Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θα επιλέγατε για δεύτερη φορά το επάγγελμα του μηχανικού;


parist43

Θα επιλέγατε για 2η φορά το επάγγελμα του μηχανικού;  

78 μέλη ψήφισαν

  1. 1. Θα επιλέγατε για 2η φορά το επάγγελμα του μηχανικού;

    • Ναί,θα το επέλεγα ξανά.
      43
    • Οχι,ευχαριστώ, υπάρχουν και καλύτερα πράγματα να ασχοληθεί κανείς
      34


Recommended Posts

Αν γυρνούσε ο χρόνος και ξαναβρισκόσασταν στο Λύκειο,θα επιδιώκατε να γίνετε μηχανικοί η θα προτιμούσατε κάποια άλλη σχολή?

Link to comment
Share on other sites

Πάρη είσαι φανταστικός !!!

Καταρχήν περίμενα τέτοιο τόπικ.

Καιρό τώρα είσαι οφ τόπικ σχεδόν 5/10 (λέγοντας αλήθειες βέβαια). :rolleyes::D

Απλά είχες θέμα με το τόπικ. :P

(με αρκετή δόση χιούμορ )

 

Anyway .......

 

αν και θέλω να πατήσω το ΟΧΙ μάλλον κάπως σαν να κλέβω τον εαυτό μου......θα πάταγα το ΝΑΙ.

 

Οι εξωγενείς παράγοντες δεν μπορούν να επηρεάσουν την επιλογή που ήδη έκανα συνειδητά.

 

Οι παράγοντες αλλάζουν αλλά η σωστή επιλογή είναι ΜΙΑ. Δεν επιδέχεται λάθους.

Link to comment
Share on other sites

ισως και με ηλικία.δεν πειράζει,καλύτερα ετσι.ας εχουμε ενα γενικό αποτελεσμα τωρα καί σε δυο μηνες θα το ξαναβάλουμε με ειδικότητα και ηλικία.

οταν θα εφαρμοστουν και τα νεα φορολογικά μετρα.

Link to comment
Share on other sites

πάντως σα νέος, με προβληματίζει το γεγονός ότι διαβάζοντας το φόρουμ σχεδόν καθημερινά κρίνοντας τις απαντήσεις των διαφόρων μελών, παρατηρώ ότι αρκετοί δηλώνουν ότι θα θελαν να φύγουν, αρκετοί δηλώνουν ότι θα θελαν να αλλαξουν επάγγελμα, αρκετοί δηλώνουν θα γινόμουν δάσκαλος πχ... θελω να πω απλα ότι δε μου αρέσει αυτό, και ότι όπως φαίνεται δεν είναι φαινόμενο της σημερινής εποχής αλλά φαινόμενο δεκαετιών στην ελλάδα να μη σπουδάζει κανείς αυτό που του αρέσει, αλλά με επαγγελματικά κριτήρια, με "επαγγελματικά δικαιώματα".

φόβαμαι ότι ένα μερος των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών μονο και μόνο χάρη στη δυνατότητα ελεύθερου επαγγελματος και πιθανού μεγάλου εισοδήματος επέλεξαν αυτές τις σπουδές. και ότι ευχαρίστως θα επέλεγαν να γίνουν γιατροί, ή δικηγόροι, ή κάτι ανάλογο....αρνητικό για το κλάδο φυσικά και για τους άλλους ανάλογους κλάδους.

επίσης η πλειοψηφία υποστήριζει ότι το επάγγελμα δε περνάει τα καλύτερα του, και ότι εχει πεθάνει,

νομίζετε ότι τα υπόλοιπα επαγγέλματα είναι ευκολα???

δλδ όλοι οι αλλοι περνάνε καλά, είναι ευτυχισμένοι και σίγουροι για το επάγγελμα τους??

Δυστυχώς περνάμε μια περίοδο που για διάφορους λόγους κανείς δεν εργάζεται όπως θα ήθελε ή θα περίμενε.και μεγαλώνοντας ακούω όλο και περισσότερους να γκρινιάζουν για το επάγγελμα τους, όποιο και να είναι αυτό.

έχω διαβάσει και τη φράση εδω μέσα θα γινόμουν δάσκαλος καθώς και ηλεκτρόλογος φοιτητής στο 7ο ετος αποφασιζε να το γυρισει σε παιδαγωγικό, νομίζετε είναι εύκολο να είναι κανείς δάσκαλος, να εχει να κανει καθε μερα με 20 "μουλικα" που δε σταματανε να φωναζουν και να σε ρωτανε, και πρεπει να τα προσεχεις,και χωρίς καμία διαφοροποίηση στο επάγγελμα τους για χρόνια, κάθε μέρα η ίδια ρουτίνα. Πρεπει να το αγαπαει κανεις και να του αρεσει!!

θέλω να καταλήξω ότι όσοι απαντήσουν ότι και πάλι θα σπούδαζαν μηχανικοί είναι αυτοί που πραγματικά γουστάρουν αυτό που κάνει και τους αρέσει, και μπράβο τους, και όσοι απαντήσουν όχι, ότι τότε δε φταίει το επάγγελμα του μηχανικού, αλλά το γεγονός ότι απλά έψαξαν για ένα επάγγελμα από το οποίο περιμένουν να έχουν μία "άνεση" και ευκολία, και αν νομίζουν ότι σπουδάζοντας κάτι άλλο ή κάνοντας κάποιο άλλο επάγγελμα αποψη μου είναι ότι και πάλι θα θελαν να το αλλάξουν αν άλλαζαν οι εποχές....

μα κανείς δε νιωθει απλα χαρουμενος και πιο γεματος σαν ανθρωπος που ηταν τυχερος να παρει ολη αυτη τη γνωση που προσφερουν οι σπουδες και το επαγγελμα του μηχανικού??? αν είμαι πολύ νέος και ρομαντικός και ενθουσιώδης ακόμα συγχωρείστε με, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που ποτε δεν ειχαν καν τη δυνατότητα να σπουδάσουν ή να τελειώσουν ακόμα και το δημοτικό και τουλάχιστον για αυτό που καποτε κανατε και το οποίο πετύχατε στη ζωή σας θα πρεπε να είστε περήφανοι και όχι ότι έτσι εύκολα θα το αλλάζατε.

Link to comment
Share on other sites

Αν ο χρόνος γυρνούσε πίσω, θα ήθελα να ήμουν όπως τότε, που ήθελα να γίνω αυτό που είμαι τώρα (κλεμμένο από grafiti)

 

Και για να δώσω απάντηση στο ερώτημα : Ναι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.