Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρθρο 24 Παρ 17 Ν.4014/2011-Εργασίες επισκευής ή αποπεράτωσης αυθαιρέτου


Recommended Posts

στο 1, πρέπει πρώτα να έχουν εγκριθεί οι εργασίες αποπεράτωσης των αυθαίρετων χώρων και μετά να ακολουθήσει η αναθεώρηση

στο 2. όχι (συζητήθηκε αλλού-έχει δικαίωμα έλέγχου -περιγραφής -εμβαδού -και χρήσης)

Link to comment
Share on other sites

Εννοείς έχει δικαίωμα να ελέγξει περιγραφή εμβαδο-και χρήση? Με καίει αυτό το 2ο ερώτημα ΚΑΝΑ! Που αλλού έχει συζητηθεί αν θυμάσαι?

Υπάρχει κάποιο σχετικό έγγραφο?

Edited by STAVION
Link to comment
Share on other sites

δες το άρθρο 24 παρ 3 (αναφέρεται φυσικά σε έντυπη υποβολή μέσω πολ/μιας-ενώ σήμερα γίνονται μέσω ΤΕΕ)

 

Τα υπό β΄ δικαιολογητικά υποβάλλονται εντός τεσσάρων (4) μηνών από τις 30.11.2011. δηλ μέχρι 30-3-2012 μεχρι 30-9-12(ΥΠΕΚΑ)

Τα ΚΕΠ αποστέλλουν τα δικαιολογητικά στην αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία εντός 15 ημερών.

Η αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία διαπιστώνει μόνο την πληρότητα των παραπάνω δικαιολογητικών.

Στην περίπτωση απευθείας υποβολής των δικαιολογητικών ο έλεγχος μόνο της πληρότητας του φακέλου γίνεται κατά την υποβολή της αίτησης και ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος για τυχόν ελλείψεις με επισημείωση στο αντίγραφο της αίτησης.

Στην περίπτωση διαβίβασης μέσω ΚΕΠ ή με συστημένη επιστολή ο έλεγχος μόνο της πληρότητας, γίνεται εντός τριάντα (30) ημερών από την παραλαβή τους, εντός των οποίων ενημερώνεται εγγράφως ο αιτών για τις τυχόν ελλείψεις. Και στις δύο περιπτώσεις εφόσον υπάρχουν ελλείψεις ο αιτών εντός δεκαπέντε (15) ημερών προσκομίζει στην πολεοδομική υπηρεσία τα στοιχεία που ζητήθηκαν, ελέγχεται η πληρότητα του φακέλου και βεβαιώνεται η πληρότητα στο αντίγραφο της αίτησης του δηλούντος με την ημερομηνία κατάθεσης.

 

εγκυκλιος 7

Β.3. Στην παρ. 4 της Ενότητας Γ της Εγκυκλίου 1/12.

Στην παρ. 3 του άρθρου 27 του ν. 4014/11 ορίζεται οτι ο έλεγχος από τις

υπηρεσίες δόμησης των δηλώσεων που υποβλήθηκαν, δηλ. των δικαιολογητικών

που προβλέπονται στο εδάφιο β’ της παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 4014/11

περιορίζεται ρητά στην διαπίστωση της αλήθειας και ακρίβειας της

περιγραφής της αυθαίρετης κατασκευής, του εμβαδού και της χρήσης της.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, σε κάθε περίπτωση ελέγχεται αν οι

αυθαίρετες κατασκευές εμπίπτουν στις περιπτώσεις της παραγράφου 3 του

άρθρου 23 του ν. 4014/11.

Edited by ΚΑΝΑ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Διάβασα την 7: αναφέρεται στις υποχρεώσεις του υπαλλήλου σε περίπτωση δειγματοληπτικού ελέγχου, άρα με καλύπτει πλαγίως έτσι δεν είναι?

Το άρθρο 24 παρ 3 έχει το ζουμί νομίζω.

Σε ευχαριστώ σε κάθε περίπτωση.

Edited by STAVION
Link to comment
Share on other sites

το πρώτο όμως ενισχύει ακόμη παραπάνω τον προφανή ισχυρισμό σου και την αντίδρασή σου (όπως υποθέτω) ότι σε περίπτωση υποβολής άδειας δόμησης δεν έχει κανένα δικαίωμα ή τουλάχιστο έχει πολύ λιγότερα απ' τα παραπάνω και επομένως δεν μπορεί να σου ζητάει... ότι του καπνίσει

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Ναι! Σωστά! Ετσι το σκέφτηκα και εγώ μετά με καθαρότερο μυαλό. Και είναι έτσι όπως το υπέθεσες: αντέδρασα λέγοντάς του ότι την ευθύνη για την ρύθμιση την φέρουμε εμείς αποκλειστικά. Χωρίς να θυμάμαι που το γράφει το ρημάδι. Θυμόμουν ότι κάπου το λέει ρητά όμως για αυτό και του την είπα. Περιτό να σου πω βέβαια ότι προς στιγμήν μου ήρθε ταμπλάς. Τη Δευτέρα θα γίνει ο δεύτερος γύρος μαζί του. Οψόμεθα.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα ο ίδιος υπάλληλος άλλαξε τροπάρι: δεδομένου λέει, ότι οι αυθαιρεσίες είναι υπερβάσεις που βρίσκονται σε κτίριο με οικ. άδεια, μου ζήτησε να αποσύρω την αίτηση εργασιών αποπεράτωσης των αυθαίρετων και να τις εντάξω μεσα στην αίτησή μου (με σεντόνι) για αναθεώρηση. Εμένα με συμφέρει αυτό μιας και θα κάνω τη δουλειά μου με ένα σμπάρο. Ειναι σωστό έτσι όμως? Να δείχνω στα σχέδια της αναθεώρησης τους ημιυπαίθριους ετσι όπως θα τους κλείσω όταν αποπερατωθούν, το πατάρι μεσα στη στέγη σε δική του κάτοψη κλπ? ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ!!! Του αρκεί να ξεχωρίζουν σχεδιασμένα με κόκκινο χρώμα τα ρυθμισμένα και με σαφείς εμβαδομετρήσεις.

Link to comment
Share on other sites

 

Καλημερα

Θα ηθελα να ρωτηρω το εξης.

Εχω εκδοσει εγκριση αποπερατωσης αυθαιρετων τμηματων 4014 παρ 24 αρ17 , διαμερισματος Β οροφου που ειχαν κατασκευαστει ο φερων οργανισμος οι τοιχοποιιες και οι μηχανολογικες εγκαταστασεις και τωρα με την εγκριση θα συνεχιστουν οι υπολοιπες εργασιες(πλακακια, μπανια ,βαψιμο).Το ερωτημα ειναι αν προβλεπεται να ερθει ο ελεγκτης δομησης και σε ποιο σταδιο, δεδομενου οτι στις διαταξεις για εγκριση αποπερατωσης αυθαιρετου δεν το αναφερει.

Link to comment
Share on other sites

Μα για τον υπόλοιπο όροφο η ηλεκτροδότηση γίνεται σύμφωνα με τα παλιά (Υ.Δ μηχανικού ή αυτοψία Πολ/μίας)

Υπόψη επίσης ότι αν και εκείνος (ο υπόλοιπος όροφος) δεν είναι αποπερατωμένος και η ο.α έχει λήξη (χωρίς να αναθεωρηθεί επ' αόριστο) πρέπει να κάνεις αναθεώρηση της ο.α

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Φίλε ΚΑΝΑ, η νέα, ομολογουμένως άψογη φωτογραφία, είναι για να σου θυμίζει τις ελεύθερες ώρες που θα έχεις ως συνταξιούχος;;;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.