Μετάβαση στο περιεχόμενο

xloi

Members
  • Περιεχόμενα

    35
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by xloi

  1. Δεν μου βγάζει την επισυναψη μου εφμανίζει λάθος οταν παω να το κατεβάσω. Τι κανω λαθος?
  2. ερωτηση: εχω επιλεξει στο συστημα την επιλογη ημερησια εργασια 4178 και εχω βάλει τιμή μονάδος 6,75 αλλα στην Ομάδα Εργου δεν μου βγάζει ουτε νομιμη ουτε μ΄'αφηνει να γραψω τη συμφωνηθεισα. Τι λαθος κάνω? Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. yian
  3. Καλησπέρα μια ερώτηση, έχω περίπτωση βοηθητικού αυθαιρετου υπογειου χωρου που μου δίνει προστιμο 174 ευρω, κατηγορια 4 και μια παραβαση που εντασσεται στην κατηγορία 3 (σύνολο προστιμου 674 ευρώ, με τον 4014 θα πληρωνε 500 παραβολο και τα ρέστα 174) Η εγκυκλιος 3 αναφέρει ότι: "όταν συνυπάρχουν αυθαίρετες μικρές παραβάβασεις Κατηγορίας 3 με αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλάγες χρήσεις άλλων κατηγοριών, το παράβολο της κατηγορίας 3 είναι ανεξάρτητο και δεν συμψηφίζεται με αυτο των λοιπόν κατηγοριών" Η ερώτησή μου είναι η εξής: εγώ που δεν έχω κανει ακομα υποβολή και βλεπω στην οθόνη του τε συστηματος την ένδειξη: Προστιμο:674 ευρώ, όταν θα κάνω την υποβολή αντι για αυτά τα 674 θα μου ζητήσει να πληρώσει ο πελάτης τι? 1000? 1174? 674? Συγγνωμη για το εκτενές του μηνύματος και ευχαριστώ
  4. σε υπογειο κατα την άδεια (σταθμη 1,5 μ.) κατασκευάστηκε αυθαιρετο μπανακι κατ'επέκταση κατω απο το μπαλκόνι. 1)το μπανιο παιρνει μειωτικό συντελεστή λογω 1,5 μ. ή θέλει 1,2 μ. κατα ΝΟΚ? υπάρχει κάποια εγκύκλιος ή μονοι μας λέμε περι υπογειας σταθμης και υπογείου? 2)τους τοιχους τους μετρώ γιατι εγω δεν διαβασα πουθενα στο νομο τη αφαίρεση τοιχων σε υπογειας σταθμης αυθαιρεσίες (όπως στο 4014) εκτός αν μου ξέφυγε κατι! Ευχαριστώ!! Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  5. να ρωτήσω?αυτό ου το βρήκες γιατί εγώ στη σελίδα του ΤΕΕ δεν το βρήκα...
  6. Καλησπέρα συναδελφοι, μία ερώτηση: εχουν βγει σε 1 κτίριο που αποτελείται απο 2 οροφοδιαμερίσματα 2 διαφορετικα ΠΕΑ όταν ο ιδιοκτήτης ήθελε να τα νοικιάσει. Το 1 απο αυτα τα ΠΕΑ το έχω κάνει εγώ, όπου έχω βαλει τμημα κτιρίου. Τώρα που ο οδιοκτήτης θέλει να βγάλει 1 ΠΕΑ στο σύνολο του κτιρίου για να ενταχθεί στο εξοικονομώ σαν πολυκατοικία, μπορώ να του το βγάλω σαν κτίριο? ευχαριστώ..
  7. υπάρχει μόνο η αίτηση νομιμοποίησης και η σφραγίδα του έφορα επάνω σε αυτή μάλλον οτι έχει παραλάβει την αίτηση όπου του ζητείται να καθορίσει την αξία του ακινήτου για να βγουν τα προστιμα. η άδεια του ορόφου βγήκε μνημονεύοντας το συγκεκριμένο χαρτί. Δεν γνωρίζω τι διαδικασίες γίνονταν εκείνη την εποχή για την νομιμοποίηση αλλά έχω την εντύπωση οτι θα έπρεπε να έχει βγει απόφαση νομάρχη. Από την άλλη πως είναι δυνατό να έδωσαν άδεια για δημιουργεία ορόφου επάνω απο παράνομο ισόγειο. στα σχέδια της αδείας εμφανίζεται το σύνολο του ισογείου αλλά δεν αναφέρει πουθενά οτι καποιο κομμάτι νομιμοποιηθηκε, το εμφανίζει σα νομιμο όλο εξ αρχης
  8. όντως απάντησα άσκοπα 2 φορες. τεσπα. Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε για την άμεση απάντηση!!
  9. Μάλλον απαντώ δεύτερη φορά (πριν λίγο την έβλεπα την απάντηση μου τώρα οχι) και λέω: Θέλω να τον βάλω στο εξοικονομώ και τις δύο ιδιοκτησίες.
  10. Θέλει να μπει στο εξοικονομώ και ΄ζητάει το πρόγραμμα τις οικοδομικές άδειες. Εμένα με ρώτησε επειδή φοβήθηκε μηπως του πουν οτι έχει αυθαίρετο.
  11. Καλησπέρα συνάδελφοι, να κάνω και εγω μια ερώτηση? Διώροφη κατοικία της οποίας το ισόγειο έχει εμβαδό 74 τ.μ. και έχει άδεια απο το 62 για τα 50 τ.μ. Το 80 βγήκε άδεια για επέκταση καθ'ύψος η οποία αναφέρει οτι έχει εκδοθεί σύμφωνα με την άδεια του 62 και την αίτηση νομιμοποίησης που έγινε το 80. την αίτηση νομιμοποίησης τη βρήκα, απόφαση Νομάρχη όμως για εξαίρεση απο κατεδάφιση δεν βρήκα, η νομιμότητα του ορόφου είναι αδιαμφισβήτητη αφού υπάρχει άδεια, με το ισόγειο τι γίνεται? Μου είπε ενας συνάδελφος ότι αποκλείεται να έδιναν άδεια αν δεν είχε εξασφαλισθεί η νομιμότητα του ισογείου και ότι μάλλον τα πρόστιμα πληρώθηκαν κατα τη διαδικασία έκδοσης της αδείας του 80. Ιδιοκτήτες δεν θυμούνται τπτ. Οι φάκελοι αδείας του 62 έχουν καταστραφεί. Οποία η θέση μου?
  12. στη συνολικη δομημενη επιφανεια βαζω και τους εξωστες?
  13. (Πολυκατοικια με άδεια) Κλιμακοστάσιο που μεγάλωσε στην κοινόχρηστη πυλωτή τι χρηση βάζω?
  14. Ευχαριστώ για την απάντηση συνάδελφε, αλλά αυτοί είναι τσακωμένοι και θέλουν όλοι απόδειξη οπότε θα τους κοψω 9 αποδείξεις να τελειώνω. Η άλλη πατάτα που πρέπει να έχω κάνει όμως είναι το είδος χρήσης το οποίο το έβαλα άλλη κατοικία γιατί έστω και έναςνα έχει άλλο σπιτι δεν παίρνω μειωτικό συντελεστή. Αυτό πόσ λάθος είναι? Επρεπε να το βάλω Υπηρεσίες μπορώ να το αλλάξω ακόμα αφου είμαι σε προσωρινή υπαγωγή. Αν το αλλάξω βεβαια θα μου ζητάνε έκθεση ηλεκτρολόγου, απόψεις?
  15. Χαιρετώ και ερωτώ, αν αντι για συναινέσεις δώσω στο σύστημα υπευθυνη δήλωση,4014 και ανάθεση 4014 του κάθε συνιδιοκτήτη είμαι λάθος? να φαίνεται δηλαδή οτι την κάνουν όλοι μαζί οι συνιδιοκτήτες την τακτοποίηση? Η μπουτου λεει πως το κανουμε το ερωτημα είναι τι αποδειξη κόβουμε? μια με όλα τα ονόματα ή 9 αποδείξεις με το ποσοτο που πλήρωσε ο καθένας?
  16. Συνάδελφε εμένα δε με μπέρδεψες καθόλου έχω ακριβώς το ίδιο ερώτημα και οι πιθανές απαντήσεις ειναι: 1)δεν χρειαζεσαι Α/Α για να πληρώσεις το παράβολο, δηλ. για να δηλώσεις το αυθαίρετό σου στο σύστημα του τεε και να πληρώσεις το παράβολό σου (το οποίο θα δεις ποσο είναι οταν πατησείς την προσωρινή υπαγωγη) δεν χρειάζεται να δηλώσεις Α/Α. 2) Ο Α/Α δηλώνεται στην τελική υπαγωγή δηλαδή όταν βγάλεις την άδεια όπου θα δηλώσεις στο σύστημα αμοιβών τις μελέτες σου για την άδεια, αλλά και την αμοιβή σου για το αυθαίρετο. Αν μπεις στο ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ συστημα αμοιβων θα δεις οτι υπαρχει επιλογη για το 4014 στις εργασιες αλλα και η δυνατοτητα να εισάγεις πολλες εργασίες (δηλαδη αυτές της διεκπερέωσης της αδείας) Ελπίζω να είμαι σωστή (μετά απο ελεγχο σε 1800 πλευρές!) και να βοήθησα. Αν μπορει καποιος να με επιβεβαιώσει θα ειμουν ακομη πιο σιγουρη!!!!!!!!!!!!!!
  17. Αν έχει γίνει αυθαιρεσία σε ένα δωμάτιο του ορόφου μιας διώροφης κατοικίας, το οποίο όμως μπορεί να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ αλλά ο ιδιοκτήτης του δεν έχει παραπάνω χιλιοστά επι του οικοπέδου για να βγει η άδεια. Τι γίνεται? Ο συμβολαιογράφος λέει οτι για να κάνει τροποποίηση της σύστασης θέλει χαρτι οτι δεν υπάρχει αυθαιρεσία, το οποίο δεν μπορεί να εκδοθεί. Απο την άλλη για να περατωθεί η διαδικασία του αυθαιρέτου (όπως απαιτουν οι συμβολαιογράφοι για να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια) πρέπει να βγει η άδεια, άρα πρέπει να έχει χιλιοστά το δωμάτιο. Τι κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση?
  18. Ευχαριστω πολυ κυριε Ροδοπουλε χαρη στα μαθηματα που παραδιδετε στο αντιστοιχο θεμα ενημερωνομαι συνεχως και καταλαβαινω τι λετε. Ευτυχως που υπαρχει και εναςανθρωπος που μας ανοιγει τα ματια!! Να ειστε καλα
  19. Οχι οι γονεις ομως που περιμενουν απο εσενα να τα ξερεις ολα επειδη εισαι μηχανικος. Οσο αφορα στους αλλους δεν με ενδιαφερει οτι και να πισττευουν, εγω τη δουλεια μου στη συγκεκριμενη περιπτωση θελω να κανω και σωστα γιατι το σπιτι ειναι της αδερφης μου. Απο εκει και περα δεν εχω βλεψεις μηχανικου οπως εχουν παει τα πραγματα, τα εχω πει και στην αναζητηση εργασιας,απλα θεωρω οτι καλο ειναι να μαθαινεις ασχετα αν θα σου χρειαστουν ποτε η οχι.
  20. Κυριε Ροδοπουλε σας ευχαριστω παρα πολυ για την αταποκριση και το χρονο που διαθεσατε για εμενα. Οχι το σπιτι βρισκεται περιπου 7 χιλιομετρα απο τη θαλασσα. Δεν θελω να το παιξω εξυπνη, γιαυτο σας λεω οτι ολα αυτα που μου ειπατε μου φαινονται κινεζικα!!καθως στο πανεπιστημιο δεν θυμαμαι να τα κανουμε και οτι ελαχιστες γνωσεις περι εναθρακωσης και διαβρωσης εχω τις πηρα απο αυτο εδω το forum. Προσπαθω να διαβαζω καθε μερα και να μαθαινω απο εδω αλλα καταβαινετε οτι ενας νεος μηχανικος χωρις καθοδηγηση και εμπειρια πελαγωνει με ολα αυτα. Το θεμα ειναι οτι οι υπολοιποι γυρω με θεωρουν ΜΗΧΑΝΙΚΟ και εγω πρεπει να ανταποκριθω. Καταλαβα περιπου πως γινεται ο ελεγχος απο αυτα που μου ειπατε. Η ταρατσα αποτελει πλακα οροφης ορόφου οικιας κατασκευασμενης το 87 που βρισκεται πανω απο οικια κατασκευασμενη το 65. Μιλαμε για τοιχοποιια της οποιας ο οροφος αν και πιο καινουργιος ειναι προβληματικος με ρωγμες διατμησης στα τοιχεια απο σεισμους. Το κυριοτερο προβλημα ομως ειναι η πλακα. Πρεπει οπως καταλαβαινω να φερω καποιον ειδικευμενο μηχανικο να κανει τον ελεγχο.Τυχαινει ομως να ζω στην Πατρα και εδω οι μηχανικοι τα κανουν ολα και συμφερουν!! Οι γνωσεις οι δικες μου φτανουν εως την εξης διαδικασια: καθαιρεση σαθρων επικαλυψεων εως οτου να βρεθει σταθερη επιφανεια, εμποτισμος με αναστολεα διαβρωσης σε δυο χερια επικαλυψη οπλισμου με στρωση εποξειδικης ρητινης εφαρμογη επισκευαστικου κονιαματος και συντηρηση επι επταημερου. Αυτο μπορει να γινει στην πλακα? Μου φαινεται αρκετα κουφια και νομιζω πως θα μας πεσει ολη στο κεφάλι! Τι συνεργειο αναλαμβανει αυτη τη δουλεια ωστε να ειμαι σιγουρη οτι δεν θα μου καταστρεψουν καλο οπλισμο? Συγνωμη για την πολυλογια και ευχαριστω πολυ.
  21. Κυριε Ροδόπουλε αυτό εκανα εγώ στην ταράτσα του σπιτιού μου η οποία βρίσκεται σε οχι καλή κατάσταση με λιμνάζοντα νερά και κατι σιδεράκια να προεξέχουν στη μεση της πλάκας !!η πλάκα σε πολλά σημεία ακουγεται κουφια και οταν προσπάθησε ενας εργατης με ενα μικρό κομπρεσερ να την αυλακώσει πεταχτηκε το επιφανειακο μπετο παχους περιπου 1 εκ. και αποκαλυφθηκε κατεστραμμενο διαμηκες 8 η 10 αρι το οποιο ειχε κοπει κατα μηκοςαποο το κομπρεσερ! Δεν ξερω τι να κανω! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ που να το βρω το γεωρανταρ?
  22. Εχω αποφοιτησει απο τη σχολη το 2008, δουλεψα αρχικα σε ενα γραφειο με μισθο 300 ευρω και επειδη "ημουν καλη" τα 300 γιναν 500 στη συνεχεια με προσελαβε η γαλλικη εταιρεια που κατασκευαζει την Ολυμπια οδο. Ωραιες εποχες, καταπληκτικη δουλεια αν και τρομερα κουραστικη (σχεδον 12 ωρες την ημερα στο εργοταξιο). Με διωξαν τον περασμενο Μαιο λογω κρισης αν και εφυγα με τις καλυτερες συστασεις. Μου προτειναν να παω Αγγλια και εγω ο μ@@@@@ς ειπα οχι γιατι αγαπω Ελλαδα. Οχι πια ομως...κουραστηκα να αγωνιω καθε μερα για το αν θα βρω δουλεια εχω στειλει απο 3 φορες το βιογραφικο μου στις εταιρειες εχω παει στα εργοταξια εχω παρει τηλεφωνα εχω αρχισει να αμφιβαλλω για τον εαυτο μου για το αν ψαχνω αρκετα ή οχι, μαζι με εμενα και οι γονεις μου που με βλεπουν να καθομαι σε ενα γραφειο που εχει να μπει πελατης απο ποτε. Τι να κανω? Ζω στην Πατρα και ειμαι σε απογνωση...
  23. Ξερω οτι νοικιαζουν τετοιες μηχανες για πατωματα , τωρα για μωσαικο δεν ξερω. Αλλα και πάλι αυτες οι μηχανες δεν θα ειναι ευαισθητες στο μπετο? Ο πλακατζης γιατί? τι μηχάνημα έχει? Μαλλον απαντας στο παιδι με τη μηχανη sorry.. Παρατήρηση: Μην κάνετε διαδοχικές δημοσιεύσεις. Για να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στο περιεχόμενο του κειμένου ή για να συμπληρώσετε το μήνυμα που δημοσιεύσατε, χρησιμοποιείστε την εντολή "Edit". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής! Ευχαριστώ,terry
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.