Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απευθείας αναθέσεις 4178/13...το καραγκιοζιλίκι !!


nik

Recommended Posts

Δεν είναι έτσι ρε Τέρρυ. Σαν πιο ειδικοί επιστήμονες λένε, "βάζεις αυτό", δεν βάζεις αυτό κοκ. Μα το θέμα είναι αλλού, μια Δημόσια δουλειά που προκυρήσει μια εταιρία του Δημοσίου, επιτρέπεται να δίνεται με απαυθείας ανάθεση?

Και αν ναι, λένε με έρευνα αγοράς. Πόσους ρωτήσανε?

Πήρε κανείς πρέφα τίποτα?

Γιατί άμα ρωτάς τον κουμπάρο, τον μπατζανάκη και τον κολλητό...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 28
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μεχρι 20000Ε μπορει  να δωσει απευθειας αναθεση για συμβουλο εργου.

Ομοιως και μεχρι 30% επι της ελαχιστης αμοιβης για την κατηγορια ΜΕΛ Α , μπορει να δωσει απευθειας αναθεση μελετης.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Άρτσυ ναι έχει μία επιστήμη αλλά όχι για 20 χιλιάρικα!!! Και αν ναι όχι με απευθείας ανάθεση γιατί αν γίνονταν διαγωνισμός τα 20 χιλιάρικα θα γινονταν 5 σίγουρα ! Η ρύθμιση 4178 είναι μία φτηνή τεχνογνωσία δεδομένου ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μηχανικών την γνωρίζει. Δεν είναι εξειδικευμένη γνώση να πληρωθεί καλά. Άλλο να δώσεις απευθείας ανάθεση π.χ. σε έναν καθηγητή την σεισμική μόνωση ενός μουσείου, εκεί λες εντάξει.

 

Τέλος πάντων το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Όλοι δίκαιο έχουμε. Την έρευνα αγοράς την έκανε η τροχαία Ναυπάκτου για άλλο έργο όχι για αυτό που συζητάμε με την ΕΥΔΑΠ.

Link to comment
Share on other sites

Τεχνική υποστήριξη μπορεί να είναι και οι εμβαδομετρήσεις, τοπογραφικά κλπ εργασίες πεδίου.......

Link to comment
Share on other sites

παίδες τώρα  τα βλέπουμε γιατί υπάρχει η διάυγεια και το νετ....

 

όλοι αυτοί οι κομματικοί στρατοί  τόσα χρόνια και ακόμα και τώρα από νεολαίους πως συνητρούνταν?

με τέτοια εργάκια και αναθέσεις....

μελέτη για 2000 ευρώ  + φπα  για αν πρέπει να φτάσει ο ηλεκτρικός στον αγιο στέφανο, αν οι αριστερές στροφές πρέπει να κοπούν....

και όπωςλέει ο τερυ μέχρι 20000 τα χαρίζουν ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ......τοχαμε ξανασυζητήσει όταν έγινε επιχείρηση το παράκτιο μέτωπο....που για σχεδιασμό σήματος πλήρωσαν αν θυμάμαι καλά  13.000 ευρώ...

 

ήδη άκουσα οτι συνάδελφοι βολευτηκαν στην περιφέρεια με αντίστοιχα..........εγώ που έτρεξα εγω που ίδρωσα εγώ που κούναγα δέκα δέκα τις σημαίες να μην πάρω κάτι για τον κόπο μου?

Link to comment
Share on other sites

Δείτε εδώ την ημερομηνία της απ' ευθείας ανάθεσης (28-6-13) όταν ο Ν 4014 ήδη είχε λήξη στις 30-5-13

 

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%9B4%CE%A9%CE%A99%CE%A4-%CE%A1%CE%920?inline=true

 

 

 

και εδώ η απόφαση τροπ/σης προϋπολογισμού  για να πληρωθεί

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%95%CE%9D%CE%97%CE%A99%CE%A4-%CE%9F%CE%985?inline=true

 

εδώ μια άλλη στον ίδιο 

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%924%CE%A39%CE%A99%CE%A4-%CE%9869?inline=true

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Επειδή δεν θέλω να ανοίξω άλλο θέμα και το θέμα είναι πάλι λίγο περίεργο...Δείτε έναν ανοιχτό (?) διαγωνισμό που προκήρυξε το ΤΑΠΙΤ (ταμείο πρόνοιας ιδιωτικού τομέα). Ο διαγωνισμός είναι μελέτη στατικής επάρκειας του κτιρίου του ΤΑΠΙΤ στην Ακαδημίας 58 στο κέντρο της Αθήνας. Και ενώ λες όλα καλά και όλα ωραία.....ξαφνικά βλέπω αυτό :

 

 

.....ΠΡΟΚΗΡΥΣΕΙ Πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό, για την εκπόνηση στατικής και δυναμικής μελέτης με σκοπό την αναβάθμιση της σεισμικής αντοχής του κτιρίου επί της οδού Ακαδημίας 58 στην Αθήνα, συνιδιοκτησίας ΣΑΠΙΣ-ΕΟΠΤΤ προϋπολογισθείσας δαπάνης «15.000,00»€, συμπεριλαμβανομένου Υ.Π.Α., (23% σήμερα) και όλων των νόμιμων κρατήσεων, με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή, με δικαίωμα συμμετοχής εταιρειών που είναι εγγεγραμμένες στον πίνακα Α της ΕΔΕΚΣ-ΑΕΠΕΤ. (!)

 

ΑΡΘΡΟ 6 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ      Στα φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία έχουν πιστοποιηθεί και είναι εγγεγραμμένα στον Πίνακα Επιλογής Εταιρειών Αξιοποίησης και Διαχείρισης Ακινήτων των Υορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της ΕΔΕΚΣ Α.Ε.Π.Ε.Τ. και έχουν λάβει πιστοποίηση για την κατηγορία Α περί της αξιοποίησης ακινήτων.

 

Τι είναι αυτό το μητρώο ? Μερικές μεγάλες εταιρίες real estate. http://www.edekt.gr/mitroo.html

 

Δηλαδή θα σε βρει εσένα (με γνωριμία φυσικά) η εταιρία real estate, θα δώσεις σκοτωμένη προσφορά σε αυτήν και η εταιρία θα λάβει τον άερα αφού αυτή θα καταθέσει προσφορά ! Ωραίο...?!!

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

... Ολα αυτα σε αντίθεση με τα ΠΕΑ σε ανάλογες περιπτώσεις που το δημοσιο έβγαζε προκυρηξη σκοτώνοντας τις τιμες. Το ίδιο ειχαν κανει και συνάδελφοι που ειχαν δωσει προσφορές! Θυμάστε τιποτα;;;

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που το ξαναβλέπω....

 

Δηλαδή δεν μπορούν να πάνε κατευθείαν σε μία τεχνική εταιρία ?! Πρέπει να πάνε πρώτα στην μεγάλη εταιρία διαχείρισης ακινήτων.

 

 

σ.1

 

Έχοντας υπόψη....

 

2. Την υπ’ αριθμ. πρωτ. Β1/7/26585/5172/9.11.11 Εγκύκλιο της ΓΓΚΑ, σύμφωνα με την οποία οι Υ.Κ.Α. υποχρεούνται να αναθέτουν τα έργα και τις εργασίες σε εταιρείες διαχείρισης και αξιοποίησης ακινήτων, οι οποίες περιλαμβάνονται σε πίνακα επιλογής που καταρτίζεται με ευθύνη της ΕΔΕΚΣ ΑΕΠΕΤ. 

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

Μισό να καταλάβω κάτι.

 

Το Δημόσιο γιατί να κάνει οποιαδήποτε διαδικασία να νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα του; Για να πληρώσει το πρόστιμο στον εαυτό του; Μήπως βάζουν και το πρόστιμο σε δόσεις;

 

Ένας νόμος, ένα άρθρο "όλα τα ακίνητα του Δημοσίου είναι νόμιμα εκεί και ως έχουν με αποτύπωση του στερεού τους σε ένα σκαρίφημα. Την αποτύπωση την κάνει η εκάστοτε Τεχνική Υπηρεσία" .Τέλος.

 

Μου διαφεύγει κάτι ή έχουμε τρελαθεί εντελώς; :shock:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.