Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΕΦΚΑ: Εξόφληση ασφαλιστικών εισφορών μέσω πάγιας εντολής


    Οι ασφαλισμένοι που πληρώνουν μέχρι σήμερα τις εισφορές τους μέσω πάγιας εντολής ,θα πρέπει να αναθέσουν νέα πάγια εντολή με το νέο κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής μέσω του internet Banking της τράπεζας που συνεργάζονται.

    Στους ασφαλισμένους συνιστάται και η διατήρησή της υφιστάμενης πάγιας εντολής προκειμένου να πληρωθούν τα ποσά που θα προκύψουν από την εκκαθάριση των εισφορών του έτους 2019.


    Πηγή: https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=216985



    Edited by Engineer


    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    32 minutes ago, ΤΟΠΟΓΑΒΡΟΣ said:

    Τελικά πήραν παράταση οι πληρωμές ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ ;

    Ο ΕΦΚΑ δεν έχει βγάλει ειδοποιητήριο για τον ΦΕΒ'20, άρα είμαστε ok. όσο δεν εκδίδεται ειδοποιητήριο.
    Το αντίθετο βεβαία συμβαίνει με το ΕΤΕΑΠ που έχει εκδόσει του Φεβ'20 καθώς και τις δύο δόσεις της εκκαθάρισης των '17 και '18.

    Έτσι κι αλλιώς όσο είμαστε εκτός των ΚΑΔ [άρα δεν έχουμε πληγές από την τρέχουσα κρίση] δεν προκύπτει από κάπου ότι δικαιούμαστε την τρίμηνη αναστολή καταβολής εισφορών.

    Η ΠΝΠ της 20/3/2020 [ΦΕΚ 68/Α΄/20.03.2020] αναφέρει στο άρθρο όγδοο ότι "... Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προβλέπονται μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους, ... που αφορούν αναστολή της προθεσμίας καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών, των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και των δόσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής ασφαλιστικών εισφορών"

    Ακόμη δεν υπάρχει κάποια απόφαση (εκτός αν μου διαφεύγει κάτι επίσημο και δεν μιλώ για επίσημα διαγγέλματα...αλλά για γραπτά) για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους.

    edit: Αν κάποιος γνωρίζει κάτι επίσημο (Υπουργική απόφαση, όχι δελτία τύπου) καλό είναι να το αναφέρει.

    Edited by georgegaleos
    Link to comment
    Share on other sites

    Αυτό το γνωρίζω είναι δελτίο τύπου(για αυτό έγραψα όχι από δ.τ), όση αξία/εφαρμογή  έχει το διάγγελμα ότι όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι θα λάβουν τα 800€ έχει και αυτό ... πρέπει να αποτυπωθεί σε εγκύκλιο/υπουργική απόφαση για να ισχύσει. Και μέχρι στιγμής έχουμε μόνο την ΠΝΠ και αναμένουμε την υπουργική απόφαση.

    Edited by georgegaleos
    Link to comment
    Share on other sites

    Ήδη ξεκίνησαν να μη γράφουν πιο μήνα ξόφλησες , έτσι ώστε να μην έχεις στοιχεία να διεκδικήσεις σύνταξη στο μέλλον. Κάποια στιγμή,μετά από 10 χρόνια  θα σου πούνε , "Τον Φεβρουάριο του 2020 δεν τον πλήρωσες  . Κλεφταράκο! Θες να χάσεις όλο το συντάξιμο χρόνο του 2020 για να μην τα πληρώσεις αναδρομικά;  ".Όπως κάναν πρόσφατα με το ΤΕΒΕ. Και είχα πάρει 100 ασφαλιστικές ενημερότητες από το 1980 - 2020.  Μη ξεχάστε να πληρώστε με πάγια εντολή και τη μεγαλύτερη εισφορά. Η λάμπο σας περιμένει μετά από 30 χρόνια. 

    Αν είσαι μηχανικός βάλε την ειδικότητά σου στο προφίλ. 

    Pavlos 33

    222518296_.thumb.jpg.6c65ba93639d2c96064d8727f1cbc1b8.jpg

     

    Edited by Pavlos33
    Link to comment
    Share on other sites

    1) Ο κύριος Βρουτσης στον ΣΚΑΙ μόλις τώρα είπε ότι για τις εισφορές ΕΦΚΑ (για το ΕΤΕΑΕΠ τσιμουδιά) του Φεβ'20 που είναι να πληρωθούν στις 31/3 (και ακόμη δεν έχουν εκδοθεί τα ειδοποιητήρια) θα δοθούν δύο επιλογές:
    1η Να πληρωθούν τώρα (31/3) όταν εκδοθούν με έκπτωση 25% (θέλω να πιστεύω χωρίς η έκπτωση να αποτελεί μελλοντική οφειλή !!!! ... τραβηγμένο και χυδαίο θα ήταν)
    2η Να πάρουν αναστολή και να πληρωθούν σε δόσεις (δυστυχώς δεν συγκράτησα το πότε και το πόσες δόσεις)

    Τα παραπάνω θα μπουν ΥΑ μάλλον σήμερα και θα ειπωθούν και από τον κύριο Σταϊκούρα το απόγευμα στην συνέντευξη τύπου.

    2) @hemin, καλημέρα και καλώς ήρθατε στο forum, αν δεν είστε ιδιώτης κάνε τε έναν κόπο και ενημερώστε την ειδικότητα στο σας. 

    3 hours ago, hemin said:

    Ήδη ξεκίνησαν να μη γράφουν πιο μήνα ξόφλησες

    Δεν είναι ακριβώς έτσι. Πάντα εκεί υπήρχαν οι τρέχουσες εισφορές ως οφειλή, οι τρέχουσες οικονομικές εκκρεμότητες.

    Για τις καταβολές (νομίζω το γνωρίζετε) υπάρχει ξεχωριστή καρτέλα ενημέρωσης, καθώς επίσης και το ποσό καταβολής ποιον μήνα πήγε και εξόφλησε, πάλι σε ξεχωριστή καρτέλα. Επίσης υπάρχει και ξεχωριστή καρτέλα όπου φαίνονται οι τρέχουσες οφειλές. Απλά υπάρχει μια διαφορετική ενημέρωση στην αρχική καρτέλα που μάλλον θα έλεγα (κατ' εμέ) σε οδηγεί σωστότερα στον να δει κάποιος τις εισφορές του πιο αναλυτικά.

    Για το άλλο που αναφέρετε περί ΤΕΒΕ δεν έχω να πω κάτι. δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω.

    Edited by georgegaleos
    Link to comment
    Share on other sites




    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.