Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανατροπή όρων δόμησης εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Εάν αναφέρεσαι στην 551/2008, δεν είναι απόφαση, όπως λέει και ο GRTOPO, και το θέμα παραπέμφθηκε στον Ολομέλεια του ΣτΕ, η οποία δεν έχει αποφασίσει ακόμη.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 180
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μετά από επικοινωνία με τον συνάδελφο netmin909, διαπίστωσα ότι έχει εκδοθεί απόφαση του ΣτΕ, από την ανάγνωση της οποίας προκύπτει ότι, ανατρέπονται, στην ουσία, οι προϋποθέσεις δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές.

 

ΥΓ Αναδιατύπωση, Νέα αναδιατύπωση

Link to comment
Share on other sites

ΣΤΕ 3504/2010

 

ΣτΕ 3504/2010

[Μη επιτρεπτή η δόμηση εκτός σχεδίου ακινήτου χωρίς «πρόσωπο» σε κοινόχρηστο χώρο]

 

 

Πρόεδρος: Κ. Μενουδάκος

Εισηγητής:

Δικηγόροι:

 

Η κατ΄ εξαίρεση επιτρεπόμενη δόμηση στις περιοχές εκτός σχεδίου τελεί υπό την προϋπόθεση ότι πληρούται ο βασικός κανόνας δόμησης της πολεοδομικής νομοθεσίας. Δηλαδή, ότι δομήσιμα είναι τα οικόπεδα που έχουν πρόσωπο, ήτοι κοινό όριο, σε νομίμως υφιστάμενο κοινόχρηστο χώρο που δεν έχει προκύψει από ιδιωτική βούληση. Με τις διατάξεις για την εκτός σχεδίου δόμηση δεν προβλέπεται εξαίρεση από τον κανόνα αυτόν. Υπό την αντίθετη εκδοχή, θα ήταν δυνατή η δόμηση σε εκτός σχεδίου περιοχές υπό όρους ευνοϊκότερους, ακόμη και από εκείνους που ισχύουν στις εντός σχεδίου περιοχές.

Link to comment
Share on other sites

Έρχεται σε συνέχεια της 551/08....

Το θέμα που δεν αναφέρεται είναι ποιας επιτροπής (5μελούς, 7μελούς) ή αν είναι απόφαση ολομέλειας.....

 

Οπωσδήποτε βέβαια αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση και όχι το σύνολο αυτή τη στιγμή...

ΌΜΩΣ αθροιζόμενη και με τη 551/08 ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΑ και συνδυαζόμενα με τις προθέσεις της ΜΠΙΡΜΠΙΛΩΣ .... είναι θέμα χρόνου να δούμε είτε μια εγκύκλιο μορφής 1&3/10 είτε κάποια νομοθετική ρύθμιση!!!

 

Εκτός σχεδίου .... ΑΝΤΙΟ!!!

ΖΗΤΩ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ), ΖΗΤΩ Η WWF H GREENPEACE, Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ...ZHTΩ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

το θέμα έχει ξεκινήσει από τέλη του 2007 καταρχήν από τις τράπεζες (το έχω ξαναγράψει)

όσοι είμαστε επαρχία και τυγχάνει κάποιος γνωστός ή πελάτης να πήγε να υποθηκεύσει ακίνητο εκτός σχεδίου τράβηξε τα πάθη του Χριστού ώστε η τράπεζα να του μειώσει την αξία με χίλιους τρόπους. ήταν η αρχή της κρίσης βλέπετε και ο πελάτης πλέον αντιμετοπιζόταν σαν "τοξικό προϊόν"..

η συνέχεια είναι απολύτως αναμενόμενη. ξεκινάμε με αποφάσεις ΣτΕ και ακολουθεί γενική νομοθετική ρύθμιση.

Link to comment
Share on other sites

Από χθες ο netmin909 και εγώ συζητάμε αν πρέπει να δημοσιοποιηθεί η απόφαση ή όχι, σκεπτόμενοι το συμφέρον αφενός των μηχανικών που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό αφετέρου των ιδιωτών που επενδύουν στην αγορά γηπέδων αυτού του τύπου. Τελικά, το έκανε ο topogr ...

 

Συμφωνώ με τη θέση του GRTOPO ότι είναι μια ακόμη απόφαση στην ίδια κατεύθυνση και όχι εκείνη της Ολομέλειας που ακόμη αναμένεται. Το κλίμα που διαμορφώνεται είναι αρνητικό για την εκτός σχεδίου δόμηση και ενισχύεται με τις θέσεις ορισμένων δημοσιογράφων που επιδιώκουν να κατευθύνουν και να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη.

 

Το θέμα γίνεται δυσκολότερο όταν διαβάσει κανείς τη συγκεκριμένη απόφαση και κατανοήσει το σκεπτικό της πλειοψηφίας που συνοψίζεται στην παρ. 7. Τα επιχειρήματα που αναφέρονται δεν στέκουν, κατά την ταπεινή μου άποψη, αλλά εγώ δεν είμαι δικαστής ...

 

Εύχομαι και ελπίζω η Ολομέλεια να πάρει απόφαση που θα είναι, τουλάχιστον, σωστά τεκμηριωμένη και όχι, όπως η συγκεκριμένη, που αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι και προειλημμένη.

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι

είναι θαρρώ σαφές με την 551/08 και τις εγκυκλίους 1και3 του 2010 και την 3504/2010 ότι έχει «εγκαινιαστεί» ένας νέος τρόπος επέμβασης.

Αρχίζει το θέμα να μυρίζει ηθοποιό που πρέπει να ενσαρκώσει καλά οποιονδήποτε ρόλο του αναθέσει ο σκηνοθέτης.

Αναρωτιέται κανείς γιατί τώρα? Τώρα το ανακαλύψαμε? Τόσα χρόνια δημιουργήθηκαν ή επιλύθηκαν προβλήματα? Τι θα γίνει με όσους ιδιοκτήτες δεν ήταν τυχεροί ή δεν πρόλαβαν?

Όσο για το σκεπτικό κατά την γνώμη μου πρόκειται για έμμεσο ή άμεσο τρόπο αυταρχικής επιβολής

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.