Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης απο υπόγεια αποθήκη σε στούντιο ηχογραφήσεων


ksavvi

Recommended Posts

Γειά σε όλους,

 

Το περασμένο καλοκαίρι αγόρασα ένα υπόγειο,το οποίο είναι δηλωμένο ώς αποθήκη,με την προοπτική να το κάνω στούντιο ηχογραφήσεων.Μετά απο μεγάλο αγώνα κατάφερα να μάθω ότι δεν χρειάζομαι άδεια παρά μόνο έναρξη στην εφορία.

 

Εχθές όταν ο λογιστής μου πήγε στην εφορία του είπαν οτι δεν μπορεί να περάσει ο συγκεκριμένος χώρος καθότι ειναι δηλωμένος ώς αποθήκη.

 

Επειδή δεν μου τρέχουν απο τα μπατζάκια και όπως αντιλαμβάνεστε βρίσκομαι στα όρια της απελπισίας γνωρίζετε αν μπορώ να κάνω αλλαγή χρήσης,πού πρέπει να αποτανθώ,τι δικαιολογητικά χρειάζονται και τι θα μου κοστίσει?

 

Απο χθές έχω φάει όλο το δίκτυο αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

Παρακαλώ βοηθήστε με,ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Πούλα το και αγόρασε ένα νόμιμο χώρο για να μπορείς να πάρεις άδεια λειτουργίας. Γι αυτό φωνάζουμε ένα μηχανικό πριν κάνουμε αγοραπωλησία ακινήτου.

Link to comment
Share on other sites

λυπάμαι και εγώ χλωμό το βλέπω!!!!

 

το πρόβλημα είναι πως η υπόγεια αποθήκη δεν προσμετράται στον συντελεστή δόμησης

άρα δεν είναι χώρος κύριας χρήσης, αλλά βοηθητικής

 

οπότε δεν μπορείς να εγκαταστήσεις το στούντιο

Link to comment
Share on other sites

Μετά απο μεγάλο αγώνα κατάφερα να μάθω ότι δεν χρειάζομαι άδεια παρά μόνο έναρξη στην εφορία.

 

δηλαδη τι αγωνα εκανες φιλε μου? γιατι εναν (1) μηχανικο να ειχες ρωτησει, θα σου ελεγε ΠΡΙΝ το αγορασεις οτι δεν μπορεις να εγκαταστησεις καμμια επαγγελματικη χρηση στο υπογειο που ειναι δηλωμενο σαν αποθηκη.

 

τωρα επειδη υπαρχει μια μοριακου μεγεθους περιπτωση να βγαλεις ακρη (αν υπαρχει υπολοιπο συντελεστη και το υπογειο πληρει ορισμενες προυποθεσεις, που δεν θα υπαρχει και δεν θα τις πληρει αλλα λεμε τωρα), βρες μηχανικο και καλα ξεμπερδεματα.

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά, επειδή αυτό το βλέπω συχνά... Δεν είναι σωστό να προσανατολίζουμε το κόσμο στο να περιμένει το νέο νόμο...

Είναι προφανές ότι ο ksavvi βρίσκεται σε αδιέξοδο, αλλά το βλέπω χλωμό να μπορεί να κάνει κάτι με το νέο νόμο... Δηλαδή, αν επιτραπεί και αυτό, τότε δεν έχουμε σωτηρία... Οι νομιμοποιήσεις όπως τουλάχιστον ερμηνεύτηκαν αρχικά, ήταν για προσαρτήματα και πρόσθετους χώρους νομίμων ιδιοκτησιών... Δηλαδή, δεν μπορεί να έχεις 100τ.μ. αποθήκη στο υπόγειο και να τη κάνεις σπίτι... Αν τώρα έχεις μια ισόγεια κατοικία και χρησιμοποιείς το υπόγειο ως υπνοδωμάτια, εντάξει, τότε το βλέπουμε... Αλλά εφόσον δεν υπάρχει άλλη ιδιοκτησία εκεί νόμιμη, πώς θα αποκτήσει δικαιώματα κύριας χρήσης ο χώρος;

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις,έστω και κατά τι επιθετικές.

Όχι ότι έχει σημασία αλλά.....

 

Όντας μουσικός και όχι μηχανικός η αρχιτέκτονας και χρόνια στο χώρο,9 στα 10 στούντιο ήταν και είναι υπόγεια.Λογικό νομίζω να μην γνωρίζω περί κύριας και βοηθητικής χρήσης καθώς δεν είχα ποτέ τίποτα στην κυριότητα μου,οπότε σκέφτηκα ότι όσο και χώρα του χαβαλέ να είμαστε δεν μπορεί όλοι αυτοί να είναι παράνομοι και να λειτουργούν χωρίς άδεια η έναρξη επιτηδεύματος στην εφορία.

 

Εκ των υστέρων μαθαίνω ότι ω! ναί,στην συντριπτικη τους πλειονότητα είναι "μαύροι".Και δέν είναι οι μόνοι η μπάλα παίρνει και άλλους επαγγελματίες.

 

Λεπτομέρεια,ο χώρος που αγόρασα ήταν εργαστήριο ζαχαροπλαστικής,κουτούκι και για 17 χρόνια στούντιο....ηχογραφήσεων απο 2 διαφορετικούς ιδιοκτήτες.

Μετά έμεινε κλειστό για 2 χρόνια μέχρι που αποφάσισε η ιδιοκτήτρια να το πουλήσει.

 

Φίλε μου εσύ που ρώτησες τι αγώνα έκανα ευχαρίστως να σε πληροφορήσω, ότι κανέις σε πολεοδομία,νομαρχεία,δημαρχεία,εφορία αλλα και λογιστές που ρώτησα δεν ήξεραν να μου πούν τί προυποθέσεις υπάρχουν για την έναρξη ενος στούντιο ηχογραφήσεων.

 

Αύτα τα ολίγα!

Link to comment
Share on other sites

βρε ενταξει, ταλαιπωρηθηκες δεν αμφιβαλλει κανεις.

 

αυτο που πρεπει να καταλαβεις εσυ ειναι οτι αυτο που εσενα σου εκανε εντυπωση (περι "μαυρων" χωρων κλπ), εναν τυχαιο μηχανικο να ρωτησεις με ελαχιστη πειρα, θα στο ελεγε ποσο συχνο φαινομενο ειναι και τι πρεπει να προσεξεις.

 

μπορει να μην με πιστεψεις αλλα διαβαζα στο μηνυμα σου την 2η παραγραφο κι ελεγα μεσα μου "ε ολοι χωρις αδεια θα ειναι" και μετα απο 10 λεξεις το διαβασα απο εσενα.

 

Ξερεις γιατι? γιατι ειναι η δουλεια μας και εχουμε αντιμετωπισει δεκαδες εως εκατονταδες παρομοια περιστατικα. Και εμενα προσωπικα μου εχει τυχει να κανω μαθημα και σε δικηγορους (πολυ συχνο φαινομενο) και σε λογιστες που για θεματα τετοια κοιμουνται ορθιοι.

 

Δεν τα λεω για σενα τωρα, αλλα επειδη διαβαζουν αυτο το φορουμ ειναι και επιμορφωτικο για αλλους, για να μην την πατησουν.

 

Καταλαβαινω οτι ολοι ειναι σε δυσκολη οικονομικη κατασταση οταν ξεκινανε κατι, αυτο που δεν καταλαβαινει κανεις ειναι οτι ειναι παντα προτιμοτερο να πληρωσεις 5 χιλιαρικα αμοιβη σε τεχνικο συμβουλο για να γλυτωσεις 50 χιλιαρικα κερατιατικα μετα.

 

Βεβαια να αποφυγουμε τον γιατρο ή τον δικηγορο ουτε το σκεφτομαστε ουτε μπορουμε κιολας τις περισσοτερες φορες αλλα για αυτο δεν φταινε μονο οι πολιτες.

 

κουραγιο.

Link to comment
Share on other sites

 

Φίλε μου εσύ που ρώτησες τι αγώνα έκανα ευχαρίστως να σε πληροφορήσω, ότι κανέις σε πολεοδομία,νομαρχεία,δημαρχεία,εφορία αλλα και λογιστές που ρώτησα δεν ήξεραν να μου πούν τί προυποθέσεις υπάρχουν για την έναρξη ενος στούντιο ηχογραφήσεων.

 

 

Η κοινή λογική λέει πως χώρος που προορίζεται ως αποθήκη (έλειψη επαρκούς φωτισμού, αερισμού, υγρασία και πολλά άλλα που συσχετίζονται με ασφάλεια και άνεση) δεν μπορεί να είναι κατάλληλη προκειμένου να εργάζεται ένας ή περισσότεροι άνθρωποι καθημερινά επί οκταώρου βάσεως.

Οι κανονισμοί λένε πως οι αποθήκες προορίζονται για προσωρινή διαμονή (< 2 ώρες).

Δεν είναι μόνο πως επένδυσες σε ένα χώρο που δεν τηρεί τις προδιαγραφές που ορίζει η νομοθεσία για την χρήση που εσύ θέλεις.

Το σημαντικότερο είναι οι πρακτικοί λόγοι καταληλότητας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ο πατερας μου με συμβουλη και συμπραξη πολ.μηχ. υπευθηνου για την ανεγερση της οικοδομης ειχε μετατρεψει το υπογειο 2οροφης κατοικιας σε εργαστηριο οδοντοτεχνικης ''περνοντας'' 65 τμ απο τον αερα [υπολοιπο συντελεστη].Αποτελεσμα,οταν θελησα να δω ποσα τμ μπορω να χτισω ως δικαιουχος του αερα ανακαλυψα μεσα απο μισολογα του μηχανικου οτι μου αφησαν περισεβουμενα 35τμ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.