Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Χωρίς παράθυρα τα αεροπλάνα του μέλλοντος


    Μια βρετανική εταιρεία υπόσχεται να φέρει την επανάσταση στο μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών, παρουσιάζοντας τα σχέδια της για αεροπλάνα χωρίς παράθυρα, που θα επιτρέπουν στους επιβάτες τους να επιλέγουν τη θέα που θέλουν να απολαύσουν ή μέσα από μια οθόνη αφής να "σερφάρουν" στο διαδίκτυο ή να βλέπουν τα email τους στα 35.000 πόδια ύψος!

     

    Τα παράθυρα θα αντικατασταθούν από εξαιρετικά λεπτές και άκρως ευέλικτες οθόνες, που θα προβάλλουν το εξωτερικό τοπίο από ειδικά σχεδιασμένες κάμερες, που θα βρίσκονται στο εξωτερικό της ατράκτου. Παράλληλα, οι οθόνες θα έχουν τη δυνατότητα να μετατραπούν σε υπολογιστές.

     

    Η ιδέα είναι το πνευματικό τέκνο του Centre for Process Innovation (CPI) και βρίσκεται ακόμα σε σχεδιαστικό στάδιο, αλλά οι ειδικοί πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος μπορεί να ταξιδεύει στη γη τα επόμενα δέκα χρόνια.

     

    The_windowless_cabin2_b.jpg

     

     

    Οι επιβάτες που θα κάθονται δίπλα στο παράθυρο θα διαλέγουν την προσωπική τους θέα και θα απασχολούνται με ένα εν πτήσει σύστημα ψυχαγωγίας, ενώ εκείνοι στα μεσαία ή διαδρόμου καθίσματα θα έχουν πρόσβαση στο φουτουριστικό σύστημα από μια οθόνη ενσωματωμένη στο μπροστινό τους κάθισμα.

     

    Εκτός από την ψυχαγωγία, οι οθόνες θα παρέχουν απαλό φωτισμό από τα τοιχώματα της καμπίνας, ο οποίος μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί.

     

    The_windowless_cabin1_b.jpg

     

     

    Το σύστημα αυτό θα μπορούσε να συμβάλει στην αντιστάθμιση του jet lag, καθώς οι πίνακες φωτισμού θα επιτρέπουν στους επιβάτες να ελέγχουν την αλλαγή χρωμάτων, που συνδέονται με την ανατολή και τη δύση του ηλίου.

     

    Στόχος, δεν είναι μόνο η απόλαυση των επιβατών, αλλά και η μείωση του βάρους του αεροσκάφους και του κόστους για επιβάτες και αεροπορικές εταιρείες.

     

    The_windowless_cabin3_b.jpg

     

     

    Παράλληλα, η ελαφρύτερη άτρακτος θα μεταφραστεί σε εξοικονόμηση καυσίμου, λιγότερες επιβλαβείς εκπομπές αερίων και χαμηλότερο λειτουργικό κόστος για τις αεροπορικές εταιρείες.

     

    Το τελικό αποτέλεσμα θα σημαίνει χαμηλότερες τιμές για τους επιβάτες και μεγαλύτερα καθίσματα!

     

    The_windowless_cabin4_b.jpg

     

    Πηγή: http://www.news.gr/travel/oti-neo/article-wide/187220/horis-parathyra-ta-aeroplana-toy-mellontos.html





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.