Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α30] Παλιές δηλώσεις (Ν. 3843/10 & Ν. 4014/11) και Ν. 4178/13


Recommended Posts

Εάν προχωρήσεις όμως με συμψηφισμό λαμβάνονται υπόψη και στον αριθμητή της ΥΔ.

Ως προς την περίπτωσή σου δεν θα είχα πρόβλημα να θεωρήσω ως ρυθμισμένο με τον 3843 ότι ρύθμισε ο προηγούμενος συνάδερφος (όσο ακανόνιστο σχήμα και να έχει δώσει) και να εντάξω στον 4178 ότι απομένει.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

γεια σας

μια ερώτηση και απο μένα και ελπίζω να μην είναι εκτός θέματος

 

ν.3843/10: πελάτης μου ήθελε να ρύθμισει την κατασκευή παταριού στο βιοτεχνικό εργαστήρι του. Στην οικοδομική άδεια το εργαστήρι ήταν χωρισμένο στη μέση με τοιχοποιια σαν 2 εργαστήρια δίπλα-διπλα.

Μετά από απαίτηση της πολεοδομίας έκανα 2 φακέλους ρυθμίσεων παταριού για κάθε εργαστήριο (όπως δηλαδή ήταν στην άδεια και

όχι όπως ήταν στην πραγματικότητα)

 

Με πήρε τώρα ο πελάτης που θέλει να ανανεώσει την άδεια λειτουργίας και του ζητάνε παθητική και ενεργητική πυροπροστασία τα οποία θα περάσουν από την πολεοδομία και με ρωτάει αν θα έχει πρόβλημα και τι μπορεί να κάνει...

 

Ποια είναι η γνώμη σας θα έχει πρόβλημα στην ανανέωση της άδειας λειτουργίας αν απλώς η κάτοψη που θα πάει στην πολεοδομία αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση? Βεβαία το γεγονός οτι τα 2 εργαστήρια της άδειας έχουν γίνει ένα παραμένει.

 

Πρεπει να μπει πριν στον ν.4178/2013 ως διαφορετική διαμερισμάτωση ακόμα και αν δεν έχει αλλάξει το σχήμα από την άδεια? Και αν ναι συμψηφίζεται κάτι με αυτά που είχε δώσει στον 3843 για τη ρύθμιση παταριού?

 

ευχαριστώ

 

 

Link to comment
Share on other sites

συγνωμη για την καθυστέρηση

 

αν θυμάμαι καλά γιατι έχουν περάσει και τρία χρόνια νομίζω πως ναι, αλλά δεν είμαι και σίγουρη

Link to comment
Share on other sites

Τότε ναι, χρειάζεται υπαγωγή στον 4178 για τη παράβαση της διαμερισμάτωσης με 500 ευρώ παράβολο (το οποίο δεν συμψηφίζεται με όποιο πρόστιμο είχε πληρωθεί κατά τον 3843).

Εάν διαπιστωθούν και άλλες μη ρυθμισμένες αυθαιρεσίες, τότε το υπερβάλλον ποσό των 500 του παραβόλου μπορεί να συμψηφιστεί με τα ήδη πληρωμένα.

 

Εάν όμως δεν υπάρχουν διακριτές οριζόντιες ιδιοκτησίες, μπορεί το όλο θέμα να τελειώσει ανώδυνα λόγω "εσωτερικής διαρρύθμισης" που δεν αποτελεί παράβαση κατά τον 4178.

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

στο νόμο λέει οτι διαμερισμάτωση γίνεται όταν έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχανολογικών εγκαταστάσεων, αν δεν έχει γίνει τροποποίηση μήπως το ρυθμίζω σαν παράβαση με αναλυτικό?

 

στο συμβόλαιο αγοράς είναι όντως σαν 2 εργαστήρια ξεχωριστά και  μετά έριξε αυτός την κοινή τοιχοποιία και τα ένωσε και έκανε επιπλέον το πατάρι το οποίο ρυθμίστηκε με το ν.3843. Απλώς με τη λέξη "διακριτές" με μπέρδεψες λιγάκι. Το συμβόλαιο αγοράς εννοείς ή κάτι άλλο?

 

ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

Λέγοντας "διακριτές" εννοώ εάν ο κάθε ένας χώρος έχει δικά του χιλιοστά στη σύσταση και κατ' επέκταση στους σημερινούς τίτλους.

 

Ως προς τη διαμερισμάτωση είτε το ρυθμίσεις με αναλυτικό είτε επιλέγονταςτο ανάλογο ειδικό πεδίο στη φόρμα δεν υπάρχει διαφορά στο πρόστιμο.

Το σωστό όμως είναι να σημειωθεί το "διαφορετική διαμερισμάτωση" εφόσον είναι η μοναδική παράβαση στη δήλωση.

Τα μηχανολογικά δεν παίζουν ρόλο στο τρόπο δήλωσης της παράβασης.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σε περίπτωση που έχει πληρωθεί μόνο το παράβολο στο νομο 3843 και τίποτα άλλο , κατα την ένταξη του ακινήτου στο νομο 4178 αφαιρείται το παραβολο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.