Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αδειοδότηση γεωτρήσεων


kchatzim

Recommended Posts

Εγώ πάντως στο ΦΕΚ που αναλύει πως γίνονται οι υπολογισμοί δεν είδα να συμμετέχει κάπου ο φυτικός συντελεστής Κ...

 

έχεις απόλυτο δίκιο, το Κ ΔΕΝ μπαίνει στους υπολογισμούς, απλά το χρησιμοποιείς για να βρεις τα όρια τιμών, ο τύπος είναι στρέμματα x (Τιμή εντός ορίων) / απόδοση = ποσότητα (για μήνα Απρ.)

Link to comment
Share on other sites

έχεις απόλυτο δίκιο, το Κ ΔΕΝ μπαίνει στους υπολογισμούς, απλά το χρησιμοποιείς για να βρεις τα όρια τιμών, ο τύπος είναι στρέμματα x (Τιμή εντός ορίων) / απόδοση = ποσότητα (για μήνα Απρ.)

 

Σε ευχαριστώ πολύ Koz!

 

 

 

Εγώ πάντως στο ΦΕΚ που αναλύει πως γίνονται οι υπολογισμοί δεν είδα να συμμετέχει κάπου ο φυτικός συντελεστής Κ...

 

tectonator, καταρχάς σε ευχαριστώ και εσένα για την απάντηση και, ναι (μάλλον) έχεις δίκιο! Με μπέρδεψε που ανέφεραν στο ΦΕΚ τον φυτικό συντελεστή. Ξαναδιαβάζοντας τον τρόπο υπολογισμού τον ορίων βλέπω πως λέει:

 

α) χρονική διάρκεια εφαρμογής της άρδευσης,

β) βαθμός απόδοσης της μεθόδου, και,

γ) απώλειες κατά την μεταφορά.

Edited by elpk
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα.

Θελω να δηλωσω την χρηση πηγαδιου το οποιο εχει ηλεκτρικο μοτερ εδω και μια 20ετια.

Αφορα αδρευση ελιων και λεμονιων στην δυτικη Πελοποννησο σε εκταση 4 στρεμματων με σταγονες ως επι το πλειστων τον μηνα Αυγουστο.

--- Ο υπολογισμος απο οτι καταλαβα ειναι: 4 * 113/0,90=502,22

Σωστα;

 

--- Αληθεια τι μεγεθος αντιπροσωπευει (μ3 μηπως ; ) και σε ποιο εντυπο συμπληρωνεται;

 

--- Τα εντυπα που θα προσκομησω ειναι:

--- Αιτηση, Δηλωση

  • Εντυπο Α. Στοιχεια που συμπληρωνονται για ολους τους τυπους αδειων.
  • Παραστατικο ΔΕΗ
  • Αντιγραφο νομιμου τιτλου.
  • Αποσπασμα ψηφιακης απεικονισης με την θεση του πηγαδιου σε ΕΓΣΑ 87 εις διπλουν.
  • Επικυρωμενο φωτοαντιγραφο αστυνομικης ταυτοτητας..

Ξεχασα κατι η εχω κανει καπου λαθος;

Ευχαριστω.

Edited by pavloselef
Link to comment
Share on other sites

Ναι η κατανάλωση υπολογίζεται σε κυβικά μέτρα, αν βάλεις ότι ποτίζει μόνο έναν μήνα (Αύγουστο) τότε στην αίτηση, στην 3.2 Ποσότητα που απαιτείται με βάση τα στοιχεία της αίτησης, συμπληρώνεις το παραπάνω νούμερο και μήνα (χρησιμοποιείς την αίτηση όπως τροποποιήθηκε τον Απρίλιο του 2012). Θέλει επίσης φωτογραφίες από το πηγάδι, τεχνική - περβαλλοντική έκθεση - περιγραφή της υδροληψίας με τα βασικά χαρακτηριστικά της και προαιρετικά αν υπάρχουν γεωλογικά στοιχεία, (το περιβαλλοντικό κομμάτι είναι μόνο το ερωτηματολόγιο) καθώς και να αποδείξεις πως μπορεί να μετρηθεί η κατανάλωση νερού. Σύμφωνα με την ΚΥΑ είτε χρησιμοποιείται υδρομετρητής είτε κάνεις μελέτη που αναλύεις πως η κατανάλωση ρεύματος συνδέεται με την ποσότητα νερού (υπάρχει συγκεκριμένος τύπος που χρησιμοποιεί και η ΔΕΗ). Αν πας με υδρομετρητή (γενικά μιλάμε τώρα) πρέπει στις φωτογραφίες να φαίνεται και αυτός, αν πας με κατανάλωση ρεύματος τότε βγάζεις φωτογραφία το μετρητή της ΔΕΗ. Από κει και πέρα μπορεί να σου ζητήσουν να προσκομίσεις συμπληρωματικές υπεύθυνες δηλώσεις (όπως πως το νερό χρησιμοποιείται μόνο για άρδευση) και στοιχεία, ανάλογα τον υπάλληλο, την υπηρεσία, το φεγγάρι, αν πιάσει το στοίχημα για τον τελικό του Euro 2012..

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ KOZ.

 

Η τεχνικη-περιβαλλοντικη εκθεση νομιζω απαιτειται μονο για τις γεωτρησεις.

 

Υπαρχει μηπως κανενα επισημο εντυπο με τα απαιτουμενα δικαολογητικα;

Link to comment
Share on other sites

Τα δικαιολογητικά τα αναφέρει στην ΚΥΑ καθώς και στις 2 πρώτες τροποποιήσεις της (η τρίτη έχει να κάνει με την παράταση που δόθηκε). Δεν ξέρω αν θα τα βρεις εδώ αλλά υπάρχουν σίγουρα στο site του ΥΠΕΚΑ. Στην πρώτη τροποποίηση αναφέρει ξεκάθαρα πως στον ορισμό αρδευτικές γεωτρήσεις συμπεριλαμβάνει και τα πηγάδια άρα ζητάνε τα ίδια δικαιολογητικά και στις 2 περιπτώσεις. Επιπλέον στο Α8 γράφει "..η απαιτούμενη περιβαλλοντική έκθεση (δηλαδή ο πίνακας 3.. ΚΥΑ) για τις υφιστάμενες αρδευτικές γεωτρήσεις - πηγάδια με ετήσια αντλούμενη ποσότητα <100.000 κ.μ...". Είναι σαφές πως δεν τα διαχωρίζει άσχετα αν το ένα είναι γεώτρηση και το άλλο πηγάδι.

 

Ένα παράδειγμα για το πως μπορεί να ζητήσουν επιπλέον δικαιολογητικά από αυτά που αναφέρει η ΚΥΑ είναι το παρακάτω που γίνεται σε μας. Ενώ στη διαταγή λέει "ζ. Σε περιοχές όπου υφίστανται συλλογικά δίκτυα διαχείρισης νερού, βεβαίωση φορέα περί μη εξυπηρέτησης από συλλογικό δίκτυο" εδώ ζητούν βεβαίωση και πως δεν υπάρχει συλλογικό δίκτυο!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Κάποιες σχετικές ερωτήσεις όποιος θέλει βοηθάει.

Για παντελώς νέα γεώτρηση, πρώτη άδεια δλδ, ποιο φεκ συμβουλευόμαστε σήμερα?

Για υπάρχουσες γεωτρήσεις που νομιμοποιούνται τώρα με την δήλωση τους προβλέπεται ετήσια ανανέωση αδείας?

Χοντρικά με ποια κριτήρια χρεώνεται μια ανανέωση,φαντάζομαι συναρτήσει χρήσης χημικών αναλύσεων κλπ,κάποιος αν μπορεί να δώσει μια τάξη μεγέθους πχ μια μικρή οικιακή γεώτρηση 30 μέτρων για άρδευση ,που συναντάμε συχνά πυκνά σε αστικά περιβάλλοντα ,περίπου πόσο χρεώνεται η ανανέωση της άδειας ?

ευχαριστώ

Edited by AthanEng
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα συνάδελφοι. Έχω τις εξής ερωτήσεις επί του θέματος:

1)Αν έχεις πηγάδι στη θέση Α το οποίο με φυσική ροή και χωρίς μοτέρ ή άλλη διάταξη αρδεύει άλλη έκταση στη θέση Β και έστω ότι οι 2 θέσεις απέχουν 500 1000 ή 2000 μέτρα, υπάρχει κάποιος περιορισμός στη δήλωση του συγκεκριμένου τρόπου χρήσης του εν λόγω πηγαδιού?

 

2) Τελικά ο ορθοφωτοχάρτης ή ο 5άρης χάρτης είναι αρκετοί?

 

3) Στην υπηρεσία της περιφέρειας που εδρεύω ζητούν πλήθος άλλων δικαιολογητικών όπως φωτογραφίες, τεχνική έκθεση και σύνταξη ενός πίνακα όπου να αναφέρονται όλα κυριολεκτικά όλα τα στοιχεία λειτουργίας του μοτέρ του πηγαδιού όπως ίπποι, δυναμικότητα καθώς και άλλα στοιχεία όπως παροχή εκμετάλλευσης πηγαδιού , στάθμη της στιγμή της μέτρησης, διάμετρος, βάθος, ημερήσιες ώρες λειτουργίας και πολλά άλλα που σε αρκετές περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης δεν γνωρίζει. Ξέρετε αν ισχύει αυτό και σε άλλες υπηρεσίες?

 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον βοηθήσει και για το τέλος έχει ακουστεί κάτι για παράταση??

Link to comment
Share on other sites

Απαντήσεις.

 

1) Οι δύο θέσεις πρέπει να ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη και η μεταφορά νερού σε τέτοια απόσταση να επιτρέπεται από την Κανονιστική της περιοχής.

 

2) Και τα δύο κάνουν. Ότι έχεις πιο εύκολο.

 

3) Με βάση την τελευταία τροποποίηση ζητούνται και αυτά τα στοιχεία.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, έχετε ακούσει τίποτα για παράταση στη διορία για την υποβολή αιτήσεων? καθώς και αν βγήκε καμια διευκρίνιση από το υπουργείο σχετικά με το αν χρειάζεται υποχρεωτικά υδρόμετρο η αν οι περιφέρειες πρέπει να δέχονται και τη μέτρηση κατανάλωσης με βάση το ρεύμα. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.