Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έρευνα της Guardian για τα ευτυχισμένα επαγγέλματα. Πρώτοι οι μηχανικοί


Engineer

Recommended Posts

οι μηχανικοι ναι ειναι χαρουμενοι, αλλα εμεις δεν κανουμε την δουλεια του μηχανικου, νομιζουμε οτι ειμαστε, αλλα δεν ειμαστε μηχανικοι. Ειμαστε φοροεισπρακτορες / διεκπαιρεωτες γραφειοκρατικων διαδικασιων. Φτιαχνουμε excelακια και word. Κι αμα λαχει παμε στην τραπεζα να αποδωσουμε κρατησεις και εισφορες. Οταν καθεσαι 2 ωρες στην ουρα στην τραπεζα πως να μην εισαι ευτυχισμενος που εισαι μηχανικος, τωρα που καλοκαιριαζει θα γλυτωνεις την ζεστη με το ερ κοντισιον της τραπεζας :grin:

Edited by Paul_Mix
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 23
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν μας λέει κάτι καινούργιο ο Γκάρντιαν: " Κατασκευάζειν και Χαίρειν " το βιβλίο του Αθ. Ρουσόπουλου το 1936!

 

Όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες αυτοί..κλπ :smile:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι για τα συναισθήματά σας συνάδελφοι...ομοίως νιώθω και εγώ.....είναι όντως ωραίο να νιώθουμε έτσι κάτω από αυτές τις συνθήκες που ζούμε...αυτό σημαίνει ότι αγαπάμε αυτό που κάνουμε άρα έχουμε πάθος για την δουλειά μας που είναι ένα βασικό συστατικό για την προοπτική που ελπίζουμε...!

Link to comment
Share on other sites

Το αρθρο ειναι μαλλον κακη μεταφραση ή αρθρο "ερευνα" επιπεδου σταρ τσανελ, στα ορια του τρολλαρισματος δηλαδη.. οχι τοσο για τους μηχανικους οσο για το επάγγελμα του προσωπικου βοηθου και του κηπουρου , ναι το να σου δινουν 5ευρω την ωρα για να κλαδευεις δεντρα ή να τρεχεις να κλείνεις εισιτήρια και ξενοδοχεια δεν το βλεπω και πολυ legit επιχειρημα..

 

Κατα τα αλλα αν δεν εχει καποιος φετιχ με την ασπρη ποδια του γιατρου , θεωρω το επαγγελμα του μηχανικου (ειδικα μηχανολογων και ηλεκτρολογων που αν βαρεθουν λενε με λιγη τυχη και ενα αντε γεια και αλλαζουν βιομηχανια/τομεα) αρκετα πιο ενδιαφερον και ως πακετο και ως αντικειμενο

Edited by lefe
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εχοντας ζήσει και πιό παλιές εποχές , συμφωνώ με το δημοσίευμα . Τις εποχές που το να πας υπαξιωματικός στο ναυτικό , αντί γιά αξιωματικός ΕΝ , δεν ήταν επιθυμητό . Τις εποχές που οι Ελληνες οικοδόμοι , αισθάνονταν ευτυχείς και μάγκες που τα έβγαζαν πέρα σε δύσκολες δουλειές . Τις εποχές που είχαμε ναυπηγεία , υφαντουργίες , εργοστάσια ηλεκτρολογικού υλικού , λευκών συσκευών και πολλές δουλειές ακόμα που δούλευαν μηχανικοί και τεχνίτες , χαρούμενοι και ευτυχείς γιατί έφτιαχναν προιόντα και είχαν δουλειά . Εστω και δασμοβίωτη , όπως ήταν όμως όλοι τότε διεθνώς .

 

Οταν όμως έγινε στόχος , ένα οποιοδήποτε πτυχίο και βόλεμα στο δημόσιο , όλα αυτά έγιναν παρελθόν .

 

Μετά ευτυχισμένος ήταν ο ΔΥ με τα δύο σακκάκια . Ενα που φόραγε και ένα που κρέμαγε πάνω από το γραφείο του , γιά να φαίνεται ότι κάπου εκεί ήταν γιά δουλειά της υπηρεσίας :mrgreen:

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλό είναι να τονίσουμε βέβαια (και όχι ως παρηγοριά για εμάς) πως η έννοια του Engineer στο Ηνωμένο Βασίλειο δε νοείται στα στενά πλαίσια και αντικείμενο εργασίας που εμείς έχουμε στο μυαλό μας (ή το έχουμε και απλά το παραβλέπουμε).

Link to comment
Share on other sites

Καλά μάλλον μούφα μου φαίνεται η έρευνα.

 

Άλλη έρευνα που είχα δει παλαιότερα έλεγε οτι τα επαγγέλματα υγείας με πρώτους τους νοσηλευτές είναι το Νο.1 επάγγελμα με τις περισσότερες πιθανότητες για κατάθληψη. Και δεν διαφωνώ κιόλας έχοντας περάσει αρκετά μέσα σε νοσοκομεία. Τώρα μας λένε οτι το 3ο πιο ευτυχισμένο επάγγελμα είναι οι νοσοκόμες.

Link to comment
Share on other sites

Λίστα με τα πιο δυστυχισμένα επαγγέλματα υπάρχει? Θα βοηθούσε στο να κάνουμε τη σύγκριση.

 

Κατ αρχάς, αναφέρεται σε ανθρώπους που όντως κάνουν τη δουλειά που λέει ο τίτλος τους, σε αξιοπρεπές περιβάλλον και με αξιοπρεπή αμοιβή. Όχι απλήρωτους εφημερεύοντες σε νοσοκομεία υπό διάλυση, ούτε ανασφάλιστους κηπουρούς των 3 ευρώ την ώρα (και όχι 5 - για να μη ξεχνιόμαστε).

 

Νομίζω πως το άρθρο θέλει να τονίσει ότι όσοι φτιάχνουν κάτι με τα χέρια ή το μυαλό τους και όσοι ασκούν κάποιο κοινωνικό λειτούργημα είναι πιο ευτυχισμένοι από όσους εργάζονται σε εταιρείες, τράπεζες κλπ, οι οποίοι πίνουν ψυχοφάρμακα για να αντέξουν τη μοναξιά που δημιουργεί ο έντονος ανταγωνισμός.

Link to comment
Share on other sites

 

H έρευνα έγινε σε χώρα που α) οι μηχανικοί ανα 1000 κατοίκους είναι το 1/3 αυτών της Ελλάδος, β) οι μηχανικοί είναι υπάλληλοι και ο μισθός πέφτει κανονικά και το κράτος δεν χρωστάει στην εταιρία, γ) αν δεν σου αρέσει η εταιρία πας εύκολα αλλού, δ) το κυνήγα τα λεφτά σου δεν υπάρχει και δεν το κάνει ούτε ο λογιστής της εταιρίας, ε) για να ξεκινήσεις μια δουλειά πληρώνεσαι ένα 30% προκαταβολή διαφορετικά δεν ανοίγει το κομπιούτερ, ζ) αν σου χρωστάνε πας στα δικαστήρια μέσα σε 1 εβδομάδα, βγαίνει απόφαση και πληρώνεσαι το πολύ σε 10 ημέρες, η) το κράτος δεν κάνει διαγωνισμούς αν δεν έχει λεφτά, ...δεν συνεχίζω γιατί βαριέμαι.

 

       

  • Upvote 8
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.