Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α23] Ειδικές διατάξεις (γενικά)


Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Γενικά η διάταξη αυτή αναφέρεται σε οικοδομικές άδειες που ήταν σε ισχύ την 28/07/11 και είχε ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός, αλλά δεν είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή και δεν είχε "κλείσει" η άδεια. Αυτοί πήραν "δώρο" τους ημιυπαίθριους ή όποια άλλη αυθαιρεσία μπορούν να κάνουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Να ρωτήσω κάτι και γω - δε το βρηκα ξεκάθαρα απαντημενο στα post με ενα γρήγορο ψαξιμο:

τελικά εκείνη η κουλή διάταξη του αρ. 23 για ειδικά κτίρια κλπ που είχαν άδεια λειτουργίας  και πανε προς εκδοση αδείας, για το παραβολο το σχετικό με την διατήρηση της αδειας λειτουργιας (5πλασιο του παραβολου του αρ.11! - στη θεωρητικη  περίπτωση που εξεταζω 2000 χ 5 =10000!!!), ισχύει γενικώς?

ή οπως καταλαβαινω την Εγκυκλιο 3, αναφερεται μονο σε περιπτωσεις αυθαιρετων με αμετακλητη δικαστικη αποφαση ή με πράξη της διοίκησης? & τι εννοεί πραξη της διοικησης? την επιβολη προστίμων? μια ανάκληση οικ αδείας? παλι μαντεψιες κανω.

 

και ποιος το ζητάει και πού πληρωνεται αυτό??

 

ΥΓ εν τω μεταξυ ο νομος μιλαει για το 5πλασιο, και μετα η Εγκυκλιος αναφερει οτι διατηρείται η αδεια λειτουργιας με πληρωμη του 10% του παραβολου αδειας λειτουργιας μονο? ως προκαταβολη εννοει?

 

Υπαρχει καποιος που έχει ιδεα για την εφαρμογη της παραπανω διάταξης?

Edited by sarcs
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχω ξαναδηλώσει ότι δεν έχω ασχοληθεί με τη νομιμοποίηση/τακτοποίηση αυθαιρέτων (περίεργο, έ; ) και, επομένως, δεν έχω εμπειρία στην εφαρμογή των σχετικών διατάξεων.

 

Φίλος, μου περιέγραψε το πρόβλημά του και το μεταφέρω εδώ ζητώντας βοήθεια. Έχει αυθαίρετο σε περιοχή εκτός σχεδίου (δίπλα στη Σχολή Ευελπίδων, που ανήκει διοικητικά στο δήμο Κορωπίου Αττικής), το οποίο χρησιμοποιεί ως βασική κατοικία. Υπέβαλε δηλώσεις με τους προηγούμενους νόμους αλλά και την 22/10/2013 με τις διατάξεις του ν. 4178/2013. Στη δήλωση ο μηχανικός του αναφέρει ότι η Δασική Υπηρεσία δεν του έδειξε το δασικό χάρτη της περιοχής και εκείνος, με βάση την έρευνα και μελέτη που έκανε, συνέταξε τη δήλωση, την κατέθεσε και ο ιδιοκτήτης (ο φίλος μου) καταβάλλει από τότε τις δόσεις (διάβασα όλες τις σελίδες της δήλωσης και το σχετικό τεχνικό σχόλιο).

 

Το πρόβλημα του φίλου αφορά στην ηλεκτροδότηση του αυθαιρέτου. Είχε ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες από την κατάθεση των δηλώσεων των προηγούμενων νόμων αλλά όλες οι προσπάθειες που έκανε αντιμετωπίστηκαν από τη ΔΕΗ αρνητικά, αν και έχει επεκτείνει το δίκτυό της στη συγκεκριμένη περιοχή και έχει ηλεκτροδοτήσει ακόμη και τα όμορά του αυθαίρετα. Στο φάκελό του περιλαμβάνεται αρκετή αλληλογραφία με τη ΔΕΗ, τα τελευταία χρόνια, Επειδή η ΔΕΗ αρνιόταν την ηλεκτροδότηση της κύριας κατοικίας του, παρά την επίδειξη της βεβαίωσης για τη σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, ακολούθησε τη συμβουλή του εισαγγελέα και απευθύνθηκε στη Δασική Υπηρεσία η οποία απάντησε, όπως ήταν αναμενόμενο, ότι η περιοχή είναι δασική.

 

Το ερώτημα είναι με ποιο τρόπο μπορεί ο φίλος να αντιδράσει στην αρνητική στάση της ΔΕΗ και να ηλεκτροδοτήσει την κατοικία του;

Link to comment
Share on other sites

Έμπλεξε ο φίλος σου. Η ΔΕΗ δε χαμπαριάζει τίποτα. Δεν ξέρω αν μπορεί να βγάλει άκρη μέσω της δικαστικής οδού. Σε δική μου περίπτωση, δε δίνει ρεύμα σε κατοικία εκτός σχεδίου επειδή βρίσκεται εντός του τμήματος ζώνης δουλείας γραμμών μεταφοράς υψηλής τάσης. Παρόλο που αναφέρεται στον 4178 ότι μόνο όσα ακίνητα βρίσκονται σε ζώνη γραμμών άνω των 150kV δεν έχουν δικαίωμα ένταξης και το δικό μου δεν ανήκει σ' αυτή την περίπτωση, εντούτοις η ΔΕΗ αρνείται επικαλούμενη τον τύπο δουλείας που δεν επιτρέπει κατασκευές. Δεν ξέρω αν μπορεί να βγει άκρη...

 

Στη δική σου περίπτωση, βέβαια, το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ο δασικός χαρακτήρας της περιοχής, οπότε βάση των απαγορεύσεων του 4178, το ακίνητο δεν έχει καν δικαίωμα ένταξης.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δεν έχω δει το δασικό χάρτη και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη πάνω στο θέμα του πόσο τμήμα του αγροτεμαχίου χαρακτηρίζεται ως δασικό.

Αυτό, όμως, που έχει σημασία είναι ότι ένας μηχανικός υπέγραψε τη δήλωση, το ΤΕΕ εξέδωσε τη βεβαίωση για τη σύνδεση αλλά η ΔΕΗ δεν ηλεκτροδοτεί το συγκεκριμένο κτίσμα, παρά το γεγονός ότι έχει ηλεκτροδοτήσει όλα τα γύρω.

 

Για το δικό σου πρόβλημα, έχω πρόσφατη ιστορία άλλου φίλου στον οποίο έστειλαν ειδοποίηση, μετά από 35 χρόνια (!!!), που έχει ανεγείρει με ΟΑ διώροφη οικοδομή σε οικισμό, μέσα στα όρια της δουλείας υψηλής τάσης. Είναι γεγονός ότι στο τοπογραφικό της ΟΑ δεν έχει δείξει ο μηχανικός τη γραμμή αλλά είναι δυνατόν να απαιτεί μετά από 35 χρόνια την αφαίρεση της στέγης επειδή το συνολικό ύψος της οικοδομής υπερβαίνει το επιτρεπόμενο από τη ΔΕΗ;

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Ξερεί κανείς τι γίνεται με τα παραχωρητήρια στο Βότση (Φοίνικα) Καλαμαριάς στην Θεσσαλονίκη; Αντιμετωπίζεται σαν κτίριο ΟΕΚ ή σαν ιδιωτικό  (απαιτεί τοπογραφικό εξαρτημένο, διάγραμμα κάλυψης). Σήμερα ανήκουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης/Διευθυνση Οικονομικου/Τμημα Δημ. Περιουσιας. 

Edited by krank
Link to comment
Share on other sites

αυτα δηλαδη αντιμετωπιζονται σαν ΟΕΚ, ασχετα αν δεν τα εχτισε ο ΟΕΚ. Το παραχωρητηριο του 1963 αναφερει Κεντρο Κοινωνικης Προνοιας/Ειδικη Υπηρεσια Στεγασεως. 

Edited by krank
Link to comment
Share on other sites

ειχαμε κανει  αυτη τη συζητηση με τον ιαμβλιχο πριν...

 

[εχει και το ΦΕΚ]... :smile:

 

http://www.michanikos.gr/topic/27757-Κοινόχρηστοι-χώροι-και-Ν4014/?p=543485

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.