Jump to content

alexia_ch

Members
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Ουδέτερη

1 Follower

About alexia_ch

 • Rank
  Νέο Μέλος

Contact Methods

 • Website
  http://www.liakosmelkat.gr

Profile Information

 • Φύλο
  Γυναίκα
 • Τοποθεσία
  Βέροια
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
 1. Το ελπίζω... απλώς η διαδικασία από ότι έχω καταλάβει γίνεται παράτυπα από τις τράπεζες καθώς δεν έχουν τέτοια εντολή από το υπουργείο για την Κεντρική Μακεδονία. Ευχαριστώ.
 2. Το όχι πάει στο ότι δεν θεωρούνται έγκυρες ή ότι δεν θα έχει πρόβλημα?
 3. Στη Βέροια αν ρωτήσεις για εξοικονομώ η Πειραιώς δεν σε εξυπηρετεί καθόλου, ενώ η Eurobank προωθεί αιτήσεις καλών πελατών. Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο είναι λάθος να τρέχει τέτοιο πρόγραμμα μέσω των τραπεζών. Παρόλα αυτά να ρωτήσω κι εγώ αν κάποιος γνωρίζει... οι αιτήσεις αυτές θεωρούνται έγκυρες? έχουμε εκδόσει 1ο ΠΕΑ και καταθέσαμε αίτηση σε πελάτη, ο οποίος θέλει να υλοποιήσει κιόλας τις παρεμβάσεις για να μην περιμένει την έγκριση. Βάσει του Οδηγού είναι επιλέξιμες οι δαπάνες μετά το 1ο ΠΕΑ. Πιστεύτε ότι θα έχει πρόβλημα?
 4. Αλλη απορια (προσπαθω να σωσω τιποτα,αλλα δεν μου βγαινει)... Ο συγκεκριμενος ιδιοκτητης το δηλωνει ως κυρια κ μοναδικη κατοικια. Στα φυλλα καταγραφης,εφοσον το κτιριο υπερβαινει τα 70τμ,το υπογειο κ η σοφιτα θα δηλωθουν ως αλλη κατοικια?
 5. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Κι εμένα έχουν περάσει αυτές οι σκέψεις από το μυαλό μου, αλλά επειδή το πρόστιμο με συντ>1 εκτοξεύεται στα ύψη, λέω μήπως είμαι υπερβολική και μπορώ να χρησιμοποιήσω την ασάφεια του Νόμου τουλάχιστον ως προς την αναφορά του σε χώρους κύριας χρήσης στο Παράρτημα Α. Μάλλον δεν το γλιτώνει το εγκεφαλικό ο πελάτης!
 6. Ευχαριστώ. Να επαναλάβω και την τελευταία αμφιβολία, γιατί δεν την διατύπωσα σωστά. Τα τετραγωνικά του υπογείου (και της σοφίτας αντίστοιχα) θα προσμετρηθούν για τον υπολογισμό της υπέρβασης του συντελεστή δόμησης? Στην περίπτωσή μου έχω υπέρβαση δόμησης Κύριων χώρων <50% της επιτρεπόμενης. Αν προσθέσω και το υπόγειο και τη σοφίτα γίνεται >50%. Στο παράρτημα γράφει στο 5: Αναγράφεται η αυθαίρετη επιφάνεια που δεν καλύπτεται από οικοδομική άδεια με χώρους κύριας χρήσης και συγκρίνεται με τον επιτρεπόμενο από τους όρους δόμησης σ.δ. που ισχύει για το ακίνητο. Επομένως, βάζω μειωτικό 0,50 και συντελεστή υπέρβασης δόμησης 1,0.
 7. Καλησπέρα! Υπόγεια αποθήκη που δεν φαίνεται στην άδεια πώς υπολογίζεται (ομοίως και σοφίτα)? Γνωστός από τοπική επιτροπή αυθαιρέτων μου είπε ως Υπέρβαση Δόμησης με μειωτικό συντελεστή. Είναι μεν χώρος που αντιστοιχεί σε τετραγωνικά (όπως άλλωστε και οι ημιυπαίθριοι, εξώστες κλπ), αλλά τετραγωνικά που δεν μετρούν στη δόμηση. Με τον τρόπο αυτό είτε είναι κατοικία, είτε αποθήκη βγαίνει ίδιο πρόστιμο. Αν τελικά το θεωρήσω ΥΔ με μειωτικό 0,50, μου φαίνεται λογικό να μην τα συμπεριλάβω στα τετραγωνικά για τον υπολογισμό του συντελεστή ΥΔ, εφόσον δεν είναι χώρος κύριας χρήσης που λέει το Παράρτημα Α. Συμφωνείτε?
 8. Ισχύει η Υπουργική απόφαση, γιατί το άρθρο του ΝΟΚ έχει τροποποιηθεί με τον Ν.4178. (άρθρο 48) Ακούγεται λίγο τρελό βέβαια να θέλει μικρής κλίμακας για να πασσαλώσεις ή για συρματοπερίφραξη.
 9. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Το κτίριο είναι προ Κ.Εν.Α.Κ και επομένως δεν μπορώ να αξιοποιήσω το Άρθρο 12. Το κακό σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ότι ο ενοικιαστής κάνει εργασίες χωρίς να έχει εξασφαλίστει με συμφωνητικό μίσθωσης.
 10. Σε αντίστοιχη περίπτωση με του fragkiad, όπου το κατάστημα έχει περατωμένες όψεις, αλλά δεν έχουν μπει είδη υγιεινής, κλιματιστικά κλπ και έχει εργοταξιακό ρεύμα μπορεί να βγει ΠΕΑ για να γίνει η μίσθωση και να τα αποπερατώσει ο ενοικιαστής? Πρέπει υποχρεωτικά να γίνει τμηματική παράδοση του καταστήματος για να βγει το ΠΕΑ (το υπολοιπο κτιριο ειναι επισης ημιτελες)?
 11. Ευχαριστώ για τις απόψεις! Επαναλαμβάνω ότι ο λόγος που άνοιξα το θέμα είναι γιατί έχω καινούριο γραφείο και έχω χάσει 2 πελάτες γιατί με θεώρησαν υπερβολική ως προς το τι θεωρούσα αυθαιρεσία (και δεν ήταν απλά παράθυρα τα δικά τους!). Φυσικά αυτοί δεν έχουν διαβάσει το νόμο και δεν φέρουν και ευθύνη.
 12. Κι εγώ συμφωνώ ότι δεν αναγράφεται στη βεβαίωση, γιατί δεν ζητείται κάτι τέτοιο. Προσωπικά είμαι της άποψης ότι όταν μπαίνει ο πελάτης στη διαδικασία της ρύθμισης, πρέπει να τα ρυθμίζει όλα για να είναι καθαρός και για να είμαστε κι εμείς σωστοί. Ακόμα όμως και αν δεν ρυθμίσει μικρές παραβάσεις τύπου παραθύρων που ανέφερα προηγουμένως, πάλι θα μπορεί να πάρει στο μέλλον τη βεβαίωσή του και θα έχει γλιτώσει και το 500ρικο.
 13. Είναι όντως λεπτή η διαφορά και ο προβληματισμός μου δημιουργείται γι' αυτόν ακριβώς το λόγο. Η βεβαίωση είναι σαφής και μιλά για επιφάνειες, ύψη και χρήσεις. Κατά τη ρύθμιση όμως για ποιο λόγο να πείσεις έναν πελάτη ότι πρέπει να πληρώσει άλλο ένα 500ρικο εκτός από τις ΥΔ, ΥΚ κλπ, οι οποίες δεν θα του δημιουργήσουν πρόβλημα σε μελλοντική μεταβίβαση? Άλλωστε για τη μεταβίβαση γίνονται όλα και όχι για να είμαστε νόμιμοι.
 14. Καλησπέρα! Με αφορμή τις ποινές και τη συζήτηση για την ευθύνη του μηχανικού ήθελα τη γνώμη σας σε ένα εύλογο ερώτημα... μέχρι που πρέπει να φτάνει η τήρηση αυτού του ακραίου σε πολλά σημεία νόμου? για παράδειγμα, αν σας ζητούσαν Βεβαίωση για ένα διαμέρισμα με ένα αυθαίρετο παραθυράκι μπάνιου ή μεταβολή ενός παραθύρου από 1,20μ σε 1,50μ πλάτος, θα λέγατε στον πελάτη να πληρώσει 500ρικο + την αμοιβή σας? μέχρι στιγμής έχω χάσει 2 πελάτες για σοβαρότερες παραβάσεις από αυτές, οι οποίοι με θεωρούσαν τρελή για τις αυθαιρεσίες που τους περιέγραφα...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.