Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

MONOS

Core Members
  • Περιεχόμενα

    327
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by MONOS

  1. Καλημέρα συνάδελφοι και καλή χρονία σε όλους εύχομαι, για να μην παιδεύμομαι, τις καμπύλες της ρυμοτομικής γραμμής τις δέχεται τώρα το σύστημα ή πρέπει να κάνω πολυγωνική γραμμή με πολλές κορυφές ;
  2. Διόρθωση επιλέγεται μόνο όταν διορθώνω τα όρια. Για κατάτμηση, συνένωση, σύσταση καθέτων επιλέγω ΔΓΜ πράξης.
  3. Έχεις επιλέξει ΔΓΜ διόρθωσης και το σύστημα ψάχνει τα area_a και area_d. Δίορθωσε στην πρώτη σελίδα του συστήματος σε ΔΓΜ πράξης.
  4. Δες στο List της polyline να σου βγάζει LWPOLYLINE και CLOSED. Αν δεν σχεδιάζεις με LWPOLYLINE, το αλλάζεις με την εντολή plinetype.
  5. Το άρθρο 13α, παρ. 1 και 2. του ν.2664/1998 είναι ό νόμος. Μετά πρέπει να βρεις τις αποφάσεις του ΟΚΧΕ, οι οποίες φυσικά δεν έχουν εκδοθεί ή εκδόθηκαν και ανακλήθηκαν. Θέλει λίγο ψάξιμο. Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχουν νομοθετημένες αποκλίσεις σημέρα, παρά μόνο κατά το στάδιο της κτηματογράφησης και μόνο όσο αφορά το εμβαδόν (κάτι που δεν εφαρμόζεται ποτέ κατά τα συμβόλαια).
  6. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό. Τα αφήνεις ως έχουν. Προφανώς το κτηματολόγιο εφάρμοσε πιστά την ΠΕ, αλλά αστόχησε λίγο στη μετατροπή από το σύστημα της ΠΕ στο ΕΓΣΑ 87. Γενικά η ζώνη συμβατότητας για εντός σχεδίου περιοχές, είναι ένα offset 0,50μ της πολυγώνου του κτηματολογίου εσωτερικά και εξωτερικά. Αν το όριο σου είναιθ μέσα σε αυτή τη ζώνη, είσαι συμβατός και δεν απαιτείται διόρθωση.
  7. Όχι είναι προσωρινά τα στοιχεία κτηματογράφησης. Μόνο σε περιοχές που λειτουργεί το κτηματολόγιο.
  8. Λογικά θα χρειστεί ταυτόχρονα και ένα ΔΓΜ συνένωσης. Ρώτα τη συμβολαιογράφο και αν δεν το γνωρίζει να ρωτήσει το κτηματολογικό γραφείο.
  9. Τότε το σφάλμα είναι οτί το dgm_prop_final, θα πρέπει να ταυτίζεται με την εξωτερική περίμετρο των τριών pst_kaek.
  10. Δεν κάνεις ούτε αλλαγή θέσης, ούτε δημιουργία νέου γεωτεμαχίου. Κάνεις συνένωση τριών υφισταμένων ΚΑΕΚ. Καλά δεν έχω καταλάβει ;
  11. Αυτό μάλλον συμβαίνει γιατί στη αρχή έχεις επιλέξει ΔΓΜ διόρθωσης και όχι πράξης. Αν επιλέξεις πράξης σημαίνει ότι δεν ζητάς διόρθωση ορίων, οπότε το σύστημα δεν θα το πειράζει που το pst_kaek δεν ταυτίζεται με το dgm_prop+final.
  12. Διαφωνώ φιλέ tetris, είναι δγμ πράξης και όχι διόρθωσης. Τα ελάχιστα layers που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν κατά τη γνώμη μου είναι τα εξής : 1. Για την υφιστάμενη κατάσταση : bound_impl, bound_unimpl, topo_prop (τα αρχικά), και topo_prop_new (το τελικό) 2. Για την ενημέρωση της βάσης του ΕΚ : pst_kaek (τα αρχικά) και dgm_prop_final (το τελικό)
  13. Μια και διάβασα ότι πας για τροποποίηση της σύστασης έχε του νου σου στον παρακάτω περιορισμό : "Για δύο οικοδομές : ΦΕΚ 710/Δ/79, άρθρο παρ.7 και ΦΕΚ 591/Δ/1981"
  14. Την έχω δουλέψει την περιοχή και πράγματι οι ωραίες σχεδιασμένες με καμπυλόγραμμα γραμμές του ρυμοτομικού σχεδίου (διανομή δασικού συναιτερισμού Νέας Αιολίδας) του 1962 δεν έχουν καμία σχέση με την εφαρμογή στο έδαφος. Το καλό στις δικές μου περίπτωσείς, επειδή είναι ιδιαίτερα ακριβή περιοχή με πολυτελείς κατοικίες, είναι ότι έχει τηρηθεί πάρα πολύ καλά, σχεδόν άριστα θα έλεγα, το πλάτος των οδών που προβλέπει το ρυμοτομικό. Αυτή είναι η μόνη επιλογή στη συγκεκριμένη περιοχή. Καλή αποτύπωση των μανδροτοίχων (διπλανά και απέναντι) και βέλτιστη εφαρμογή του πλάτους της οδού που προβλέπει το ρυμοτομικό ή το ΔΕ ή ΤΕ.
  15. Δεν είναι παρέκκλιση τα 4στρ. εκτός σχεδίου, είναι κανόνας. Αν το γήπεδο έχει δημιουργηθεί μετά το 2003, επιπλέον των 4στρ, απαιτείται πρόσωπο 25μ. Αν έχει πρόσωπο σε εθνική, επαρχιακή οδό κτλ, επιπλέον των 4στρ, απαιτείται πρόσωπο 45μ και 50μ βάθος. Μετά από τα παραπάνω αρχίζουν οι παρεκκλίσεις.
  16. Πολύ καλά νομίζω τα σκέφτεσαι. Αν βρίσκεσαι σε περιοχή με κτηματολογικό γραφείο μάλλον θα χρειαστείς και ΔΓΜ ταυτόχρονα στο δεύτερο τοπογραφικό.
  17. Είναι ξεκάθαρη η περίπτωση σου, δεν είσαι άρτιος και οικοδομήσιμος. Επιπλέον άν το πρόσωπο που λές είναι επί εθνικής ή επαρχιακής θα ήθελες εκτός των 4.000τμ προ του 79 ή του 83, 45μ πρόσωπο και 50μ βάθος.
  18. Η ΖΟΕ Αττικής (ΦΕΚ 284/Δ/1983) καθορίζει μόνο όριο κατάτμησης 20.000τμ. Όποτε σε αυτές τις περιοχές ισχύει το 270/δ με τις παρεκκλίσεις του σε συνδυσμό με το ν.4579/2020. Εκεί που δεν έχει ισχύ είναι εκεί που υπάρχουν ειδικά διατάγματα όρων δόμησης και χρήσεων, πχ ΖΟΕ Μεσσογείων, ΖΟΕ Λαυρεωτικής, ΖΟΕ Ασπροπύργου κτλ
  19. "15. Τι σημαίνει η δήλωση «τα στοιχεία του υποβληθέντος διανυσματικού αρχείου είναι ταυτόσημα με αυτά του υποβληθέντος αρχείου εικόνας» Με τη δήλωση αυτή ο συντάκτης μηχανικός επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει ασυμφωνία ανάμεσα στα χωρικά και περιγραφικά στοιχεία της εικόνας του διαγράμματος και στα στοιχεία που περιέχει το διανυσματικό αρχείο" Από τις ερωτήσεις - απαντήσεις στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών διαγραμμάτων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.