Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 096 - Ν. 4495/17] Κατηγορία 3 αυθαιρέτων κατασκευών


Recommended Posts

Όπως σωστά σε οδήγησε ο Παύλος (+1) στην εξέταση των περιμετρικών διαστασεων της Ο.Ι (μία προς μία με το 5%),  φαίνεται ότι το όριο για την ένταξη στην ΚΑΤ.3 ήταν τα 6εκ. ενώ εσύ έχεις 18εκ !!  Επειδή δε πρόκειται για επέκταση σε χώρο (φωταγωγό) που ΔΕΝ μέτρησε στον Σ.Δ (άσχετα αν μέτρησε στην κάλυψη),  καταλήγεις να  έχεις  για τακτοποίηση την αντίστοιχη επιφάνεια με Υ.Δ χωρίς Υ.Κ .

  • Thanks 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Πράγματι με οδήγησε σε ΟΙ και σας ευχαριστώ και τους δυο σας. Το να εξετάζουμε κάθε επιμέρους διάσταση είναι ασφαλέστερη προσέγγιση , αν και είναι κρίμα στην συγκεκριμένη οικοδομή που δεν έχει άλλες αυθαιρεσίες.

Παρεμπιπτόντως, θυμάται κανείς αν οι ελάχιστες διαστάσεις των φωταγωγών όφειλαν να είναι καθαρές χωρίς σοβά και χωρίς διέλευση αποχετεύσεων; Δηλαδή κανονικά θα έπρεπε να δείχνει 1,25 διάσταση κτίστη στο εγκεκριμένο; Ρωτάω για να δω πώς θα υπολογίσω την ΥΔ.

Link to comment
Share on other sites

Οι διαστάσεις των σχεδίων της αδείας αφορούσαν υποχρεωτικά σε διαστάσεις ΚΤΙΣΤΗ όπως και οι διαστάσεις χώρων που εξαιρούνται του Σ.Δ (Η/Υ, φωταγωγοί, κ.λ.π) και αυτό αναφέρεται σαν βάση σύγκρισης και στο πρόσφατο αρ.81.2 του ν.4495/17. 

Άρα το 1,20μ του ΓΟΚ ΄85 αφορά στην απόσταση των ανεπίχριστων τοίχων.

  • Thanks 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα,

θα ήθελα την άποψή σας, σε αγροτεμάχιο υφίσταται αυθαίρετα μόνο μία ψησταριά χτιστή (τύπου bbq). Σε ποια κατηγορία του Ν.4495 να υπαχθεί για να μπορέσει να πάρει βεβαίωση; Να τονίσω πως δεν υπάρχει κτίσμα ώστε να μπορέσει να υπαχθεί στον Ν.4495/2017 αρ.30 παρ.1 περ. ιβ. 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν είναι βιαστικό , ρίξε μια ματιά εδώ      μηπως και μπορέσεις να το νομιμοποιήσεις με ΕΕΜΚ

Μόνο μια ψησταριά είναι;

Δεν έχει κάτι άλλο ;

Ένα υπόστεγο , κάτι τέλος πάντων...

Αν είναι τόσο βιαστικό βάλε 1ΛΠ.

Edited by karanus
Link to comment
Share on other sites

Anton_civeng ευχαριστώ! Θα το πάω έτσι αφού το προτείνεις και άλλωστε συμφέρει. Ελπίζω να γίνει δεκτό από την ΥΔομ όταν θα ελέγξουν την δήλωση.

Η γνώμη η δική μου πάντως είναι ότι αν και οι διαστάσεις που αποτυπώνονται στα οικοδομικά σχέδια ανέκαθεν νοούνταν ως διαστάσεις κτίστη, σε ορισμένες περιπτώσεις όπως αυτή των φωταγωγών, αλλά και των αντισεισμικών αρμών, οι ελάχιστες αποστάσεις θα έπρεπε να είναι καθαρές. Ο κτιριοδομικός στους φωταγωγούς δεν το διευκρινίζει (όπως π.χ. στην περίπτωση των κλιμάκων που αναφέρει "ελεύθερο" πλάτος), όμως η λογική υπαγορεύει ότι από τη στιγμή που το κενό προορίζεται για φωτισμό/ αερισμό δεν θα έπρεπε να μπορείς να έχεις 25 πόντους πέτρινη επένδυση εκατέρωθεν και να μειώσεις την καθαρή διάσταση κατά μισό μέτρο!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

θα ήθελα την γνώμη σας στο παρακάτω. Σε μονοκατοικία διώροφη πέρα από τις διάφορες μικρές παραβάσεις , έχει εγκατασταθεί αυτόνομο σύστημα θέρμανσης χωρίς να υπάρχει άδεια μικρής κλίμακας. Αυτό αποτελεί παράβαση και υπολογίζεται με αναλυτικό;

Link to comment
Share on other sites

Εχουμε κατασκευή στήριξης καμινάδας με δικτυωματάκι φορετό ύψους 3 μ. που ακουμπάει στην ταράτσα και έγινε χωρίς σκαλωσιά  . Μπορεί να μπεί κατηγορία 3 ή επειδή έγινε τώρα θέλει νομιμοποίηση με άδεια ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.