Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

kontheod

Members
  • Περιεχόμενα

    48
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Αυτοκίνητα , υπολογιστές , ίντερνετ ,κατασκευή ιστοσελίδων
  • Τοποθεσία
    Βέροια
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

kontheod's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δήλωση 4495, κατηγορία 5 με πληρωμένο παραβολο, δεν έχει πληρωθεί το πρόστιμο (με εφάπαξ δόση) που έληγε 31/10/2020. Μπορεί να πληρωθεί τώρα ?
  2. Καλησπέρα, εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, με όσο το δυνατόν λιγότερους πονοκεφάλους ! Λόγω των ημέρων, προσπάθησα να κλείσω μερικές δηλώσεις μου στο Ν.4495 και μετά από συζήτηση με συνάδελφο άρχισα να ψάχνω το φορουμ. Νομίζω ότι η κατάσταση είναι λίγο μπερδεμένη για εμάς, για τους συμβολαιογράφους είναι ξεκάθαρη. Οπότε οι δύο βασικές απορίες μου είναι : 1) Από που προκύπτει ότι σε μια δήλωση σε περαίωση θα πρέπει να γίνει ΗΤΚ ; Δεν το έχω βρεί σε νομοθεσία. Για να δοθεί βεβαίωση και να γίνει συμβολαιογραφική πράξη, ναι το λέει η νομοθεσία. Όμως εάν ένας πελάτης απλά θέλησε να τακτοποιήσει για να είναι νόμιμος ή έστω και να έκανε συμβολαιογραφική πράξη παλαιότερα (πχ το 2019), γιατί να πρέπει να γίνει υποχρεωτικά ΗΤΚ από τον μηχανικό ? Ρωτάω γιατί αρκετές δηλώσεις μου τις έχω σε κατάσταση περαίωσης και ας μην χρειάστηκε ποτέ να γίνει συμβολαιογραφική πράξη. 2) Επίσης πως προκύπτει ότι η ΗΤΚ σε δήλωση του 4495 είναι υποχρέωση του μηχανικού ; Το εάν θα μπορεί σε τακτοποιημένη ιδιοκτησία να κάνει ή όχι συμβολαιογραφική πράξη είναι άλλο θέμα. Το να θεωρείται όμως τακτοποιημένη ιδιοκτησία πχ σε οριστική υπαγωγή δεν μπορεί να εξαρτάται από το εάν έχει γίνει ΗΤΚ ή όχι, με την έννοια ότι δεν μπορεί ούτε η πολεοδομία να προβεί σε πρόστιμο αυθαίρετης δόμησης όσο υπάρχει δήλωση σε υπαγωγή, οριστική και περαίωση. Άλλωστε ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα να δώσει σε έναν μηχανικό την τακτοποίηση και σε έναν άλλον την ΗΤΚ. Η ΗΤΚ είναι νέα υποχρέωση για όλα τα ακίνητα, νομίμως υφιστάμενα και μη. Δεν αναιρεί όμως τα προηγούμενα... Είναι απαραίτητη για μεταβιβάσεις/συστάσεις/αγοραπωλησίες από 01/01/2022 και αντικαθιστά την βεβαίωση μηχανικού που δίναμε μέσα από τον Ν.4495/17.
  3. Στο πιστοποιητικό κολλάει και δεν το επαληθεύει. Εννοείται χωρίς παύλες και ξανά και ξανά... αλλά τπτ. Βγάζει σφάλμα java
  4. Για λόγους αναβάθμισης και συντήρησης το σύστημα παραμένει κλειστό **το 20:00 εξαφανίστηκε...
  5. Καλά τώρα πλάκα κανουν ? Μας έχουν ξεφτιλίσει ή είναι η ιδέα μου ?
  6. Δεν μπορώ να κανώ αλλαγή στο email και επαναποστολή κωδικού. Το έχει πάθει κι άλλος ?
  7. +1000 και δεν είναι το μόνο πρόγραμμα που καθυστερεί.. την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε ο δεύτερος κύκλος ΕΣΠΑ ενώ δεν έχει προχωρήσει ο πρώτος...
  8. Σε ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση, πληροφοριακά αναφέρω ότι ρώτησα στο ΙΚΑ και η απάντηση (μόνο προφορικά) είναι ότι θα γίνει έλεγχος και αυτοψία, Αν μπορώ να αποδείξω ότι η κατασκευή έγινε προ δεκαετίας τότε δεν θα προκύψει καμία οφειλή, Ειδικότερα ανέφερα ως αποδεικτικά στοιχεία αεροφωτογραφία - Ε9 - Συμβόλαιο (ότι χρησιμοποιούμε δηλ για την δήλωση 4178) και μου επιβεβαίωσαν ότι είναι ικανοποιητικά στοιχεία.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.