Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΕΦΚΑ: Ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές ύψους 47,5 δισ. ευρώ


    Με τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές προς τον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) να ανέρχονται σε 47,5 δισ. ευρώ, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας εισηγείται, προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, να δοθεί στους οφειλέτες η δυνατότητα αναβίωσης των φορολογικών ρυθμίσεων τους.

    Η δυνατότητα να ρυθμιστούν οι οφειλές και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να αποπληρώσουν σε πάγιες ρυθμίσεις, έως 100 δόσεις, αναλόγως με το προφίλ του κάθε οφειλέτη, όπως γίνεται και στην περίπτωση του εξωδικαστικού, είναι προς το συμφέρον, τόσο της εθνικής οικονομίας, όσο και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

    Εάν ρυθμιστούν οι οφειλές από τις επιχειρήσεις, θα αποκτήσουν εκ νέου ασφαλιστική ικανότητα χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες, ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν το συσσωρευμένο χρέος τους, ενώ παράλληλα θα εισέλθουν χρήματα στην εθνική οικονομία.

    Η θέση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας βασίζεται στο νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή, από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που προβλέπεται ότι οι οφειλέτες που έχασαν την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών τους, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και να αναβιώσουν την πάγια ρύθμιση των 24 – 48 δόσεων, τις ειδικές ρυθμίσεις της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης (72 δόσεις), καθώς και τις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων.

    Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας προχώρησε σε αυτήν την εισήγηση ώστε να προστατευτούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη, με την ενεργοποίηση ρύθμισης οφειλών, αναλόγως με το προφίλ και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασφαλισμένου.





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.