Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρχιτέκτονας έκρυψε 9 εκατ. από την εφορία


Engineer

Recommended Posts

Χαλαρώστε λίγο...Σιγά μην έβγαζαν και 1Μ το μήνα. Που τα έχετε ακούσει αυτά? Εδώ γιατροί και αυτοί μετρημένοι (νόμιμα πάντα) που δεν έβγαζαν τόσα...

Link to comment
Share on other sites

κοιτα terry, το νούμερο που λες, το θεωρώ απίθανο για έναν μόνο του ιδιώτη μηχανικό. Και μάλιστα επι σειρά ετών!

 

Αντε να μου πεις κάνα "terry μηχανικάρας & συνεεργάτες" (δηλ καμμια 10ρια μηχανικοί-μελετητικη εταιρεία) τότε, ντάξει...

 

Δεν έχω φυσικά λογο να μην πιστέψω τα λεγόμενα σου...για να το λές.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Ειναι πραγματικο παραδειγμα.

Μιλαμε για 5-10 γραφεια που μαζευαν τετοιο αριθμο ΟΑ.

Δεν μιλαω για κανενα γραφειο με 50 ατομα.

Αλλα απασχολουσαν 5-6 ατομα.

 

Οταν εχεις 100-150 ΟΑ το χρονο και μαλλον τις μαζευεις λογω ταχυτητας και χαμηλης αμοιβης, αλλα λογω ελαχιστων δεν μπορεις να μην τιμολογησεις, το 1εκ το μαζευεις ευκολα.

 

Δεν ξερω αν γινοταν επι σειρα ετων, αλλα εδω εβγαιναν καποτε 2500-3000 ΟΑ το χρονο.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον Τέρρυ . Υπήρχαν μηχανικοί που δούλευαν με μεγαλοκατασκευαστές και παρ'  όλες τις εκπτώσεις μπορεί να έκαναν 5-10 άδειες πολυκατοικιών τον χρόνο .

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζω κ εγώ πολλούς συναδέλφους μας με πολλούς καλούς πελατες μεγαλοκατασκευαστές που βγαζανε απίστευτα χήματα ανα έτος. Είναι αρκετοί αυτοί οι συνάδελφοί μας οι οποίοι φυσικά τώρα δεν έχουν κανένα οικονο.ικο πρόβλημα.. αλιμονο από εμάς τους νεότερους..

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζω περίπτωση μεγαλογιατρού-γυναικολόγου πατέρα αδερφικού μου φίλου που καθάριζε 50.000-60.000 ευρώ τον μήνα από τις γέννες μόνο χωρίς να υπολογίζουμε επισκέψεις και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.Και ήταν απλά "υπάλληλος" σε ιδιωτικό μαιευτήριο, τώρα που έχει δικό του δεν ξέρω πόσα μπορεί να έχει φτάσει. Φαντάζομαι ότι αντίστοιχα και ένας high profile αρχιτέκτονας μπορεί να χτυπούσε τέτοια χρήματα αλλά μην κολλάτε εκεί, μπορεί να είχε και άλλες πηγές εσόδων ή ακόμα και οικογενειακή περιουσία. Το αρχιτέκτονας που έχουνε επισημάνει στον τίτλο προφανώς είναι για εντυπωσιασμό ή έχει κάποιον άλλον σκοπό που φαντάζομαι συντόμως θα διαπιστώσουμε γιατί θα μπορούσε να είναι ένας μάγειρας, ανθοκόμος, εστιάτορας ή οτιδήποτε τέλος πάντων. Κοντός ψαλμός αλληλούια

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει αρχιτέκτονας προϊστάμενος πολεοδομίας σε δήμο "χαμηλών εισοδημάτων" που ελέγχεται για αιφνίδιο/παράνομο πλουτισμό, επειδή βρέθηκαν στο λογαριασμό του €3.000.000 και πάνω, πόσο πάνω δεν θυμάμαι. Έχει μετατεθεί στην υπηρεσία απορριμματοφόρων...

Δήμαρχος -αριστερής προέλευσης μάλιστα- είχε επιτρέψει την άσκηση επαγγέλματος στους μηχανικούς του συγκεκριμένου δήμου από τη δεκαετία του '80.

Μπορείτε να φανταστείτε τι έγινε. Έχει πέσει στα χέρια μου μελέτη του συγκεκριμένου που υπέγραφε και σφράγιζε σαν μελετητής και επιβλέπων, αλλά και σαν ελέγχων...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

έχει και οφ-σόρ το κρανίδι??

ήμαρτον

 

Το Κρανίδι όχι απλώς έχει (είχε; ) off shore, αλλά ήταν και πρωταθλητής:

 

Ελληνικό Λίχτενσταϊν το Κρανίδι, έδρα περισσότερων από 200 offshore

Μεταξύ των λίγων... μυημένων αποκαλείται «ελληνικό Λίχτενσταϊν», ένας δήμος της Αργολίδας με τόσες πολλές offshore εταιρείες ώστε να αντιστοιχεί μία σε κάθε 25 κατοίκους! Πρόκειται για το Κρανίδι, κοντά στο κοσμικό Πόρτο Χέλι και απέναντι από τις Σπέτσες, που μαζί με τους γύρω οικισμούς έχει 5.000 κατοίκους και είναι έδρα περισσότερων από... 200 offshore.

Αιτία, η δυνατότητα που μέχρι πρόσφατα υπήρχε για «κρυφές» αγοραπωλησίες γης μεγάλης αξίας και μισθώσεις ακινήτων, μέσω αυτών των εταιρειών, χωρίς να καταβάλλονται πάντα οι αναλογούντες φόροι.

Κυρίως όμως, το φαινόμενο φαίνεται να γιγαντώθηκε από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι στην τοπική ΔΟΥ υπηρετούν δύο μόνο εφοριακοί, που έχουν μεγάλο φόρτο εργασίας, αφού ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τη διεκπεραίωση υποθέσεων για το κοινό που προσέρχεται και δεν προλαβαίνουν να κάνουν παράλληλα και ελέγχους σε εταιρείες!

...

 

(http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112285165)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.