Jump to content

kalogero

Members
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

1 Follower

About kalogero

 • Rank
  Νέο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
 1. Πάρα πολύ καλή δουλειά! Έχω κάνει 5 φύλλα καταγραφής θα μπορούσα να τυπώσω τα αποτελέσματα με τις διαφορές τους? Ευχαριστώ πολύ!
 2. Καλημέρα Στο διάγραμμα κάλυψης αδείας του 1993 αναφέρεις οτι για την προσθήκη του ορόφου απαιτείται μια θέση στάθμευσης. Δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί όμως διότι το ισόγειο έχει καλύψει όλο το οικόπεδο. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση? Μήπως την εξαγόρασε και να δω στην πολεοδομία αν υπάρχει σχετικό χαρτί? Αν δεν την εξαγόρασε να του βάλω μια πολεοδομική παράβαση? Σας ευχαριστώ πολύ.
 3. Απίστευτο. Ευχαριστώ
 4. Καλημέρα Είμαι ιδιοκτήτης ενός διώροφου πέτρινου κτίσματος σε εκτός σχεδίου περιοχή το οποίο είναι κατασκευασμένο το 1902. Έχω πιστοποίηση νομίμου περιγράμματος και στα σχέδια αναφέρεται το ισόγειο ως Κατάστημα – Αίθουσα και εμφανίζονται χώροι όπως κουζίνα και ψυγεία – πλυντήρια και wc. Υπάρχει ενδιαφερόμενος που θέλει να το νοικιάσει ως μπυραρία – καφέ. Το ερώτημα μου είναι το εξής: Χρειάζομαι αλλαγή χρήσης από Κατάστημα σε Χώρο συνάθροισης κοινού; Αν ναι τότε νομίζω ότι είναι αδύνατον γιατί το οικόπεδο είναι μη άρτιο μη οικοδομήσιμο οπότε δεν θα μπορώ να καταθέσω φάκελο στην πολεοδομία για την αλλαγή χρήσης ή μήπως όχι; Γνωρίζω ότι πλέον την ΒΧΚΧ την δίνουμε πλέον εμείς οι μηχανικοί αναγράφοντας το κείμενο ότι ……προορίζεται για ΚΥΕ. Θεωρώ ότι στην περίπτωση μου θα μπορούσα να πάρω άδεια λειτουργίας με αυτή την δήλωση αλλά δεν ξέρω αν θα είμαι καλυμμένος σε περίπτωση καταγγελίας όπου θα έρθει η πολεοδομία και θα κρίνει ότι έχω αυθαίρετη αλλαγή χρήσης. Θα ήθελα να σημειώσω ότι έχω πολύ παλιά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο χώρος λειτουργούσε σαν παρασκευαστήριο Λικέρ και ποτών γενικά και κάποια στιγμή είχε γίνει επίταξη και χρησιμοποιήθηκε ως Φυλακές το 45, μήπως αυτά βοηθούσαν στο να μην κάνω αλλαγή χρήσης; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 5. http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=Ey%2fQAAeR9%2fM%3d&tabid=37&language=el-GR το εντόπισα...... στη σελίδα 4
 6. Για μεταβίβαση χρειάζομαι ΠΕΑ? Ίσως να έχει αναφερθεί αλλά δεν το βρίσκω. Ευχαριστώ.
 7. Συνεχίζω την "επίβλεψη"... Δυστυχώς ζούμε σε πολύ δύσκολες εποχές...
 8. Καλημέρα σας. Ο πελάτης μου έχει ξεκινήσει κιόλας να σιδερώνει τοιχία υπογείου χωρίς να με έχει φωνάξει καν για να χαράξουμε την οικοδομή!!! Δηλαδή δεν έχω παραλάβει ούτε εγώ ως στατικός ούτε ο Αρχιτέκτονας τίποτα... Ο πελάτης αυτός είναι γενικά της λογικής ότι, ότι θέλω εγώ θα κάνω... Το ίδιο είχε συμβεί και σε προηγούμενη δουλεία μαζί του, που αναγκάστηκα να παραιτηθώ και να αναλάβει άλλος... Αυτή την φορά όμως δεν θέλω απλά να παραιτηθώ έτσι απλά κάνοντας του την χάρη και χάνοντας πάλι μια επίβλεψη αρκετά καλά αμειβόμενη. Αξίζει να αρχίσω τέτοιο πόλεμο? Έχετε κάτι να μου προτείνεται? Ευχαριστώ
 9. Καλημέρα σας είμαι νέος συνάδελφος και ιδιοκτήτης διωρόφου ακίνητου το όποιο είναι προ 1923 και βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης. Θα ήθελα να νοικιάσω τον ισόγειο χώρο του κτιρίου ως καφετέρια ή εστιατόριο. Δεν υπάρχει άδεια για το κτίριο μίας και είναι νομίμως υφιστάμενο (προ 23). Θα προσπαθήσω να πάρω βεβαίωση κυρίας χρήσεως δείχνοντας ότι ο ισόγειος χώρος ήταν κατάστημα επειδή πολύ παλιά λειτουργούσε ως ελαιοτριβείο. Το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι όταν θα θέλω να βγάλω άδεια ίδρυσης και λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χώρου συνάθροισης κοινού, δεν θα μπορώ να κάνω αλλαγή χρήσης μίας και το κτίριο βρίσκεται εκτός σχεδίου και δεν πληρώ τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις. Θα μπορούσα να πάρω βεβαίωση που να λέει ότι το κτίριο είναι χώρος συνάθροισης κοινού έτσι ώστε να αποφύγω την αλλαγή χρήσης για κτίριο που κτίστηκε το 1909? Έχετε να μου προτείνεται κάποια λύση? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.