Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τεχνική Εκθεση-΄τι γράφετε?


Recommended Posts

Δεν σου εχει τυχει να πας να περασεις τα σχεδια ξανα στο Autocad αλλα να μη σου βγαινουν οι διαστασεις...?

Κοινως, αλλα να γραφει ο χωρος και αλλο να ειναι στο σχεδιο....

Μου τυχε περιπτωση να γραφει 3,00μ στο σχεδιο και για να μου "βγει" κανονικα να πρεπει να το κανω 3,80μ

Ευτυχως δεν ειναι στο διαμερισμα του πελατη μου, οποτε λιγο με απασχολει...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 48
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 7 months later...

καμία ενημέρωση ως προς την τεχνική έκθεση; έχει κάνει κάποιος ένα προσχέδιο ή ακολουθούμε πιστά τα αναγραφόμενα στο νόμο και αυτό είναι όλο το θέμα . . .

συνάδελφοι δεν ψάχνω έτοιμη λύση, απλά ρωτάω αν υπάρχει κάτι που δεν έχω σκεφτεί και πρέπει να το συμπεριλάβω.

ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Εσύ αποφασίζεις. Έτσι και αλλιώς στην Α' φάση δεν είσαι υποχεωμένος να κάνεις. Εγώ προσωπικά στη Β' φάση εμπλουτίζω αυτή που έγραψα στην Α' στο σύστημα του ΤΕΕ.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

1. Καλό είναι η τεχνική έκθεση (που θα σφραγίσουμε, θα υπογράψουμε και θ' ανεβάσουμε στο σύστημα) να περιέχει ακριβώς τα ίδια με αυτό το κείμενο που επισυνάπτουμε ως "τεχνική έκθεση" στη δήλωση, πριν την οριστική υπαγωγή αυτής.

 

2. Εκτός από τη συγκεκριμένη τεχνική έκθεση είμαστε υποχρεωμένοι, μαζί με το ΔΕΔΟΤΑ να επισυνάψουμε και αντίστοιχη τεχνική έκθεση (δεύτερη) ή οποία να περιγράφει τον φέροντα οργανισμό και τις τυχόν βλάβες που εντοπίστηκαν.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 1 year later...

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ


ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΔΟΜΙΚΗΣ ΤΡΩΤΟΤΗΤΑΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ (ΔΕ.ΔΟ.Τ.Α)


 


Απόσπασμα ΦΕΚ 405/20-2-2014 – Άρθρο 1 § 2,3,4: “2. Δελτίο Δομικής Τρωτότητας Αυθαιρέτου (ΔΕ.ΔΟ.Τ.Α.) απαιτείται για κάθε αυθαίρετη κατασκευή ή αλλαγή χρήσης που έχει εκτελεστεί ή εγκατασταθεί σε κτίρια με επικρατούσα χρήση κατοικίας (μονοκατοικίες, διπλοκατοικίες, κτίρια διαμερισμάτων), ξενοδοχειακά καταλύματα (ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα, ξενώνες) ή κτίρια που η χρήση τους δεν συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο 2 της παρούσας, καθώς και για μεμονωμένες αυθαίρετες κατασκευές με τις παραπάνω επικρατούσες χρήσεις. 3. Το ΔΕ.ΔΟ.Τ.Α. βασίζεται σε μακροσκοπικό, πρωτοβάθμιο και ταχύ οπτικό έλεγχο (ΤΟΕ). 4. Το ΔΕ.ΔΟ.Τ.Α συντάσσεται για το σύνολο του κτιρίου, με βάση τα στοιχεία του σχετικού Φύλλου Καταγραφής Αυθαίρετης Κατασκευής (Παράρτημα Α του ν.4178/2013) και σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι και ΙΙ της παρούσας. Επίσης συνοδεύεται από αναλυτική τεχνική έκθεση και περιλαμβάνει και φωτογραφίες”.


 


Κατόπιν αυτοψίας την 10η Ιουνίου 2014, στο ακίνητο συνιδιοκτησίας Κωνσταντίνου Αλεξανδράτου και Γεωργίου Αλεξανδράτου, που βρίσκεται εντός σχεδίου, στο Δήμο Αργυρούπολης - Ελληνικού Αττικής, στην οδό Ηπείρου 7777 & Αλεξιουπόλεως, Τ.Κ. 16444, στο Ο.Τ. 222, το οποίο είναι τριώροφη οικοδομή, που έχει ανεγερθεί επί τμήματος καθέτου με σύσταση τριών οριζόντιων ιδιοκτησιών (διαμέρισμα ισογείου – ΙΣ2, οροφοδιαμέρισμα α’ ορόφου – Α1, οροφοδιαμέρισμα β’ ορόφου – Β1) με αποκλειστική χρήση τμήματος του ακάλυπτου χώρου και στο οποίο αναφέρεται η υποβληθείσα με α.α. 2444444 Δήλωση του Ν.4178/2013, η παρούσα Τεχνική Έκθεση αποτελεί συνοδευτικό έγγραφο του αντίστοιχου Δελτίου Δομικής Τρωτότητας Αυθαιρέτου (ΔΕ.ΔΟ.Τ.Α.), που έχει συνυποβληθεί με την ανωτέρω Δήλωση Ν.4178/2013, βασίζεται σε μακροσκοπικό, πρωτοβάθμιο και ταχύ οπτικό έλεγχο (ΤΟΕ) κι αναφέρεται στην περιγραφή του συστήματος του φέροντος οργανισμού, καθώς και σε τυχόν εμφανείς βλάβες, όπως τη συνέχεια παρουσιάζονται:


 


Περιγραφή συστήματος φέροντος οργανισμού:


Τριώροφη οικοδομή με ΩΣ. Αποθήκη κατασκευασμένη με φέρουσα τοιχοποιία από τσιμεντόλιθους και στέγη από λαμαρίνα.


 


Τυχόν εμφανείς βλάβες:


Δεν παρατηρήθηκαν τυχόν εμφανείς βλάβες.


 


O μηχανικός


Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.