Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Nefeli86

Members
  • Περιεχόμενα

    81
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

736 profile views

Nefeli86's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, Έχω την περίπτωση αυθαίρετου μεταλλικού στεγάστρου, εντός παραδοσιακού οικισμού που ο ιδιοκτήτης θέλει να υπαχθεί στο Ν4495 αλλά επικρατεί η άποψη ότι δεν θα πάρει έγκριση από την επιτροπή λόγω του υλικού κατασκευής του . Βέβαια , ο νόμος δεν αναφέρει πουθενά κάτι τέτοιο! Μήπως έχει αντιμετωπίσει κάποιος αντίστοιχη περίπτωση? Ευχαριστώ πολύ!
  2. Και αν έχει γίνει και αλλαγή χρήσης , οπότε έτσι και αλλιώς μπαίνει ο αναλυτικός προυπολογισμός, μπορεί η ΔΔ ουσιαστικά να τακτοποιηθεί με τον αναλυτικό ή αναγκαστικά βάζω (1) λοιπή για αλλαγή χρήσης και (1) ΔΔ για τη συνένωση?
  3. Το εμβαδόν του οικοπέδου είναι λιγότερο από 4 στρ., και είναι άρτιο κατά παρέκκλιση, οπότε σίγουρα δεν έχει επιπλέον τετραγωνικά στη δόμηση. Ναι και οι 2 ιδιοκτήτες έχουν αλλάξει τη χρήση των γραφείων σε κατοικία, αλλά ο ένας ιδιοκτήτης ενδιαφέρεται για τακτοποίηση!
  4. Καλησπέρα σας, Στην περίπτωση 5 Ο.Ι. ίδιου ιδιοκτήτη , που έχουν μετατραπεί σε 2 Ο.Ι., μπορεί να καλυφθεί με μια ΔΔ? ή πρέπει να βάλω 2 ΔΔ, για κάθε μία συνένωση που έγινε δλδ?
  5. Καλησπέρα σας, Έχω την περίπτωση αυθαίρετης αλλαγής χρήσης σε εκτός σχεδίου περιοχή , για Ε=600.00 τ.μ. με χρήση γραφεία - καταστήματα (οικοδομική άδεια 1987). Οι συνιδιοκτήτες είναι 2 με 50% έξ' αδιαιρέτου στο οικόπεδο ενώ έχει γίνει Σύσταση οριζόντιας Ιδιοκτησίας . Σήμερα, συνολικά Ε= 120.16 τ.μ. του ενός ιδιοκτήτη έχουν μετατραπεί σε κατοικία. Θα τακτοποιηθεί με τα πρώτα Ε=100.00τμ ως αναλυτικός προυπολογισμός, και τα υπόλοιπα Ε=20.16τμ με τον συντελεστή αλλαγή χρήσης? Δεδομένου ότι αν είχαν χτίσει εξ' αρχής ως κατοικία θα είχαν Ε=200.00τμ δόμηση, άρα Ε= 100.00 έκαστος ? Ευχαριστώ πολύ!
  6. Στην εγκύκλιο 4 γράφει: "Στις περιπτώσεις περισσοτέρων αυθαιρέτων κτιρίων ή/και αυτοτελών διηρημένων ιδιοκτησιών στο οικόπεδο/γήπεδο ο ιδιοκτήτης ή οι συνιδιοκτήτες μπορούν από κοινού να υποβάλλουν μία ή περισσότερες αιτήσεις υπαγωγής αυθαιρέτων. Το γεγονός αυτό δεν επηρεάζει τον αριθμό των βεβαιώσεων μηχανικού που τυχόν θα απαιτηθούν για τη σύνταξη συμβολαιογραφικών πράξεων, επισημαίνοντας ότι για κάθε αυτοτελή και διακεκριμένη οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία συντάσσεται χωριστή βεβαίωση μηχανικού." Καταλαβαίνω περισσότερο ότι ή μια δήλωση όλοι οι ιδιοκτήτες μαζί ή κάθε οριζόντια ξεχωριστά. Αν και δεν είναι και πολύ ξεκάθαρο τι εννοεί.
  7. Καλησπέρα, Επειδή έχω μπερδευτεί, αλλά δεν ξέρω να εξακολουθεί να ισχύει από τον 4178 στον 4495, σε ακίνητο με σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, διαφορετικές αυθαιρεσίες σε διαφορετικές οριζόντιες διαφορετικής στάθμης του ίδιου ιδιοκτήτη , μπορούν να υπαχθούν σε μια δήλωση ή κάθε οριζόντια άλλο παράβολο στον Νόμο? Ευχαριστώ.
  8. Γεια σας, Στη περίπτωση δήλωσης σε Οριστική Υπαγωγή, που ο υπεύθυνος μηχανικός είναι σε σύνταξη, γνωρίζετε αν έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει λάθη που έχουν εντοπισθεί στις δηλώσεις μεταφέροντας τις σε Υπαγωγή ή να εισάγει νέο συμμετέχοντα μηχανικό για την εισαγωγή αρχείου που δεν έχει αρμοδιότητα? Ευχαριστώ.
  9. Καλημέρα σας, Οι εργασίες που εισάγετε στο σύστημα αμοιβών για μελέτη στατικής επάρκειας, σε εξ'ολοκλήρου αυθαίρετη κατασκευή 40.00 τ.μ, είναι: 1. ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΣΕ ΣΤΑΤΙΚΑ ΦΟΡΤΙΑ, 2. ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΦΟΡΤΙΣΕΙΣ ΚΑΙ 3. ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΣΤΑΤΙΚΩΝ? Ευχαριστώ.
  10. Καλημέρα σας, ΤΖ για Χ: 655991.422 και Υ: 3895304.43 εντός της πόλεως Αγίου Νικολάου Λασιθίου? Ευχαριστώ.
  11. Καλημέρα σας, ΤΖ για Χ: 602525.108 και Υ: 3909170.299 στο Ηράκλειο Κρήτης? Ευχαριστώ πολύ.
  12. Καλησπέρα σας, Στη περίπτωση επέκτασης Υπογείου χώρου, έως το νόμιμο περίγραμμα της οικοδομής, που παραμένει όμως στην Υπόγεια στάθμη , θεωρείτε υπάρχει λόγος επιτροπής? Η παράβαση έγινε μετά την κήρυξη του οικισμού ως Παραδοσιακό, αλλά λόγω του είδους της αυθαιρεσίας, και επειδή δε τίθεται θέμα μορφολογικής και αισθητικής ένταξης, μου φαίνεται πιο λογικό να περαστεί ως "Εντός παραδοσιακού οικισμού χωρίς διαδικασία επιτροπής". Ευχαριστώ.
  13. Καλημέρα σας, Τ.Ζ για Ο.Τ. 68, οδός Εθνικής Αντιστάσεως. Αγ.Νικόλαος Λασιθίου? Ευχαριστώ
  14. Καλησπέρα σας, Στην περίπτωση παράβασης που υπολογίζεται με αναλυτικό και συγκεκριμένα ένα Στέγαστρο, που φαίνεται στην αεροφωτογραφία του 2013, αλλά όχι του 2010, και ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει ότι το είχε φτιάξει πριν τον Ιούλιο του 2011, πως μπορώ να αποδείξω την παλαιότητα? Δεδομένου ότι δεν δηλώνεται στο Ε9. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.