Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

mintzax

Members
  • Περιεχόμενα

    108
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by mintzax

  1. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλημέρα. Σε σχέδιο πόλης στη περιοχή της Πάτρας (τροποποίησης 1979) έχει γίνει διανομή οικοπέδων αρτίων κατά κανόνα οικοπέδων (500τμ) το έτος 1986. Το 1989 έγινε εκ νέου τροποποίηση και δημιουργήθηκαν δύο ακόμα δρόμοι. (από ένα πρόσωπο το οικόπεδο, απέκτησε 3 πρόσωπα). Η νέα τροποποίηση (έτους 1989) αναφέρει ως παρέκκλιση τον κανόνα του έτους 1979 (500 τμ) και όσα δημιουργήθηκαν πριν τον 1577/85 με πρόσωπο 6 και εμβαδόν 100 τμ. Για τα δημιουργηθέντα οικόπεδα μεταξύ του έτους 1985 - 1989 δεν αναφέρει τπτ άλλο. Το οικόπεδό μου μετά τις απαραίτητες παραχωρήσεις των ρυμοτομούμενων τμημάτων θα έχει εμβαδόν 379 τμ. Είμαι οικοδομήσιμος, ή προσκυρώνομαι? Ευχαριστώ.
  2. Εγκύκλιος 55/88 - Άρθρο 5 7. Στοές Στοά επιβάλλεται για την κυκλοφορία πεζών, με την υποχρεωτική παράλληλη μετατόπιση της οικοδομικής γραμμής στο ισόγειο προς το εσωτερικό του κτιρίου. Υπάρχει ακόμη και η εσωτερική στοά που εξυπηρετεί το ισόγειο ενός ή περισσοτέρων κτιρίων. Στην πρώτη περίπτωση η οικοδομική γραμμή του κτιρίου που συμπίπτει με την εξωτερική της στοάς σχεδιάζεται με κόκκινη διακεκομμένη συμβολίζοντας την οικοδομική γραμμή από τον πρώτο όροφο και πάνω και η εσωτερική σχεδιάζεται συνεχής κόκκινη συμβολίζοντας την οικοδομική γραμμή του ισογείου. Αναγράφεται η λέξη ΣΤΟΑ με κόκκινα στοιχεία στο χώρο μεταξύ της διακεκομμένης και της συνεχούς, ο οποίος βάφεται με πορτοκαλί χρώμα. Στη δεύτερη περίπτωση της εσωτερικής στοάς σχεδιάζονται και οι δύο πλευρές της με συνεχή κόκκινη γραμμή και αναγράφεται η λέξη στοά με κόκκινα στοιχεία.
  3. Καλημέρα. Επισυνάπτω τοπογραφικό όπου έχω γωνιακό οικόπεδο με στοά. Το εμβαδόν εκτός στοάς είναι πολύ μικρό. Η ερώτησή μου είναι εάν το οικόπεδο είναι οικοδομήσιμο, παρόλο που το θεωρητικό 5*10 κάλυψης κτίσματος δημιουργείται μόνο στον πάνω- από την στοά- όροφο. Ευχαριστώ.
  4. Ευχαριστώ. Μια ερώτηση ακόμα, Έκανα τη πληρωμή στο Παρακαταθηκων και Δανείων. Στο τμήμα που έχω κυκλώσει στη φωτοτυπία που επισυνάπτω δεν θα έπρεπε να γράφει Α.Α.Ν.Ε.Λ.?
  5. Καλημέρα, ερώτηση σχετικά με την εγγυητική επιστολή για το ΣΔΑ. Το έργο που έχω σκοπό να πληρώσω εγγυητική είναι σε άλλο Δήμο από αυτόν που εκδίδω την άδεια. Υπέρ ποίου Δήμου θα πληρωθεί το ποσό της εγγυητικής? Ευχαριστώ.
  6. Πρώτα τακτοποίηση και μετά αποπεράτωση (λόγω ημιτελούς), και θα υπάρξει παραβίαση του Δ προσθέτοντας την θερμοπρόσοψη. Τελικά το λέει ξεκάθαρα ο ΝΟΚ πως δεν υπάρχει θέμα μέχρι 15 εκατοστά!! Ευχαριστώ πάντως!
  7. Καλησπέρα. Κάνω μια τακτοποίηση και αποπεράτωση σε ενα κτίσμα το οποία βρίσκεται ακριβώς σε απόσταση Δ (2,50 μ στην περιοχή - Σχέδιο Πόλης), κατασκευής 1979. Στην άδεια αποπεράτωσης θα βάλω και θερμοπρόσοψη πάχους 0,05μ + επίχρισμα κτλ. Επιτρέπεται στο Δ να κάνω θερμοπρόσοψη? Και εαν ναι, πόσο?, γιατι η υπάλληλος της πολεοδομίας κάτι μου ανεφερε για ποσοστό 5% του Δ.
  8. Καλησπέρα. Τυγχάνει να δουλεύω με εσωτερικό modem 0.5w εως 2w (έχει επιλογή) σε TRIMBLE R10. α) Στην επιλογή των 0.5w και σε φυσιολογικές συνθήκες (χωρίς λόφους - πολυκατοικίες) η επικοινωνία φτάνει εως 2.5 χλμ.... δύσκολα στα 3χλμ. Στα 2w με ίδιες συνθήκες εχω πετύχει εως τώρα επικοινωνία 8-9 χλμ. β) Στην επιλογή των 2w και σε συνθήκες πυκνού σχεδίου πόλης αν η βάση ειναι σε κάποια ταράτσα υπολόγισε λιγότερο απο το 25% των παραπάνω αποστάσεων.... αν δεν βρίσκεται σε κάποια ταράτσα, οι αποστάσεις κατεβαίνουν κι αλλο... (με 2w γύρω στο 1 - 1.5 χλμ) γ) Με εξωτερικό modem οι αποστάσεις είναι λίγο καλύτερες απο οτι με εσωτερικο επειδή υπάρχει η δυνατότητα ανύψωσης. ειχα επιτύχει με καλές συνθήκες γύρω στα 15 χλμ επικοινωνία. δ) Οι αποστάσεις μεγαλώνουν πολύ όταν παρεμβάλεται θάλασσα. Άποψή μου. ¨Οχι πάνω απο 2w modem... Δεν προτείνεται να απέχει ο base με τον rover σε αποστάσεις πάνω απο 10-15χλμ... Ελπίζω να βοήθησα...
  9. Καλησπέρα. Η ιδιωτική εκκλησία μπαίνει στις υπηρεσίες. Η ερώτησή μου είναι εάν λαμβάνει μειωτικό 0,50 (ως βοηθητικός χώρος), ή λαμβάνεται σαν κύριος χώρος. Ευχαριστώ!
  10. 1) Έχω αποθήκη εντός οικισμού 69 τμ. Στο οικόπεδο δεν υπάρχουν άλλα κτίσματα. Ως κυρία κατοικία ή ως άλλη κατοικία το δηλώνω? 2) Εαν κάνω λάθος αρχική υποβολή, μπορώ να αγνοήσω το πρόστιμο και να το υποβάλω εκ νέου? Μιλάμε στην περίπτωση που το πρόστιμο είναι γύρω στα 500 ευρώ και λόγο λάθους βγήκε παράβολο 1000€ Ευχαριστώ.
  11. Καλησπέρα. Έχω μια υπόθεση σε προσφυγικό συνοικισμό στο Σχέδιο Πόλης Πατρών προς τακτοποίηση, όπου ο πελάτης έχει κτίσει παρανόμως σε τμήμα των εσωτερικών δρόμων επικοινωνίας. Ο Δήμος Πατρέων μου λέει πως δεν έχει αρμοδιότητα ως προς τους "δρόμους" αυτούς και για τις Ο.Γ. ασχολούνται μόνο στη περίμετρο του Ο.Τ. Έχει κανείς υπόψιν του την τύχη των εσωτερικών δρόμων, και κατά συνέπεια μπορώ να τακτοποιήσω το αυθαίρετο? Ευχαριστώ!
  12. Σε συνέχεια του πρώτου ερωτήματος, καταθέτω και την δικιά μου ερώτηση, με τη διαφορά πως έχω 55 μ πρόσωπο που απαιτείται & εμβαδόν οικοπέδο 1807 τμ, αλλά πριν την παραχώρηση σε κοινή χρήση εδαφολωρίδας. Μετά την παραχώρηση έχω 1700. Ισχύει η παρ. 6 ή όχι?
  13. Καλησπέρα. Η απορία μου είναι η εξής. Έχω οικόπεδο εντός οικισμού <2000 (ΦΕΚ 181Δ/03-05-85), άρτιο κατά κανόνα στο εμβαδό του & έχει πρόσωπο σε τσιμενταύλακα του Τ.Ο.Ε.Β. πέραν αυτού δεν υπάρχει δρόμος, Προφανώς ο Τ.Ο.Ε.Β έχει παράλληλα κάποιο μονοπάτι (περιμένω απάντηση από τον Τ.Ο.Ε.Β.) για την συντήρηση και τον καθαρισμό του. Θεωρείται οτι έχω πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο, ώστε να μπορέσω να κατατμήσω? Τι πρέπει να προσέξω? Ευχαριστώ. 0209.A.TOPOS.pdf
  14. Εάν υπάρχει προτεινόμενο ΣΧΟΟΑΠ που απαγορεύει τη χρήση κατοικίας, τακτοποιούμε, ή όχι? Ευχαριστώ.
  15. Μετά απο συζήτηση με συναδελφο, καταλήξαμε πως απλά σε δημιουργηθέντα πριν τις 04/11 οικόπεδα, δεν υπάρχουν οι απαιτήσεις των καινούριων προσώπων.
  16. Δεν "χαντακώνει" τα δημιουργηθέντα οικόπεδα μέχρι και την 03/11. Απλά δεν μπορείς να ξανακάνεις κατάτμηση σε όσα κατατμήθηκαν απο το 181Δ μέχρι και τις 03/11, και γενικά στους παραδοσιακούς οικισμούς απο 04/11 και μετά... "αποψή μου". Όσο για τα "γήπεδα".. ύποπτον.
  17. Προφανώς εννοεί πως δεν κατατμούνται εκ νέου τα ήδη κατεμημένα στους συγκεκριμένους οικισμούς.?!
  18. Ευχαριστώ για την αμεσότητα. Θα ενημερώσω με τη σειρά μου αν διευκρινιστεί το B
  19. Καλησπέρα. Οι ερωτήσεις μου βάσει του 289 ΑΑΠ είναι οι εξής: Α) αναφέρει ... β.1) Για γήπεδα μικρότερα των 700 τ.μ. επιτρέπεται η ανέγερση κτηρίου οποιασδήποτε χρήσης (κύριας και βοηθητικής) μέγιστης επιτρεπόμενης συνολικής επιφάνειας ορόφων 240 τ.μ. Επιπλέον της επιφάνειας αυτής επιτρέπεται η κατασκευή παταριού ξηράς δόμησης επιφανείας έως 40 τ.μ. Ερώτηση: λέγοντας κύριας και βοηθητικής, εννοεί και τα υπόγεια? Β) αναφέρει....Σε κάθε περίπτωση, η στάθμη οροφής τυχόν υπογείου ορόφου δε δύναται να υπερβαίνει σε κανένα σημείο τη στάθμη του φυσικού εδάφους περιμετρικά της κατασκευής> Ερώτηση: αν διαμορφώσω το έδαφος με +- 1,50μ το υπόγειο μπορεί να είναι 1,50 πάνω απο το έδαφος? Πριν την διαμόρφωση ήταν στο +-0,00 του φυσικου, αλλά +1,50 του διαμορφωμένου. Ευχαριστώ.
  20. Καλησπέρα, η ερώτηση μου ειναι αν γνωρίζει κανείς τους Ορους δόμησης εκτός Οικισμού για Εκκλησία. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.