Jump to content
 • Novatron
 • Engineer

  Ευρωπαϊκή βοήθεια 1,3 εκατ. ευρώ για τους σεισμόπληκτους στη Μυτιλήνη

  Sign in to follow this  

  Ενίσχυση, ύψους 104,2 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ θα βοηθήσει στην αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς στην Ελλάδα, τις δασικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία και την Ισπανία, και τους τυφώνες στη Γαλλία, ενέκρινε η επιτροπή προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

  Η παροχή βοήθειας θα τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια του ΕΚ στις 30 Μαΐου, ενώ έχουν ήδη καταβληθεί προκαταβολές στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και τη Γαλλία.

  Η συνολική ενίσχυση από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ περιλαμβάνει: 1,3 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για την επισκευή κατοικιών, επιχειρήσεων και υποδομών μετά το σεισμό που έπληξε το νησί της Μυτιλήνης τον Ιούνιο του 2017, 50,6 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση της περιφέρειας Centro στην Πορτογαλία μετά από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο του 2017, 3,2 εκατ. ευρώ στην Ισπανία για την αποκατάσταση στην περιοχή της Γαλικίας, 49 εκατ. ευρώ στη Γαλλία για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι τυφώνες Irma και Maria στα γαλλικά υπερπόντια διαμερίσματα και κοινότητες του Αγίου Μαρτίνου και της Γουαδελούπης το Σεπτέμβριο του 2017.

  Από το 2002 που συστάθηκε το Ταμείο Αλληλεγγύης, ως απάντηση στις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Κεντρική Ευρώπη το καλοκαίρι του ίδιου έτους, έχουν δοθεί περισσότερα από 5 δισ. ευρώ σε 24 χώρες της ΕΕ για την αποκατάσταση ζημιών μετά από 80 φυσικές καταστροφές.

  Sign in to follow this  


  User Feedback


  ωχχχχχχχχχχχχ κατεπείγοντα......1,3 εκατ. ευρώ

  αυτός δεν ήταν σεισμός ήταν σωσμός για κάποιους 

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Similar Content

  • By Tsattalios Mixalis
   (μεταφέρθηκε στην ενότητα ιδιωτών. Pavlos33)
   Καλημέρα Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με μία ταράτσα σε μία μονοκατοικία (μεζονέτα) η οποία έκανε κάμψη στο κέντρο και ρωγμή. Να σημειώσω πως η κάμψη είναι δύο πόντους περίπου.
   Ακριβώς  πάνω από την κάμψη είναι ένας τοίχος που χωρίζει το δωμάτιο από το χολ χτισμένο με διπλό τούβλο που μάλλον το βάρος έφερε και αυτό το αποτέλεσμα.
   Αυτό που μπόρεσα να κάνω είναι να βάλω από κάτω ένα  κοιλοδοκό  160 σε σχήμα "Π" και τρία μέτρα πιο πέρα άλλον ένα 140 τον οποίο στην μια πλευρά τον έπιασα στο δοκάρι με μεταλλικά ουπα
   Είναι κατά την γνώμη σας αρκετό η πρέπει να κάνω και κάτι ακόμα;
   Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    
    
    
      • By Stavros!
   Καλησπέρα συνάδελφοι και χρόνια πολλά.
   Θα ήΘελα να θέσω ένα ερώτημα σε όσους συνδέλφους ασχολούνται με στατικές μελέτες αποτίμησης - ενίσχυσης:
   "Τα προσομοιώματα που χρησιμοποιούμε στα πλαίσια μιας στατικής μελέτης αποτίμησης - ενίσχυσης 
   και παρόλη την διαθεσιμότητα σύγχρονων υπολογιστικών εργαλείων ενέχουν πολλές αβεβαιότητες όπως
   αλληλεπίδραση εδάφους - θεμελίωσης, αδυναμία ελέγχου του φορέα σε όλα τα σημεία, αβεβαιότητα ως προς τα 
   μόνιμα και κινητά φορτία κ.α. Στην πραγματικότητα προκειμένου να έχουμε μια προσομοίωση μεγάλης ακρίβειας
   απαιτούνται πολλές εργατοώρες σε αποτύπωση του φέροντος οργανισμού και επιβεβαίωση των παραδοχών και πάλι δεν είμαστε
   σίγουροι ότι όλες οι παραδοχές είναι εύλογες.
   Προκειμένου να ελεγχθεί η ακρίβεια των προσομοιωμάτων για την αποτίμηση - ενίσχυση  
   Θα χρησιμοποιούσατε επιταχυνσιογράφο για την εξαγωγή των ιδιοσυχνοτήτων κατασκευών ώστε να ελεγχθεί
   αν αυτές συμφωνούν με αυτές του πρσοσομοιώματος που θα χρησιμοποιηθεί;"
   Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
  • By elianantonia
   ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ
   Πάγκοι εργασίας - σχεδιαστήρια 2 απο ξύλο οξιάς (1m. * 2m. * 0.75m) 150euro ο ένας
   1 από σουηδικό ξύλο (1.60m * 0.85m * 0.75m ) 150euro
   1 γραφείο με ράφια και ντουλάπια (1.40m * 0.60m * 0.80m) 80euro
   Ολα πολύ καλες κατασκευές, είχαν γίνει ειδική custom παραγγελία. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. 

   και 
   1 Plotter HP Designjet 500 Plus, χωρις μελάνια με καινούργιες κεφαλές 700euro Ολα από αρχιτεκτονικό γραφείο λόγω συνταξιοδότησης. 
   Μυτιλήνη, Λέσβος
   Πληροφορίες: 6948121735
    
  • By Arche
   καλημέρα σας Αγαπητοί, Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
   πρόσφατα είδα σε διαμέρισμα ενός φίλου και με ρώταγε, "πως θα στηρίξει μια τηλεόραση πάνω σε ένα τοίχο φτιαγμένο από γυψοσανίδα" την τηλεόραση.
   Οπως είδα στο τζάκι πάνω έχει δημιουργηθεί μια "πλάτη τζακιού" διακοσμητικό στοιχείο λεω τώρα χοντρικά ένας τοίχος πλάτους 2μ περίπου και ύψους 2.70 οσο το ύψος της ιδιοκτησιας.
   Ρωταγε πως θα βαλει την τηλεόραση και σκέφτηκα μια βάση στον τοίχο, που αποδύχτηκε φτιαγμένος... από γυψοσανίδα, μονή ή διπλή δεν ξέρω. Δεν πιστευω ότι είναι διπλή ομως.
   Μπορεί να στηριχτεί βάση πάνω να αναρτηθει μια τηλεοραση 40'' και αργοτερα, καθως μου αρεσει να φτιαχνω γερες κατασκευες θα μπορει να αναρτηθει tv 52'' ?
  • By Engineer
   Εγχειρίδιο με όλα τα απαραίτητα βήματα για τους παραγωγούς που έχουν εκκρεμμότητα με τους Δασικούς Χάρτες και άρα δεν πληρώθηκαν την προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσηςδημοσιεύει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να λάβουν τις ενισχύσεις τους σε επόμενες πληρωμές. Υπενθυμίζεται ότι η «ΥΧ» την περασμένη εβδομάδα είχε ενημερώσει τους παραγωγούς με εκκρεμμότητες όσον αφορά τους Δασικούς Χάρτες ότι θα λάβουν άμεσα οδηγίες προκειμένου να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες.    Όπως επισημαίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σε περιπτώσεις που επιλέξιμες εκτάσεις εμπλέκονται σε δασικές κατηγορίες των κυρωμένων Δασικών Χαρτών, οι σχετιζόμενες ενισχύσεις θα υπολογιστούν σε επόμενες πληρωμές, με την προϋπόθεση ότι αυτοί οι παραγωγοί έχουν προβεί σε ενεργοποίηση των εργαλείων που προβλέπονται στο Εγχειρίδιο του ΥΠΕΝ με τίτλο «ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ & ΟΠΕΚΕΠΕ, Εργαλεία για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών», που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ και θα αποσταλεί στα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων ΟΣΔΕ.  Με βάση την ενεργοποίηση των εργαλείων που προβλέπονται στο ανωτέρω εγχειρίδιο, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα παραλαμβάνει σχετικό επικαιροποιημένο αρχείο πριν από κάθε πληρωμή από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΝ. Για τις εκτάσεις που υφίστανται δικαστικές προσφυγές, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί θα πρέπει να προσκομίσουν στα κατά τόπους Περιφερειακά Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ προσωρινή διαταγή ή απόφαση αναστολής εκτέλεσης από το αρμόδιο καθ’ύλην δικαστήριο, υποδεικνύοντας τη συγκεκριμένη έκταση, προκειμένου να ληφθούν υπόψη από τον Οργανισμό.
   Στις περιπτώσεις, όπου με το πέρας της σύνθετης αυτής διοικητικής διαδικασίας, εκδοθεί απορριπτική απόφαση επί των αιτήσεων των παραγωγών, θα εφαρμοστούν ανάλογα τα όσα ισχύουν για τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά.
   Η ανακοίνωση αυτή θα αποσταλεί με ηλεκτρονικό μήνυμα στις προσωπικές ηλεκτρονικές δ/νσεις των εμπλεκόμενων παραγωγών, στο οποίο θα υποδεικνύονται και τα εμπλεκόμενα αγροτεμάχια, καθώς και με γραπτό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα, το οποίο θα τους παραπέμπει στην ηλεκτρονική τους αλληλογραφία, για την αναζήτηση των εν λόγω στοιχείων. Για οποιαδήποτε επιπλέον ενημέρωση που αφορά στην αίτησή τους, οι παραγωγοί μπορούν να αποτείνονται στα κατά τόπους ΚΥΔ καθώς και τις περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ για τα θέματα ενεργοποίησης των εργαλείων στις κατά τόπους δασικές υπηρεσίες.
   Δείτε ΕΔΩ το Εγχειρίδιο του ΥΠΕΝ με τίτλο «ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ & ΟΠΕΚΕΠΕ, Εργαλεία για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών»

   View full είδηση
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.