Μετάβαση στο περιεχόμενο

andreas_87

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

517 profile views

andreas_87's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να διαβιβάσω στο mydata τώρα τις ασφαλιστικές εισφορές του προηγουμένου έτους ? προσπάθησα με ημερομηνία Δεκεμβρίου αλλά δεν γίνεται. Υπάρχουν κυρώσεις αν δεν τις διαβιβάσω και προχωρήσω το Ε3? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  2. Σε ένα οικόπεδο το οποίο έχει δημιουργηθεί πριν το 1920 έχει γίνει σύσταση το 1987 και χωρίζει το οικόπεδο σε δύο τμήματα... και η ερώτηση είναι αν η σύσταση μπορεί να θεωρηθεί ότι μεταβάλει το οικόπεδο άρα και το έτος δημιουργίας είναι 1987. Από ότι κατάλαβα δεν είναι το 1987. Σωστά?
  3. Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω (ίσως είναι χαζή ερώτηση αλλά επειδή δεν το γνωρίζω...) όσον αφορά το χρόνο δημιουργίας οικοπέδου παίζει κάποιο ρόλο ο χρόνος που έχει γίνει η σύσταση οριζόντιας κατ' έκταση κάθετη? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  4. Καλημέρα σας, μήπως υπάρχει κάποια διάταξη ή απόφαση (που δεν γνωρίζω), η οποία να επιτρέπει την εκτός σχεδίου δόμηση σε οικόπεδο με πρόσωπο σε δρόμο λιγότερο από 10μ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  5. Ευχαριστώ πολύ. Ναι τη στιγμή της σύστασης η επιτρεπόμενη δόμηση ήταν σωστή. Για την έκδοση άδειας στις άλλες ιδιοκτησίες θα χρειαστεί να ασχοληθώ με το υφιστάμενο κτίριο (δηλαδή θα μου ζητηθεί από την ΥΔΟΜ αν έχει αυθαίρετες κατασκευές ή οτιδήποτε άλλο?)
  6. Καλησπέρα, γεωτεμαχιο με σύσταση 1980 και επιτρεπόμενη δόμηση 400μ2, το οποίο εχει χωριστεί σε τρία τμήματα και στο ένα τμήμα έχουν χτιστεί (πριν το 1980) 330μ2. Στη σύσταση αναφέρεται οτι μπορεί να χτιστεί σε καθε ιδιοκτησία το 1/3 της επιτρεπόμενης δόμησης δηλαδή 133μ2. Το ερώτημα είναι μπορουν τα αλλα δυο τμηματα να χτισουν 133μ2 που τους αναλογούν?
  7. Συνάδελφοι καλησπέρα. Κάθε πότε θεωρείτε oτι πρέπει να αλλάζουμε το gps??Κάτι έχω ακούσει ότι μετά από 5 - 6 χρόνια θέλει αλλαγή?
  8. Εννοώ οτι οι νέες εργασίες στον 2ο ΑΠΕ προκύπτουν 25.000 και ότι συνολικά οι νέες εργασίες απο τον 1ο και 2ο ΑΠΕ δεν υπερβαίνουν τη δαπάνη των απροβλέπτων του έργου. Προφανώς στον 2ο ΑΠΕ υπερβαίνουν οι νέες εργασίες τα απρόβλεπτα που είχαν μείνει από τον 1ο ΑΠΕ, όμως ο έλεγχος βγαίνει σωστός διότι ελέγχει συνολικά τα απρόβλεπτα του έργου.
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι. Σε 1ο ΑΠΕ από αυξομειώσεις και νέες τιμές έχω αχρησιμοποίητα απρόβλεπτα 20.000, ο έλεγχος του ΑΠΕ βγαίνει χωρίς να υπάρχει πρόβλημα. Στο 2ο ΑΠΕ έχω μόνο επι ελλατον 5.000 χωρίς αυξήσεις συμβατικών ποσοτήτων, αλλά έχω νέες τιμές 25.000. Ο έλεγχος βγαίνει χωρίς να υπάρχει πρόβλημα, μπορεί όμως να θεωρηθεί ότι κάνω χρήση των επί έλλατον δαπανών για νέες εργασίες? να επισημάνω οτι οι νέες τιμές δεν υπερβαίνουν τη δαπάνη των απροβλέπτων.
  10. Συνάδελφοι καλησπέρα. Διάβασα τα προηγούμενα posts απλά θα ήθελα να επιβεβαιώσω κάτι...στο κωδικό 485 βάζουμε τις ασφαλιστικές εισφορές(εφκα και ετεαπ) που έχουμε πληρώσει μέσα στο έτος και δεν συμπληρώνουμε τίποτα στον πίνακα Ε? Επιπλέον θα ήθελα να ρωτήσω την εκκαθάριση του ετεαπ 2017 και 2018, την οποία δεν έχω πληρώσει ακόμη, μπορώ να την βάλω στο 485? και την εκκαθάριση του εφκα 2018 την οποία έχω πληρώσει την βάζω στο 485? πρέπει να συμπληρώσω κάτι στον πίνακα Ε? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  11. Συνάδελφοι καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος όταν έχεις συμφωνητικό με μία εταιρεία, δηλαδή μπλοκάκι πρέπει να το υποβάλεις στις καταστάσεις συμφωνητικών στο taxisnet?
  12. Να ρωτήσω πιο απλά, γιατί το έχασα. Έχω μεχρι δύο εργοδότες, πρέπει να πληρώνω ετεαπ?
  13. Γεια σας συναδελφοι..Να ρωτησω κατι σχετικά με το παρακατω : ''Όσοι ασφαλισμένοι έχουν αποκλειστικά μισθωτή εργασία ή καταβάλουν εισφορές με δελτίο παροχής υπηρεσιών και έχουν μέχρι δύο εργοδότες εξαντλούν την υποχρέωσή τους για καταβολή εισφορών μέσω της ΑΠΔ. Οι ανωτέρω περιπτώσεις ασφαλισμένων, οι οποίοι θα λάβουν ειδοποιητήριο εισφορών, δεν θα πρέπει να καταβάλουν εισφορές μέχρι την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης.'', Πως εξαντλω αυτη την υποχρεώση όταν πληρώνω εγω τις εισφορές? δεν αναφερεται σε όσους ειναι με μπλοκακί και έχουν μέχρι δυο εργοδότες?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.