Μετάβαση στο περιεχόμενο

xalexv

Members
  • Περιεχόμενα

    28
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by xalexv

  1. Ξέρεις πόσους γνωρίζω που ξύνονται στον καναπέ τώρα (όπως γράφεις) και παίρνουν μισθούς; (από εκπαιδευτικούς μέχρι στρατιωτικούς...και βάλε!) Οπότε μη τα βάζεις με μας που κάθε μέρα μαστιγωνόμαστε...!!
  2. Εγω λυπάμαι εμας που καθόμαστε και ασχολούμαστε ώρες ατελείωτες με το πόσα θα "σκάσουμε", αντί να ασχολούμαστε με το επάγγελμα και με το πως θα βγάλουμε, για να επιβιώσουμε σαν άνθρωποι.
  3. Ελλαδα Μπανανια! Αντε ολοι παλι μεσα! Κριμα σε αυτους που δωσανε εξετασεις! ....Τετοια ΠΕΑ απο δω κ περα...!
  4. και ομως ειχα μια περιπτωση που θυμηθηκαν τωρα να το προχωρησουν...η μαλλον τους ειπε η τραπεζα...
  5. Σε αμοιβη 1ης/2ης Επιθεωρησης στο Προγραμμα Εξοικονομω δεν ειναι σωστο να γινεται καταβολη της αμοιβης την ωρα που παιρνει ο ιδιοκτητης το ΠΕΑ και το ΑΠΥ για να χρησιμοποιησει για το προγραμμα; Τι λετε γενικα; Αν πχ. ο αλλος δεν ειναι γνωστος και τα παρει αντε μετα να τα διεκδικησεις....
  6. Σε ενεργειακη επιθεωρηση πχ.. πως λαμβανεται υποψη το ποσοστο καλυψης για ΖΝΧ απο τους ηλιακους συλλεκτες; πχ. εχεις λεβητακι φυσικου αεριου που δίνει ΖΝΧ σε συνδυασμο με ηλιακο συλλεκτη (διπλης ενεργειας πες)..τι γινεται εκει;
  7. Για βεβαίωση περι ΜΗ αρτιότητας οικοπέδου η διαδικασία ειναι ίδια με αυτή για αρτιότητα; Θέλω να αποδείξω σε υπάρχον οικόπεδο εντός σχεδίου με κτίσμα προ του '55 ότι είναι ΜΗ άρτιο, γιατί έχει πρόσωπο κάτω των 5μ. (ως προς το εμβαδόν δεν έχει θέμα).
  8. Πειτε οτι δεν υπαρχει θεμα με το πλαγιο "δ", (τραβαμε ενα τοιχο στο οριο μεχρι τη νοητη γραμμη που μας εξασφαλιζει "δ"). αλλωστε η πλευρα πισω γενικα ειναι < 9,0μ. οποτε μπορει να υπαγεται στις εξαιρεσεις... Δηλαδη γενικως οποιοδηποτε σημειο στο οικοπεδο που δεν "βλεπει" σε κατακόρυφη προβολη του ουρανο θεωρείται οτι μετρα στην καλυψη, εκτος απο τις περιπτωσεις που λεει ο ΝΟΚ (σεισμ. αρμος, θερμομονωση, κλπ κλπ)!!! Δηλαδη αφηνουν ερκερ ν μην μετρα στη καλυψη κ οχι πχ αυτη την περιπτωση!...οποτε ερκερ! ετσι δεν ειναι?
  9. Οταν λεμε οτι ο ακαλυπτος ειναι αδομητος υποχρεωτικα, σημαινει ότι σε καθε σημείο του πρέπει να "βλέπει" ουρανό καθαρά (εκτος απο περιπτωση ανοιχτου/κλειστου εξωστη);; Περίπτωση: Αν έχω εξασφαλισμένο υποχρεωτκό ακάλυπτο βάσει σχεδιασμού του κτιρίου και παω και κάνω αλλαγή στην κάτοψη υπερκειμενου ορόφου (πχ. στο 2ο οροφο) με το να τραβηξω πχ. το δοκαρι πιο εξω προς τον ακάλυπτο, για να αυξησω το χωρο πχ ενος δωματιου (δε δημιουργω δηλαδη κλειστο εξωστη-ερκερ). Σε αυτη την περιπτωση ο χωρος που δημιουργείται (που απο κατω του εχει κενο και βλεπει ακαλυπτο) μετραει στην καλυψη;;; Δειτε κ παραδειγμα:
  10. Τελικα μου δεχτηκε τις υπερβασεις σε ΦΚ με Κατηγορια 2 (για το κτισμα προ 1983), και ενα αλλο ΦΚ τις υπολοιπες λοιπες παραβασεις (και η αποθηκη μεσα) με Κατηγορια 4 (μετα το 1983). Αρα ολα καλα!
  11. Παιδιά, ακουστε κ αυτην την περιπτωση μηπως ετυχε σε κανεναν.. - Διώροφη κατοικία με οικ. αδεια προ του 1983 (1978). - Έγινε προσθηκη (κατ'επεκταση-δηλαδη διπλα στο κτισμα) Αποθηκης 14τμ με αδεια 1985. - Συσταση οριζ. ιδιοκτησιων δεν υπαρχει. Για Ρυθμιση: Εχει καποιες υπερβασεις το κτισμα που πανε προ 1983 Έχει ομως και στην αποθηκη: εγινε 15,50 τμ και αυξηθηκε το υψος της. Στο προγραμμα δε μου δεχεται τις διαφορετικες παλαιοτητες: προ του 1983 (κτισμα) και μετα του 1983 (αποθηκη)!! Αφου εχουν διαφορετικες αδειες..τι ν κανουμε! Τι ν κανεις στην περιπτωση αυτη τωρα;;
  12. Η άδεια είναι ΜΙΑ, δηλαδή του 1977 και πρόβλεπε να γίνουν τα καταστήματα, ΟΜΩΣ κατά τη διάρκεια των εργασιών, έγινε τροποποιητική σύσταση (1979) και στην πραξη τελικά ολοκληρωθηκε η οικοδομη με pilotis χώρων στάθμευσης (φυσικά έγινε και αλλαγή σχεδίων στην τρέχουσα άδεια)! Το γεγονός ότι έχουν φράξει τις θεσεις στάθμευσης, και μάλιστα και φάτσα στην όψη με πόρτες κλειστές θεωρείται κανονικά αυθαιρεσία. επομένως, για να μεταβιβάσει ο άλλος την θέση στάθμευσης σίγουρα θα θέλει ρύθμιση Ν4178/2013
  13. Παράδειγμα-Υπόθεση: ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΕ ΥΠΟΣΤΥΛΟ ΧΩΡΟ (PILOTIS) 1) ΑΔΕΙΑ: 1977 (ΠΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ) 2) ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ: ΔΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ (ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΤΥΛΟΙ) 3) ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥ: ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 4) ΣΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΡΙΖ. ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΧΙΛΙΟΣΤΑ (ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΧΙΛΙΟΣΤΩΝ) (ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΙΣΟΓΕΙΟ ΟΡΟΦΟ ΑΠΟ 2 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ 10 ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ) (ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΟΓΕΙΟΥ, ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΠΑΝΩ ΤΕΛΙΚΑ) 5) ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΨΙΑ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΙΣΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΜΕ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΠΛΑΙΣΙΑ-ΔΑΡΙΝΓΚ, ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΟΔΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΕΚ ΠΡΩΤΗΣ ΟΨΕΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΚ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ: - Ή ΡΥΘΜΙΣΗ Ν.4178/2013 - Ή ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ Ν.4178 ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ (ΤΡΕΧΑ ΓΥΡΕΥΕ ΤΩΡΑ!) ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?
  14. Η 4η θεση μπορεί να μπει πιο πάνω...ισως και 2η! Ξέρεις πόσους ξέρω μηχανικούς που δεν έχουν βγάλει ακόμα φράγκο και μπορούν και έχουν ενημερότητα? Και κοιτώντας μετά το προφίλ τους συνειδητοποιώ το κλασικό σενάριο: 2 γονείς μισθωτοί (2 δημ. υπάλληλοι ή 1+1 συνταξιούχος), που έχουν κάνει αποταμίευση από παλιότερες εποχές, αφού δε τρώγονται εύκολα τόσα έσοδα (παχυλοί μισθοί 2000€ X 14 μήνες + κανένα bonus από εκτός έδρας, και με ένα σπίτι), οπότε ούτε έξοδα για εφορίες, για ασφάλειες δικές τους!!... Και άμα λάχει αφού περίσσευε και πολύς χρόνος (δες εκπαιδευτικοί, νομαρχίες-δήμοι με τις κλασικές άδειες που δε φαίνονταν πουθενά) τότε κάνουμε και κάμια 2η απασχόληση-μπίζνα με μαύρα λεφτά: όπως ιδιαίτερα, και αυτοί μάλιστα από επαρχία (που είναι από κοντινά χωριά) έχουν ασχοληθεί με μελισσοκομίες, χωράφια...
  15. Σήμερα μου ήρθε και το δικό μου σημείωμα εισφορών 2013 Α εξάμηνο...κοντά στα 2000€ και μένα. Είμαστε σοβαροί ρεε... Εδω δεν εχουμε κανει τζιρο μεχρι στιγμης για το 2013 ούτε 1000€... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΡΕ...ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!
  16. Εχω και γω ένα παρόμοιο ζήτημα σε μελέτη που κάνω τώρα για ανέγερση ισογείου με πρόβλεψη μελλοντικών ορόφων και μου τέθηκε το ζήτημα του πως θα κατασκευάσω το δώμα (οροφή του ισογείου). ΜΟΝΩΣΗ: Σκεφτόμουνα να βάλω την θερμομόνωση κάτω από την πλάκα οροφής (τι λέτε για αυτό?), μιας και θα έχουμε μελλοντικούς ορόφους. ΚΛΙΣΕΙΣ: Τι θα γίνει γενικά με τις κλίσεις (έβαλα 1%, μιας και έχω πλάκα 200+ τμ, διαστάσεων 15x14 κατά μ.ο. χωρίς τις βεράντες, που είναι αμελητέες σε εμβαδόν..) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: Πως θα βρω ένα τροπο με σκοπό να μην δωθούν πολλά χρήματα για την κατασκευή μιας και αφού μετά θα πρέπει να καταργηθεί για να γίνουν οι μελλοντικοί όροφοι? Ευχαριστώ πολυ..
  17. Σ'ευχαριστω για τις επεξηγησεις! Γενικά ειναι προβλημα τα υδραυλικα-αποχετευτικα! Και απο εκει κρίνει ο κόσμος πολλες φορές την κατασκευή ολόκληρη!! Επίσης ένα πρόβλημα είναι και τα όμβρια του ακαλύπτου.. Τα λεγόμενα κιούγκια (τσιμεντένοι δακτύλιοι που μπαίνουν στο έδαφος και απο εκει απορρει στο έδαφος το νερό) κάνουν δουλειά...ή καλύτερα να φεύγουν μαζί με τα λύματα??
  18. Σωστά τα λες! αυτο το φρεάτιο πρέπει να έχει απόσταση τουλάχιστον 1μ από την οικοδομή όμως!.. ..άρα θα είναι στον αέρα στηριγμένο!(συνήθως πολλοί μηχανικοί το κολλάν στο φορέα της οικοδομής) Να πω την αλήθεια δεν έχω υπόγειες τουαλέτες γιατί φοβάμαι τις αποχετεύσεις κάτω από τη στάθμη του αποχετευτικού κεντρικού αγωγού της πόλης! Η οικοδομή είναι σε στάθμη +0,15 από το πεζοδρόμιο πάντως... Κατόπιν τούτου τι λέτε?
  19. Συγγνώμη για τη λέξη "βόθρος" που χρησιμοποίησα! Το κτίριο πρόκειται να γίνει μέσα στην πόλη (εξού και καταστήματα!), έχει υπόγειο, και φυσικά υπάρχει δίκτυο αποχετευτικό. Το πρόβλημα είναι: ποια λύση αξίζει πιο πολύ για να μεταφέρω τις αποχετεύσεις στο δίκτυο...;;
  20. Φίλε georg coco, εννοείται ότι έχει ακάλυπτο, απλώς με προβληματίζει πως θα γίνει η μεταφορά των αποβλήτων μετά από εκεί πίσω..μπροστά (?) Είχα επίσης την πεποιθηση ότι δεν επιτρέπεται η μίξη ομβρίων με τα απόβλητα της οικοδομής (δηλαδή παντορροικό δίκτυο μεταφοράς).. Ποια η άποψή σου και γενικά?
  21. Θέλω να ρωτήσω το εξής όσον αφορά τη κατασκευή βόθρου... Παράδειγμα πραγματικό: "Σε νεοανεγερθέν κτίριο με ισόγεια καταστήματα στο κέντρο πόλης.. ο βόθρος τι απαιτήσεις θα έχει, και προπάντων..που θα γίνει, αφού το κτίριο εδρεώνεται ακριβώς πάνω στην Ο.Γ. = Ρ.Γ. ?!?"
  22. Σε νέο κτίριο που γίνεται σφήνα ανάμεσα σε 2 γειτονικά υπάρχοντα, και απαιτείται σεισμικός αρμός (πχ. 5cm) έχω το εξής ερώτημα για την πράξη: - "Η ανωδομή θα εισέχει δεξιά-αριστερά 5cm, ενώ η θεμελίωση θα κολλά στα κτίρια κανονικά?" - "Στη μετάβαση από τη θεμελίωση στο ισόγειο δε δημιουργείται μία συνέχεια....?"
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.