Jump to content

zoogle

Members
 • Content Count

  84
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Ουδέτερη

About zoogle

 • Rank
  Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Δεν απαντώ
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Recent Profile Visitors

523 profile views
 1. Καλησπέρα παιδιά, παρακαλώ τα φωτα σας λίγο στο εξής: Κατάσταση δήλωσης οριστική στον 4178/13, με όλα τα αρχεια ανεβασμένα και εξοφλημένο πρόστιμο. Ο ιδιοκτήτης μου ζητά να ανοίξω την δήλωση και να αλλάξει μηχανικό. Προφανώς (λέω εγώ τώρα) θα την πειράξει και . Σκέφτομαι να του ζητήσω αρχικά υπεύθυνη δήλωση που να μου δηλώνει ότι μου το ζητά για να αλλάξει διαχειρηστή, τί άλλο? Ευχαριστώ!
 2. Καλησπέρα, μπορεί κάποιος να φωτίσει την παρακάτω περίπτωση? Στο παρακάτω σχήμα το ισόγειο ΑΓΔΖΑ οικοδομήθηκε με ο.α. το 1978. Το 1990 εκδοθηκε άδεια για να οικοδομηθεί το ΚΛΘΗΚ, στο τοπογραφικό της οποίας δεν αποτυπώνεται η παλαιά άδεια ούτε αναφέρεται ότι κατεδαφίζεται το προυγούμενο κτίριο (!). Στην ουσία ο ιδιοκτήτης θεώρησε άδειο το οικόπεδο δεν ξέρω πώς, ενώ εξάντλησε τον Σ.Δ. με την άδεια του 1990 στο κτήριο ΚΛΘΗΚ. Στην αυτοψία μου διαπίστωσα α) να υπάρχουν το κτίσμα ΚΛΘΗΚ του 1990 ενιαίο λειτουργικά με το ΒΓΔΕΒ τμήμα του κτίσματος του 1978 και αυθαίρετη προσθήκη στον όροφο το ΕΔΙΘΕ την οποία κάνω υπαγωγή στον νόμο. β) Το το ΒΓΔΕΒ δεν είναι σε άλλη θέση από αυτήν της αδείας του 1978 κανένα δεν είναι, απλά ταυτίζονται στο ΑΒΕΖΑ. Να θεωρήσω το τμήμα ΒΓΔΕΒ ως νομίμως υφιστάμενο ή να το θεωρήσω αυθαίρετο που κατασκευάστηκε μετά το 1990?
 3. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση κάποια άκρη θα βγάλω. Αγχώθηκα που πέρασε η τετραετία και μήπως έπρεπε να πάρω κάποιες αποφάσεις λόγω αυτού. Ο ιδιοκτήτης δεν άλλαξε γνώμη αλλά είναι λίγο στον δικό του κόσμο. Αν το μεταφέρω στον 4495/17 θα έχω προθεσμία 2 χρόνια για την έκδοση ? υ.γ.Για το αν μπορεί να βγει ο.α. θα το ξανασυζητήσω καλύτερα με την ΥΔΟΜ, για το πως ερμηνεύουν, στην περίπτωση του, την παραπάνω οδηγία.
 4. Καλημέρα, γράφει σε κατασταση υπαγωγής, δεν νομίζω όμως να θέλουμε να δούμε το ληξηπρόθεσμη, γι αυτό συζητάω το θέμα, απορώ κι εγώ τι να σημαίνουν όλα αυτά?
 5. Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σχετικά με το ερώτημα μου.... η ημερομηνία υπαγωγής στον ν.4178/13 είναι Ιανουάριος 2014. Είναι το από 14-06-2016 ενημερωτικό έγγραφο, προς όλες τις ΥΔΟΜ με θέμα "δυνατότητα τμηματικής νομιμοποίησης και τακτοποίησης αυθαίρετης κατασκευής" τροποποίηση του πολεοδομικού καθεστώτος της παρ.1β του αρ.23 ? Στην περίπτωση 1α του ίδιου άρθρου "...περίπτωση παρέλευσης άπρακτου .....με υπαιτιότητα αιτούντος, εφαρμόζονται οι διατάξεις περί κατεδαφίσεως και επιβολής προστίμου αυθαιρέτου". Καταλαβαίνει κανείς τί εννοεί.? Μπορεί ο διαχειριστής να μεταφέρει στον νέο νόμο, ασχέτως παρέλευσης άπρακτου τριετίας ? Ευχαριστώ
 6. Καλησπέρα, σχετικά με την από 12-4-2018 ανακοίνωση : αφορά δηλώσεις σε κατάσταση "οριστική" του ν.4178/13 που για κάποιο λόγο συντρέχουν λόγοι επαναφοράς στην κατάσταση υπαγωγής τους . Αυτές θα περνάνε λέει, από επιτροπή της ΥΔΟΜ αν έχουν αυξομοίωση στο πρόστιμο πάνω από 20%. Προβληματίστηκα! Δεν πιστεύω να αφορά όλες τις μεταφορές που κάναμε από τον 4178/13 στον 4495/17, ακόμα και πριν της ανακοίνωσης. Πώς την ερμηνεύεται εσείς?
 7. Καλησπέρα, συμφωνώ με τον Largy, αλλά μόνο το στέλεχος ζητά το σύστημα θα πρέπει να το ζητήσει ο διαχειριστής για να το ανεβάσει. Εδώ υπάρχουν προθεσμίες που πρέπει να τηρηθούν και ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί ο διαχειρηστής σε κάθε διαφορετική περίπτωση. Σχετικά θέλω τα φώτα σας. Τι θα κάνατε ως διαχειρηστής δήλωσης 4178/13 με κλικάρισμα το 'προς εκδοση αδειας'' χώρων επαγγελματικής χρήσης, όταν γνωρίζεται ότι από υπαιτιότητα του ιδιοκτήτη δεν βγήκε η εν λόγω άδεια. Επίσης γνωρίζω ότι μετά την από 14-06-2016, αρ.πρ.:οικ.30631 "δυνατότητα τμηματικής νομιμοποίησης και τακτοποίησης αυθαίρετης κατασκευής" δεν είναι δυνατή η νομιμοποίηση. Ευχαριστώ!
 8. Καλησπέρα καλό Μάη. Ερώτημα : 1) το ενημερωμένο σχέδιο της οικοδομικής άδειας δείχνει 2 διαμερίσματα στον όροφο. Η πρόσφατη αποδοχή κληρονομιάς περιγράφει 5 διαμερισματα στον όροφο. Ο ιδιοκτήτης είναι ένας σε όλο τον όροφο. Πόσες βεβαιώσεις θα δώσω για να τροποποιήσει την σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών? 2) Μέρος του κοινόχρηστου διαδρόμου του κλιμακοστασίου έχει καταργηθεί και φαίνεται στο ενημερωμένο σχέδιο της ο.α. και υπάρχουν δύο επιπλέον ανοίγματα/παράθυρα στο κάθε διαμέρισμα . Συντρέχει λόγος υπαγωγής ? Ευχαριστώ
 9. Καλημέρα, νομίζω έχεις υπέρβαση δόμησης κ.χ. για τις δυο αποθηκες, δεν θα έβαζα υπηρεσίες αν δεν προκείπτει να παρέχονται κάποιες υπηρεσίες απο την επικρατούσα χρήση.... Η αποθηκη των 12τμ / οικίσκος αντλητικής εγκατάστασης : κατ 3 αν έχει τις προυποθεσεις της ...αλλιώς αν έχεις ο.α. (που δεν το λες κάπου) κατηγορία 4 ή 5 αν δεν πληρούνται οι προυποθέσεις της 4 και αναλυτικός υποθέτω..... Ελπίζω να βοήθησα καλό Πάσχα
 10. Καλημέρα καλοί μου συνάδελφοι, σύμφωνα με ο.α. οικοδομής κατοικιων, έχω διαμέρισμα με ημιυπόγειο (βοηθητικών χρήσεων) και ανώγειο όροφο με ανεξάρτητες εισόδους από τον ανώγειο όροφο. Στην αυτοψία διαπίστωσα α) τηρήθηκαν οι στάθμες της ο.α. αλλά το ημιυπόγειο έχει χρήση κατοικία. β) δεν εγινε η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου άρα δεν έγινε η σκάλα/είσοδος από τον ανώγειο όροφο, που γίνετε πλέον από τον ημιυπόγειο όροφο. Αυτό ορθώς το θεωρώ Παράβαση αναλυτικού? γ) έχω υπέρβαση στην επιφάνεια των χώρων και στις δυο στάθμες, κατασκευή μπάνιου, κουζίνας και κύριας εισόδου στον ημιυπόγειο όροφο χωρίς να αλλάξει η εσωτερική σκάλα του και η μεσοτοιχία με το άλλο διαμέρισμα, παραμένουν ίδια με ο.α. δηλαδή, χωρίς να θίγεται το άλλο διαμερισμα. δ) Μείωση στην επιφάνεια των εξωστών και στην συνολική επιφάνεια των ανοιγμάτων. Να τα θεωρήσω μία παράβαση κατηγορίας 3? Ισχύει η δήλωση του ημιυπόγειου χώρου με 0,30 μειωτικό της παρ.6 αρ.100 και σε ποιο εμβαδόν? Ισχύει διαφορετική διαμερισμάτωση? Ευχαριστώ
 11. Καλησπέρα, σε μονοκατοικία με οικ. άδεια εκτός από την υπέρβαση σε υπόγειο χώρο εντός περιγράμματος έχω και δημιουργία η/χ, χωρίς Υ.Δ. εντός του περιγράμματος του κτιρίου, κατασκευή μπαλκονόπορτας (είχε παράθυρο ο τοίχος που υποχώρησε για την κατασκευή του η/χ) υπέρβαση επιφάνειας εξωστών <20%. νέο άνοιγμα σε ένα άλλο δωμάτιο και κιόσκι, υπόστεγο με λαμαρίνα. Ερώτηση Μπορούν όλα αυτά να υπολογισθούν σε έναν αναλυτικό, προφανώς έτσι θα προκύψει μία παράβαση. Ισχύει η ομαδοποίηση των παραβάσεων όπως προβλεπόταν στον 4178/13 και στον 4495/17? Θέλει κάποιον έλεγχο στα μεγέθη κάλυψης δόμησης για την κατηγορία 4, εφόσον μόνο τα κιόσκι υπόστεγο υπερβαίνουν της κάλυψης αλλά είναι παραβάσεις? Ευχαριστώ Γεια σας και συγνώμη που ανασκευάζω το παραπάνω ως εξής: α) ομαδοποιούμε τελικά τις παραβάσεις της κατ 3 σε έναν αναλυτικό στον 4495/17 β) η κεκλιμένη στέγη της οικ αδ. που έγινε οριζόντια πλακα από μπετον με στέγη από πάνω, είναι παράβαση και τι είδους? Ευχαριστώ
 12. χαχα σωστός!!!! Ευτυχώς είναι 4178 και δεν θα ασχοληθώ με στ. επάρκεια ....στον άνεμο ας πούμε! Άλλη ερώτηση πάλι 4178 : κλείσιμο περιμετρικά, εξώστη/πρόβολο* υπερυψωμένης κατοικίας κατά 1,10μ και δημιουργία χώρου ελεύθερου ύψους 95εκ αν θα βάλω στον αναλυτικό αυτή την κατασκευή ή σε Υ.Δ.Χ.Μ.Σ. ? *Στην πραγματικότητα είναι η/χ που υπολογησα στον αναλυτικό προυπολογισμό. Ευχαριστώ και πάλι!
 13. Καλημέρα, για τον αναλυτικό σε αυτό το υπόστεγο, βάση ΑΤΟΕ έβαλα τις τοιχοποιίες από τσιμεντόλιθους και τούβλο/σεναζ. Την στέγη στον κωδικος :15.04, είναι όμως εντάξει ως εδώ και τέλος? Με προβληματίζει το πάνελ και οι Σιδερένιες δοκοί που δεν έβαλα. Το πάνελ θα μπορούσε να μπει στο 4.12 του ΑΤΟΕ? Ξέρει κανείς τιμές εμπορίου για κολώνα 20*20εκ και 7μ ύψος? Ευχαριστώ πολύ
 14. Με τους νόμους 4014/11 και 4178/13 οι βεβαιώσεις εκδίδονταν βάση αυτού: άρθρα 5 παρ. 2 και 22 παρ. 3 του ν.1577/1985 (Α΄ 210) Αυτό αλλάζει με τον 4495/17 Άρθρο 82 Απαγόρευση δικαιοπραξιών σε ακίνητα με αυθαίρετες κατασκευές ή πολεοδομικές παραβάσεις 1. α) Απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η μεταβίβαση ή η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο στο οποίο έχει εκτελεστεί αυθαίρετη κατασκευή ή έχει εγκατασταθεί αυθαίρετη αλλαγή χρήσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 81 παράγραφος 1 περιπτώσεις α΄ και β΄. δηλαδή: Άρθρο 81 Ορισμοί 1.α) Αυθαίρετη κατασκευή ορίζεται κάθε κατασκευή ή εγκατάσταση, η οποία εκτελείται ή έχει εκτελεστεί χωρίς την απαιτούμενη οικοδομική άδεια ή καθ’ υπέρβαση αυτής ή κατά παράβαση των ισχυουσών πολεοδομικών διατάξεων ή με βάση άδεια που ανακλήθηκε ή ακυρώθηκε. β) Αυθαίρετη αλλαγή χρήσης ορίζεται κάθε μεταβολή της χρήσης για την οποία δεν έχει εκδοθεί η απαιτούμενη οικοδομική άδεια (άδεια δόμησης). γ) Στην έννοια της αυθαίρετης κατασκευής/αλλαγής χρήσης περιλαμβάνονται και οι πολεοδομικές παραβάσεις της παραγράφου 3 του παρόντος νόμου. Σε μεταβίβαση αυτοτελούς ιδιοκτησίας ενός διαμερίσματος με οικ.αδ. του 1972 που έγινε με βεβαίωση του ν.4014/11 δεν αναφέρει ούτε στα σχόλια την ύπαρξη ενός αυθαίρετου εξώστη (ο οποίος σαν διάδρομος ενώνει δύο νόμιμους εξώστες). Στην αυτοψία διαπίστωσα την ύπαρξη του εξώστη. Δίνω βεβαίωση εφόσον δεν έχω τις υπερβάσεις του αρ.81 α και β? Πρέπει να κάνω υπαγωγή αφού δεν αναφέρει το γ στο αρ.81? Μήπως επίτηδες δεν το αναφέρει για να σώζονται και κάποιοι συνάδελφοι ή για να γίνονται συμβόλαια (ή για τους λόγους που λέτε πιο πάνω διάβασα όλο το νήμα)? Να το αναφέρω στα σχόλια? Το ότι είναι προ του ’83 λέει κάτι πιο προφανές που δεν αντιλαμβάνομαι μετά από 3 νόμους αυθαιρέτων και αμέτρητους γοκ και νοκ? Ευχαριστώ παιδιά είστε πολύτιμη ομάδα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.