Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγορά ηλιακού θερμοσίφωνα


Recommended Posts

Σκεφτομαι για ανοξειδωτο. Στην περιοχη μου εχουμε υπερχλωριωση στο νερο του δικτυου. Υπαρχει περιπτωση να εχω προβλημα λογω της χημικης αντιδρασης που γινεται?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 88
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σε περιπτωση δυτικου προσανατολισμου, γνωριζουμε τις απωλειες % που εχει σε σχεση με νοτιο προσανατολισμο?

 

Χοντρικά θα πάρεις περίπου  15-18%  λιγότερη ενέργεια συνολικά για όλο το χρονο.

 

Αλλά αυτό κανονικά πρέπει να υπολογιστεί, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις επιμέρους παραμέτρους και χρήσιμοποιόντας κάποια μεθοδολογία υπολογισμού (π.χ. f-charts)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 years later...

Η επιλογή στον ηλιακό αν τον θέλεις για καμιά 20ετία τουλάχιστον να μην ασχοληθείς είναι inox μπόιλερ ασυζητητι.Δεν δίνουνε τυχαια όλες οι εταιρείες διπλάσια εγγύηση.

Link to comment
Share on other sites

Σε μερικές περιοχές το Inox αντέχει "για πάντα" χωρίς πρόβλημα αλλά σε κάποιες περιοχές με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο νερό (όπως χλωρίδια) σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που πιάνουν οι ηλιακοί το ανοξείδωτο μπορεί να τρυπήσει εξαιρετικά γρήγορα. Οι κατασκευαστές τα ξέρουν αυτά για αυτό και η εγγύηση έχει πάντα όρους.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα σας, 
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ηλιακό θερμοσίφωνα (για 3 άτομα - 160 λίτρα) και στο κατάστημα που πήγα μου πρότεινε τον Ηλιοακμή 160 λίτρα με 2,62 τ.μ. επιφάνεια συλλέκτη, διπλής ενέργειας με 735 ευρώ. Όταν είπα ότι θα ήθελα κάτι σε πιο φθηνό, μου πρότεινε τον Solarnet 160 λίτρα με 2,50 τ.μ. επιφάνεια συλλέκτη, διπλής ενέργειας, με 583 ευρώ, λέγοντάς μου παράλληλα ότι είναι ίδιας ποιότητας και προδιαγραφών, αφού κατασκευάζεται από το ίδιο εργοστάσιο (Ηλιοακμή), μάλιστα μου το έδειξε και στο site της Ηλιοακμής (http://www.helioakmi.com/el/products...prosfores.html). 

Θα ήθελα τη βοήθειά σας και τη γνώμη σας... ισχύει αυτό που μου είπε ο πωλητής; Να προχωρήσω στην αγορά του Solarnet ή να περιμένω μέχρι τον επόμενο μήνα που θα έχω τα χρήματα για να αγοράσω τον Ηλιοακμή; Αυτό που θα ήθελα να ξέρω είναι αν είναι ίδιας ποιότητας οι δύο αυτοί ηλιακοί και αν η μικρή διαφορά (0,12 τ.μ.) των συλλεκτών είναι κάτι σημαντικό. 
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας (και ευελπιστώ και για τις απαντήσεις σας)...

Link to comment
Share on other sites

Στο forum δεν κάνουμε καλές ή κακές κριτικές για μάρκες προϊόντων.

Σίγουρα η χρηματική διαφορά θα δικαιολογείται από κάποια διαφορά σε ποιότητα.

Ψάξτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την εγγύηση για τα δύο προϊόντα, ή ζητήστε βοήθεια από κάποιο τεχνικό που δεν έχει σχέση με την εμπορική εταιρεία.

Τα 0,12 τ.μ. ελάχιστη επίπτωση σε απόδοση έχουν.

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.