Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στο στόχαστρο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή οι ισχυρισμοί για μεγάλη εξοικονόμηση ενεργειας από διάφορες συσκευές θέρμανσης


Engineer

Recommended Posts

Εκτός από τα προφανή, να προσέχετε και το CE που έχει η κάθε συσκευή.

 

Άλλο το CE της ευρωπαϊκής ένωσης και άλλο των κινέζικων εξαγωγών.

CE_marks.jpg

 

Προφανώς τα προϊόντα με το δεύτερο CE μπορεί όντως να έχουν "μεγάλη βελτίωση" στα χαρακτηριστικά τους επειδή οι μετρήσεις δεν γίνονται απαραίτητα στις ίδιες συνθήκες. Άλλη απόδοση έχει μια αντλία θερμότητας με θερμοκρασία περιβάλλοντος 10°C και άλλη με -15°C.

JUMBO

Link to comment
Share on other sites

Καλά κάνουν ρε παιδιά. Βγαίνουν διάφοροι και επικαλούνται διάφορα , χρησιμοποιώντας βαρύγδουπους η παραπλανητικούς επιστημονικοφανείς όρους και όποιον πάρει ο χάρος. 

Θυμίζω την περίπτωση κάποιων που διαφήμιζαν κάτι  εξωφρενικά COP "πιστοποιημένα" από διάφορα ινστιτούτα του εξωτερικού.

 

Οταν συνάδελφος άνοιξε αλληλογραφία με ένα τέτοιο ινστιτούτο για να δει τι παίζει πήρε την απάντηση 

 

"οι μετρήσεις διεξήχθησαν σε μη πιστοποιημένο πεδίο και το πρωτόκολλο της δοκιμής περιέχει μόνο αποτελέσματα μετρήσεων συσχέτισης θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας για τον χρόνο μέτρησης και δεν επιβεβαιώνεται ότι ο "εξοπλισμός" έχει δοκιμασθεί κατά τα πλήρη πρότυπα υπολογισμού του COP. Για τον λόγο αυτό, η αναφορά της δοκιμής δεν περιέχει καθόλου πληροφορίες περί προτύπου που ακολουθήθηκε κατά την δοκιμή."

 

Σε απλά ελληνικά => ΜΟΥΦΑ η πιστοποίηση.

 

Αυτά όμως δεν τα διαβάζει ο κάθε πολίτης (αλλά και να τα διάβαζε δεν θα καταλάβαινε). Βλέπει μόνο ένα τεράστιo COP ""με πιστοποίηση" και πέφτει στην λούμπα.

 

Αυτά  και άλλα παρόμοια πρέπει να τα εντοπίζει το κράτος και να τα κόβει μαχαίρι.

 

Για μένα λοιπόν είναι προς την σωστή κατεύθυνση η πρωτοβουλία αυτή.

 

ΥΓ. vlassis13 όσο για το αν τσιμπάνε οι καταναλωτές , εδώ τσίμπησε ολόκληρο σχολείο πέρυσι...

Και τι βάλανε???

Προφανώς πέταξαν το πετρέλαιο, αλλά τι καίνε τώρα???

Μην μου πεις ότι βάλανε υβριδικές σόμπες!!!

Λες να βάλανε ηλεκτρική θέρμανση δαπέδου???

Λες να βάλανε υπέρυθρα πάνελ οροφής, για καλύτερη απόδοση στο μάθημα (με ζεστό-microwave κεφάλι)???

Link to comment
Share on other sites

Εκατό μπράβο στην ΓΓΚ και άλλα 1000 αν εκτός από ανακοίνωση προβεί και στους απαραίτητους ελέγχους και αποκαληφθούν επιτέλους τα λαμόγια...

Link to comment
Share on other sites

'Οσοι προπαγάνδα και να κάνουν τα ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους ο κόσμος πάρει δεν θα βάλει πετρέλαιο σε αυτή τη τιμή...

 Ας το βράσουν κι ας το πιούνε και φέτος...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Επειδή μιλάς για εξοικονόμηση χρημάτων, υπολόγισε και τα έτη απόσβεσης του αρχικού κόστους και στη συνέχεια ξαναυπολόγισε το ποσοστό βάσει των τιμολογίων μετά από αυτά τα έτη (αν ξέρεις πόσο θα είναι οι τιμές τότε).

 

Επίσης μπορείς να αφαιρέσεις από το αρχικό κόστος τη διαφορά κόστους συντήρησης για αυτά τα έτη απόσβεσης και έπειτα να την υπολογίζεις και αυτή στην εξοικονόμηση χρημάτων.

 

Αλλά ξαναλέω το σημαντικό είναι η διαφορά κόστους πετρελαίου/ΔΕΗ μετά από κάποια χρόνια. (αν υπάρχει ΔΕΗ...)

Το αρχικό κόστος της εγκατάστασης (7000Ε) έχει ήδη αποσβεστεί από την πρώτη χρονιά, καθώς εργάζεται και για ψύξη το καλοκαίρι.

Τροφοδοτεί 6 FCUs οροφής, για τα οποία έπρεπε να πληρώσω άλλα 4000Ε για το καλοκαίρι. Και μιλάμε για σύστημα νερού, με μία εξωτερική μονάδα που δεν επηρεάζει την αισθητική του διαμερίσματός μου, μιας και τοποθετήθηκε στο μπαλκονάκι της κουζίνας. Υποστηρίζει και τα Ζ.Ν.Χ. σε boiler τριπλής ενέργειας, ως δεύτερη πηγή.

Όσο αφορά τη συντήρηση, πλένω μόνος μου τα φίλτρα γραμμής και των FCUs και μετά από ένα χρόνο έχω πληρώσει σε συντήρηση το απόλυτο μηδέν.

Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα είναι αυτό που παρουσιάζεις στην τελευταία σου φράση και σε ευχαριστώ που το τονίζεις.

Όταν δηλαδή θέλω, τοποθετώ δίπλα του μια επίτοιχη μονάδα φυσικού αερίου και καθορίζω εγώ πρωτεύουσα και δευτερύουσα πηγή, από ποιά θερμοκρασία και κάτω να ανοίγει ο λέβητας αερίου κ.τ.λ.

Όσο για το Μετσόβιο, επειδή γνωρίζω από μέσα, μιας και ασχολήθηκα επισταμένως σε θέματα ενέργειας, δεν τους συμφέρει να γράψουν κάτι άλλο.

Πληρώνονται από ερευνητικά προγράμματα για αυτές τις "μελέτες" και ό,τι έχει σχέση με βιομάζα, πέλετ, απορρίμματα, λέβητες κτλ είναι respect, γιατί από εκεί πληρώνονται. Υπάρχει περίπτωση το Μετσόβιο να κατασκευάσει αντλία θερμότητας με COP 7 στους 0 βαθμούς?!?! Με τι μέσα? Και η CARRIER, DAIKIN κτλ που σφύριζαν αδιάφορα? Ας σκεφτόμαστε και λιγάκι...

Η αυτορύθμιση της αγοράς, αυτή την έννοια έχει. Όχι να πουλά ο κάθε κατσαπλιάς ό,τι να'ναι, αλλά το να πουλήσει 2 σόμπες κάποιος αλμπάνης, καλό είναι για τους μηχανικούς. Ξέρεις πως έρχονται μετά μαζεμένοι και ρωτάνε και δεν κάνουν τους έξυπνους...

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν είναι όντως 94%, αλλά ο συνάδελφος παραπάνω αναφέρει ότι είναι και περισσότερες οι ώρες θέρμανσης, τα 2000 € αντιστοιχούν σε 3ωρη ημερήσια θέρμανση, ενώ τα 960 σε 24ωρη ημερήσια θέρμανση.

 

 

και εγώ πέρυσι έκαψα 200€ πετρέλαιο, και το είχα 24 ώρες αναμμένο

(απλά δε σας λέω που είχα τον θερμοστάτη :D )

εντάξει, ειλικρινά το θέμα με έχει κουράσει

θα μας διαβάζουν και θα λένε ότι οι μεν πουλάνε αντλίες και οι δε λέβητες

απλή θερμοδυναμική είναι, για να τελειώνει το θέμα

υπολογίστε θερμογόνο δύναμη πετρελαίου, έναν τυπικό β.α. απόδοσης λέβητα, μία μέση τιμή λίτρου και βρείτε τι ενέργεια παίρνετε με 1 €

μετά υπολογίστε το ίδιο με μια αντλία με ένα μέσο COP 3, βρείτε και την τιμή της κιλοβατώρας, και βρείτε πάλι τι ενέργεια παίρνετε με 1 €

εγώ το είχα κάνει πέρυσι, και έβγαζα κάτι λιγότερο από 3, δηλαδή π.χ. για 1 € πετρελαίου, πληρώνεις 0,35~0,40 € ρεύμα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, με βάση τις τρέχουσες τιμές

όχι όμως 94%

Edited by AristidisZ
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, με βάση τις τρέχουσες τιμές

όχι όμως 94%

Αν υπολογίσεις και την υπερδιαστασιολόγηση και το κλέψιμο του πετρελαιά και του διαχειριστή, θα το βρεις. Είμαι σίγουρος.

Όσο για το θερμοστάτη, όπως το δούλεψες, είμαι σίγουρος ότι δεν είχες θέρμανση σε όλο το διαμέρισμα, εκτός και μιλάμε για γκαρσονιέρα.

Τα δικά μου νούμερα είναι για σπίτι 150τμ κάπου στα βόρεια της Αττικής.

Link to comment
Share on other sites

μα δε γίνεται από το 60% να πάω στο 95, τι να λέμε τώρα...

γιατί δε κάνει κάποιος τον μαθηματικό τύπο ;

Link to comment
Share on other sites

καποιοι δεν καταλαβαινουν και τι σημαινει ποσοστο μειωσης...

 

94% πρακτικα σημαινει σχεδον μηδενισμος.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Για αυτό έχει σημασία να διαβάζουμε σωστά αυτά που γράφει η Γ.Γ.Κ.!!!

Υπάρχουν πολλοί αλμπάνηδες στην αγορά.

Ενημερωτικά, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν συστήματα γεωθερμικά, συμπαραγωγής ή ακόμα καλύτερα σε συνδιασμό, που μπορούν να πετύχουν κι εξοικομόμηση 99%. Το πώς και το τι δεν θα το μάθουμε στο michanikos.gr αλλά στο γραφείο κάποιου μηχανικού που το έχει ήδη εγκαταστήσει κι αφού πληρώσουμε και την επίσκεψη.

Όπως πάμε στο γιατρό προληπτικά και πληρώνουμε ενώ δεν έχουμε τίποτα, έτσι ισχύει και σε αυτά τα συστήματα. Μην περιμένετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το σίγουρο είναι ότι όποιος το έχει εγκαταστήσει, το έχει μετρήσει σε πραγματικές συνθήκες, ένα τέτοιο σύστημα, οπότε δεν έχει την ανάγκη της πιστοποίησης από κανέναν. Και η εξοικονόμηση έχει να κάνει με το σύστημα αναφοράς, με τι συγκρίνεται το τελικό σύστημα.

Εδώ φτιάξαμε λέβητα με απόδοση 107% και αντλία γεωθερμική με 700%, σάς προβληματίζει πόσο εύκολα το 60-70% γίνεται 94%???

Κοιτάξτε σε όλα τα site των εισαγωγικών εταιριών και θα δείτε νούμερα 80-85-90 και με πιστοποίηση.

Η DAIKIN στη διαφήμιση που "παίζει" τώρα μιλάει για 60% και η CLIMAVENETA για 80%. Βγάζετε άκρη? Μόνο ο πελάτης πιστοποιεί την εξοικονόμηση.

Και το ΜΕΤΣΟΒΙΟ πιστοποιεί, αλλά δεν λέει πως θα θερμάνουμε μια γκαρσονιέρα 40τ.μ. με φυσικό αέριο. Υπάρχει επίτοιχη μονάδα 6kW ή αντίστοιχος λέβητας συμπυκνωμάτων για το πετρέλαιο? Συκρίνει συστήματα για περιοχές Αθήνας και μόνο και διαμερισμάτων άνω των 120τ.μ. Για ψαχτείτε λιγάκι...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.