Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κων

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Κων

  1. Η διάμετρος του κόκκου του φιλμ είναι 0,3-1μm. Eπομένως η μέγιστη ακρίβεια θεωρητικά είναι 0,3μm X 15000= 0.0000003m X 15000=0.045m, στην πράξη πάντα χειρότερο.
  2. Από Α/Φ 1/15000 μπορεί να γίνει χάρτης με 6 φορές καλλίτερη κλίμακα , δηλαδή 1/2500. Αρα μπορείς να υπολογίσεις διαστασεις κτηρίων με ακρίβεια στις πλευρές 67cm, πρακτικά 1m. Αυτό μπορεί να γίνει με σχετικά απλά μέσα (στερεοσκόπιο με μεγεθύνσεις 6Χ). Ακόμα για να εκμεταλευτείς την διακριτική ικανότητα του φιλμ, αντι να σαρώσεις με συνηθισμένο σαρωτη τις Α/Φ , μπορείς να φωτογραφίσεις το μοντέλο στο στερεοσκόπιο. Επίσης η ΓΥΣ δίνει σαρωμένες Α/Φ στα 1700dpi, δηλαδή (0,0254μ/1700)Χ15000= 0,22m ακρίβεια σημείου και για πλευρά +/-0,31m
  3. Νομίζω ότι πρέπει να πάρεις τις πρωτότυπες Α/Φ από τη ΓΥΣ και να γίνει φωτοερμηνεία. Για κλίμακες 1/8000-1/15000 δεν είναι δύσκολο. Αυτό διότι στο τοπογραφικό διάγραμμα που προέκυψε απο Α/Φ του 1982 φαίνονται μεν όλα τα κτίσματα που αποδόθηκαν φωτογραμμετρικά, όμως συνήθως το φωτογραμμετρικό διάγραμμα που προέκυπτε ενημερώνονταν επίγεια με απλή μετροταινία ή και όργανο, αφαιρόντας τις μαρκίζες, διευκρινίζονταν σημεία κάτω από δένδρα κλπ. , συμπληρώνοντας ακόμα και νεόδημα κτήρια, ώστε να χρησιμοποιηθεί στη συνέχεια σαν υπόβαθρο πολεοδομικής μελέτης. Επομένως το φωτογραμμετρικό διάγραμμα σε εξασφαλίζει 100% μονο από το 1984 και μετά, ενώ οι Α/Φ απο το 1982.
  4. Λογικά θα πρέπει να πληρώσεις τις προσαυξήσεις που αντιστοιχουν στο υπολοιπόμενο ποσό της τελευταίας δόσης, αφού ο διακανονισμός χαθηκε όταν αυτό μόνο ήταν ανεξόφλητο.
  5. Πριν ξεκινήσεις την αποτύπωση, ενημερώνεις το γείτονα και συνήθως σου επιτρέπει την είσοδο. Αν δεν τον ενημερώσεις πολύ εύκολα μπορεί να γίνει περεξήγηση. Ο γείτονας όταν βλέπει τοπογράφο να μετρά στην ιδιοκτησία του χωρίς να έχει ενημερωθεί αναστατώνεται, το θέμα της ιδιοκτησίας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, ειδικά αν υπάρχουν διαφορές με τον πελάτη σου. Εξηγεις κυρίως ότι η αποτύπωση των επικειμένων είναι αντικειμενική εργασία, είναι άλλο ζήτημα τα μη υλοποιημένα όρια από εφαρμογή τίτλων. Επίσης εξηγείς ότι η σωστή αποτύπωση στη γειτονική ιδιοκτησία είναι τις πιο πολλές και προς το συμφέρον του (π.χ. υποχρεωτικες αποστασεις νέων κτηριων από εισόδους, παράθυρα παλαιών οικοδομών κλπ. Πάντως πρέπει να τονίζεται στον όμορο, ότι αν στο σχέδιό του ο μηχανικός αναγράψει ότι δεν επιτράπηκε η είσοδος και δεν αποτυπώθηκαν τα απαιτούμενα από το νόμο, ο γείτονας καθίσταται υπεύθυνος για οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί από την άρνηση αυτή. Πάντως ο καθένας έχει δικαίωμα να αρνηθεί την είσοδο στην ιδιοκτησία του, έχοντας όμως τις συνέπειες κατ' αναλογία βέβαια , όπως εάν δεν επέτρεπε τη διέλευση πυροσβεστών,τραυματιοφορέων, αστυνομικών κλπ.
  6. Πρώτα να γίνει έλεγχος αν ο αγροτικός είναι δημόσιος, δηλαδή ή προϋπηρχε του 1923 ή είναι από αναδασμό ή διανομή, ή έγινε ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ για πρόσβαση σε ακτή, ή σε σημαντικό δημόσιο έργο ,αρχ. χώρο κλπ. Προσοχή μήπως είσαι σε νατούρα ή ΖΟΕ. Εκτός νατουρα ή ΖΟΕ η κατάτμηση είναι νόμιμη, όμως αν δεν είναι κοινόχρηστος ο δρόμος δεν επιτρεπεται η δόμηση παρά μόνο για αγροτικά κτήρια και δεξαμενές.
  7. Δυστυχώς τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα διότι υπάρχουν απρόβλεπτα και φέσια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.