Μετάβαση στο περιεχόμενο

kan62

Core Members
  • Περιεχόμενα

    4.440
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    215

kan62 last won the day on Μάιος 20

kan62 had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Μελέτες - Κατασκευές
    Αποκαταστάσεις μνημείων
  • Τοποθεσία
    Ναυπακτία
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

76.425 profile views

kan62's Achievements

Contributor

Contributor (6/15)

  • Well Followed Rare
  • Reacting Well Rare
  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

5,4k

Φήμη στην κοινότητα

  1. Προσοχή στη λεπτομέρεια ! Ο νέος νόμος μιλάει για αυθαίρετα μετά την 1η Μαίου 2024. Νέα διπλή κόκκινη γραμμή, κατεδαφίζεις αμέσως και αν το θέλεις πολύ, αντέχεις και είναι νόμιμο, βγάζεις μετά άδεια για να το ξαναφτιάξεις. Έτσι θα βαδίσουμε πλέον μετά τη μεταβατική περίοδο. Άγνωστη όμως η διάρκειά της. Νωρίτερα μην περιμένετε να γίνει κάτι γιατί αρμόδιες θα είναι οι μέχρι σήμερα υπηρεσίες.
  2. Με τα άρθρα 125Α έως 125ΙΣΤ. Δεν το λένε ευθέως αλλά εννοείται ... Όμως η κολοσσιαία επιπολαιότητα του νομοθέτη είναι η κατάργηση του άρθρου 94, το οποίο πρέπει να χρησιμοποιείται στη μεταβατική περίοδο (σύμφωνα με την παρ.7 του άρθρου 125ΚΑ) και της οποίας μεταβατικής τη χρονική διάρκεια δεν γνωρίζουμε ακόμη.
  3. Αυτό δεν έχει και μεγάλη διαφορά από το να μετρήσεις στην κάλυψη το έρκερ ...
  4. Καλημέρα Βασίλη, Χριστός Ανέστη! Πρώτα να διορθώσουμε το "θα θεωρηθεί κτήριο" με το "είναι κτήριο" για το τμήμα που μετράει σε ΣΔ και ΣΚ. Μετά, εφόσον είναι κτήριο και δεν ερμηνεύουμε κάτι, δεν πέφτει και κανένας λόγος στην ΥΔΟΜ να επέμβει. Αν η ίδια επέμβει η διαφορά θα λυθεί παραπάνω ... γιατί ποτέ δεν θα τη ρωτήσουμε μόνοι μας.
  5. Αν το παραπάνω μισό μέτρο μετρήσει σε ΣΔ, οπότε και ΣΚ, θα θεωρηθεί κτήριο και όχι έρκερ, άρα το υπόλοιπο κατασκευάζεται νομίμως ως έρκερ ...
  6. Ναι αλλά η προεξοχή από την όψη από την οποία προεξέχει (φαίνεται στον υποκείμενο όροφο) πάλι 80 εκ είναι...
  7. @tetris, δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο είναι θέμα ραγιαδισμού, αλλά πραγματιστική αντιμετώπιση ήδη διαμορφωμένων συνθηκών. Μιλάμε για εναντίωση ιδιώτη σε ακύρωση άδειας. Εκεί, αν δεν θεωρηθεί ότι όλα είναι καλά, οι συνθήκες λένε ότι ο ιδιώτης ξεκινάει αγώνα κατά τις υπηρεσίας για να βρει το δίκιο του. Σε πολλά χρόνια και με μεγάλο κόστος το πολύ-πολύ να επιτύχει την omerta, γιατί αποζημίωση δεν θα πάρει ποτέ ... Τον ραγιαδισμό εγώ τον βλέπω περισσότερο σε μας, που ενώ γνωρίζουμε την όλη κατάσταση, αντί να παλεύουμε να γίνουμε καλύτεροι (ελεύθεροι και υπάλληλοι) τρέχουμε στις ΥΔΟΜ να διαπραγματευτούμε αν το μπάλωμα θα έχει χρώμα κόκκινο ή κοκκινωπό καφέ. Και με τους πελάτες μας να βλέπουν από τη γωνία το κύρος του μηχανικού να πέφτει ακόμη χαμηλότερα ...
  8. Αν το περίγραμμα κάλυψης του υποκείμενου ορόφου συμφωνεί, ναι.
  9. Για να αναληφθεί η ευθύνη κάπου πρέπει να το γράφει. Αν κατόπιν πρέπει να κριθεί η άδεια και πέσει, ο υπάλληλος δεν θα έχει κάποια συνέπεια. Οπότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα : coco mat ή omerta. Η πρώτη θέλει κότσια που δεν τα έχουν όλοι οι επενδυτές ... για ιδιώτες δεν το συζητάμε.
  10. https://ecopress.gr/athina-ti-apofasistike-kai-pos-tha-efarm/ Μάλλον θα συνεχίσουν και άλλοι Δήμοι, προκύπτει πόλεμος ΚΕΔΕ - ΥΠΕΝ. Τι να θέλουν ; ΥΨΗ_ΑΘΗΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.pdf
  11. Το εμπρός τμήμα θα γίνει ΑΗΧ με τον τοίχο. Μέχρι να μπει ο τοίχος είναι εξώστης.
  12. ν.4495, άρθρο 39 : Στο διάγραμμα κάλυψης περιλαμβάνεται υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986 (Α΄75) του μελετητή μηχανικού, όπου σημειώνεται ο υπολογισμός της επιτρεπόμενης και πραγματοποιούμενης δόμησης και δηλώνεται ότι στην πραγματοποιούμενη δόμηση έχουν υπολογιστεί όλες οι κατασκευές, σύμφωνα µε το άρθρο 11 του ν.4067/2012 (Α΄79), καθώς και οι απαιτούμενες επιφάνειες, ανά χρήση, για τον υπολογισμό των θέσεων στάθμευσης.
  13. @BAS, θα αλλάξω τον τίτλο του σχολίου σου από "δημοσιογραφία και λαικισμός" σε "δημοσιογραφία και βιοπορισμός". Σε ένα video απο τις επιτροπές θα μετρήσεις πολλές φορές την ίδια άποψη να εκφράζεται στα έδρανα της Βουλής από πολλούς φορείς και πολιτικούς.
  14. Για να αποκτήσει δικαίωμα να ερμηνεύει το νόμο η πολεοδομία, πρέπει πρώτα να αποδείξει ότι ξέρει να διαβάζει ελληνικά. Πάντα σε σύνδεση με τον ερμηνεύοντα εγκέφαλο ... Στα ελληνικά λοιπόν : - "εσοχή" είναι η υποχώρηση των όψεων του κτηρίου προς το εσωτερικό του. Πως μπορεί να υπάρξει εσοχή ταυτόχρονα με τον τοίχο που προτείνουν ; - "δουλεία" (ελεύθερης θέας) δημιουργείται στο διπλανό οικόπεδο όταν το ελεύθερο μήκος δ εισέρχεται εντός του. Πως θα γίνει αυτό με τον τοίχο ; Αν γνωρίζουν τα πρώτα και δεν μπορούν να απαντήσουν στα δεύτερα, δεν έχει επιτευχθεί η παραπάνω σύνδεση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.