Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Επίκεντρο του ενδιαφέροντος και στην Ελλάδα οι “Έξυπνες πόλεις”


    Oι «έξυπνες» πόλεις έρχονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και στην Ελλάδα επισημαίνει ο γενικός διευθυντής της Cisco με περιοχή ευθύνης την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα Αντώνης Τσιμπούκης, τονίζοντας ότι η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών από τους δήμους είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση που θα συμβάλει στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες, στη μείωση των δαπανών καθώς και στην αύξηση των εσόδων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Ο κ. Τσιμπούκης, με αφορμή και την πρόσφατη συμμετοχή της εταιρείας στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επισημαίνει ότι η ενίσχυση της προσπάθειας που υπάρχει τόσο στο δημόσιο τομέα όσο και στις ελληνικές επιχειρήσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Cisco, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «βάζουμε τις βάσεις για να αναδείξουμε τη συνεισφορά της τεχνολογίας στην ανάπτυξη της χώρας».

    Αναφερόμενος ειδικότερα στην αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών από τους δήμους ο κ.Τσιμπούκης φέρνει ως παράδειγμα το δήμο Τρικκαίων όπου ήδη υλοποιούνται αρκετές λύσεις με εντυπωσιακά αποτελέσματα. «Το έργο στα Τρίκαλα είναι πολύ σημαντικό και ο συγκεκριμένος δήμος αποτελεί φάρο για την προσπάθεια που γίνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα για την προώθηση των «έξυπνων» πόλεων» επισημαίνει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο κ. Τσιμπούκης, προσθέτοντας ότι αντίστοιχη προσπάθεια υπάρχει και σε άλλους δήμους όπως αυτός της Χαλκίδας. «Το σημαντικότερο είναι ότι με αφορμή τα Τρίκαλα ακολουθούν και άλλοι δήμοι όπως αυτός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης» τονίζει το υψηλόβαθμο στέλεχος της Cisco.

    «Στα Τρίκαλα το έργο για τη δημιουργία ενός open mall έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και πλέον υπάρχουν αρκετά αιτήματα από δήμους για χρηματοδότηση αντίστοιχων projects από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής» τονίζει ο κ. Τσιμπούκης.

    Ο δεύτερος τομέας όπου η Cisco δίνει ιδιαίτερη έμφαση είναι αυτός της εκπαίδευσης και δεν είναι τυχαίο ότι στο πλαίσιο της ΔΕΘ ανακοινώθηκε η συνεργασία με τους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Τρικκαίων για τη δημιουργία ακαδημιών της Cisco, ανεβάζοντας τον αριθμό των Cisco Networking Academies στην Ελλάδα σε 33.

    «Έχουμε επικεντρωθεί στην εκπαίδευση γιατί θεωρούμε ότι υπάρχει έλλειψη ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ελλάδα και επιδιώκουμε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στην προσπάθεια που γίνεται» επισημαίνει ο κ. Τσιμπούκης, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. «Είναι χαρακτηριστικό ότι είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να εντάξουμε στο πρόγραμμα και ομάδες κρατουμένων. Κάτι αντίστοιχο είχε κάνει η Cisco και στην Ιταλία με πολύ μεγάλη επιτυχία και θεωρούμε ότι και εδώ μπορούμε να έχουμε αντίστοιχα αποτελέσματα».

    Ο τρίτος τομέας είναι αυτός των λύσεων για το χώρο της υγείας. «Έχουμε συμμετάσχει στην υλοποίηση του έργου για το δίκτυο τηλεϊατρικής που υπάρχει και στην Ελλάδα και πιστεύουμε ότι είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα που έχουν γίνει στη χώρα» σημειώνει ο κ. Τσιμπούκης. «Το δίκτυο τηλεϊατρικής είναι ένα εξαιρετικό δείγμα το πώς μπορούν οι ψηφιακές τεχνολογίες να βοηθήσουν στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες με ταυτόχρονη μείωση των δαπανών» τονίζει ο γενικός διευθυντής της Cisco.


    Πηγή: https://www.michanikos-online.gr/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD/



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.