Μετάβαση στο περιεχόμενο

dimosv

Members
  • Περιεχόμενα

    53
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by dimosv

  1. Εννοώ αφου γίνει οριστική υποβολή απο τον Β Ενεργειακό, αν μπορεί ο Σύμβουλος ή ο ωφελούμενος να προσθέσει αρχεία, ενώ έχει κάνει αποδοχή..
  2. Έχει προχωρήσει κάποιος συνάδελφος στην κατάσταση 07.γ - Αποδοχή/απόρριψη καταχώρησης εργασιών , να μας πει αν στον Πίνακας: Ψηφιοποιημένα Παραστατικά και συνοδευτικά έγγραφα επιτρέπει επισύναψη εγγράφων;
  3. Πάτα το μπλε χάπι ( ε κουμπί) και θα σου βγάλει επιπλέον μπάρα αριστερά για επιλογή προμηθευτή και καταβολή ίδιας συμμετοχής.
  4. Ευχαριστώ το διασταυρωσα και εγώ.
  5. Γνωρίζει κάποιος αν το RF πληρωμής για το 2021 είναι ίδιο με αυτό του 2022;
  6. Έχει ολοκληρώσει κάποιος έργο Εξοικονομώ - Αυτονομώ και να έχει πληρωθεί;
  7. Μπράβο στους συναδέλφους, το κατέχουν το άθλημα https://news.b2green.gr/9960/νέο-εξοικονομώ-λανθασμένη-μοριοδότη
  8. Ευχαριστώ για την απάντηση, δηλαδή για το νέο πρόγραμμα δεν υπάρχει καμία εξέλιξη μάλλον;
  9. Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται με τις προκαταβολές και την ολοκλήρωση έργων του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ - ΑΥΤΟΝΟΜΩ;
  10. Μπόρεσε κάποιος να δουλέψει το αρχείο doc, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VI - Έντυπο Καταγραφής Παρεμβάσεων, όπως το δίνει στην σελίδα του ΥΠΕΝ; Εγώ αδυνατώ να το επεξεργαστώ και αν κάποιος συνάδελφος το έχει σε μορφή word επεξεργάσιμη, θα ήταν μεγάλη βοήθεια να το ανεβάσει στο forum.
  11. Καλά θα τους μαζέψει κανείς αυτούς όλους του πληροφορικάριους από τη silicon valey. που νομίζουν ότι ανταγωνίζονται την παρέα τους σε κάποιο βιντεοπαιχνίδι; Από την όλη διαδικασία του ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ δεν βρίσκουν άλλα ελλατώματα και ρίχνουν την ευθύνη στους μηχανικούς που δεν είναι γνώστες των Bots και scripts. Δηλαδή δεν έχουν να πουν κάτι για τον ελάχιστο προύπολογισμό του Υπουργείου σε σχέση με τις προσδοκίες που καλλιεργεί εδώ και 6 μήνες και μετά τις συνεχείς παρατάσεις και καθυστερήσεις. Δεν έχουν να πουν τίποτε για τον όγκο και την ποιότητα δουλειάς των μηχανικών που θα κριθεί σε 9 λεπτά αγώνα ταχύτητας; Δεν έχουν να πουν κάτι στο παλιό και νέο Υπουργό να δεχθεί επιλαχόντες και να διαθέσει σε αυτούς το 1 δις που προετοιμάζει για το επόμενο εξάμηνο; (έως τότε θα μαζευτούν υπερδιπλάσιες αιτήσεις). έλεος λοιπόν και με στεναχωρεί που αναγκάζομαι και διαβάζω αυτές τις μπούρδες (από κάποιους) γιατί κατά τα άλλα το site είναι πάρα πολύ χρήσιμο και στην καρδιά των γεγονότων. Ευχαριστώ
  12. Συγνώμη γιατί θα πηδήξουμε από κανά παράθυρο εδώ στην καραντίνα, το οτι πιάστηκαν κάποιοι με την γίδα στην πλάτη να κλέβουν (κατευθύνουν σε συγκεκριμένες τσέπες πιο ήπια) το κοινό ταμείο το καταπίνουμε και ζυγιάζουμε τα συν και πλην και πόσο γρήγορα θα μπουν τα 600 στο λογαριασμό μας:
  13. Καμιά απόφαση υπαγωγής; Καμιά αύξηση πόρων για το ΕΚΟ; Πλήρης απαξίωση του προγράμματος και της αξιοπιστίας μας προς τους πελάτες. Καλές Γιορτές και καλό κουράγιο.
  14. Καλημέρα, έχει εξεταστεί κάποια αίτηση που έχει ολοκληρωθεί (κατάσταση 8α) τον Ιανουάριο 2019. Εμένα έχουν να μου ανταποκριθούν σε ολοκληρωμένες αιτήσεις εδώ και 2 μήνες. Συμβαίνει κάτι ή έπεσαν όλα μαζί; Επίσης στο mail επικοινωνίας με τους διαχειριστές της πλατφόρμας ( [email protected] ) σας απαντούν, γιατί εμένα όχι εδώ και καιρό.
  15. αρθ.30, παρ.δ του Ν 4495/2017, (Εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται Οικοδομική Άδεια ή Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας), οι περιπτώσεις που έχουμε συντήρηση, επισκευή, διασκευή ή και τμηματική αντικατάσταση εγκαταστάσεων και αγωγών κτιρίων εμπίπτουν στο συγκεκριμένο άρθρο.
  16. Επανέρχομαι στο θέμα απαίτησης ΕΕΔΜΚ για την περίπτωση εγκατάστασης αντλίας θερμότητας για θέρμανση. Και αναφέρομαι στην περίπτωση αντικατάστασης π.χ λέβητα πετρελαίου σε υφιστάμενη εγκατάσταση με δίκτυο και σώματα, με αντλία θερμότητας αέρος - νερού. Σε αυτήν την περίπτωση δεν έχουμε εξολοκλήρου εγκατάσταση αυτόνομου συστήματος θέρμανσης (κατηγορία λ) αλλά αντικατάσταση τμήματος αυτού. Οπότε δεν νομίζω να είμαστε υποχρεωμένοι σε έκδοση ΕΕΔΜΚ. Ομοίως και σε αντικατάσταση του λέβητα με άλλου τύπου μονάδα (πελλετ, πετρελαίου συμπύκνωσης κλπ). Το κρίσιμο της υπόθεσης όμως είναι όχι να συμφωνήσουμε εμείς τι απαιτείται, αλλά τι θα ζητηθεί κατά τον έλεγχο πληρότητας για το πρόγραμμα, γιατί εκεί οι οδηγίες ορίζουν ότι ελέγχεται η ύπαρξη αδειών για τις παρεμβάσεις για τις οποίες απαιτείται, χωρίς να διευκρινίζει ποιες. Οπότε δηλώνουμε ολοκλήρωση του έργου χωρίς ΕΕΔΜΚ και σε περίπτωση που μας ζητηθεί σαν πρόσθετο δικαιολογητικό τι κάνουμε; Από την άλλη δεν είναι λύση η προληπτική έκδοση ΕΕΔΜΚ για όλες τις περιπτώσεις παρεμβάσεων γιατί τότε χρειάζεται μεγάλος όγκος δουλειάς (απλήρωτης) από μέρους μας, για να κάνουμε μελέτες θέρμανσης για όλα τα κτίρια και επιπλέον θα έχουμε και ασυμβίβαστο στην έκδοση Β ΠΕΑ για το πρόγραμμα.
  17. Δηλαδή από ότι καταλαβαίνω μπορεί ο ίδιος μηχανικός εκτός από την έκδοση των 2 ΠΕΑ, το σύμβουλο έργου να υπογράψει και την ΕΕΜΚ;
  18. Από τον οδηγό προγράμματος Στις δαπάνες των ανωτέρω πινάκων ανά ειδικότερη παρέμβαση συμπεριλαμβάνονται τυχόν:  Το κόστος εργασίας που γίνεται στο πλαίσιο των επιλέξιμων παρεμβάσεων και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτών. Στο κόστος αυτό συμπεριλαμβάνονται τυχόν απαιτούμενες ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ για τις οικοδομικές εργασίες, που, με βάση την κείμενη νομοθεσία (μη στεγασμένα επαγγέλματα), βαρύνουν τον Ωφελούμενο του Προγράμματος ως «κύριο του έργου». Σύμφωνα με τον οδηγό οι ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ συμπεριλαμβάνονται στην δαπάνη /μ2, της εργασίας. Το ερώτημα είναι όλες οι ΕΕΜΚ απαιτούν ένσημα ΙΚΑ ή αν οι εργασίες γίνουν από προμηθευτή με στεγασμένο επάγγελμα ενσωματώνονται στο παροχής υπηρεσιών που μας κόβει για τις εργασίες:
  19. Δοκίμασε δημιουργεία νέας αλλά δεν ξέρω αν με το ΠΕΑ σου πει οτι έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη αίτηση, ή για το ακίνητο αντιστοίχως.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.