Μετάβαση στο περιεχόμενο
  • HoloBIM Structural
    HoloBIM Structural


  • Επενδύστε στο real estate μέσω της Estateguru


    Το Peer to Peer lending (P2P lending) είναι ένας εναλλακτικός τρόπος άντλησης κεφαλαίων και ρευστότητας χωρίς την μεσολάβηση των γνωστών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (τραπεζών).

    Η μεγάλη καινοτομία αυτού του τρόπου κίνησης κεφαλαίων είναι ότι πραγματοποιείται μέσα από online πλατφόρμες συνδέοντας άμεσα δανειστές και δανειολήπτες (peer to peer). Τα κεφάλαια που αντλούνται με τον τρόπο αυτό χρησιμοποιούνται σε εμπορικές και επαγγελματικές επενδύσεις, στο real estate, σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό κεφαλαίου κίνησης, leasing κ.α.

    Ο τρόπος αυτός καταφέρνει να μειώσει ουσιαστικά τα διαχειριστικά κόστη με αποτέλεσμα να προσφέρει σημαντικά μεγαλύτερα επιτόκια για τους δανειστές σε σχέση με τα επιτόκια καταθέσεων των τραπεζικών ιδρυμάτων.

    Αν και ο θεσμός της εναλλακτικής χρηματοδότησης αυτής της μορφής δεν είναι καινούργιος, ωστόσο οι fintech εταιρείες τα τελευταία έτη τον έχουν διαδώσει σε μεγάλο βαθμό κυρίως σε Αμερική και Ευρώπη.

    Τα πλεονεκτήματα του P2P Lending είναι:

    1. Υψηλά επιτόκια (από 10% ως 12%)

    2. Παθητική μορφή εισοδήματος για υφιστάμενα κεφάλαια, καθώς δεν απαιτεί μεγάλο χρόνο ενασχόλησης 

    3. Μεγάλη διασπορά κεφαλαίου λόγω του εύρους των δανείων (χωρική διασπορά, διασπορά ανά επενδυτικό τομέα κ.α.)

    Για μεγαλύτερη ασφάλεια επιλέγουμε δάνεια που προσφέρουν χαμηλό LTV (Loan To Value) ως 60% με 65% και κάνουμε διασπορά του κεφαλαίου μας σε διαφορετικά δάνεια, χώρες και δάνεια μόνο από την πρωτογενή αγορά (primary market).

    Μια πλατφόρμα που δοκιμάσαμε το τελευταίο διάστημα, με αξιόλογες κριτικές από πολλούς χρήστες και αξιοπιστία είναι η Estateguru. Το ετησιοποιημένο επιτόκιο τη δεδομένη στιγμή αγγίζει το 11,31%.

    Η Estateguru επενδύει αποκλειστικά στον τομέα του real estate από το 2014, έχει χρηματοδοτήσει δάνεια ύψους 440 εκ ευρώ και διαθέτει 96.000 ενεργούς επενδυτές.

    Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας μέσα από το affiliate link εδώ: 

    https://estateguru.co/en/investor-referral/?switch=en&userPromotionCode=EGU148534

    Με την εγγραφή σας και ανάλογα με το ποσό της επένδυσης σας τις πρώτες 90 ημέρες κερδίζετε ένα bonus που είναι ίσο με το 0,5% του κεφαλαίου σας.





    Engineer

    Σχόλια Μελών

    Recommended Comments



    Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

    Δημιουργία λογαριασμού

    Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

    Εγγραφή νέου λογαριασμού

    Σύνδεση

    Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.