Μετάβαση στο περιεχόμενο

xalexv

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλία
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

xalexv's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ξέρεις πόσους γνωρίζω που ξύνονται στον καναπέ τώρα (όπως γράφεις) και παίρνουν μισθούς; (από εκπαιδευτικούς μέχρι στρατιωτικούς...και βάλε!) Οπότε μη τα βάζεις με μας που κάθε μέρα μαστιγωνόμαστε...!!
  2. Εγω λυπάμαι εμας που καθόμαστε και ασχολούμαστε ώρες ατελείωτες με το πόσα θα "σκάσουμε", αντί να ασχολούμαστε με το επάγγελμα και με το πως θα βγάλουμε, για να επιβιώσουμε σαν άνθρωποι.
  3. Ελλαδα Μπανανια! Αντε ολοι παλι μεσα! Κριμα σε αυτους που δωσανε εξετασεις! ....Τετοια ΠΕΑ απο δω κ περα...!
  4. και ομως ειχα μια περιπτωση που θυμηθηκαν τωρα να το προχωρησουν...η μαλλον τους ειπε η τραπεζα...
  5. Σε αμοιβη 1ης/2ης Επιθεωρησης στο Προγραμμα Εξοικονομω δεν ειναι σωστο να γινεται καταβολη της αμοιβης την ωρα που παιρνει ο ιδιοκτητης το ΠΕΑ και το ΑΠΥ για να χρησιμοποιησει για το προγραμμα; Τι λετε γενικα; Αν πχ. ο αλλος δεν ειναι γνωστος και τα παρει αντε μετα να τα διεκδικησεις....
  6. Σε ενεργειακη επιθεωρηση πχ.. πως λαμβανεται υποψη το ποσοστο καλυψης για ΖΝΧ απο τους ηλιακους συλλεκτες; πχ. εχεις λεβητακι φυσικου αεριου που δίνει ΖΝΧ σε συνδυασμο με ηλιακο συλλεκτη (διπλης ενεργειας πες)..τι γινεται εκει;
  7. Για βεβαίωση περι ΜΗ αρτιότητας οικοπέδου η διαδικασία ειναι ίδια με αυτή για αρτιότητα; Θέλω να αποδείξω σε υπάρχον οικόπεδο εντός σχεδίου με κτίσμα προ του '55 ότι είναι ΜΗ άρτιο, γιατί έχει πρόσωπο κάτω των 5μ. (ως προς το εμβαδόν δεν έχει θέμα).
  8. Πειτε οτι δεν υπαρχει θεμα με το πλαγιο "δ", (τραβαμε ενα τοιχο στο οριο μεχρι τη νοητη γραμμη που μας εξασφαλιζει "δ"). αλλωστε η πλευρα πισω γενικα ειναι < 9,0μ. οποτε μπορει να υπαγεται στις εξαιρεσεις... Δηλαδη γενικως οποιοδηποτε σημειο στο οικοπεδο που δεν "βλεπει" σε κατακόρυφη προβολη του ουρανο θεωρείται οτι μετρα στην καλυψη, εκτος απο τις περιπτωσεις που λεει ο ΝΟΚ (σεισμ. αρμος, θερμομονωση, κλπ κλπ)!!! Δηλαδη αφηνουν ερκερ ν μην μετρα στη καλυψη κ οχι πχ αυτη την περιπτωση!...οποτε ερκερ! ετσι δεν ειναι?
  9. Οταν λεμε οτι ο ακαλυπτος ειναι αδομητος υποχρεωτικα, σημαινει ότι σε καθε σημείο του πρέπει να "βλέπει" ουρανό καθαρά (εκτος απο περιπτωση ανοιχτου/κλειστου εξωστη);; Περίπτωση: Αν έχω εξασφαλισμένο υποχρεωτκό ακάλυπτο βάσει σχεδιασμού του κτιρίου και παω και κάνω αλλαγή στην κάτοψη υπερκειμενου ορόφου (πχ. στο 2ο οροφο) με το να τραβηξω πχ. το δοκαρι πιο εξω προς τον ακάλυπτο, για να αυξησω το χωρο πχ ενος δωματιου (δε δημιουργω δηλαδη κλειστο εξωστη-ερκερ). Σε αυτη την περιπτωση ο χωρος που δημιουργείται (που απο κατω του εχει κενο και βλεπει ακαλυπτο) μετραει στην καλυψη;;; Δειτε κ παραδειγμα:
  10. Τελικα μου δεχτηκε τις υπερβασεις σε ΦΚ με Κατηγορια 2 (για το κτισμα προ 1983), και ενα αλλο ΦΚ τις υπολοιπες λοιπες παραβασεις (και η αποθηκη μεσα) με Κατηγορια 4 (μετα το 1983). Αρα ολα καλα!
  11. Παιδιά, ακουστε κ αυτην την περιπτωση μηπως ετυχε σε κανεναν.. - Διώροφη κατοικία με οικ. αδεια προ του 1983 (1978). - Έγινε προσθηκη (κατ'επεκταση-δηλαδη διπλα στο κτισμα) Αποθηκης 14τμ με αδεια 1985. - Συσταση οριζ. ιδιοκτησιων δεν υπαρχει. Για Ρυθμιση: Εχει καποιες υπερβασεις το κτισμα που πανε προ 1983 Έχει ομως και στην αποθηκη: εγινε 15,50 τμ και αυξηθηκε το υψος της. Στο προγραμμα δε μου δεχεται τις διαφορετικες παλαιοτητες: προ του 1983 (κτισμα) και μετα του 1983 (αποθηκη)!! Αφου εχουν διαφορετικες αδειες..τι ν κανουμε! Τι ν κανεις στην περιπτωση αυτη τωρα;;
  12. Η άδεια είναι ΜΙΑ, δηλαδή του 1977 και πρόβλεπε να γίνουν τα καταστήματα, ΟΜΩΣ κατά τη διάρκεια των εργασιών, έγινε τροποποιητική σύσταση (1979) και στην πραξη τελικά ολοκληρωθηκε η οικοδομη με pilotis χώρων στάθμευσης (φυσικά έγινε και αλλαγή σχεδίων στην τρέχουσα άδεια)! Το γεγονός ότι έχουν φράξει τις θεσεις στάθμευσης, και μάλιστα και φάτσα στην όψη με πόρτες κλειστές θεωρείται κανονικά αυθαιρεσία. επομένως, για να μεταβιβάσει ο άλλος την θέση στάθμευσης σίγουρα θα θέλει ρύθμιση Ν4178/2013
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.