Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δελτίο δομικής τρωτότητας ή μελέτη στατικής επάρκειας ?


Recommended Posts

Ναι, ξαναδιαβάζοντας το αρχικό κέιμενο του Ν.4014 και Ν4178, μιλάει για κοινοφελή κτήρια.

Επομένως (μάλλον) "παίζει" αυτό με την επικρατούσα.

(Αν κάποιος έχει κάτι πιο επίσημο σχετικά με το πως ορίζεται η επικρατούσα χρήση, παρακαλώ να το επισυνάψει στη συζήτηση)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 351
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στα ΔΕΔΟΤΑ κατηγορίας 3, στην Ενότητα Ε, πως συμπληρώνουμε αυτά εκεί που λέει "μεγάλο ύψος", "μη κανονικότητα καθ' ύψος/οριζόντια", "ενδεχόμενο στρέψης" κλπ? :confused:

Link to comment
Share on other sites

Βάζεις ένα "τικ" δίπλα στην αντίστοιχη κατηγορία. Αν έχεις μεγάλο ύψος με βάση τις οδηγίες, τικάρεις δίπλα στο "μεγάλο ύψος", κ.ο.κ.

Link to comment
Share on other sites

υπαρχει καποιο προτυπο για μελετη στατικης επαρκειας ? προκειται για καφετερια με οικοδομικη αδεια η οποια ειχε παραβίαση εντος Ο.Γ.

Link to comment
Share on other sites

τι γίνεται αν πρεπει να κάνεις μελάτη στατικής επάρκειας οικοδομή που η άδεια έχει βγει το 58 και δεν μπορεις να βρεις τα στατικα??

Link to comment
Share on other sites

Όταν έχουμε υπέρβαση ύψους χωρίς υπέρβαση δόμησης, στην ενότητα 2 του ΔΕΔΟΤΑ εκεί που λέει "επιφάνεια κάτοψης αυθαίρετης κατασκευής" το αφήνουμε κενό? Και όταν έχουμε μετατροπή ΒΧ σε ΚΧ (δεν αναφέρει για επιφάνεια αυθαίρετης χρήσης)? Πιστεύω ότι το αφήνουμε κενό γιατί παρακάτω ζητάει το ποσοστό αυθαίρετης επιφάνειας προς τη συνολική δομημένη επιφάνεια οπότε μάλλον η λογική τους είναι να δουν τι υπέρβαση έχει γίνει συνολικά στη δόμηση όμως θα ήθελα κι άλλες γνώμες για να είμαι πιο σίγουρος.

 

Στις οδηγίες του ΤΕΕ για το συγκεκριμένο έχει άλλο τίτλο -λέει απλώς "επιφάνεια κάτοψης"- και ότι <<Σηµειώνεται το εµβαδό της πλέον αντιπροσωπευτικής κάτοψης του κτιρίου. Εφόσον δεν γίνεται χρήση σχεδίων, το εµβαδό κάτοψης υπολογίζεται κατά την εκτίµηση του Συντάκτη του ∆.Ε.∆Ο.Τ.Α.>>.

:shock:

Edited by letom
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελικά έχει προσδιοριστεί τι νοείται ως επικρατούσα χρήση? Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναφέρω πάμπολλα παραδείγματα με καταστήματα στο ισόγειο και ορόφους κατοικιών με αυθαιρεσίες.

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσαμε  στην θέση της μελέτης στατικής επάρκειας να επισυνάψουμε  ένα σημείωμα ότι θα υποβληθεί μελλοντικά ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.