Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναγνώριση χωρίς μαθήματα...


EliMeli

Recommended Posts

Ανοιγεις ενα μεγαλο και σοβαρο θεμα που ειναι το θεμα οτι

δεν προσμετρουνται στα ΕΔ το μεταπτυχιακο και το διδακτορικο

ενος πτυχιουχου/διπλωματουχου! Μην περιμενεις να βρεις λογικη...

 

Εγω προτεινα και συνεχιζω και προτεινω ατομικα ΕΔ με βαση

ολους τους τιτλους σπουδων και την εργασιακη εμπειρια.

 

Αν καποιος αποφοιτος ΤΕΙ πχ καταφερει και κανει μεταπτυχιακο

και διδακτορικο στο ΜΙΤ η το Caltech θα εχει σαφως λιγοτερα

ΕΔ απο εναν πολυτεχνιτη ξενυχτη που πηρε διπλωμα στα 9 χρονια

με χαμηλο βαθμο...Τραγικα ακραιο παραδειγμα αλλα δειχνει

την φαυλοτητα του συστηματος που βασιζεται σε ΒΔ...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 72
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εγω προτεινα και συνεχιζω και προτεινω ατομικα ΕΔ με βαση

ολους τους τιτλους σπουδων και την εργασιακη εμπειρια.

 

Πάρα πολύ σωστό μου ακούγεται! Είναι αστείο να έχει δικαίωμα υπογραφής (πχ σε στατικά - αντισεισμικό) ένας που μόλις αποφοίτησε απο ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΚΑΤΕΕ, Σ-ΚΑΤΕΕ, ΙΕΚ!

 

Κανονικά θέλει 3-5 χρονάκια εμπειρία και μετά σοβαρές, αξιοκρατικές, και ουσιόδεις εξετάσεις σε φορέα ποιστοποίησης μηχανικών (Όπως καταλαβαίνετε στην Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ γιατί αυτές οι ένοιες δεν συμβαδίζουν από μόνες τους). Όποιος περνάει λοιπόν, θα είναι και αποδεδειγμένα πλέον ικανός και θα μπορεί να γίνεται CEng. Και μόνο οι CEng θα έχουν δικαίομα υπογραφής για κατασκευές! Και έτσι σταματάει και η κόντρα, τα μίση, οι ζήλιες και τα πάθη λολ. Αυτο ισχύει στη Βρετανία τουλάχιστον.

Link to comment
Share on other sites

Μόνο οι διπλωματούχοι και όσοι έχουν Beng+Meng από ξένα ιδρύματα

 

1.Όλοι οι απόφοιτοι του εξωτερικού παίρνουν Διπλώματα από Ιδρύματα που χαρακτηρίζονται από τις χώρες τους Ομοταγή .Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούμε να εξισώσουμε στην Ελλάδα τα ΤΕΙ με τα Ομοταγή Πολυτεχνεία του Εξωτερικού διότι η Ελλάδα τα χαρακτηρίζει Μη ομοταγή .

 

Για αυτό λοιπόν άλλο πράγμα είναι να σπουδάζει κάποιος σε Ομοταγή Ίδρυμα και άλλο πράγμα το να σπουδάζει κάποιος σε Μη ομοταγή ίδρυμα .

 

καθώς και τα κολέγια που δουλεύουν με franchise. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα και το τραγελαφικό του συστήματος.

 

2.Όσον αφορά για τα κολλέγια η αναγνώριση τους στην χώρα μας γίνεται έπειτα από τριετή πρακτική άσκηση ή εργασία βάση του Νέου Π.Δ

 

Στο Π.Δ γίνετε συχνή αναφορά για την απόδειξη και πιστοποίηση της ποιότητας των γνώσεων .

Η αναγνώριση αυτή την στιγμή γίνετε για τρία μόνο χρόνια από το ΣΑΕΠ και από την 01/01/2013 αναλαμβάνουν τα επιμελητήρια όπου βάση του Π.Δ έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν σε εξετάσεις του υποψηφίους κολλεγίων .

 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας απόφοιτος κολλεγίου τελειώνοντας τις σπουδές του και έπειτα από 3 χρόνια επιπλέον αποδεδειγμένης πρακτικής εξάσκησης ή εργασίας δεν θα αντιμετωπίση το ΣΑΕΠ αλλά το ΤΕΕ και με ότι συνεπάγεται αυτό .

Τους προηγούμενους μήνες είχε γίνει αναφορά για το θέμα των κολλεγίων όπου η ίδια η Υπουργός σε Τηλεοπτική της συνέντευξη είχε δηλώσει πως και τα Ε.Δ να πάρουν τα Κολλέγια το ΤΕΕ θα έχει δικαίωμα ως Ν.Π.Δ.Δ να υποβάλει σε εξετάσεις τους υποψηφίους των κολλεγίων σε ένα σύνολο μαθημάτων για να μπορούν να εγγραφούν στο ΤΕΕ και να πάρουνε την Άδεια .

Αυτές λοιπόν είναι οι διαδικασίες Βάση Νόμου.

Αυτό το δικαίωμα στα επιμελητήρια τους το δίνει και το ίδιο το Νέο Π.Δ

 

Σε όλα τα Π.Δ υπάρχει το κριτήριο ως προς την ΚΡΙΣΗ του κριτή .

Δηλαδή ο κριτής έχει δικαίωμα να κρίνει βάση της εξέτασης που υποβάλει στο υποψήφιο προς εγγραφή για το εάν επαρκούν η γνώσεις του βάση των απαιτήσεων που θέτει ο κριτής και σε τι βαθμό θα τον ικανοποιούσαν .

 

Ακόμα και με 20 Phd, ακόμα και με έδρα στα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης δεν θα λάβεις δικαιώματα Π.Ε. στην Ελλάδα.

 

3.Επαναλαμβάνω ότι ο Βασικός Τίτλος είναι αυτός που δίνει τα Ε.Δ και εξαρτάται από το που διεκπεραιώθηκαν οι σπουδές αυτού του τίτλου .

Πάλι έχει να κάνει ως προς το χαρακτηρισμό του ιδρύματος που εκδίδει το συγκεκριμένο τίτλο . Άρα λοιπόν δεν ευσταθεί στην Ελλάδα η δικαιολογία ότι η Αγγλία αναγνωρίζει το Πτυχίο του ΤΕΙ ως BEng από την στιγμή που το κύριο πτυχίο απονεμήθηκε από την Ελλάδα ως μη ομοταγές.

 

Όλα τα κράτη ανά τον κόσμο κοιτάνε το Πρωτότυπο Πτυχίο που απονεμήθηκε από την χώρα προέλευσης του τίτλου και όχι το αντίκτυπο του Τίτλου σε δεύτερη και Τρίτη χώρα του εξωτερικού .

Όλα τα παραπάνω δεν αφορούν σε καμία περίπτωση την απαξίωση των τίτλων των ΤΕΙ αλλά στην διαδικασία Βάση του Νόμου σήμερα .

 

ikaros13

 

Εγώ μίλησα για τα Νόμιμα Πράγματα και τις Νόμιμες Διαδικασίες .Οι περιπτώσεις που ανάφερες δεν γνωρίζω πότε διετελέσθηκαν αλλά προφανώς δεν αφορούν και δεν εντάσσονται σε Νόμιμες Διαδικασίες .

Χαρακτηρίζουμε λοιπόν την Νομιμότητα σήμερα και όχι τα κρούσματα διαφθοράς του παρελθόντος .

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν όποιος απόφοιτος εξωτερικού έρχεται με μόνο BEng αναγνωρίζεται ακαδημαϊκά ως απόφοιτος ΤΕΙ. Απλά αυτοί έχουν δικαίωμα να συμψηφίσουν το μεταπτυχιακό τους για να αναγνωριστούν ως απόφοιτοι πανεπιστημίων. Αλλά και μόνο με το BEng, και αναγνωρισμένοι ως απόφοιτοι ΤΕΙ έχουν δικαίωμα σε πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα και εγγράφονται στο ΤΕΕ (περίπτωση κ.Πέρου).

 

Τα επιμελητήρια θα αναλάβουν την αναγνώριση πτυχιούχων εξωτερικού σε λίγα χρόνια. Μέχρι τότε το ΣΑΕΠ κάνει ακριβώς αυτό. Δε θα σε αναγνωρίσει το ΣΑΕΠ σήμερα και το ΤΕΕ το 2015. Μία φορά περνάς τη διαδικασία. Και εφόσον έχουν βγει οι 1ες αποφάσεις από το ΣΑΕΠ, δεν μπορούν αύριο υποψήφιους με τα ίδια προσόντα να τους αναγνωρίσουν διαφορετικά.

Link to comment
Share on other sites

stayros

 

Ακόμα και με μόνο BEng πάλι οι σπουδές διεκπεραιώθηκαν σε ομοταγή ίδρυμα .

Ενώ το αντίστοιχο του ΤΕΙ σε Μη ομοταγή ίδρυμα .Αυτό σημαίνει πως και με την συγχώνευση MEng όλα τα χρόνια γίνονται σε Ομοταγή Ίδρυμα .

 

Εάν το ένα από τα δύο και κυρίως εάν ο Βασικός Τίτλος δεν ήτανε σε ομοταγή ίδρυμα τότε ακόμα και με συγχώνευση μεταπτυχιακού και διδακτορικού θα κατέληγε ο Τίτλος σε Ισοτιμία με ΤΕΙ .

Άρα λοιπόν υπάρχει μεγάλη διαφορά και δεν υφίσταται καμία εξίσωση αυτών των Διπλωμάτων με τα ΤΕΙ.

Για αυτό και κατά καιρούς το ΔΟΑΤΑΠ απαιτούσε σπουδές σε Πολυτεχνεία υψηλής Βαθμολογίας από το εξωτερικό .

 

Επιπλέον μπορώ να σου πω πως το 4 ετών BEng Βάση Π.Δ του ΔΟΑΤΑΠ δεν είναι υποχρεωμένο να συμψηφιστεί με MEng .Τα BEng=ΤΕΙ είναι τα 3 έτη BEng και όχι τα τετραετή .

 

Όσον αφορά για τα κολλέγια το θέμα είναι πως με τα τρία χρόνια πρακτικής εξάσκησης και τις περαιτέρω εξετάσεις καταλήγουμε πάνω κάτω σε 4 με 5 χρόνια επιπλέον .Οι εξετάσεις σε μαθήματα από το ΤΕΕ θα γίνουν αφού παραλάβουν πρώτα τα Ε.Δ από το ΣΑΕΠ .Αυτό το είχε αναφέρει παλαιότερα η Υπουργός Παιδείας στην Τηλεοπτική της συνέντευξη .

Σύμφωνα λοιπόν με αυτό καταλήγουμε στο ότι ένας απόφοιτος κολλεγίου καταλήγει περίπου στο 2015 εάν υπολογίσουμε ότι ξεκινάει από αρχές του 2011 βάση του Π.Δ.

Οι αναγνωρίσεις των κολλεγίων αναγνωρίζονται Βάση πλέον του νέου Π.Δ διαφορετικά πριν την ψήφιση του νέου Π.Δ το ΣΑΕΠ απαιτούσε από όλους εγγραφή στο αντίστοιχο επιμελητήριο του κράτους μέλους που προϋποθέτει 2 χρόνια εργασίας και περαιτέρω εξετάσεις στα αντίστοιχα επιμελητήρια .

 

Από εδώ και πέρα ξεκινάει το Π.Δ για όλους τους αποφοίτους κολλεγίων .

 

Βάση της Νομοθεσίας ο ένας Νόμος καταργείτε με την ψήφιση του επομένου Νέου Νόμου .Έτσι λοιπόν οι απόφοιτοι των κολλεγίων θα εξεταστούν με το Νέο Νόμο χωρίς να ισχύουν οι αποφάσεις αναγνωρίσεως του Παλαιού Νόμου .

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή θα αναγνωρίζεσε με τον ένα νόμο και μετά θα ξε-αναγνωρίζεσε με τον επόμενο ε;

 

Τι κάθομαι και μιλάω...

Link to comment
Share on other sites

stayros

 

Δεν με κατάλαβες .

Θα παίρνουν αναγνώρηση των Ε.Δ από το ΣΑΕΠ και για εγγραφή στο ΤΕΕ για να πάρουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος θα δίνουν μαθήματα .

Επι της ουσίας μέσα από αυτόν τον τρόπο θα γίνετε η εγγραφή των αποφοίτων κολλεγίων στο ΤΕΕ .

Αυτό εγώ κατάλαβα από τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας που είχε αναφέρει στην τότε Τηλεοπτική της Συνέντευξη .

 

Αντί λοιπόν να εξετάζονται στην διπλωματική τους εργασία όπως γίνετε σήμερα με τους αποφοίτους των ΑΕΙ της ημεδαπής , αυτοί θα δίνουν ένα σύνολο από μαθήματα .

 

Αυτό όμως που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ζητάνε από αυτούς 3 έτη πρακτική εξάσκηση ή εργασία ως προϋπόθεση για την αναγνώριση ?

Γιατί κάπου διάβασα ότι από το 2013 θα αναλάβει το ΤΕΕ .

Είναι λοιπόν τυχαίο ?

Γιατί δεν κράτησαν τα 2 έτη που είχε προϋπόθεση ο προηγούμενος Νόμος του ΣΑΕΠ και ζήτησαν 3 έτη ?

Δεν πιστεύω λοιπόν ότι όλα αυτά είναι τυχαία και αυτό που μένει είναι να το διαπιστώσουμε στο μέλλον .

Link to comment
Share on other sites

Αντί λοιπόν να εξετάζονται στην διπλωματική τους εργασία όπως γίνετε σήμερα με τους αποφοίτους των ΑΕΙ της ημεδαπής , αυτοί θα δίνουν ένα σύνολο από μαθήματα .

 

Για πόσα μαθήματα μιλάς, γιατί αυτό μου ακούγεται σαν την κατάταξη που κάνουν σε αυτους που επιστρέφουν μόνο με BEng ή με ενα Α αριθμό μαθημάτων που δίνουν στους κατόχους BEng + MSc και δεν έχουν καλύψει όλα τα μαθήματα σε σχεσή με το πολυτεχνείο που εχουν επιλέξει να γίνει η αντιστοίχηση, όσο αφορά το Δικατσο-Δοαταπ.

Link to comment
Share on other sites

Το ΠΔ το λέει ξεκάθαρα τα αντισταθμιστικά μέτρα είναι 3. Ο υποψήφιος ΔΙΑΛΕΓΕΙ ένα από τα 3 και δεν υπάρχουν άλλα εμπόδια για την άσκηση επαγγέλματος.

 

Άρα λοιπόν ο οποιοσδήποτε υποψήφιος που θα υπολείπεται σε σχέση με τους απόφοιτους ελληνικών ΑΕΙ, θα επιλέγει την 3ετή άσκηση και τέλος.

 

Και επειδή βλέπω η παραπληροφόρηση πέφτει σύννεφο, καλό είναι να διαβάσει ο κάθε ενδιαφερόμενος το ΠΔ καλά, και να μην ακούει όποιον να 'ναι (και μένα μαζί)...

Link to comment
Share on other sites

CVENG

 

Τα μαθήματα προφανώς θα τα ορίζει το ΤΕΕ υπό την πίεση του Υπουργείου .

Με άλλα λόγια το Υπουργείο απαιτεί από τα Επιμελητήρια να εξετάζουν τους αποφοίτους κολλεγίων όπως ακριβώς κάνει και το ΔΟΑΤΑΠ .

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι τα συμφέροντα που έχουν είναι κοινά .

 

stayros

 

Το Π.Δ σε όλα του σχεδόν τα άρθρα αναφέρεται σε απόδειξη των γνώσεων και της πρακτικής τους άσκησης .Αυτό σημαίνει ότι ο κριτής έχει δικαίωμα να κρίνει όπως και το αντίστοιχο επιμελητήριο του .Ο απόφοιτος του κολλεγίου δεν ξεμπερδεύει μόνο κάνοντας την 3 έτη πρακτική του αλλά μέσο της αποδείξεως της σε ένα σύνολο από διαδικασίες εξετάσεων της .

Εγώ μπορεί να είμαι ο οποιοσδήποτε το ίδιο και εσύ .

 

Το Υπουργείο όμως που δήλωσε μέσο της Υπουργού αυτά που μεταφέρω δεν είναι ο οποιοσδήποτε .Για το εάν γίνετε παραπληροφόρηση αυτή δεν γίνετε από εμένα .Απλός μεταφέρω και σχολιάζω την τότε συνέντευξη της Υπουργού Παιδείας .Για το εάν θα εφαρμοστούν και θα επαληθευτούν αυτά θα τα δούμε στο μέλλον .

Επιπλέον σε άρθρο του Π.Δ αναφέρεται ότι για την αναγνώριση ενός αποφοίτου κολλεγίου μπορεί ο κριτής του ΣΑΕΠ αλλά και του ΤΕΕ να ζητήσει ότι θέλει από τον υποψήφιο κατά την διάρκεια της εξέτασης του .

 

Δεν γλυτώνει λοιπόν κανένας .Και τα Ε.Δ να πάρουν από το ΣΑΕΠ πάλι θα υποβληθούν σε εξετάσεις στο ΤΕΕ για την άδεια σύμφωνα με το Υπουργείο .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.