Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • ΤΕΝΕΡΓ: Θερμό ενδιαφέρον για το «πράσινο» ομόλογο


    Αυξημένη η ζήτηση του ομολόγου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Πώς κινήθηκαν οι επενδυτές την πρώτη μέρα της διάθεσής του. Αύριο ολοκληρώνεται η δημόσια προσφορά.

    Έντονο είναι το ενδιαφέρον των επενδυτών για το πράσινο ομόλογο ύψους 150 εκατ. ευρώ της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

    Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν πως η χθεσινή πρώτη μέρα της δημόσιας προσφοράς των 150.000 ομολογιών χαρακτηρίστηκε από μεγάλη κινητικότητα, με τη ζήτησή τους να είναι υψηλή.

    Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, το γεγονός πως η συγκεκριμένη έκδοση εμπεριέχει τον χαρακτήρα του πρώτου πιστοποιημένου πράσινου ομολόγου στην Ελλάδα λειτουργεί ως πόλος έλξης για το επενδυτικό κοινό.

    Η δημόσια προσφορά συνεχίζεται και σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο. Το εύρος της απόδοσης είναι από 2,6% έως 2,9%. Η διάρκεια του ομολόγου είναι 7ετής και δεν υπάρχει δικαίωμα πρόωρης εξόφλησής του.

    Η εγγυήτρια του ομολόγου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αναβαθμίστηκε πρόσφατα από την ICAP ως προς την πιστοληπτική της διαβάθμιση, σε Α από ΒΒ. Σύμφωνα με την ICAP, η διαβάθμιση Α υποδηλώνει πάρα πολύ χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο και αποδίδεται σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ακόμα και υπό δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και επομένως η πιστοληπτική τους ικανότητα παραμένει σταθερά υψηλή. Οι επιχειρήσεις µε διαβάθμιση Α χαρακτηρίζονται από τα πολύ σημαντικά οικονομικά μεγέθη τους, την ανοδική πορεία και τη σημαντική θέση τους στην αγορά.

    Από τα 150 εκατ. ευρώ της έκδοσης, τα 60 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη της αποπληρωμής του προηγούμενου ομολόγου της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΕΧ, το οποίο επίσης είχε χρησιμοποιηθεί για πράσινες επενδύσεις. Τα υπόλοιπα (περίπου 90 εκατ. ευρώ) θα χρηματοδοτήσουν επενδύσεις της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σε αιολικά πάρκα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή 14 αιολικών πάρκων στην Ελλάδα και μέρος του κόστους εξαγοράς αιολικού πάρκου στην πολιτεία Τέξας, των ΗΠΑ.


    Πηγή: https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1702740/tenerg-thermo-endiaferon-gia-to-prasino-omologo.html



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.