Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ορισμός Ημιυπαίθριου Χώρου


Recommended Posts

Αρα λοιπόν μου συνδέεις την έννοια του παταριού του ΓΟΚ 73 με την εννοια του εσωτερικού εξώστη του ΝΟΚ και δεν κάνεις το ιδιο με τους ΗΧ του ΓΟΚ και ΑΗΧ του ΝΟΚ που είναι στην ουσία το ίδιο πράγμα!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 489
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και οι δύο περιπτώσεις έχουν συνδεδεμένες έννοιες αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα ...

 

Και το πατάρι σου αν δεν είναι πατάρι ακριβώς κατά ΝΟΚ δε θα ληφθεί στο εξεταζόμενο 10% ... απλά μετά στο ΣΔ θα αφαιρεθεί γιατί κάποτε δε μέτρησε.

 

Οι στεγασμένοι 3Χ3 χώροι, στο παράδειγμά μου, είναι ΗΧ (3>2,5) αλλά δεν είναι ΑΗΧ (3=25%Χπερίμετρος<35%) ... απλά μετά στο ΣΔ θα αφαιρεθούν γιατί κάποτε δε μέτρησαν.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζεις λοιπόν ότι αν και οι υφιστάμενοι ΗΧ καλύπτουν τις προδιαγραφές των ΑΗΧ θα μετρήσουν και αυτοί στο σύνολο των ΑΗΧ και θα αφαιρεθεί το  εμβαδόν τους από το σύνολο των επιτρεπομένων ΑΗΧ, όπως και με το  υφιστάμενο πατάρι που καλύπτει τις προδιαγραφές του ΝΟΚ?

Link to comment
Share on other sites

Ναι. Με την έννοια ότι θα μπουν σε εξέταση μαζί με τους εξώστες για το 40% και το 20% μετά ...

 

Γενικά, για τις προσθήκες, ισχύει το εδάφιο α της παρ. 2 του άρθρου 23 :

Για τα κτίρια ή τα τμήματα των κτιρίων της παραγράφου 1, οι συντελεστές κάλυψης, δόμησης, όγκου και ύψη υπολογίζονται σύμφωνα με τον κανονισμό και τις πολεοδομικές διατάξεις που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής τους.

 

Όμως η παρ. 2 καταλήγει με το :

γ)   Διατάξεις του παρόντος νόμου (εξέταση του συνόλου των ΑΗΧ κατά NOK) που αφορούν στην κατασκευή στοιχείων που ορίζονται με τον παρόντα νόμο (ΑΗΧ) και δεν είχαν οριστεί κατά το χρόνο κατασκευής του υφιστάμενου κτίσματος (τότε που υπήρχαν μόνο ΗΧ), όπως είναι οι εσωτερικοί εξώστες (πατάρια), οι σοφίτες κ.ά., κατά την μελέτη της προσθήκης κατισχύουν (δηλ. σήμερα οι διατάξεις αυτές υπερισχύουν) των διατάξεων του εδαφίου α’ του παρόντος άρθρου (δηλ. του γενικού κανόνα ότι μετράει ότι μέτραγε τότε).

 

Εξαιρέσεις από την προηγούμενη λογική ορίζονται σαφώς στα ανάλογα σημεία. Όπως πχ. με το κλιμακοστάσιο υπάρχοντος που ενώ ανήκει στο γενικό κανόνα αφαιρείται.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μια απορια αγαπητοι συναδελφοι. Σε κτιριο του 1979 θελουμε σημερα να εκδοσουμε Ο.Α με το ΝΟΚ. Δεν εξαντλειται καθολου Σ.Δ αλλα δημιουργειται ενας ημιυπαιθριος χωρος. Στο κτιριο δεν εχουμε εξαντλησει καθολου απο το ποσοστο των ημιυπαιθριων κατα το παρελθον.

Μπορεί να υπολογιστει ΣΗΜΕΡΑ το ποσοστο των ημιυπαιθριων σημερα πανω στο συνολικο επιτρεπομενο του κτιριου?? 

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον θα ελέγξεις κατά ΝΟΚ τα στοιχεία της νέας άδειας (και προφανώς το σύνολο του κτιρίου) και βέβαια μπορείς.  Για λόγους ασφάλειας όμως, ίσως πρέπει να υπολογίσεις τους η/υ με βάση τη δόμηση της προσθήκης.

Σε κάθε περίπτωση, τον τελευταίο (και καθοριστικό) λόγο έχει η ΥΔΟΜ, αφού αυτή θα εγκρίνει το δ.δ.

Απευθύνσου πρώτα εκεί, και αν δεν σου απαντήσουν ξεκάθαρα, κάνε έγγραφη ερώτηση.  

Link to comment
Share on other sites

με την προσθήκη.

 

ο ΝΟΚ γράφει

% της επιφάνειας που επιτρέπεται να δομηθεί.

 

Άρθρο 11 Συντελεστής δόμησης/ 6. /α

 

και με ΓΟΚ πάντα ο υπολογισμός του ΗΧ και των εξωστών ήταν με την προσθήκη και όχι επι συνόλου απο το σύνολο της ιστορίας του κτιρίου (με άλλους όρους δόμησης κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.