Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Astrolavos

Core Members
  • Περιεχόμενα

    380
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Astrolavos

  1. Όσοι συνάδελφοι αντιμετώπισαν το πρόβλημα που προανέφερα, ας ξαναπροσπαθήσουν. Διορθώθηκε το ζήτημα.
  2. Κατά το ανέβασμα των εγγράφων (επέλεξα πιστοποίηση με ηλεκτρονική υπογραφή) αντιμετώπισα σφάλμα. Το αντιμετώπισε και κανείς άλλος; "Πρόβλημα στον έλεγχο του ταυτοποιητικού στοιχείου. Το Ψηφιακό Πιστοποιητικό σας δεν έχει εκδοθεί από κάποια από τις επιτρεπτές αρχές (ΑΠΕΔ)" Έχω βγάλει κανονικά εν τω μεταξύ την ηλεκτρονική υπογραφή μέσω ΑΠΕΔ και είναι έγκυρη.
  3. Καλημέρα σας, όσοι ενδιαφέρεστε, παρακαλώ συμπληρώστε ένα ερωτηματολόγιο με θέμα "Αξιολόγηση μακροπρόθεσμων αλλαγών της αστικής κινητικότητας μετά από την πανδημία της COVID-19 στην Ελλάδα", στα πλαίσια της εκπόνησης μιας Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας. Θα χρειαστούν μερικά λεπτά για τη συμπλήρωση του. Σας παραθέτω τον σύνδεσμο του ερωτηματολογίου: https://bit.ly/3qlFnS3 Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Καλημέρα σας, όσοι ενδιαφέρεστε, παρακαλώ συμπληρώστε ένα ερωτηματολόγιο με θέμα "Αξιολόγηση μακροπρόθεσμων αλλαγών της αστικής κινητικότητας μετά από την πανδημία της COVID-19 στην Ελλάδα", στα πλαίσια της εκπόνησης μιας Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας. Θα χρειαστούν μερικά λεπτά για τη συμπλήρωση του. Σας παραθέτω τον σύνδεσμο του ερωτηματολογίου: https://bit.ly/3qlFnS3 Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Εμένα μια χαρά μου φαίνεται η λύση πάντως!! Το περνάμε αρχικά ως υγραέριο, αν προλάβουμε μέχρι να τελειώσουν οι παρεμβάσεις, να συνδεθούμε, τροποποιούμε το έντυπο παρεμβάσεων και κάνουμε την παρέμβαση σε λέβητα Φ.Α. Αν όχι το αφήνουμε ως υγραέριο και ας αποφασίσει μετά ο πελάτης τι θα κάνει με τον λέβητα. Και εμείς νόμιμοι και σωστοί ως προς το πρόγραμμα και ο πελάτης ικανοποιημένος.
  6. Τώρα κατάλαβα, άρα λες να την περάσω την επέμβαση ως λέβητα υγραερίου στο έντυπο και να τη γυρίσω σε φυσικό αέριο όταν έρθει η σύνδεση. Αλλά θα κάνω και μια μάλλον χαζή ερώτηση. Αν επιδοτηθεί ως λέβητας υγραερίου και έπειτα είτε από τον Β' Επιθεωρητή είτε έως το κλείσιμο του προγράμματος συνδεθεί με το δίκτυο Φ.Α., δεν αλλάζει το φυσικό αντικείμενο της παρέμβασης; Εκτός φυσικά και αν έχω δυο πρόχειρες μπουκάλες να τις συνδέω και αποσυνδέω κάθε φορά που κάποιος έρχεται να ελέγξει το σπίτι. Σε ευχαριστώ πάντως για την πρόταση, δεν την είχα σκεφτεί.
  7. Σας ευχαριστώ πολύ και του δυο. Έλαβα και απάντηση το helpdesk την οποία και επισυνάπτω. Επομένως παίζεις κορώνα-γράμματα. Γιατί σε περίπτωση που δεν προλάβεις να συνδέσεις τον λέβητα και δεν καταφέρεις να πετύχεις με άλλο τρόπο το επιθυμητό ποσοστό εξοικονόμησης σε σχέση με το Α' ΠΕΑ, θα υποστείς και τις αντίστοιχες μειώσεις στο ποσοστό επιχορήγησης.
  8. Σωστή η παρατήρηση σχετικά με το υγραέριο. Γενικά δεν υπάρχει καμία διευκρίνιση με το συγκεκριμένο ζήτημα, όσο κι αν έψαξα. Πόσο μάλλον όταν δεν ζητάει το πρόγραμμα κάποια βεβαίωση σύνδεσης, είτε προγενέστερα είτε μεταγενέστερα, με το δίκτυο. Δεν μου έχει ξανατύχει αντίστοιχη περίπτωση και είναι οριακό το ζήτημα εάν τεθεί στην κρίση του ενεργειακού επιθεωρητή, πόσο μάλλον όταν το Β' ΠΕΑ θα γίνει από ένα ξεχωριστό άτομο.
  9. Καλησπέρα σας, θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορούμε να επιλέξουμε την παρέμβαση εγκατάστασης λέβητα φυσικού αερίου, χωρίς να υπάρχει προς το παρόν υφιστάμενη σύνδεση. Η περιοχή "σκάβεται" αυτήν την περίοδο και πιθανόν κατά την φάση υλοποίησης του προγράμματος να έχει ο πελάτης μου ήδη συνδεθεί στο δίκτυο. Ευχαριστώ,
  10. Όριο εισοδηματικού κριτηρίου ένταξης είναι τα 50.000 ευρώ (ατομικό) και 60.000 ευρώ (οικογενειακό). Είναι αρκετά χαμηλότερα από τα προηγούμενα προγράμματα. Ενδέχεται να αλλάξουν;
  11. Συνάδελφος που αντιμετώπισε αντίστοιχο πρόβλημα με ένα έργο κινήθηκε δικαστικά και δικαιώθηκε λαμβάνοντας τους αντίστοιχους τόκους, 2 χρόνια μετά.
  12. Μέχρι ποιο στάδιο είναι δυνατό να φτάσει κάνεις? Δηλαδή σε ποιο στάδιο δεσμεύεται το ποσό? Σε περίπτωση επιλογής δανείου επισυνάπτουμε στην παρούσα φάση κι άλλα δικαιολογητικά?
  13. Πέρα από την οικοδομική άδεια ή/και βεβαίωση ρύθμισης αυθαιρέτου υποβάλλεται και κάποια Υ.Δ. περί νομιμότητας? Στη σελίδα 17 του οδηγού εντοπίζω τη σχετική φράση.
  14. Απλά θεωρώ ότι η ΑΠΥ αφορά την έκδοση νέου ΠΕΑ. Δηλαδή πιθανόν εφόσον δεν γίνει η ανάκληση, να μην αποδοθεί στο τέλος το σχετικό ποσό στον Ιδιώτη από το Πρόγραμμα.
  15. Καλησπέρα, έχω μια ερώτηση σχετικά με το προσάρτημα. Εφόσον εκδώσει το ΠΕΑ ο 1ος ΕΕ και θελήσει ύστερα ο ιδιώτης να συνεργαστεί με 2ο ΕΕ και να ακολουθηθεί η διαδικασία δημιουργίας του προσαρτήματος από τον 1ο ΕΕ (επειδή εξυπηρετεί τον 2ο ΕΕ). Ποιος θα λαμβάνει την αμοιβή του Α' ΠΕΑ; α) ο 1ος ΕΕ β) ο 2ος ΕΕ γ) Κανένας απ' τους δυο, δεν νοείται νέα αμοιβή αφού δεν εκδίδεται νέο ΠΕΑ Εάν ισχύει το γ), τότε προκειμένου ο 2ος ΕΕ να λάβει την αμοιβή οφείλει ο ιδιώτης να απευθυνθεί στον 1ο ΕΕ προκειμένου να ανακαλέσει το ΠΕΑ. Σωστά? Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας
  16. Εδώ σε διάφορες περιφέρειες οι εν λόγω επιδοτήσεις που δόθηκαν λόγω COVID-19, προϋπέθεταν την πρόσβαση του εργασιακού σου χώρου από ΑΜΕΑ. Τι σχέση μπορεί να έχει η πρόσβαση ΑΜΕΑ με τις οικονομικές επιπτώσεις του COVID-19, ένας Θεός ξέρει. Ευχαρίστως να βγει καινούργιο επιδοτούμενο πρόγραμμα ώστε να κάνουμε όλοι ασανσέρ για ΑΜΕΑ ώστε να έχουν πρόσβαση στα γραφεία μας. Και μετά βγαίνουν όλοι οι "σχετικοί" στα κανάλια και υμνούν για τις επιδοτήσεις που δίνουν στους ελεύθερους επαγγελματίες. Και όχι μόνο αυτό, νομίζουν και οι υπόλοιποι πολίτες ότι τα παίρνουμε χοντρά, χωρίς να έχουμε πάθει και καμιά σοβαρή ζημία αυτή την περίοδο. Σκεφτείτε πόσοι συνάδελφοι με μικρά γραφεία, πιθανόν και στην κατοικία τους έμειναν απ' έξω. Ότι δίνεται φωτογραφικό, τα υπόλοιπα είναι κόκκαλα σε έναν χορό λύκων. Καλή υπομονή σε όλους!
  17. Κατάλαβα, ευχαριστώ πολύ! Οπότε εγώ το τακτοποιώ και από και πέρα εφόσον θελήσει το μεταβιβάσει ο πελάτης μου, δεν θα μπορεί να πάρει το κομμάτι του κοινοχρήστου εφόσον δεν γίνει τροποποίηση της ΣΟΙ. Θα μπορεί όμως να μεταβιβάσει το υπόλοιπο? Θα πρέπει να γράψω κάτι συγκεκριμένο στην τεχνική έκθεση μου?
  18. Σωστά. Άρα ποιο το νόημα να επιτρέπει ο νόμος τέτοιες τακτοποιήσεις σε κοινόχρηστους χωρίς τη συναίνεση των συνιδιοκτητών, εφόσον εν τέλει για να μεταβιβαστεί το σπίτι θα τροποποιηθεί η ΣΟΙ με την συναίνεση όλων. Μίλησα με συνάδελφο πριν από λίγο και μου είπε το εξής. Μπορώ να κάνω την τακτοποίηση (πλήρης) και να γίνει αργότερα η μεταβίβαση αυτού, χωρίς τροποποίηση της ΣΟΙ, όπου ο νέος ιδιοκτήτης όμως για το τμήμα του κοινοχρήστου θα έχει τη χρήση αλλά όχι και την ιδιοκτησία αυτού. Ισχύει κάτι τέτοιο?
  19. Σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο. Μάλλον έτσι θα το κάνω και θα τακτοποιήσω και τα 2, για να μην έχω αργότερα πρόβλημα. Οπότε με μια υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ότι υφίσταται από την κατασκευή και μνημονεύοντας το στην τεχνική μου έκθεση είμαι καλυμμένος.
  20. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το πρόβλημα είναι θεωρεί ότι δεν θα λάβει την συναίνεση των υπολοίπων και δεν θέλει να δημιουργηθεί πρόβλημα στην οικοδομή του. Επίσης και οι δυο παραβάσεις είναι όντως εκ κατασκευής, απλά επειδή είναι μέσα στον όγκο της οικοδομής, αυτό δεν μπορεί να αποδειχθεί με αεροφωτογραφία, όποτε θα πρέπει να μνημονευθεί στην τεχνική έκθεση μου από τον τρόπο κατασκευής. Απλά επειδή δεν γνωρίζω το ιστορικό των συνιδιοκτητών της οικοδομής, μιας και ήδη κατάλαβα ότι έχουν θέμα γενικότερο, αύριο μεθαύριο μπορεί να διαμαρτυρηθούν για αυτήν την μετατόπιση του τοίχου. Ενώ αμα δεν τακτοποιηθεί το πολύ πολύ να κατεδαφιστεί, κάτι στο οποίο είναι σύμφωνος και ο ιδιοκτήτης-πελάτης. Με την τακτοποίηση μόνο του 1) δεν μπορεί να μεταβιβαστεί, χωρίς να εμφανίζεται το 2)?
  21. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω μια περίπτωση ενός ισόγειου διαμερισμός στο οποίο υπάρχουν 2 αυθαίρετες παραβάσεις : 1) κλείσιμο ημιυπαίθριου χώρου και 2) επέκταση εξωτερικού τοίχου δωματίου σε κοινόχρηστο χώρο της Pilotis της πολυκατοικίας. Υπάρχει η δυνατότητα να τακτοποιηθεί ο Ημιυπαίθριος χώρος και να μην ληφθεί υπόψη η δεύτερη παράβαση διότι πραγματοποιείται σε κοινοχρηστο χώρο?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.