Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πλατφόρμα της ΡΑΕ θα δείχνει το φθηνότερο πάροχο ενέργειας


    Πιστοποιημένες λύσεις προς το συμφέρον του καταναλωτή  θέτει σε εφαρμογή  η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για την αναζήτηση παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας. Οι βάσεις του εγχειρήματος τέθηκαν πριν από δύο χρόνια από τον απερχόμενο πρόεδρο Νικόλαο Μπουλαξή, όταν εκείνος άναψε το «πράσινος φως» για την υλοποίηση πλατφόρμας που αναδεικνύει τη φθηνότερη επιλογή παρόχου για τον καταναλωτή.

    Πρόκειται για μια ηλεκτρονική εφαρμογή, η οποία θα λύνει τα χέρια των καταναλωτών, όταν φτάνουν στο στάδιο αναζήτησης του φθηνότερου παρόχου ενέργειας .

    Πρόκειται για εφαρμογή σταθμός της ΡΑΕ που, να σημειωθεί, θα φέρει σε δύσκολη θέση  εκείνους τους παρόχους που παίζουν με τα ψιλά γράμματα των συμβολαίων.

    Τη στιγμή που προσφέρουν πακέτα με χαμηλό κόστος ανά kwh, αλλά δεν λένε τίποτα για το κόστος των παγίων και τις ρήτρες προσαρμογής όταν ανέβει η Οριακή Τιμή Συστήματος και πόσο επηρεάζει την τελική τιμή του προσφερόμενου πακέτου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλατφόρμα αναμένεται να βγει στον… αέρα από τις αρχές του 2021, αλλάζοντας τα δεδομένα στην αγορά και αναμένεται οι εταιρείες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

    Η πλατφόρμα της ΡΑΕ έχει κάνει βήματα προόδου αφού δεν θα πρόκειται για την προβολή των προϊόντων, αλλά θα φέρνει στο «φως» την ακριβή αξία του προσφερόμενου πακέτου.

    Δηλαδή, θα έχει υπολογίσει το μηνιαίο πάγιο  που χρεώνουν οι εταιρείες, αλλά και τη  ρήτρα προσαρμογής όταν αλλάζει η Οριακή Τιμή Συστήματος.

    Οι επιπλέον χρεώσεις θα προστίθεται στην αρχική τιμή της Kwh έτσι ώστε ο καταναλωτής να έχει μία σαφή εικόνα  για το πραγματικό  κόστος.

    Η βάση σύγκρισης των προγραμμάτων θα γίνει  με την  κατανάλωση  που κάνει  ο ενδιαφερόμενος ανά τετράμηνο. Η αναζήτηση θα τον οδηγηθεί στο φθηνότερο  πρόγραμμα της αγοράς και έτσι θα λαμβάνεται μία απόφαση από τον καταναλωτή  για τη εταιρεία που θέλει να ενταχθεί .

    Η κινητικότητα των καταναλωτών τη χρονιά που πέρασε κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΡΑΕ ανήλθαν σε  576.436 καταναλωτές άλλαξαν πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Οι  ιδιωτικές εταιρείες χάρη στις μικρότερες χρεώσεις ανά kwh έχουν  αποσπάσει από τον βασικό πάροχο τη ΔΕΗ 1.088488 καταναλωτές. Να αναφερθεί  ότι σε αντιστοιχία ρολογιών οι ιδιώτες πάροχοι ελέγχουν  το 16,05%  της αγοράς ενέργειας.


    Πηγή: https://www.economix.gr/2020/10/14/platforma-tis-rae-tha-deichnei-to-fthinotero-parocho-energeias/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.