Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α07] Δημόσια έγγραφα για απόδειξη παλαιότητας αυθαιρεσίας


Recommended Posts

Ναι εγώ το είπα, είμαι όντως απο την πλευρά του πωλητή. Η συνεννόηση που ανέφερα αφορά το τι θα τακτοποιηθεί (μη τακτοποιήσουμε κάτι που ο αγοραστής δε το θέλει έτσι κι αλλιώς -για την ψευτοαποθήκη στο μπαλκονάκι λέω). Πάει αυτό.

 

Ανεξάρτητα απο τη μορφή που θα πάρει η τακτοποίηση, εγώ με το συμβολαιογράφο του πωλητή και την αποδοχή κληρονομιάς τι σχέση έχω; Ας το έψαχναν πριν κάνουν αποδοχή. Αν υπάρχει κάποια σχετική υποχρέωση έχω χάσει κάποιο επεισόδιο. 

Edited by albert
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχω περίπτωση διαμερίσματος με ρύθμιση 4178 ημιυπαιθρίων χώρων οι οποίοι λίγο πρίν την αγοραπωλησία εισήχθησαν ως επιπλέον τμ στο Ε9, αλλά ο λογιστής για κάποιο λόγο έβαλε ημερομηνία 2013 αντί για 2002 που εκδόθηκε η Ο.Α. και έγινε και η ανέγερση της οικοδομής. Τροποποίηση πλεόν δεν γίνεται, μου είπε ο λογιστής, οτι είναι δήλωση η οποία σβήνεται μετα την αγοραπωλησία. Στο Ε9 του αγοραστή βέβαια έχει τη σωστή ημερομηνία με τα σωστα τμ. Μπορώ να χρησιμοποιήση το Ε9 του τωρινού ιδιοκτήτη?

Link to comment
Share on other sites

pavlo τα συμβόλαια έγιναν και το πρόστιμο πληρώθηκε ήδη από τους πωλητές. Τώρα εισάγω τα δικαιολογητικά σε δήλωση οριστικής υποβολής και είδα αυτό το τυπογραφικό λάθος (2013 αντί 2002) του λογιστή και αναρωτιέμαι αν μπορώ να εισάγω στο πεδίο που αφορά την παλαιότητα το Ε9 του νέου ιδιοκτήτη το οποίο αναγράφει σωστή ημερομηνία .

Edited by gtho
Link to comment
Share on other sites

H γνώμη μου είναι πως όχι. Η προηγούμενη ερώτηση μου είχε την έννοια της αποπληρωμής του προστίμου (το 70%) από το νέο αγοραστή, οπότε ουσιαστικά αλλάζοντας το όνομα ιδιοκτήτη στη δήλωση θα μπορούσες να ανεβάσεις το Ε9 του.

Όμως δε βλέπω να έχεις εναλλακτική λύση, άρα ίσως να το ανεβάσεις και να τεκμηριώσεις το πρόβλημα στην τεχνική έκθεση.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

H γνώμη μου είναι πως όχι. Η προηγούμενη ερώτηση μου είχε την έννοια της αποπληρωμής του προστίμου (το 70%) από το νέο αγοραστή, οπότε ουσιαστικά αλλάζοντας το όνομα ιδιοκτήτη στη δήλωση θα μπορούσες να ανεβάσεις το Ε9 του.

Όμως δε βλέπω να έχεις εναλλακτική λύση, άρα ίσως να το ανεβάσεις και να τεκμηριώσεις το πρόβλημα στην τεχνική έκθεση.

gtho

"pavlo τα συμβόλαια έγιναν και το πρόστιμο πληρώθηκε ήδη από τους πωλητές. Τώρα εισάγω τα δικαιολογητικά σε δήλωση οριστικής υποβολής και είδα αυτό το τυπογραφικό λάθος (2013 αντί 2002) του λογιστή"

----------

 απο τοσα  ματια περασαν αυτες οι δηλωσεις του Ε9  με την λαθεμενη ημερομηνια 

   μεχρι και τον συμβ/φο την ωρα της συνταξης του συμβολαιου....

και προσκομισθηκε πιστοποιητικο ΕΝΦΙΑ που τα εγραφε "ολα"... και μαλιστα εγραφε το αρχικο διαμερισμα με την σωστη παλαιοτητα και τον ΗΧ  αντι να τον προσθεσει στο αρχικο, τον εβαλαν σαν ανεξαρτητο χωρο....με δικη του παλαιοτητα. το 2013.....

 

[αμα ειναι να στραβωσει κατι....δεν σωζεται με τιποτε [νομος του  Μερφι]

 

αλλα καθε επομενος θεωρησε οτι το ειχε ελεγξει ο...προηγουμενος...

 

[παντως,   το Ε9 επρεπε να το ειχες στα χερια σου απο πριν και να ειχες δει την παλαιοτητα...]

 

Τωρα εισαι υποχρεωμενος να "ακυρωσεις" το μονο αποδεικτικο στοιχειο που ειχες περι παλαιοτητας. γραφοντας στις παρατηρησεις σου οτι

"εκ του ολου τροπου κατασκευης, της συνεχειας των ηλ/κών, πατωματων, παλαιοτητας πορτοπαραθυρων ..κρινω οτι ειχε κλεισει εξ αρχης..." [και οτι η ...κοπελλα του λογιστη ..ειχε μαλλωσει με τον ανεμνηστηρα της και τουτο και κεινο και το αλλο και απο προφανη παραδρομη εγραψε 2013 αντι 2003...]

 

συμφωνω με τον παυλο....δεν φαινεται να υπαρχει εναλλακτικη λυση

 

Αλλες γνωμες???

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν μπορείς να το πας με την συνέχεια της κατασκευής, γίνεται. Από την άλλη, ίσως αν έβρισκες άλλο έγγραφο φορολογικό (πχ ΕΝΦΙΑ σωστό) ίσως να ενίσχυε τον ισχυρισμό σου περί προφανούς παραδρομής, αν μπορούν να αλλάξουν αυτά, εφόσον δεν αλλάζει το Ε9.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αυθαιρετο προς τακτοποιηση δε φαινεται σε αεροφωτογραφια του 1978...παρολα αυτα ο ιδιοκτητης μου προσκομισε βεβαιωση απο ΔΕΗ που αναφερει οτι ρευματοδοτηθηκε το 1979 για πρωτη φορα χωρις να αναφερει τμ. απλα με παραπεμπει στον αρ λογαριασμου του (ο οποιος αναφερει και τα σωστα τμ.-υφισταμενα-προσφατος λογαριασμος)

Μπορω να το χρησιμοποιησω ως αποδεικτικο παλαιοτητας??

η να παρω νεα βεβαιωση που να αναγραφει τα τμ τα οποια δηλωθηκαν απο τοτε???

 

Το Ε9 του αναφερει ετος κατασκευης το 1946!!! απιθανο το βλεπω καθως απο τον  τροπο κατασκευης του δεν προκυπτει κατι τετοιο!

Link to comment
Share on other sites

Από όσο γνωρίζω η ΔΕΗ δίνει μόνο αποδεικτικό χρονολογίας ρευματοδότησης. Η επιφάνεια φαίνεται στο λογαριασμό, όπως είχε δηλωθεί τότε. Σπάνιο, έως αδύνατο, να βρεις ίδια επιφάνεια κτιρίου με την δηλωθείσα στη ΔΕΗ εκείνες τις εποχές.

Αν όμως μετά από καταμέτρηση βρίσκεις την ίδια επιφάνεια με την αναγραφόμενη στο λογαριασμό, τότε έχεις μια πολύ ισχυρή ένδειξη ότι πράγματι το κτίριο υφίσταται τουλάχιστον από το 1979.

Βεβαίως παίζει και το ενδεχόμενο να έγινε μεταγενέστερη δήλωση ιδιοκτήτη στη ΔΕΗ και να καταχώρησε την υφιστάμενη επιφάνεια για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζουμε, αλλά αυτό είναι πολύ σπάνιο να έχει συμβεί. Συνήθως γινόταν δήλωση λιγότερων τετραγωνικών.

Αν στο κτίριο δεν διαπιστώνεις διαφορετικές κατασκευαστικές φάσεις, τότε μάλλον ο ιδιοκτήτης λέει την αλήθεια. Ζήτησε του να δεις το Ε9 του. Εκει θα φαίνεται πως το δήλωνε μέχρι σήμερα (επιφάνεια). Θα τον βάλεις να κάνει διόρθωση με τη σωστή χρονολογία.και τότε μπορείς να προχωρήσεις με αποδεικτικό το Ε9 το οποίο βάσει εγκ. 4 μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως δημόσιο έγγραφο.

Αν έχεις αμφιβολίες αναζήτησε μεταγενέστερες αεροφωτογραφίες και θα το υπάγεις με δυσμενέστερη παλαιότητα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.