Μετάβαση στο περιεχόμενο

carula

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

carula's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στον ακάλυπτο χώρο ισογείου εστιατορίου ( που υφίσταται προ του 1955), και που χρησιμοποιείται ως αυλή, έχουν κατασκευαστεί αυθαίρετα 3 ξύλινες αποθήκες συνολικής επιφάνειας 10,88 τ.μ.. κι ένα ξύλινο υπόστεγο. Για την τακτοποίησή τους θα χρειαστεί μελέτη στατικής επάρκειας η μπορώ να κάνω απλά μια ΔΕΔΟΤΕ????
  2. Καλημέρα, έχω την εξής περίπτωση: Σε εξαώροφη οικοδομή του 1991 έχουν κατασκευαστεί στον ημιώροφο δύο γκαρσονιέρες. Ο ημιόροφος δεν προβλεπόταν από την άδεια. Ο πελάτης μου έχει τη μία από αυτές η οποία είμαι τοποθετημένη πάνω από την είσοδο της πολυκατοικίας. Οπότε καταλαμβάνει όγκο από την κοινόχρηστη είσοδο και τμήμα όγκου από τα δύο καταστήματα του ισογείου. 1) Θα δηλωθεί ως αλλαγή χρήσης από κατάστημα σε κατοικία και από κοινόχρηστο χώρο σε κατοικία παρόλο που δεν καταλαμβάνει επιφάνεια χώρου παρά μόνο όγκο??? 2) Θα χρειαστεί συναίνεση των ιδιοκτητών????
  3. Επηρεάζει κάτι αυτό??? Αφού έτσι κι αλλιώς αφορούν τη δήλωση... Εννοώ ότι αν οι εμπλεκόμενοι δεν έχουν θέμα με αυτό δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα
  4. Καλησπέρα... Γνωρίζει κανείς αν και με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει αλλαγή ονόματος ιδιοκτήτη (λόγω ανακριβών στοιχείων) σε δήλωση που βρίσκεται σε υπαγωγή στον 4178?????
  5. Κι εμένα η λογική μου αυτό μου λέει αλλά δεν μπορώ να βρω κείμενα να πατήσω... μήπως έχεις κάτι κατά νου????
  6. Καλημέρα.. Θα ήθελα να ρωτήσω.... σε κατοικία με υπερβάσεις που μπορούν να νομιμοποιηθούν και άλλες που μπορούν μόνο να ρυθμιστούν με τον 4178 προχωράω σε έκδοση Ο.Α. και αν ναι πως δηλώνονται οι υπόλοιπες παραβάσεις στη δήλωση του 4178???? Εννοώ ότι, κάνω ένα φύλλο καταγραφής για αυτές που μπορεί να εκδοθεί άδεια κλικάροντας το κουτάκι προς έκδοση οικοδομικής άδειας και άλλο ένα με αυτές που δεν μπορεί να βγει άδεια κλικάροντας το κουτάκι ρύθμιση???
  7. Καλημέρα.... Σε ιδιόκτητη οικοδομή με υπόγειο, όροφο και πυλωτή υπάρχει υπέρβαση της επιφάνειας του κλιμακοστασίου της πυλωτής σε ποσοστό μεγαλύτερο του 2% και αλλαγή των διαστάσεών του σε ποσοστό μεγαλύτερο του 5%. Η χρήση του όμως εξακολουθεί να είναι κλιμακοστάσιο. Μπορεί να πάει με αλλαγή χρήσης από βοηθητικό σε βοηθητικό ( πυλωτή σε κλιμακοστάσιο)???????
  8. Πραγματικά δεν ξέρω πως ακριβώς έγιναν αυτές οι μεταβιβάσεις.... Η συμβολαιογράφος, που όντως βοήθησε πολύ, δεν έχει τη σύσταση γιατί είναι από παλαιότερο αρχείο που δεν ανήκε σε αυτήν... Όπως και να 'χει δηλαδή με το προσύμφωνο μόνο ως τίτλο ιδιοκτησίας δεν μπορώ να προχωρήσω, σωστά???? Άσχετα με το αν το διαμέρισμα φαίνεται ή όχι στην τροποποίηση της σύστασης.
  9. Έγινε αυτοψία από την πολεοδομία το 2004 για το συγκεκριμένο διαμέρισμα και βγήκαν κάποια πρόστιμα που αφορούσαν τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Το πρόστιμο διατήρησης βεβαιώθηκε μετέπειτα, το 2013, στον τωρινό ιδιοκτήτη, δηλαδή στον πελάτη μου, αφού "....με την προσκόμιση του προσυμφώνου πωλήσεως προκύπτει ότι είναι ιδιοκτήτης του ακινήτου με τις αυθαίρετες κατασκευές...". Όσον αφορά τώρα στη σύσταση, αυτή που που υπάρχει, και έχω δει, δεν περιγράφει το διαμέρισμα και γενικότερα τον ημιώροφο. Σύμφωνα όμως με τη συμβολαιογράφο υπάρχει μια τροποποίηση την οποία θα πρέπει να αναζητήσω στο υποθηκοφυλακείο. Γενικότερα υπάρχει ένα μεγάλο μπέρδεμα, δεδομένου ότι ούτε ο προηγούμενο ιδιοκτήτης είχε συμβόλαια παρά μόνο ένα προσύμφωνο, και αυτός.... Η αλήθεια είναι ότι έχω λίγο χαθεί και δεν ξέρω με τι σειρά πρέπει να κινηθώ.....
  10. Καλησπέρα Θα ήθελα τη γνώμη σας για μια περίπτωση αυθαιρεσίας σε διαμέρισμα πολυκατοικίας. Η οικοδομή είναι του '91 με πολλούς ιδιοκτήτες. Ο πελάτης μου έχει με προσύμφωνο, του 2001, γκαρσονιέρα στον ημιώροφο για το οποίο έχει βγει έκθεση αυτοψίας από την Πολεοδομία. Το πρόβλημα είναι ότι στην οικοδομική άδεια δεν φαίνεται ημιόροφος, και αυτό που έχει γίνει στην ουσία είναι ότι χρησιμοποιήθηκε ύψος από τα καταστήματα του ισογείου και της εισόδου για τη δημιουργία του. Μέχρι τώρα δεν έχω καταφέρει να βρω σύσταση που να δείχνει την πραγματική κατάσταση. Τα ερωτήματα μου είναι δύο. 1) Από τη στιγμή που δεν καταλαμβάνει κοινόχρηστη επιφάνεια αλλά "κοινόχρηστο ύψος", από την είσοδο, χρειάζεται σχέδια σύστασης ή συναίνεση των ιδιοκτητών ????? 2) Και αν χρειάζεται, και σύσταση δε βρεθεί, θα χρειαστεί συναίνεση της πλειοψηφίας για να δηλωθεί???? Ευχαριστώ προκαταβολικά
  11. Teta, ευχαριστώ για την απάντηση... Οι αποθήκες είναι πρόχειρες κατασκευές. Δεν μπορούν να ενταχθούν ιη της Κατηγορίας 3???? Ή μήπως εκεί εντάσσονται μόνο " ..κατασκευές από πανί ή νάυλον που χρησιμοποιούνται για την προσωρινή αποθήκευση υλίκών και προϊόντων εμπορίου σε βιομηχανικά, βιοτεχνικά κτίρια με νόμιμη άδεια...." ?????
  12. Συγνώμη προκαταβολικά που ξαναβάζω την ίδια ερώτηση αλλά πραγματικά χρειάζομαι λίγη βοήθεια... Σε ισόγειο εστιατόριο (κτίσμα προ του 1955 για το οποίο υπάρχει η αντίστοιχη βεβαίωση) , στον ακάλυπτο που υπάρχει στο πίσω μέρος και ο οποίος χρησιμοποιείται για τραπεζοκαθίσματα, έχουν κατασκευαστεί αυθαίρετα το 2010 3 μικρές αποθήκες από σανίδες, συνολικής επιφάνειας < 15 τ.μ. αλλά ύψους > 2,5 μ (περίπου Ηmax= 2,65) και ένα υπόστεγο από ξύλο και καλαμωτή (στον ακάλυπτο). Τα έχω ήδη δηλώσει στον 4014 ως υπηρεσίες. Τις μεν αποθήκες πρόχειρες κατασκευές με ΥΔ BX και το δε υπόστεγο με αναλυτικό. Τώρα που θέλω να τα μεταφέρω στον 4178 οι αποθήκες εμπίπτουν στην κατηγορία 3 και υπολογίζονται με αναλυτικό???? στο τέλος της κατηγορίας 3 (άρθρο 9 Ν.4178) αναφέρει: Στην περίπτωση παραβάσεων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις των διαστάσεων που τίθενται με την παρούσα κατηγορία εφαρμόζεται η παρ. 5 του άρθρου 18 του παρόντος (δηλ. κατηγορία 13 και αναλυτικός προϋπολογισμός), με την επιφύλαξη της περίπτωσης (ιστ) (δηλαδή αλλαγές στις διαστάσεις του κτηρίου) για την οποία εφαρμόζονται οι γενικές διατάξεις υπολογισμού του προστίμου του παρόντος.
  13. Σε ισόγειο εστιατόριο (κτίσμα προ του 1955 για το οποίο υπάρχει η αντίστοιχη βεβαίωση) , στον ακάλυπτο που υπάρχει στο πίσω μέρος και ο οποίος χρησιμοποιείται για τραπεζοκαθίσματα, έχουν κατασκευαστεί αυθαίρετα το 2010 3 μικρές αποθήκες από σανίδες, συνολικής επιφάνειας < 15 τ.μ. αλλά ύψους > 2,5 μ (περίπου Ηmax= 2,65) και ένα υπόστεγο από ξύλο και καλαμωτή (στον ακάλυπτο). Τα έχω ήδη δηλώσει στον 4014 ως υπηρεσίες. Τις μεν αποθήκες πρόχειρες κατασκευές με ΥΔ BX και το δε υπόστεγο με αναλυτικό. Τώρα που θέλω να τα μεταφέρω στον 4178 οι αποθήκες εμπίπτουν στην κατηγορία 3 και υπολογίζονται με αναλυτικό???? στο τέλος της κατηγορίας 3 (άρθρο 9 Ν.4178) αναφέρει: Στην περίπτωση παραβάσεων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις των διαστάσεων που τίθενται με την παρούσα κατηγορία εφαρμόζεται η παρ. 5 του άρθρου 18 του παρόντος (δηλ. κατηγορία 13 και αναλυτικός προϋπολογισμός), με την επιφύλαξη της περίπτωσης (ιστ) (δηλαδή αλλαγές στις διαστάσεις του κτηρίου) για την οποία εφαρμόζονται οι γενικές διατάξεις υπολογισμού του προστίμου του παρόντος.
  14. Σε ισόγειο εστιατόριο (κτίσμα προ του 1955 για το οποίο υπάρχει η αντίστοιχη βεβαίωση) , με ακάλυπτο στο πίσω μέρος, ο οποίος χρησιμοποιείται για τραπεζοκαθίσματα έχουν κατασκευαστεί αυθαίρετα το 2010 3 μικρές αποθήκες από σανίδες και ένα υπόστεγο από ξύλο και καλαμωτή (στον ακάλυπτο). Τα έχω ήδη δηλώσει στον 4014 ως υπηρεσίες. Τις μεν αποθήκες πρόχειρες κατασκευές με ΥΔ και το δε υπόστεγο με αναλυτικό. Τώρα που θα τα μεταφέρω στον 4178 ,με βάσει την τελευταία παράγραφο του Άρθρου 9 Γ.Κατηγορία 3, με αναλυτικό υπολογισμό όλα λόγω υπέρβασης κάποιων διαστάσεων , θα πρέπει να υποβάλλω Στατική μελέτη και Τεχνική Έκθεση Η/Μ?????
  15. Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας με άδεια του 1977 και χρήση γραφείου, ο ιδιοκτήτης το χώρισε σε δύο ανεξάρτητα γραφεία καταργώντας την προβλεπόμενη από την άδεια κεντρική είσοδο αυθαίρετα. Τώρα θέλει να νοικιάσει και τους δύο χώρους σ'έναν μισθωτή. Θα γίνει έκδοση ενός ΠΕΑ ή δύο???
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.