Μετάβαση στο περιεχόμενο

kostantispa

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

kostantispa's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Θα σου αποσταλεί ηλεκτρονικά από το τμήμα μητρώου του ΤΕΕ πιστοποιητικό επιτυχούς εξέτασης.
  2. Ορισμός συστήματος θέρμανσης κατά την ενεργειακή επιθεώρηση όταν το κεντρικό σύστημα θέρμανης έχει τεθεί εκτός λειτουργίας Σε πολλές περιπτώσεις το υπό εξέταση κτίριο διαθέτει κεντρικό σύστημα θέρμανσης (λέβητας, αντλία θερμότητα κτλ), το οποίο έχει τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω: α) βλάβης η οποία πρόκειται να αποκατασταθεί, β) παλαιότητας, με κατάργηση μονάδων (μερική ή πλήρη αποξήλωση εξοπλισμού), γ) απόφασης ενοίκων, π.χ. ασυμφωνία για οικονομικούς λόγους, κτλ. Κατά την ενεργειακή επιθεώρηση δηλώνεται ως σύστημα θέρμανσης, το υφιστάμενο κεντρικό σύστημα που υπάρχει στο κτίριο εγκατεστημένο. Σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 189533/2011, για κάθε σύστημα πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά φύλλο συντήρησης και ρύθμισης του συστήματος θέρμανσης, του τρέχοντος έτους ή του προηγούμενου έτους. Εφόσον διαπιστωθεί ότι το κεντρικό σύστημα θέρμανσης έχει καταργηθεί λόγω παλαιότητας, τότε κατά την ενεργειακή επιθεώρηση δηλώνεται ως σύστημα θέρμανσης, οποιοδήποτε άλλο σύστημα υπάρχει διαθέσιμο στο κτίριο ή κτιριακή μονάδα, για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης, π.χ. ηλεκτρικά σώματα, αντλίες θερμότητας, θερμάστρες αερίου, κτλ.
  3. Πέρνας τα στοιχεία της άδειας στο buildingcert μαζί με τα λοιπά στοιχεία της επιθεώρησης. Μετά εξάγεις το xml αρχείο και το εισάγεις στο πρόγραμμα της ενεργειακής επιθεώρησης απο το κουτάκι "Εισαγωγή στοιχείων"
  4. Πιστεύω είναι θέμα μηχανοργάνωσης, το θέμα είναι πότε θα ενημερωθεί ο αριθμός σου στη τράπεζα.
  5. Μετά από ερώτηση μου στο ΤΣΜΕΔΕ, μου είπαν ότι δεν έχει ενημέρωθει η τράπεζα με τους αρίθμους των ειδοποιητηρίων.
  6. Από τις συχνές ερωτήσεις του προγράμματος. 16. Ερ.: Σε περίπτωση περισσότερων συγκύριων (ψιλή κυριότητα, επικαρπία) ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται και ποιος κάνει αίτηση για το πρόγραμμα; Απ.: Σε περίπτωση ύπαρξης συγκύριων θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία όλων για την ένταξη στο πρόγραμμα. Αίτηση για υπαγωγή σε μία από τις 3 κατηγορίες κινήτρων του προγράμματος μπορεί να υποβάλλει ένας εκ των συγκύριων που θα πρέπει να πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια της αντίστοιχης κατηγορίας.
  7. Προεδρικό Διάταγμα 100/2010 Άρθρο 4 − Άδειες Ενεργειακών Επιθεωρητών 4. Απαγορεύεται η διενέργεια ενεργειακής επιθεώρη− σης από Ενεργειακό Επιθεωρητή σε κτίριο ή τμήματα αυτού εφόσον: α) στη μελέτη ή κατασκευή ή επίβλεψη, ή διαχείριση ή λειτουργία ή συντήρηση συμμετείχε με οποιοδήποτε τρόπο ο ίδιος ή νομικό πρόσωπο του οποίου είναι μέλος, ή εταίρος ή υπάλληλος, β) έχει δικαίωμα κυριότητας, νομής ή κατοχής, ο ίδιος ή συγγενής του έως β’ βαθμού ή νομικό πρόσωπο του οποίου ο ίδιος είναι μέλος, ή εταίρος ή υπάλληλος, γ) είναι μέλος της Γ.ΕΠ.Ε.Ε. του
  8. θέλω να βγάλω μια οικοδομική άδεια για επαναχρωματισμό οψεών πολυκατοικίας με χρήση ικριώματων.Σε αυτήν υπάρχει χώρος που έχει ενταχθεί στο Ν.3843/10, αύτη τη στίγμη δεν εχούν εξοφληθεί ολές οι δόσεις του προστίμου.Μπόρει να βγεί οικοδομίκη άδεια ή πρεπεί να εξοφληθεί όλο το πρόστιμο πρώτα; Ευχαριστώ.
  9. Η ενότητα 4.1.2.6. «Βαθμός απόδοσης τοπικών μονάδων αέριων καυσίμων» τροποποιείται ως εξής: 4.1.2.6. «Βαθμός απόδοσης τοπικών μονάδων αέριων ή υγρών καυσίμων» 28 Για τις τοπικές μονάδες αέριων ή υγρών καυσίμων (θερμάστρες υγραερίου, θερμάστρες φυσικού αερίου, πετρελαίου κ.ά.) η θερμική ισχύς απόδοση λαμβάνεται ίση με την ονομαστική θερμική ισχύ (W) απόδοση του κατασκευαστή που αναγράφεται επάνω στην κάθε συσκευή. Σε περίπτωση έλλειψης αυτών των στοιχείων, η θερμική απόδοση τους λαμβάνεται 100% αν δεν διαθέτει καπνοδόχο και 70% αν διαθέτει καπνοδόχο.
  10. Έδωσα εξετάσεις, πέρασα και περιμένω την υπουργική απόφαση.Απλώς ρωτάω αν μπορώ να δηλώσω που θέλω να δραστηροποιούμαι ως ελεγκτής καθώς έχω μετακομίσει σε άλλο νομό και δεν εχώ αλλάξει ακόμα έδρα.
  11. Καλησπέρα, επειδή έχω μετακομίσει σε άλλο νομό από αυτόν που έχει δηλωθεί ως έδρα μου, θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να επιλέξω το νομό που θέλω να δραστηροποιούμαι ως ελεγκτής δόμησης.Ευχαριστώ Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, Manolis gon
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.