής οφειλής τους (ρυθμισμένη ή μη) με τον αρχικά υπολογισθέν προς επιστροφή ποσό των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών (άρθρο 104 παρ. 1 του ν. 4387/2016 – ΦΕΚ 85 Α’, όπως ισχύει & άρθρο 1 της με α. π. Δ.15/Δ’/90598/11.11.2021 Υ.Α. - ΦΕΚ 5404 Β’).
      Σε αυτή την τέταρτη καταβολή, το ανώτατο επιστρεφόμενο ποσό, που θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς 2.606 δικαιούχων, ανέρχεται στα 11.377,65 ευρώ. 
      Οι αρμόδιες υπηρεσίες του e-Ε.Φ.Κ.Α. συνεχίζουν την επεξεργασία των αιτήσεων των λοιπών δικαιούχων, καθώς και όσες υποβλήθηκαν από 23/11/2023 και μετέπειτα, προκειμένου, τα αντίστοιχα ποσά να τους αποδοθούν, με την ίδια διαδικασία, σε επόμενη καταβολή. 
      Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, η λειτουργία της «Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Τροποποίησης της Ασφάλισης για Έμμισθους Δικηγόρους, Μισθωτούς Μηχανικούς και Υγειονομικούς»  και της συσχετιζόμενης «Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Επιστροφής Εισφορών σε έμμισθους Δικηγόρους, μισθωτούς Μηχανικούς και Υγειονομικούς» έχει παραταθεί μέχρι και τις 30.09.2024.
    14. Ασφαλιστικά-Φορολογικά

      Engineer

      Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων παρέχει νέες δυνατότητες ψηφιακής υποβολής των δηλώσεων φόρου κληρονομιάς, όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων, εντός και εκτός του αντικειμενικού συστήματος αξιών.
      Πιο συγκεκριμένα, με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, υποβάλλονται πλέον ψηφιακά, μέσω της αναβαθμισμένης εφαρμογής:
      Οι δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, σε περίπτωση που ο θάνατος επήλθε μέχρι και 31 Δεκεμβρίου 2021. Δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, σε περίπτωση που ο θάνατος επήλθε μετά την 1 Ιανουαρίου 2022, ως εξής: Σχεδόν το σύνολο των δηλώσεων φόρου κληρονομιάς (αρχικές και τροποποιητικές) για τις οποίες δεν υποστηρίζεται αυτοματοποιημένη εκκαθάριση από την εφαρμογή myPROPERTY (λ.χ. δηλώσεις για ακίνητα εκτός αντικειμενικού συστήματος αξιών, αναβολή φορολογίας). Οι τροποποιητικές δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, για τις οποίες η αρχική δήλωση έχει υποβληθεί σε έντυπη μορφή στη ΔΟΥ. Για όλες τις παραπάνω δηλώσεις έχει δημιουργηθεί στην πλατφόρμα myPROPERTY η νέα ειδική κατηγορία «Δήλωση Φόρου Κληρονομιάς μέσω ΔΟΥ».
      Οι δηλώσεις αυτές:
      υποβάλλονται ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας myPROPERTY από τον κληρονόμο, με μεσολάβηση ή όχι συμβολαιογράφου, ή από νόμιμο ή εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του κληρονόμου εκκαθαρίζονται από την αρμόδια ΔΟΥ και η πράξη προσδιορισμού του φόρου κληρονομιάς κοινοποιείται ψηφιακά μέσω της εφαρμογής «Τα Μηνύματά μου», στην ψηφιακή πύλη myAADE, στον κληρονόμο και τον νόμιμο ή εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του, εάν η δήλωση έχει υποβληθεί μέσω εκπροσώπου. Η υποβολή των δηλώσεων φόρου κληρονομιάς μέσω της παραπάνω εφαρμογής του myPROPERTY είναι προαιρετική μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Από την 1 Ιανουαρίου 2024, όλες οι ανωτέρω δηλώσεις θα υποβάλλονται υποχρεωτικά μόνο μέσω της παραπάνω ψηφιακής διαδικασίας.
      Η απόφαση: https://www.aade.gr/sites/default/files/2023-11/a_1184_2023.pdf
    15. Ασφαλιστικά-Φορολογικά

      Engineer

      Από την 1η Ιανουαρίου 2024 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες που τηρούν επαγγελματικό λογαριασμό, δέχονται υποχρεωτικά πληρωμές μέσω υπηρεσιών άμεσης πληρωμής.
      Αυτό ορίζει το άρθρο 46 του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, φέρνοντας την ενεργοποίηση του μέτρου πολύ νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό, όπως είχε ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης και αφορούσε ενεργοποίηση της διάταξης από την 1η Δεκεμβρίου 2024.
      Έτσι, το σύστημα IRIS μπαίνει στην καθημερινότητα καταναλωτών και όλων των ελεύθερων επαγγελματιών σε λιγότερο από ενάμιση μήνα, ανοίγοντας τον δρόμο για συναλλαγές έως 500 ευρώ χωρίς χρεώσεις για τους επαγγελματίες, με τις πληρωμές να εκτελούνται άμεσα, ακόμα και χωρίς τη χρήση τηλεφωνικού αριθμού.
      Οι καταναλωτές, εφόσον έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία IRIS στο mobile banking, θα μπορούν να κάνουν τις πληρωμές τους μέσα σε δευτερόλεπτα, πληκτρολογώντας τον ΑΦΜ ή το κινητό τηλέφωνο του επαγγελματία, στοιχεία τα οποία μπορούν για λόγους διευκόλυνσης να παρέχονται υπό μορφή QR Code προς σάρωση.
      Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναγραφή του QR Code για πληρωμές IRIS θα αποτυπώνεται στο σώμα της απόδειξης που εκδίδεται, ώστε η έκδοσή της να προηγείται της πληρωμής.
      Οι νέες διατάξεις ορίζουν ότι οι δικαιούχοι πληρωμής, οι οποίοι αποδέχονται κάρτες πληρωμών, και οι δικαιούχοι πληρωμής που αποδέχονται υποχρεωτικά πληρωμές μέσω υπηρεσίας άμεσης πληρωμής, ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής του συστήματος καρτών πληρωμής, με σαφή τρόπο που δεν επιδέχεται παρερμηνείας. Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο, καθώς και στον διαδικτυακό τόπο μέσω του οποίου δέχονται πληρωμές.
      Τι είναι το IRIS
      Σύμφωνα με τη ΔΙΑΣ, το σύστημα IRIS επιτρέπει σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες να εισπράττουν εντός δευτερολέπτων οφειλές από πελάτες τους άμεσα και εύκολα. Οι πελάτες εκτελούν τις πληρωμές τους γνωρίζοντας μόνο τον αριθμό του κινητού ή τον ΑΦΜ της επιχείρησης, χωρίς να γνωρίζουν το ΙΒΑΝ της. Αρκεί να έχουν ενεργοποιήσει και τα δύο μέρη την υπηρεσία IRIS στο mobile banking. Προς περαιτέρω διευκόλυνση του πελάτη, η επιχείρηση μπορεί να παρέχει τον αριθμό κινητού ή ΑΦΜ σε μορφή κωδικού QR προς σάρωση.
      Η διαδικασία της είσπραξης ολοκληρώνεται εντός λίγων δευτερολέπτων και η επιχείρηση ή ο επαγγελματίας ενημερώνεται άμεσα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
      Η συμμετοχή της επιχείρησης στην υπηρεσία πραγματοποιείται με ενέργειες του συνεργαζόμενου Παρόχου Υπηρεσιών Πληρωμών (η υπηρεσία προσφέρεται ήδη από Alpha Βank, Εθνική ΤράπεζαΕΤΕ -0,93%, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου).
      Καταναλωτές και επιχειρήσεις δεν έχουν την παραμικρή χρέωση για τις συναλλαγές έως 500 ευρώ.
    16. Ασφαλιστικά-Φορολογικά

      steve aris

      Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς με αφορμή τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τις αλλαγές που προωθούνται στη φορολόγηση ελεύθερων επαγγελματιών, επιστημόνων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Η φορολόγηση με βάση τεκμαρτό εισόδημα, για εισόδημα δηλαδή που δεν έχει αποκτηθεί, όχι μόνο δεν καταπολεμά την φοροδιαφυγή, αφού προστατεύει τα υψηλά εισοδήματα, που μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά οδηγεί σε αφανισμό ένα μεγάλο τμήμα ενεργού οικονομικού πληθυσμού, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τη μεσαία τάξη» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
      Σημειώνουμε πως στη σημερινή συνάντηση δεν συμμετείχε το ΤΕΕ, το οποίο και δε συνυπογράφει την ανακοίνωση. Αξίζει να προσθέσουμε πως στην τελευταία συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ συζητήθηκε το θέμα, το οποίο έφερε στην Ημερήσια Διάταξη η “Συμμαχία ΤΕΕ”. Η συζήτηση θα συνεχιστεί την επόμενη Τρίτη 14/11, ενόψει της οποίας ζητήθηκε από τις παρατάξεις να καταθέσουν:
      Ερωτήματα που υπάρχουν για να τεθούν στην κυβέρνηση και να δούμε αν και πως θα απαντηθούν Προτάσεις για την στάση του ΤΕΕ, δράσεις κλπ Στην πρόταση δράσης και κινητοποίησης που κατέθεσε η “Συμμαχία ΤΕΕ” στη Διοικούσα Επιτροπή, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής
      “Θεωρούμε ότι είναι αυτονόητη η καταδίκη των προωθούμενων ρυθμίσεων και προτείνουμε ως ελάχιστη μορφή αντίδρασης:
      Την έκδοση ανακοίνωσης από την Δ.Ε. του ΤΕΕ Την ανάληψη πρωτοβουλιών από τη ΔΕ του ΤΕΕ για τον συντονισμό με τους συλλόγους των μηχανικών και τους υπόλοιπους επιστημονικούς φορείς Την διεξαγωγή συναντήσεων με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου Την διεξαγωγή κινητοποιήσεων σε συνεργασία με τους φορείς των υπόλοιπων επιστημόνων και με αποχή των συναδέλφων από τα καθήκοντά τους: ενδεικτικά 1 προειδοποιητική, 1 την ημέρα ψήφισης του νόμου Την διεξαγωγή σχετικής καμπάνιας ενημέρωσης και κινητοποίησης των μηχανικών Την διεξαγωγή έκτακτης Αντιπροσωπείας αποκλειστικά με αυτό το θέμα Τέλος ζητούμε την διερεύνηση επαναφοράς των ελάχιστων αμοιβών και την δημιουργία σχετικής ομάδας εργασίας  με σαφές αντικείμενο και χρονοδιάγραμμα, ύστερα από πρόσκληση στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ.“
      Διαβάστε παρακάτω την κοινή ανακοίνωση των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων:
      Οι κάτωθι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς, μετά την κοινή συνεδρίασή τους, που έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
      Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, πλήττουν καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, προωθούνται οριζόντια και ως εκ τούτου άδικα μέτρα και υιοθετείται η πρακτική «καλύτερα λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους».
      Η φορολόγηση με βάση τεκμαρτό εισόδημα, για εισόδημα δηλαδή που δεν έχει αποκτηθεί, όχι μόνο δεν καταπολεμά την φοροδιαφυγή, αφού προστατεύει τα υψηλά εισοδήματα, που μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά οδηγεί σε αφανισμό ένα μεγάλο τμήμα ενεργού οικονομικού πληθυσμού, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τη μεσαία τάξη.
      Η Κυβέρνηση δείχνει ότι αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετά από τη δεκαετή μνημονιακή περίοδο, την υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας, την ενεργειακή κρίση και την αύξηση των τιμών και του πληθωρισμού. Δείχνει να αγνοεί τα στοιχεία που η ίδια διαθέτει και τα οποία αποδεικνύουν ότι ένα σημαντικό τμήμα των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις και έχει σημαντικές οφειλές προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Δείχνει να αγνοεί ότι πολλοί εξ αυτών χάνουν τις ρυθμίσεις που έχουν υπαχθεί και βρίσκονται ενώπιον καταδιωκτικών μέτρων. Και αυτούς, αντί να τους στηρίξει με κάθε πρόσφορο τρόπο, έρχεται να τους δώσει τη χαριστική βολή. Και το χειρότερο όλων είναι ότι όλους εμάς, αδιακρίτως, συλλήβδην, μας χαρακτηρίζει φοροφυγάδες μεταφέροντας τη «λογική Κατρούγκαλου» από το ασφαλιστικό στο φορολογικό πεδίο, χωρίς να ξεχνάμε και την πρόσφατη υπέρογκη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από την παρούσα κυβέρνηση. Και επιπρόσθετα, η Κυβέρνηση στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επιχειρεί να ταυτίσει τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τους μισθωτούς, αγνοώντας επιδεικτικά τόσο την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ 1880 και 1888/2019 όσο και το ότι δεν πρόκειται για συγκρίσιμα μεγέθη, δεδομένου ότι πρόκειται για διαφορετικές κατηγορίες που διακρίνονται των μισθωτών, δεν έχουν αφορολόγητο εισόδημα ούτε τις εκπτώσεις και τις απαλλαγές των μισθωτών. Σημειωτέον δε, ότι για τον προσδιορισμό του τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος χρησιμοποιείται, όχι ο καθαρός φορολογητέος μισθός του μισθωτού αλλά ο μικτός μισθός, συνυπολογιζομένων και των ασφαλιστικών εισφορών, περαιτέρω το τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα προσαρτάται αφενός με βάση το χρόνο άσκησης του επαγγέλματος και αφετέρου σωρευτικά με βάση το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας και με βάση συντελεστή όταν ο ετήσιος τζίρος είναι μεγαλύτερος από τον μέσο όρο του ετήσιου τζίρου του ΚΑΔ, το τελευταίο έχει ως αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζονται πραγματοποιηθέντα επαγγελματικά έξοδα των ελευθέρων επαγγελματιών, μέτρο βαθύτατα αντιαναπτυξιακό και ενισχυτικό της φοροδιαφυγής.
      Η επίκληση δε, ότι τα τεκμήρια είναι μαχητά, είναι προσαρμοστική, δεν αντέχει σε κριτική, αφού τυχόν προσπάθειες αμφισβήτησής τους, όπως αποδεικνύει η εμπειρία του παρελθόντος, καθίσταται στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αλυσιτελής.
      Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προϋποθέτει έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων των φορέων με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τις ιδιαιτερότητες κάθε επαγγέλματος και θα έχει ως βάση τη συνεισφορά εκάστου ανάλογα με τις δυνάμεις του.
      Η Κυβέρνηση επιστρατεύει αναχρονιστικές, άδικες και ισοπεδωτικές μεθόδους καταπολέμησης της φοροδιαφυγής την ίδια στιγμή που επαίρεται ότι έχει στη διάθεσή της νέα εργαλεία ελέγχου (έμμεσες τεχνικές ελέγχου, mydata, σύνδεση ταμειακών μηχανών με Υπουργείο Οικονομικών, εγκατάσταση POS κλπ).
      Την ίδια στιγμή που εφαρμόζει αυτή τη φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες, αφήνει στο απυρόβλητο εταιρίες και επιχειρήσεις που εμφανίζουν ζημιές για πολλά χρόνια καθώς και τη μεγάλη φοροδιαφυγή στα καύσιμα, τα μερίσματα, τη συγκέντρωση κεφαλαίου κοκ.
      Εκφράζουμε την έντονη αντίδρασή μας στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα και ζητούμε την άμεση απόσυρσή τους.
      Για όλους εμάς, το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξή μας και την αξιοπρέπειά μας.
      Έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε δίπλα σε κάθε συνάδελφο αλλά και σε κάθε πολίτη που πλήττεται από τις κυβερνητικές επιλογές, που κινδυνεύει με επαγγελματικό αφανισμό, που στοχοποιείται γενικά και αδιάκριτα και άδικα ως φοροφυγάς.
      Έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε έντονα και μαζικά
      Στο πλαίσιο αυτό, οι φορείς που συμμετέχουμε στην παρούσα συνάντηση αποφασίσαμε να προτείνουμε στα θεσμικά μας όργανα:
      Το συντονισμό της δράσης μας και τη διαμόρφωση ενιαίου μετώπου κατά των νέων μέτρων, με σκοπό την απόσυρσή τους. Τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22/11/2023 και ώρα 13:00 έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και την κήρυξη Πανελλαδικής αποχής από τα καθήκοντά μας την ίδια μέρα. Τη συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας των μελών όλων των φορέων και την αποστολή τους στον Πρωθυπουργό. Τη δημοσιοποίηση των θέσεών μας με κάθε πρόσφορο τρόπο. Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και το συντονισμό εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σε Πανελλαδικό επίπεδο, ανάλογα με την εξέλιξη του θέματος, με αποφάσεις των θεσμικών μας οργάνων. Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν οι:
      Δημήτρης Βερβεσός, Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και ο Ηλίας Κλάππας, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), Αθανάσιος Δεβλιώτης, Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), Μενέλαος Γαρδικιώτης, Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Παύλος Ραβάνης, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιώργος Καρανίκας, Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Αθηνά Τραχήλη, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Επιμελητών Ελλάδας, Χρήστος Δανιάς, Μέλος του ΔΣ της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος (ΣΣΕΑΠΑΔ) Νίκος Κουγιουμτζής, Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνάς, Ιωάννης Καραμπούλης, Ταμίας της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδας Θεόδωρος Μπαρμπούρης, Εκπρόσωπος του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γεώργιου Πατούλη
    17. Ασφαλιστικά-Φορολογικά

      Engineer

      Με τις δύο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που θέτει σε εφαρμογή ο e-ΕΦΚΑ, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να ενημερώνονται άμεσα για την ασφαλιστική τους ιστορία ανά τέως Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ δίνεται για πρώτη φορά και η δυνατότητα σε Μη Μισθωτούς ασφαλισμένους να λάβουν ηλεκτρονικά Βεβαίωση προϋπηρεσίας για χρήση αποκλειστικά στις Υπηρεσίες του ΑΣΕΠ.
      Με το «Συνοπτικό Ιστορικό Ασφάλισης» οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ ενημερώνονται, με μια ματιά, για όλα τα διαστήματα ασφάλισής τους συνολικά ανά τέως Φορέα μη μισθωτών ή και Μισθωτών που απεικονίζονται συγκεντρωτικά.
      Με το «Αναλυτικό Ιστορικό Ασφάλισης» οι ασφαλισμένοι του e-ΕΦΚΑ ενημερώνονται για την ασφαλιστική τους ιστορία ανά τέως Φορέα μισθωτών και Μη Μισθωτών, αναλυτικά για όλα τα χρονικά διαστήματα ασφάλισής τους ανά μήνα, τους κλάδους ασφάλισης και τις συνολικές εισφορές.
      Με την «Ηλεκτρονική Βεβαίωση Προϋπηρεσίας για χρήση στο ΑΣΕΠ», δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους να λάβουν ηλεκτρονικά Βεβαίωση προϋπηρεσίας για χρήση αποκλειστικά στις Υπηρεσίες του ΑΣΕΠ.
      Η νέα υπηρεσία απευθύνεται αποκλειστικά σε μη μισθωτούς ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ (ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες) και σε μη μισθωτούς που έχουν και χρόνο μισθωτής απασχόλησης τέως ΕΤΑΑ.
      Στη Βεβαίωση απεικονίζονται χρονικά διαστήματα ασφάλισης διακριτά ανά τέως Φορέα μη μισθωτών μέχρι 31/12/2016 και από 1/1/2017 με χρόνο e-ΕΦΚΑ.
      Σημειώνεται ότι για την αποτύπωση της μη ψηφιοποιημένης ασφαλιστικής ιστορίας ο e-ΕΦΚΑ αξιοποίησε την πληροφορία που διαθέτουν τα συστήματα των τέως Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ βρίσκεται σε διαδικασία ψηφιοποίησης ο ασφαλιστικός βίος των πολιτών με σκοπό την πληρότητα και ορθότητα στην απεικόνιση της ασφάλισης και των ασφαλιστικών εισφορών τους.
      Οι ασφαλισμένοι μπορούν να κάνουν χρήση των νέων υπηρεσιών μέσω του ιστότοπου του e-ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr επιλέγοντας:
      για το Συνοπτικό και Αναλυτικό Ιστορικό: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες → Συνοπτικό και Αναλυτικό Ιστορικό Ασφάλισης για τη Βεβαίωση για χρήση στο ΑΣΕΠ: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες → Μη Μισθωτοί → Βεβαίωση Προϋπηρεσίας για χρήση στο ΑΣΕΠ
    18. Ασφαλιστικά-Φορολογικά

      Engineer

      Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θέτει από την Πέμπτη, 26/10/2023, σε λειτουργία την έκδοση v1.0.7 για την προσαρμογή των τεχνικών προδιαγραφών της πλατφόρμας στις σχετικές επικαιροποιήσεις της Α.1138/2020. 
      Επιπλέον, παρέχονται περαιτέρω δυνατότητες στη διαδικασία χαρακτηρισμού των εξόδων, σε συνέχεια της αναβάθμισης που έγινε στις 5/7/2023 με την έκδοση v1.0.6., με σκοπό τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων.
      Με τη νέα έκδοση, η διαδικασία για τα έξοδα γίνεται ακόμα πιο απλή και ταχύτερη, διευκολύνοντας τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τους λογιστές – φοροτεχνικούς, εξοικονομώντας χρόνο και μειώνοντας ακόμα περισσότερο το κόστος διαχείρισης, αναφέρει η ΑΑΔΕ σε σχετική ανακοίνωση. Πιο αναλυτικά:
      • Κλήση της μεθόδου χαρακτηρισμού εξόδων από το λήπτη χωρίς περιορισμούς/ εξάρτηση από το πλήθος γραμμών του παραστατικού του εκδότη.
      • Δυνατότητα χαρακτηρισμού εξόδων για Λοιπούς φόρους, Χαρτόσημα και Tέλη.
      • Δυνατότητα εξοδοποίησης μέρους του ΦΠΑ με κατηγορία 2.5 – Γενικά έξοδα χωρίς δικαίωμα έκπτωσης ΦΠΑ.
      • Στην περίπτωση γραμμών του παραστατικού όπου ο εκδότης έχει δηλώσει εξαίρεση άρθρου 39α ο λήπτης να μπορεί να χαρακτηρίσει με ΦΠΑ.
      Με τη νέα έκδοση v1.0.7 και την ενσωμάτωση των αποφάσεων Α.1188/2022 και Α.1023/2023 επιτυγχάνεται περαιτέρω απλοποίηση της διαδικασίας διαβίβασης δεδομένων στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA δεδομένου ότι δίνονται προς χρήση οι παρακάτω νέες λειτουργίες: 
      • Προσθήκη κωδικοποιημένου κείμενου, επιπλέον του ΜΑΡΚ, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα προγράμματα διαχείρισης των επιχειρήσεων για τη δημιουργία QR code για την επισκόπηση της σύνοψης του παραστατικού σε ψηφιακή υπηρεσία της πλατφόρμας myDATA
      • Ειδικές επισημάνσεις παραστατικών για τις σύνθετες συναλλαγές ημεδαπής αλλοδαπής (π.χ. πώληση ή αγορά προς ή από χώρα ΕΕ και παράδοση ή παραλαβή από Τρίτη Χώρα), τα έσοδα λιανικής ξενοδοχείων, την αγορά αγροτικών αγαθών με τίτλο κτήσης και τα παραστατικά λιανικής ΦΗΜ που διαβιβάζονται στο ESEND προς χαρακτηρισμό. • Ειδική επισήμανση, ανά παραστατικό, των ΑΦΜ λοιπών συσχετιζόμενων οντοτήτων για την αναφορά των διακριτών ρόλων υπό τους οποίους συμμετέχουν στις συναλλαγές εκτός του Εκδότη και του Λήπτη (π.χ. φορολογικός αντιπρόσωπος, διαμεσολαβητής Tax Free κ.α.). 
      • Δεδομένα λοιπών μεταφορικών μέσων που συμμετέχουν στη διακίνηση αγαθών πέραν του αρχικού.
      • Ειδική επισήμανση παραστατικών Tax Free για τη διακριτή διαχείρισή τους με ένταξη της χώρας διαβατηρίου και της συσχέτισής τους με τα πιστωτικά λιανικής που εκδίδονται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιστροφής ΦΠΑ συναλλαγών tax free.
      • Ένταξη των κρατήσεων στους Τύπους Παραστατικών 8.1 Ενοίκιο - έσοδο και 17.1 Μισθοδοσία.
      • Ένταξη και του ΑΦΜ Λήπτη, στην ταυτότητα παραστατικών (UID) των Τύπων Παραστατικών 13.*, 14.*, 15*, 16* .
      • Δυνατότητα διαβίβασης τελών με ΦΠΑ και φόρων με ΦΠΑ στους Τύπους Παραστατικών 6.1 και 6.2. 
      Οι παραπάνω προσθήκες και βελτιώσεις είναι προϊόν των παραγωγικών συζητήσεων με φορείς της αγοράς οι οποίες και θα συνεχιστούν, καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ.
    19. Ασφαλιστικά-Φορολογικά

      Engineer

      Μια νέα ψηφιακή εφαρμογή, που διευκολύνει σημαντικά τις συναλλαγές των πολιτών, εξοικονομώντας τους σημαντικό χρόνο στην καθημερινότητά τους, εισάγει από σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς αποφεύγονται περί τις 200.000 επισκέψεις στις ΔΟΥ τον χρόνο.
      Πλέον, με κοινή απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη, και του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, οι φορολογούμενοι μπορούν να λαμβάνουν ψηφιακά το απαραίτητο για τις συναλλαγές τους αποδεικτικό, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτούν την ΔΟΥ, όταν:
      • Για την έκδοσή του απαιτείται να παρακρατηθεί από το προς είσπραξη ποσό μέρος των ρυθμισμένων οφειλών τους.
      • Εκδίδεται για κάθε νόμιμη χρήση και υφίστανται οφειλές σε αναστολή είσπραξης.
      • Εκδίδεται για είσπραξη χρημάτων με υφιστάμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές σε αναστολή είσπραξης και παρακρατείται το σύνολο του εισπραττόμενου ποσού, έως το ύψος των συνολικών βεβαιωμένων οφειλών του αιτούντος.
      • Εκδίδεται για μεταβίβαση ακινήτου ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος επ’ αυτού από επαχθή αιτία, με παρακράτηση ποσού επί των ρυθμισμένων οφειλών.
      Εξαιρετικά σημαντικό είναι ότι, πλέον, διευκολύνεται σημαντικά η έκδοση ενημερότητας για μεταβίβαση ακινήτων όταν υπάρχουν μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς πέρα από το ύψος των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών, η χορήγηση της ενημερότητας συνδέεται και με το ύψος των φόρων που καταβάλλει κάθε χρόνο ο φορολογούμενος. Έτσι, ακόμα κι αν οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τα όρια που προβλέπονται, η ενημερότητα χορηγείται, εάν ο φορολογούμενος καταβάλει ετησίως μέχρι 120% των μη ληξιπρόθεσμων οφειλών, με αποτέλεσμα να υπάρχει η βεβαιότητα ότι πρόκειται για συνεπή φορολογούμενο.
      Επιπλέον, για την ασφάλεια, την εγκυρότητα και την ταυτοποίηση των συναλλαγών, αλλάζει το περιεχόμενο της αίτησης στην ψηφιακή εφαρμογή και ο τύπος του Αποδεικτικού Ενημερότητας, με την προσθήκη πεδίων, όπως:
      • Το QR Code, για τον έλεγχο γνησιότητας του αποδεικτικού ενημερότητας.
      • Ο Μοναδικός Αριθμός Καταχώρισης (ΜΑΡΚ) στο myDATA του παραστατικού, του οποίου επιδιώκεται η είσπραξη.
      • Το ΑΤΑΚ του ακινήτου, για τη μεταβίβαση του οποίου εκδίδεται το αποδεικτικό ενημερότητας.
    20. Ασφαλιστικά-Φορολογικά

      Engineer

      Ένα νέο αρχείο ερωτήσεων και απαντήσεων δημοσίευσε η ΑΑΔΕ, για τη δημιουργία του Μητρώου Μέσων Πληρωμών (POS) των επιχειρήσεων.
      Αναλυτικά:
      1) Πού μπορώ να δω τα στοιχεία που αφορούν στα POS της επιχείρησής μου;
      – Μπορείτε να ακολουθείτε τη διαδρομή “myAADE –> Μητρώο και Επικοινωνία –> Στοιχεία Επιχείρησης –> Στοιχεία Μέσων Πληρωμών (EFT/POS) ”, ώστε να ενημερώνεστε για τα συγκεντρωτικά στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τους Παρόχους και αφορούν στα POS της επιχείρησής σας (Απαιτούνται κωδικοί TAXISnet).
      2) Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων σχετικά με την τήρηση του Μητρώου POS;
      – Μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (Μητρώο & Επικοινωνία –> Στοιχεία Επιχείρησης –> Στοιχεία Μέσων Πληρωμών (EFT/POS)) προσφέρεται η λειτουργία πληροφόρησης για τα στοιχεία Μέσων Πληρωμών (EFT/POS) που χρησιμοποιείτε, σύμφωνα με ό,τι έχει δηλωθεί από τους Παρόχους μέχρι την 5η του τρέχοντος μήνα, και αφορά στην εικόνα των POS της επιχείρησής σας, για τον προηγούμενο μήνα.
      Οι επιχειρήσεις (Χρήστες Υπηρεσιών Πληρωμών), υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση για μεταβολές μόνο εφόσον αυτές είτε δεν έχουν δηλωθεί από τους Παρόχους, είτε απαιτείται επικαιροποίηση ή τυχόν διόρθωση των δηλωθέντων στοιχείων.
      3) Ποιες είναι οι προθεσμίες διαβίβασης στοιχείων για τις επιχειρήσεις (Χρήστες Υπηρεσιών Πληρωμών);
      – Η προθεσμία υποβολής δήλωσης για τις μεταβολές είναι από την 11η έως και την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από τον μήνα που αφορούν.
      4) Ποιες είναι οι προθεσμίες διαβίβασης στοιχείων για Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών (ACQuirers) / Παρόχους Μέσων Πληρωμών (NSPs);
      – Η διαβίβαση των στοιχείων από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών (ACQuirers) και Παρόχους Μέσων Πληρωμών (NSPs) γίνεται ανά δεκαήμερο και λαμβάνει χώρα:
      Έως και την 15η ημέρα εκάστου μήνα με χρονικό διάστημα αναφοράς την 1η έως και την 10η ημέρα του ιδίου μήνα. Έως και την 25η ημέρα εκάστου μήνα με χρονικό διάστημα αναφοράς την 11η έως και την 20η ημέρα του ιδίου μήνα. Έως και την 5η ημέρα του επόμενου μήνα, με χρονικό διάστημα αναφοράς την 21η έως την τελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα. 5) Ποιες είναι, αναλυτικά, οι υποχρεώσεις μου ως επιχείρηση (Χρήστης Υπηρεσιών Πληρωμών);
      – Από την 11η έως και την τελευταία ημέρα κάθε μήνα, και εφόσον υπήρξαν μεταβολές κατά τον προηγούμενο μήνα, να ελέγχουν την εικόνα της επιχείρησής τους στο Μητρώο και εφόσον οι μεταβολές δεν έχουν δηλωθεί από τους Παρόχους, να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες επικαιροποίησης της εικόνας των εμφανιζόμενων στοιχείων.
      Σε κάθε τέτοια περίπτωση, για την εξασφάλιση της ορθής απεικόνισης των τερματικών EFT/POS που χρησιμοποιεί η εκάστοτε επιχείρηση, συστήνεται να προηγείται συνεννόηση με τους συνεργαζόμενους Παρόχους αυτής.
      Δεν θα απαιτείται κάποια ενέργεια από πλευράς των επιχειρήσεων, εφόσον τα στοιχεία που εμφανίζονται αποτυπώνουν την ορθή εικόνα.
      6) Ποιες επιχειρήσεις έχουν υποχρέωση να ελέγξουν την εικόνα τους, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών/Μέσων Πληρωμών (Acquirers/NSPs), σχετικά με τα διαθέσιμα EFT/POS της επιχείρησής τους, στη ψηφιακή πύλη myAADE (Μητρώο & Επικοινωνία –> Στοιχεία Επιχείρησης –> Στοιχεία Μέσων Πληρωμών (EFT/POS));
      – Σύμφωνα με την Α.1137/2023, η υποχρέωση αφορά όλες τις οντότητες του άρθρου 1 του ν. 4308/2014 που χρησιμοποιούν υπηρεσίες εκτέλεσης πράξεων πληρωμής με κάρτα ως δικαιούχος, ανεξάρτητα το είδος των συναλλαγών (Χονδρική/Λιανική), καθώς και το τρόπο έκδοσης των παραστατικών. Συνεπώς, όλες οι επιχειρήσεις που διαθέτουν οποιοδήποτε Μέσο Πληρωμών, που χρησιμοποιείται για την εκκίνηση εντολής πληρωμής με κάρτα, έχουν υποχρέωση είτε να προσθέσουν είτε να τροποποιήσουν, ενώ σε περίπτωση που συμφωνούν, νοείται ότι αποδέχονται τα δεδομένα.
      7) Στα “Στοιχεία Μέσων Πληρωμών (EFT/POS)” της επιχείρησης μου, δεν εμφανίζονται όλα τα POS που διαθέτω (ή δεν εμφανίζεται κανένα). Ποιες οι ενέργειές μου;
      – Καταρχήν, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ενημερώσεις από την πλευρά των Παρόχων, για κάθε μήνα, εμφανίζονται στα στοιχεία επιχείρησης μετά την παρέλευση της 5ης ημέρας του επόμενου μήνα από τον μήνα που αφορούν.
      Σε πρώτη φάση, θα πρέπει να εξετάζετε εάν όντως θα έπρεπε – σύμφωνα με τα παραπάνω – να εμφανίζονται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τα σχετικά στοιχεία. Δηλαδή, θα πρέπει να αναζητήσετε την ορθή εικόνα του προηγούμενου μήνα μετά την 5η ημέρα του επομένου. Εάν η εικόνα των POS που εμφανίζεται δεν
      ανταποκρίνεται στα αναμενόμενα στοιχεία, έχετε τη δυνατότητα από την 11η έως το τέλος του τρέχοντος μήνα να προχωρήσετε σε δήλωση [Νέα Καταχώρηση].
      😎 Στα “Στοιχεία Μέσων Πληρωμών (EFT/POS)” της επιχείρησής μου, εμφανίζονται κάποια POS που δεν διαθέτω. Ποιες οι ενέργειές μου;
      – Καταρχήν, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ενημερώσεις από την πλευρά των Παρόχων, για κάθε μήνα, εμφανίζονται στα στοιχεία επιχείρησης μετά την παρέλευση της 5ης ημέρας του επόμενου μήνα από τον μήνα που αφορούν.
      Σε πρώτη φάση, θα πρέπει να εξετάζετε εάν όντως θα έπρεπε – σύμφωνα με τα παραπάνω – να εμφανίζονται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τα σχετικά στοιχεία. Δηλαδή, θα πρέπει να αναζητήσετε την ορθή εικόνα του μήνα μετά την 5η ημέρα του επόμενου. Εάν η εικόνα των POS που εμφανίζεται δεν ανταποκρίνεται στα αναμενόμενα στοιχεία, έχετε τη δυνατότητα από την 11η έως το τέλος του τρέχοντος μήνα να προχωρήσετε σε δήλωση [Απόρριψη].
      9) Στα “Στοιχεία Μέσων Πληρωμών (EFT/POS)” της επιχείρησής μου, εμφανίζονται POS με λάθος στοιχεία/λεπτομέρειες. Ποιες οι ενέργειές μου;
      – Καταρχήν, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ενημερώσεις από την πλευρά των Παρόχων, για κάθε μήνα, εμφανίζονται στα στοιχεία επιχείρησης μετά την παρέλευση της 5ης ημέρας του επόμενου μήνα από τον μήνα που αφορούν.
      Σε πρώτη φάση, θα πρέπει να εξετάζετε εάν όντως θα έπρεπε – σύμφωνα με τα παραπάνω- να εμφανίζονται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή τα σχετικά στοιχεία. Δηλαδή, θα πρέπει να αναζητήσετε την ορθή εικόνα του μήνα μετά την 5η ημέρα του επόμενου. Εάν η εικόνα των POS που εμφανίζεται δεν ανταποκρίνεται στα αναμενόμενα στοιχεία, έχετε τη δυνατότητα από την 11η έως το τέλος του τρέχοντος μήνα να προχωρήσετε σε δήλωση [Μερική Αποδοχή] και ταυτόχρονα να υποδείξετε τις κατάλληλες διορθώσεις των δηλωθέντων, από τους Παρόχους, στοιχείων.
      10) Κάθε πότε θα πρέπει, ως επιχείρηση, να ελέγχω τα στοιχεία του Μητρώου POS, για τυχόν αλλαγές από την πλευρά των Παρόχων;
      – Μετά την παρέλευση της 5ης ημέρας έκαστου μήνα θα μπορείτε να αναζητήσετε την ορθή εικόνα του προηγούμενου μήνα. Εάν η εικόνα των POS που εμφανίζεται δεν ανταποκρίνεται στα αναμενόμενα στοιχεία, έχετε τη δυνατότητα από την 11η έως την τελευταία ημέρα του μήνα να προχωρήσετε στις αντίστοιχες δηλώσεις [Νέας Καταχώρησης], [Απόρριψης] ή [Μερικής Αποδοχής].
      11) Είμαι επιχείρηση (Χρήστης Υπηρεσιών Πληρωμών). Πού απευθύνομαι για θέματα που αφορούν στο Μητρώο POS;
      – Μπορείτε να απευθύνετε ερωτήματα που αφορούν στο Μητρώο POS:
      Μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΚΕΦ) στο τηλέφωνο: 213 1621000 Από τις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ ακολουθείτε τη διαδρομή “myAADE –> Μητρώο & Επικοινωνία –> Ερωτήματα προς ΑΑΔΕ –> Θεματική Κατηγορία – Μητρώο – Διασύνδεση Μέσων Πληρωμών (EFT/POS)”. 12) Είμαι Πάροχος Υπηρεσιών Πληρωμών (ACQuirers) / Πάροχος Μέσων Πληρωμών (NSPs). Πού απευθύνομαι για τεχνικά θέματα που αφορούν στο Μητρώο POS;
      – Μόνο για Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών (ACQuirers) και Παρόχους Μέσων Πληρωμών (NSPs), στο email: [email protected], σημειώνοντας ΑΦΜ, Ονοματεπώνυμο, σταθερό ή/και κινητό τηλέφωνο.
      13) Τι χρειάζεται να κάνω, ως επιχείρηση, εάν συμφωνώ με όλα τα στοιχεία που βλέπω;
      – Δε χρειάζεται κάποια ενέργεια από την πλευρά σας. Η μη υποβολή δήλωσης εκ μέρους των Χρηστών Υπηρεσιών Πληρωμών (επιχειρήσεων) εντός των προθεσμιών, νοείται ως αποδοχή των στοιχείων που δηλώθηκαν από μέρους των Παρόχων.
      14) Είμαι υποχρεωμένος να δηλώσω POS που έχω προμηθευτεί από Πάροχο του εξωτερικού;
      – Κάθε ενεργό μέσο πληρωμών (EFT/POS) που διαθέτει μια επιχείρηση με παρουσία στην Ελλάδα, θα πρέπει να δηλωθεί στο Μητρώο POS ανεξαρτήτως του συνεργαζόμενου παρόχου. Για τις εν λόγω επιχειρήσεις ισχύουν ακριβώς οι ίδιες υποχρεώσεις, όπως αυτές αναφέρονται στις ερωτήσεις 2,3 & 5. Για την εξασφάλιση της άμεσης και ορθής απεικόνισης των τερματικών EFT/POS κάθε επιχείρησης, συστήνεται να προηγείται συνεννόηση με τους συνεργαζόμενους Παρόχους του εξωτερικού.
      15) Μπορώ να προσθέσω χειροκίνητα κάποιο POS που έχω προμηθευτεί και δεν εμφανίζεται στη διαδρομή “Στοιχεία Μέσων Πληρωμών (EFT/POS)” της επιχείρησής μου;
      – Έπειτα από την παρέλευση της 5ης ημέρας κάθε μήνα, και για την εξασφάλιση πως η εικόνα του Μητρώου POS αντιστοιχεί στην πιο πρόσφατη με βάση τις τελευταίες ενημερώσεις από την πλευρά των Παρόχων, κι αν συνεχίζετε να μη βλέπετε κάποιο από τα POS της επιχείρησής σας, θα πρέπει να προχωρήσετε στη σχετική προσθήκη από την 11η έως το τέλος του τρέχοντος μήνα.
      16) Είμαι επιχείρηση. Χρειάζομαι ειδικούς κωδικούς;
      – Δεν χρειάζεστε Ειδικούς Κωδικούς. Η χρήση Ειδικών Κωδικών κρίνεται απαραίτητη μόνο για τους Παρόχους.
      17) Είμαι νόμιμος εκπρόσωπος ή εξουσιοδοτημένος λογιστής επιχείρησης και δεν μπορώ να δω τα στοιχεία αυτής. Γιατί;
      – Οι λειτουργίες της ενότητας “Στοιχεία Μέσων Πληρωμών (EFT/POS)” είναι διαθέσιμες αποκλειστικά με τη χρήση των Κωδικών TAXISnet της επιχείρησης.
      18) Είμαι επιχείρηση. Τι γίνεται στην περίπτωση που από την 11η του μηνός και μετά δεν έχουν ανανεωθεί τα στοιχεία που αφορούν στα POS της επιχείρησής μου, από τους συνεργαζόμενους ACQuirers και NPSs;
      – Θα πρέπει να προχωρήσετε στη σχετική διαδικασία Αποδοχής/Μερικής Αποδοχής/Απόρριψης ή Καταγραφής των δηλωμένων (ή μη δηλωμένων) EFT/POS της επιχείρησής σας, (δείτε επίσης τις ερωτήσεις 2 έως 9).
      19) Είμαι επιχείρηση. Δεν μπορώ να διαγράψω ένα εμφανιζόμενο POS από το Μητρώο POS της επιχείρησής μου. Πού μπορεί να οφείλεται;
      – Σε πρώτη φάση, θα πρέπει να περιμένετε την παρέλευση της 5ης ημέρας εκάστου επόμενου μήνα από τον μήνα που αφορούν, ώστε να εξασφαλίζεται πως βλέπετε την πιο πρόσφατη εικόνα του μητρώου με βάση τις τελευταίες ενημερώσεις από την πλευρά των Παρόχων.
      Εάν με βάση την εικόνα των POS που εμφανίζεται εξακολουθείτε να επιθυμείτε να διαγράψετε ένα POS, θα μπορείτε από την 11η έως τη τελευταία μέρα του επόμενου μήνα από τον μήνα που αφορούν να προχωρήσετε σε [Μη Αποδοχή] του εν λόγω δηλωμένου EFT/POS.
      20) Τι σημαίνει για την επιχείρησή μου εάν δεν έχω υποβάλλει αλλαγές εντός των προθεσμιών μου;
      – Η μη υποβολή δήλωσης εκ μέρους των Χρηστών Υπηρεσιών Πληρωμών (επιχειρήσεων) εντός των προθεσμιών, νοείται ως αποδοχή των στοιχείων που δηλώθηκαν από μέρους των Παρόχων.
      21) Μπορώ να εξάγω τον πλήρη κατάλογο των POS επιχείρησης μου σε μορφή αρχείου;
      – Στα “Στοιχεία Μέσων Πληρωμών (EFT/POS)” παρέχεται λειτουργία εξαγωγής των δηλωθέντων στοιχείων σε μορφή Excel και PDF.
      22) Ποιες πληροφορίες σχετικά με το Μητρώο Μέσων Πληρωμών (POS) υπάρχουν διαθέσιμες στα Αγγλικά;
      -Έχουν μεταφραστεί και υπάρχουν διαθέσιμες στα Αγγλικά, οι παρακάτω πληροφορίες:
      Ενημερωτική Σελίδα στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ Home –> Businesses –> Creation of Electronic Means of Payment Registry (EFT/POS) for Businesses
      Οδηγίες Χρήσης API Μητρώου Μέσων Πληρωμών Home –> Businesses –> Creation of Electronic Means of Payment Registry (EFT/POS) for Businesses –> Access to API (Production Environment)
      Η σχετική Απόφαση (Α.1137/2023) Home –> Businesses –> Creation of Electronic Means of Payment Registry (EFT/POS) for Businesses –> Related Provisions
      Προδιαγραφές και Υποδείγματα Αρχείων υποβολής Δηλώσεων Παρόχων Home –> Businesses –> Creation of Electronic Means of Payment Registry (EFT/POS) for Businesses –> File Specifications
      23) Είμαι Πάροχος Υπηρεσιών Πληρωμών (ACQuirers) / Πάροχος Μέσων Πληρωμών (NSPs). Πού απευθύνομαι για τεχνικά θέματα που αφορούν στο Μητρώο POS;
      – Μόνο για Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών (ACQuirers) και Παρόχους Μέσων Πληρωμών (NSPs), στο email: [email protected], σημειώνοντας ΑΦΜ, Ονοματεπώνυμο, σταθερό ή/και κινητό τηλέφωνο.
      24) Πώς αποκτούν πρόσβαση οι Πάροχοι Υπηρεσιών Πληρωμών (ACQuirers) και οι Πάροχοι Μέσων Πληρωμών (NSPs) ημεδαπής στο παραγωγικό περιβάλλον αποστολής δεδομένων (API);
      – Οι Πάροχοι Υπηρεσιών Πληρωμών (ACQuirers) και οι Πάροχοι Μέσων Πληρωμών (NSPs) ημεδαπής θα πρέπει αρχικά να αποκτήσουν Ειδικούς Κωδικούς πρόσβασης. Κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISnet που κάποιος διαθέτει μπορεί να συνδεθεί στην εφαρμογή Διαχείρισης Ειδικών Κωδικών. Εν συνεχεία, στην ενότητα «Διαθέσιμες Υπηρεσίες» επιλέγει την εφαρμογή με όνομα «Δηλώσεις Μέσων Πληρωμών».
      25) Πώς αποκτούν πρόσβαση οι Πάροχοι Υπηρεσιών Πληρωμών (ACQuirers) και οι Πάροχοι Μέσων Πληρωμών (NSPs) αλλοδαπής στο παραγωγικό περιβάλλον αποστολής δεδομένων (API);
      – Οι Πάροχοι Υπηρεσιών Πληρωμών (ACQuirers) και οι Πάροχοι Μέσων Πληρωμών (NSPs) αλλοδαπής, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο παραγωγικό περιβάλλον αποστολής δεδομένων (API), αποστέλλουν αίτημα στο email: [email protected], με τίτλο “Αίτημα πρόσβασης στο API Μητρώου Μέσων Πληρωμών”, στο οποίο θα πρέπει υποχρεωτικά να συμπεριλάβουν τα παρακάτω στοιχεία: Χώρα, Επωνυμία, ΑΦΜ, Ρόλος (ACQuirer, NSP ή και τα δυο), Στοιχεία Επικοινωνίας (email, τηλέφωνο).
      Στη συνέχεια, η ΑΑΔΕ αποστέλλει στον αιτούντα – στο e-mail που έχει δηλώσει κατά το αίτημά του – tokenUsername και tokenPassword.
      26) Υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε δοκιμαστικό περιβάλλον (test) του API της ΑΑΔΕ ώστε να γίνονται validate τα αρχεία CSV;
      – Διατίθεται δοκιμαστικό περιβάλλον swagger στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ.
      Δυνατότητα πρόσβασης στο δοκιμαστικό περιβάλλον του API της ΑΑΔΕ, ώστε να κάνουν validate τα προς υποβολή αρχεία CSV, μπορούν να έχουν οι Πάροχοι Υπηρεσιών Πληρωμών (ACQuirers) και οι Πάροχοι Μέσων Πληρωμών (NSPs). Για πληροφορίες, όσον αφορά στη διενέργεια των δοκιμαστικών υποβολών και την παροχή πρόσβασης, μπορείτε να απευθύνεστε στο email: [email protected].
      27) Ποιοι είναι οι τύποι, το μέγεθος και οι πιθανές τιμές των ζητούμενων πεδίων;
      – Πληροφορίες αναφορικά με τους τύπους των πεδίων και τις πιθανές τιμές τους, για ACQuirers και NSPs, μπορείτε να βρείτε στην εξής διαδρομή στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ:
      Αρχική σελίδα –> Επιχειρήσεις –> Δημιουργία Μητρώου Μέσων Πληρωμών. Όσον αφορά στο μέγεθος των αλφαριθμητικών πεδίων, δεν έχει τεθεί κάποιος περιορισμός σε επίπεδο υποβολής αρχείου οπότε και δεν αποτελεί αιτία απόρριψης του αρχείου. Παρόλα αυτά, για αρκετά πεδία ισχύουν κανόνες που εμμέσως προσδιορίζουν το αποδεκτό μέγεθος (π.χ. αλγόριθμος ΑΦΜ), οι οποίοι εφόσον δεν πληρούνται, το αρχείο απορρίπτεται.
      28) Υπάρχει διαθέσιμη λίστα με όλους τους πιθανούς κωδικούς λάθους που μπορεί να επιστρέψει το API και την επεξήγηση αυτών;
      – Η συνολική λίστα των συχνότερων error and warning codes συμπεριλαμβάνεται στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ και συγκεκριμένα στο αρχείο “Οδηγίες χρήσης API Μητρώου Μέσων Πληρωμών”, το οποίο συνεχώς θα επικαιροποιείται.
      Σε κάθε περίπτωση, δε θα εμφανίζεται μόνον ο κωδικός του αντίστοιχου error/warning. Κατά την ανεπιτυχή υποβολή αρχείου, οι εκάστοτε κωδικοί θα συνοδεύονται από το αντίστοιχο επεξηγηματικό κείμενο.
      29) Σε περίπτωση υποβολής αρχείου που περιέχει και λανθασμένα στοιχεία, η ΑΑΔΕ λαμβάνει μέρος του αρχείου ή γίνεται συνολική απόρριψή του;
      – Κατά την πρώτη φάση (validation αρχείου υποβολής), θα απορρίπτεται ολόκληρο το αρχείο, και θα εμφανίζονται άμεσα (σύγχρονα) τα σχετικά μηνύματα λάθους. Σε επιτυχή ολοκλήρωση της αποστολής αρχείου, ο χρήστης λαμβάνει απάντηση, στην οποία αναγράφεται το μέγεθος του αρχείου και ο αριθμός των εγγραφών. Σε δεύτερη φάση, κατά την ενημέρωση της ΒΔ του Μητρώου Μέσων Πληρωμών, και εφόσον δεν «ανέβει» σωστά ολόκληρο το αρχείο, η λειτουργία προβλέπει να ενημερώνεται σχετικά ο χρήστης για το πόσες εγγραφές έγιναν αποδεκτές και πόσες (και ποιες) απορρίφθηκαν.
    21. Ασφαλιστικά-Φορολογικά

      Engineer

      Προηγήθηκε αύξηση των εισφορών το 2023, κατά 9,64%, που επιβάρυνε τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους με ποσά 20 έως 54 ευρώ τον μήνα.
      Νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών έρχεται το 2024, καθώς υπάρχει μη σύνδεσή τους με την εξέλιξη του πληθωρισμού.
      Ωστόσο, το επόμενο έτος η αύξηση θα είναι μικρότερη σε σχέση με πέρυσι, λόγω της επιβράδυνσης του πληθωρισμού που καταγράφεται φέτος, που οφείλεται στην αποκλιμάκωση των τιμών των ενεργειακών αγαθών, ενώ εξακολουθούν να καλπάζουν οι τιμές των τροφίμων.
      Σύμφωνα με τον νόμο Βρούτση (4670/2020), οι ασφαλιστικές εισφορές των αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών αναπροσαρμόζονται με βάση τον μέσο πληθωρισμό του προηγούμενου έτους. Συγκεκριμένα ο νόμος προβλέπει ότι: «από 01.01.2023 έως 31.12.2024 τα ποσά των εισφορών για κάθε κατηγορία στον Κλάδο Επικουρικής ασφάλισης θα προσαυξάνονται με διαπιστωτική πράξη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση αρνητικής τιμής του ως άνω ποσοστού, το ποσό της εισφοράς θα παραμένει στα επίπεδα του προηγούμενου έτους».
      Επίσης, από την 01.01.2025 και εφεξής τα ως άνω ποσά των ασφαλιστικών κατηγοριών θα προσαυξάνονται κατ’ έτος κατά τον δείκτη μεταβολής μισθών.
      Σε ότι αφορά στο 2024, η εκτίμηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών τοποθετεί τον πήχη του πληθωρισμού για το 2023 στο 3,8%, που σημαίνει ότι κατά το ποσοστό αυτό θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών, από την 1η/1/ 2024.
      Αυτό θα σημάνει αυξήσεις στις εισφορές των μη μισθωτών από 9,13 έως και 23,96 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία θα επιλέξει να ενταχθεί κάθε ασφαλισμένος.
      Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε αύξηση των εισφορών το 2023, κατά 9,64%, που επιβάρυνε τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους με ποσά 20 έως 54 ευρώ τον μήνα.
      Αναλυτικότερα, οι εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους το 2024 για κύρια ασφάλιση, υγεία και εισφορά υπέρ της ανεργίας διαμορφώνονται ως εξής: 
      1η ασφαλιστική κατηγορία: Από 240,25 ευρώ φέτος αυξάνεται σε 249,38 ευρώ το 2024. 2η ασφαλιστική κατηγορία: Από 236,31 ευρώ φέτος αυξάνεται σε 245,29 ευρώ το 2024. 3η ασφαλιστική κατηγορία: Από 341,13 ευρώ φέτος αυξάνεται σε 354,09 ευρώ το 2024. 4η ασφαλιστική κατηγορία: Από 408,02 ευρώ φέτος αυξάνεται σε 423,52 ευρώ το 2024. 5η ασφαλιστική κατηγορία: Από 486,96 ευρώ φέτος αυξάνεται σε 505,46 ευρώ το 2024. 6η ασφαλιστική κατηγορία: Από 630,60 ευρώ φέτος αυξάνεται σε 654,56 ευρώ το 2024. Σημειώνεται, ότι πάνω από το 90% των μη μισθωτών επιλέγει τη χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία για την ασφάλισή του, προκειμένου να μειώσει το μηνιαίο ασφαλιστικό κόστος, κάτι που οδηγεί μεσομακροπρόθεσμα και στη λήψη χαμηλής σύνταξης.
      Με το ίδιο ποσοστό, 3,8%, θα αυξηθούν το 2024 και οι εισφορές για την επικουρική σύνταξη.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.