Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Πράσινο Ταμείο: 15 εκ. ευρώ για την απόκτηση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στις πόλεις


    Δημοσιεύτηκε η Aπόφαση Υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας 6796/20.12.2018 (ΦΕΚ 5802/21.12.2018 τεύχος Β’) με την οποία εγκρίνεται το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου με αντικείμενο και τίτλο «Απόκτηση ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων στις πόλεις 2018», με προϋπολογιζόμενη δαπάνη για το έτος 2018, ποσού δεκαπέντε εκατομμυρίων ευρώ (15.000.000,00 €), από τους πόρους του Περιβαλλοντικού ισοζυγίου.

    Σκοπός του προγράμματος είναι η χρηματοδότηση των Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού για την απόκτηση αμιγώς κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου που προβλέπονται σε εγκεκριμένα Ρυμοτομικά Σχέδια, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερη πολεοδομική σημασία και των οποίων η εξασφάλιση αποζημίωσης έχει επείγοντα χαρακτήρα.

    Για την απόκτηση των κοινόχρηστων χώρων το Πράσινο Ταμείο μπορεί είτε να εξασφαλίζει και να καταβάλει την αποζημίωση για τη συντέλεση επιβληθείσας απαλλοτρίωσης είτε να δεσμεύει το απαραίτητο χρηματικό ποσό για την επανεπιβολή αρθείσας απαλλοτρίωσης και για την εκκίνηση διαδικασίας επιβολής απαλλοτρίωσης.
     
    Δυνητικοί δικαιούχοι του Προγράμματος είναι οι Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού όλης της χώρας. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου, η οποία κοινοποιείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, θα καθορίζονται οι προσωρινοί και οι οριστικοί δικαιούχοι


    Πηγή: http://www.myota.gr/index.php/k2-tags/2013-02-13-13-23-56/51-2010-07-19-11-12-46/13164-elelytheroixoroi



    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments

    Δεν υπάρχουν σχόλια για προβολή.



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.