Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Doctorbike

Members
  • Περιεχόμενα

    63
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Doctorbike's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Conversation Starter Rare
  • One Year In
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare

Recent Badges

32

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όχι γιατί δεν είναι σε ακάλυπτο χώρο οικοπέδου.
  2. Κτιστή ψησταριά με καμινάδα σε όψη που δεν αποτυπώθηκε, πως το αντιμετωπίζουμε σαν ελεγκτές; Απόκλιση που παει για ενημερωση οικοδομικης αδειας; Ή επιλογή ότι δεν έχει παραβάσεις και σημείωση στις παρατηρήσεις;
  3. Πολύ σωστό αλλά χωρίς τραπεζικό λογαριασμό σε ελληνική τράπεζα δεν γίνεται να πιστοποιηθεί το κινητό του τηλέφωνο (δεν μπορεί δηλαδή να ολοκληρωθεί η διαδικασία ούτε μέσω κωδικών taxis). Για αυτό ρωτάω περί υποχρεωτικότητας του γνήσιου υπογραφης.
  4. Καλησπέρα είδατε κάπου στον Νόμο να απαιτείται γνήσιο υπογραφής στην εξουσιοδότηση; Καλό είναι να γίνεται φυσικά αλλά τι κάνουμε όταν πιέζουν οι ημερομηνίες (σε 10 μέρες θα γίνει συμβόλαιο) με κλεισμένο εισιτήριο από εξωτερικό μόνο για τις υπογραφές του συμβολαίου και το προξενείο έδωσε ημερομηνία ραντεβού μετά από 1 μήνα? Εάν δεν το αναφέρει ο Νόμος, να ανεβάσω την εξουσιοδότηση χωρίς γνήσιο υπογραφής.
  5. Όχι δεν απαιτείται. Από το κτηματολογικό φύλλο φαίνεται ο αριθμός συμβολαίου για να τον συμπληρώσεις στο αντίστοιχο πεδίο της ΗΤ.
  6. Δεν εχω συναντήσει τέτοιο θέμα με κανέναν συμβολαιογράφο όλα αυτά τα χρόνια. Και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που είχα και με αρκετούς συμβολαιογράφους. Απλα πρέπει να γράψεις την σημείωση που ανεφερα παραπάνω.
  7. Για το πρώτο ερώτημα βάζεις το εμβαδόν μαζί με τους εξωτερικούς τοίχους (έστω 50 τ.μ.) και στις παρατηρήσεις αναφέρεις ότι για τον καταλογισμό του προστίμου σύμφωνα με τον Ν.3843/10 ρυθμίστηκαν 46 τ.μ. Σήμερα, το υπόγειο που μετατράπηκε σε κατοικία είναι 50 τ.μ. Για το 2ο ερώτημα θα πρέπει όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή και εκδοθεί το ΠΕΚ, μέσα σε διάστημα 4 μηνών να κάνεις ΗΤ.
  8. Εννοείται ότι ωφελήθηκε το υπόγειο αφού έγινε ισόγειο (υπέρβαση δόμησης χωρίς μειωτικό συντελεστή). Όμως, έχουμε και υπέρβαση ύψους του μέγιστου της περιοχής. Αυτό πώς θα ρυθμιστεί;
  9. 1979 Οικοδομική άδεια: Ένα ενιαίο υπογειο 200 τμ 1987 συμβόλαιο ΣΟΙ όπου φαίνονται 10 αποθήκες 19 τμ η καθεμία και 10 τμ κοινόχρηστος διάδρομος και ο πελάτης αγοράζει την αποθήκη με αριθμό 1 2022 Κάνω Ν4495 για διαφορετική διαμερισμάτωση και μετατροπή της αποθήκης Νο1 σε κατοικία (εδώ έχω και μια αμφιβολία μήπως το σωστό θα ήταν να έλεγα: Μετατροπή τμήματος υπόγειας αποθήκης σε υπόγεια κατοικία και όχι διαφορετική διαμερισμάτωση και μετατροπή της υπόγειας αποθήκης 1 σε κατοικία) Ερωτηση: Τι εμβαδα βάζω στον πίνακα της ΗΤ; Δηλαδή τι εμβαδα θα βάλω στην σειρά της οικοδομικής αδειας και τι εμβαδα θα βάλω στην σειρά του Ν4495;
  10. Σε αντίστοιχη περίπτωση με το σύστημα των βεβαιώσεων, όπου είχα δυο υπόγειες αποθήκες που έγιναν ενα ενιαίο υπόγειο διαμέρισμα, η συμβολαιογράφος μου ζήτησε 2 βεβαιώσεις (1 για κάθε αποθήκη που έγινε διαμέρισμα - στα σχόλια ανεφερα ότι έγινε ενα ενιαίο διαμέρισμα μαζί με την διπλανή αποθήκη) παρόλο που ήταν πλέον ένα ενιαίο διαμέρισμα. Συνεπως, θεωρώ ότι σήμερα ΘΑ μου ζητούσε 2 ΗΤ (1 για κάθε υπόγεια αποθήκη που έγινε διαμέρισμα) και ΠΙΣΤΕΥΩ μετά την συνταξη του συμβολαίου θα έκανα μια καινούργια ΗΤ σαν ένα ενιαίο διαμέρισμα πλέον με νέο αριθμό ΚΑΕΚ και θα ζητούσα να αρχειοθετηθούν οι προηγούμενες δυο ΗΤ. Απλά δεν ξέρω ακόμη πως θα έκανα αυτήν την τροποποίηση. Θα έκανα νέα εγγραφή για ΗΤ; Θα τροποποιούσα μια εκ των δυο και η άλλη θα πήγαινε στο αρχείο;
  11. Αναρτάς ότι αναφέρεται στο διαμέρισμά σου (όλα τα αρχιτεκτονικά, ξυλότυπο της στάθμης σου, μηχανολογικά).
  12. Προσωπικά, σκέφτομαι και την εξής αντιμετώπιση: Το υπόγειο (που έγινε διαμέρισμα) θα έχει υπέρβαση δόμησης και θα χάσει και τον μειωτικό συντελεστή. Το ισόγειο δεν έχει υπέρβαση δόμησης και η υπέρβαση της στάθμης θεμελίωσης το βρίσκει εντός εγκεκριμένου όγκου. Ο 1ος όροφος έχει υπέρβαση ύψους κατά 1,70 μ. από το μέγιστο επιτρεπόμενο και θα χρεωθεί 1,70/7,50=0,22 (και έτσι πηγαίνει κατηγορία 5!!!). Σκέφτομαι ότι εάν η υπέρβαση ύψους 1,70 μ. κατανεμηθεί στους 3 ορόφους ουσιαστικά θα είναι σαν να πληρώνεται η υπέρβαση ύψους 3 φορές (με το ίδιο ποσό από κάθε ιδιοκτήτη). Πάντως συμφωνώ και με την άποψη ότι είναι μία κοινόχρηστη παράβαση και ίσως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά και από τους 3 ιδιοκτήτες. Στο υπόγειο θα χρέωνες υπέρβαση δόμησης και θα έχανε τον μειωτικό συντελεστή (αφού είναι πλέον ισόγειο). Πως θα έβαζες όμως την υπέρβαση ύψους?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.