Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

panostz

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

896 profile views

panostz's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. 1) Ο γείτονας να υπογράψει γιατί μπορεί να πει ότι το αυλάκι είναι μισό δικό μου μισό δικό σου αφού είναι στο όριο , συμβόλαιο δεν μου έφερε ακόμα αλλά λογικά αν υπάρχει θα λέει με αυλάκι αφού αυτό υπάρχει από τότε που έγιναν διώρυγες στην περιοχή. 2) ο γείτονας του δίνει πάντως τέτοια δήλωση .. 3) το θέμα εμένα είναι αφού για το αυλάκι δεν υπάρχει απαλλοτρίωση και αφού ο γείτονας λέει ότι δν διεκδικεί από την έκταση αυτή προχωράω κανονικά σε νομιμοποίηση η πρέπει να δω και κάτι άλλο ? ή μήπως η ύπαρξη του για χρόνια και το γεγονός ότι εξυπηρετεί και τα υπόλοιπά χωράφια της περιοχής εγείρει δικαιώματα ως προς την ιδιοκτησία του γενικότερα ......( το οποίο ωστόσο δεν το έκλεισε απλά το διοχέτευσε μέσα σε σωλήνα αντί να είναι ανοιχτό και έχτισε από πάνω ) αυτό ουσιαστικά είναι χωμάτινο που το έσκαψαν οι ιδιοκτήτες των χωραφιών έτσι ώστε να μαζεύουν τα νερά και να τα ρίχνουν στο αποστραγγιστικό κανάλι της περιοχής ..... το θέμα είναι εγώ νομιμοποιώ η θα έχω θέμα μετά ?? μπορώ κάπως να ανεβάσω η να σου στείλω φώτο να δεις ?
  2. Καλησπέρα Έχω περίπτωση σταβλικής εγκατάστασης τμήμα της οποίας είναι κατασκευασμένη πάνω σε αποστραγγιστικό χωμάτινο αυλάκι το οποίο έχει υπογειοποιηθεί με τσιμεντένιες σωλήνες το αυλάκι έχει διαστάσεις 2μ πλάτος και 1μ βάθος , στην αρμόδια υπηρεσία που πήγα βρήκα ότι το αυλάκι αυτό δεν έχει κατασκευαστεί με βάση κάποια απαλλοτρίωση , μπορώ να κάνω νομιμοποιήσει εφόσον πάρω Υ.Δ. από το γείτονα ότι δεν διεκδικεί τμήμα του αυλακιού και ότι αυτό είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου εντός της ιδιοκτησίας του πελάτη μου ????
  3. Καλησπέρα Έχω ένα τοπογραφικό σε χωρίο στο οποίο υπάρχει σχέδιο πόλεως από το 1949 το οποίο και δεν έχει τροποποιηθεί, στο ακίνητο μου υπάρχει οικοδομή πέτρινη η οποία πέφτει μέσα σε μή διανοιγμένο δρόμο του σχεδίου πόλεως , σε αυτή την περίπτωση στη Δήλωση του μηχανικού γράφω ότι είναι ρυμοτομούμενο μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο βάση των όσον ορίζει η μελέτη αλλά όσον αφορά το αν δύναται να μεταβιβαστεί τι πρέπει να πω εφόσον δεν έχει κυρωθεί κάποια πράξη εφαρμογής του σχεδίου και δεν έχει υπάρξει αποζημίωση ?
  4. Καλησπέρα. Τελικά ισχύει η παράταση των τεσσάρων μηνών ή όχι γιατί στην ορθή επανάληψη δεν αναφέρει κάτι σχετικό. Ευχαριστώ .
  5. Αρθρο 9 της εγκ. 4 το βρήκα μόλις . και κατι άλλο η κλίμακα προσμετράται σαν χώρος κύριας η βοηθητικής χρήσης?
  6. Ευχαριστώ πολύ καταρχάς Pavlos33 Μπορώ δηλαδή να βγάλω προϋπολογισμό για μεταβολές στις όψεις , εξώστες και απόληξη κλιμακοστάσιου και να τους αθροίσω και το άθροισμα να το διαιρέσω με το 15.000 για να βρω τις λοιπές παραβάσεις ? Αυτό μου λες ? Γιατί στο άρθρο 18 παρ. 3 λέει ότι ομαδοποιούνται αυθαιρεσίες ίδιας κατηγορίας και ίδιας κατασκευής …. Θεωρούνται ίδιας κατασκευής ? Ακόμη ήθελα να σε ρωτήσω για την κλίμακα που έχει κατασκευαστεί και οδηγεί στην ταράτσα και η οποία δεν φαίνεται στα σχέδια αλλά ούτε αφαιρείται και από τη δόμηση στην άδεια όπως θα έπρεπε αν έχω καταλάβει το ΓΟΚ’85 (η άδεια είναι το 95’ άρα πάω με ΓΟΚ 85 ) στον οποίο λέει ότι το εμβαδόν της κλίμακας προσμετράται στο Σ.Δ. (στα σχεδια φαινεται σαν φωταγογός κλιμακας ο χώρος πανω απο την κλιμακα του ισογειου προς τον οροφο και μεχρι την στεγη ..επομενως δεν θα πρεπει να ειχε αφαιρεθει απο τη δομηση ?) . Μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει υπέρβαση δόμησης επομένως ?
  7. Pavlos33 ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ : ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΣΤΟΝ Α΄ΟΡΟΦΟ ΕΝΩ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ. ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΟΛΗΞΗ ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΝ ΑΦΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΝ ΣΤΕΓΗ ΠΟΥ ΔΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΟΨΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΝ (ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΤ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΔΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ .... ΠΧ. ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΤΟΥ Α' ΟΡΟΦΟΥ ΔΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΑΛΚΟΝΟΠΟΡΤΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΜΟΝΟ .....!!!!) ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ .... ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟ ΄95 ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ... ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ . ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΛΕΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΙΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ .ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΩ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 15.000 ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ 2 ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ (1000 ΕΥΡΩ ΔΛΔ ) ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ 4 ΣΗΜΕΙΟ 35 ΘΩΡΕΙΤΑΙ Η/Χ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΩ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ .... ΔΛΔ ΑΛΛΑ 500 ΣΥΝΟΛΟ 1500 ΕΥΡΩ .... Τ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΟΓΙΣΜΟ ΑΥΤΟ ??( ΜΗΠΩΣ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΛΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΕΝΑ ΠΡΟΥΠΟΛΙΓΙΣΜΟ ??) Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ..... Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  8. Συναδελφοι γνωριζοι καποιος σε περιπτωση που ο ιδιοκτητης εχει ανοιξει επιπλεον ανοιγματα σε ποια κατηγορια ειναι ?
  9. Ευχαριστώ Faethon11Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο Σε περίπτωση προσθήκης κατ επέκταση το 40% υπολογίζεται επί της προσθήκης η με βάση ολόκληρη την τελική δομημένη επιφάνεια? Δλδ έχω κτίσμα 2/Π 107 μ που δεν έχει καθόλου ημιυπαιθριους μόνο ανοιχτούς εξώστες και κάνω επέκταση 30 μ και θέλω το ισόγειο να μην τα βάλω στο Σ.Δ. οπότε ή το παίρνω σαν pilotis αλλά δεν γίνεται γτ δεν καλύπτει το 50% της επιφάνειας ή σαν Η/Υ (είναι <20%) , αλλά για να το κάνω αυτό πρέπει το 40% να υπολογιστεί βάση της συνολικής δομημένης επιφάνειας …. Κάποιος συνάδελφος μου είπε βέβαια ότι μπορώ να το δεσμεύσω με συμβολαιογραφική πράξη σαν θέση στάθμευσης για να μην μπει στο Σ.Δ. αλλά δεν έχω βρει κάτι τέτοιο …
  10. Ημιυπαίθριοι χώροι και ανοικτοί εξώστες, πέραν του ποσοστού του 40% της επιφάνειας που επιτρέπεται να δομηθεί, μπορούν να δομηθούν ? και αν ναι προσμετραταί στο Σ.Δ. η επιπλέον επιφανεια απο το 40% ή ολη?? Γνωριζει καποιος συναδελφος?
  11. Συγνωμη ηθελα να ρωτησω γτ ο νομος λεει αποσταση Δ Δ και οχι σκετο Δ ??
  12. Γνωριζει καποιος την διαδικασια αναγνωρισης οδου ως προυπαρχουσας πριν το 23? Ευχαριστω!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.